poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PLAY INTERNET

WITAM SERDECZNIE! MAM PYTANIE CZY MOZE KTOS Z WAS ORIENTUJE SIE JAK MOGE ZREZYGNOWAC Z INTERNETU W PLAY'U PO MIESIACU KORZYSTANIA???

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PLAY INTERNET

Jeśli nie działa internet tak jak Tobie przedstawiali i tak jak jest w umowie możesz się zgłosić do obrony praw konsumenta, bo przy zerwaniu umowy każą sobie płacić jakąś karę...

CHODZI O TO ZE JAK SIEDZIALAM W LOMZY TO BYLO OK ZASIEG I TE SPRAWY A JAK WROCILAM DO DOMU TO NAWET POLACZYC SIE NIE MOGE;/ WIEC BEZ SENSU PLACIC ZA USLUGE Z KTOREJ NIE KORZYSTAM!!;/

Witam,
Po m-cu będzie ciężko. Oczywiście możesz rozwiącać umowę, ale będzie to się wiązało z zapłatą kary, jej wysokość jest zapisana w umowie.
Jeżeli chcesz uniknąć tej opłaty, proponuję Ci znalezienie osoby chętnej do przejęcia od Ciebie zobowiązań i wykonanie cesji umowy. Cesja jest chyba bezpłatna, nawet jeżeli nie, to opłata zapewne nieporównywalnie mała do kary (myślę, że około 20 PLN).
Osób zainteresowanych możesz szukać np. tu, lub na nieformalnym forum Play (mojplay.pl)

Pozdr.

PS
nie krzycz na forum...

KURCZE ALE LIPA;/

... no lipa, ale raczej nic nie wskórasz tłumaczeniami typu: "u mnie w domu nie działa".
Play ma okres testowy, siedem dni od podpisania umowy i to jest czas na ewentualne, bezproblemowe rozwiązanie umowy, bez konsekwencji finansowych.

no nic,, trudno. dziekuje za wszystkie odpowiedzi

Możesz zrezygnować podając powód brak zasięgu niech przyjadą technicy i to sprawdzą czy mam czy nie moja znajoma tak zrezygnowała nie masz zasięgu nie działa proste a jak nie działa to za co płacić ?

ale w play'u miala internet?

Internet w play działa tylko w miastach i na ich obrzeżach. Zaletą jest to że jest szybki i tani.

Signature will be available soon. Please wait ;)

Agnieszko, po przeczytaniu wypowiedzi Tommka, np. "niech przyjadą technicy i to sprawdzą czy mam czy nie" można śmiało stwierdzić, że kolega ma ogromną wiedzę, ale teoretyczną...
Nie przekonuje mnie również fakt: kolega mojego kolegi, który ma brata kierowcę tira, a siostra tego brata kolegi ma kochanka, którego ojciec ma Internet w Play... rozwiązał umowę.

Owszem, umowę można rozwiązać, jeżeli wskazano dokładne miejsce instalacji, a operator z różnych przyczyn nie może świadczyć tam usługi. W przypadku Internetu mobilnego, to abonent decyduje gdzie będzie korzystał z usługi, po uprzednim zapoznaniu się z np. mapką zasięgu lub mapką BTS-ów. Mapki takie są wyłącznie poglądowe i nawet one nie stanowią podstawy do reklamacji. Jest to jedynie informacja, o możliwościach operatora. Wszystko to co piszę, znajduje się w regulaminie, który musiałaś podpisać, tym samym poświadczając, że go rozumiesz.
Play ma jeszcze jeden mocny argument, jest to siedmiodniowy okres testowy, w czasie którego, możesz zrezygnować z umowy, czy to z powodu zasięgu, czy innych parametrów łącza.
Myślę, że masz marne szanse na bezskutkowe wypowiedzenie umowy, zasłaniając się niezrozumieniem regulaminu...
Oczywiście możesz zapytać u operatora, do czego Cię namawiam, zawsze lepiej przekonać się samemu, niż polegać na opinii innych osób.

Pozdr.

ten internet byl "prezentem". Na szczescie wszystko rozwiazlo sie samo;]]] dziekuje za wszystkie odpowiedzi i rady;]]]]] pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org