Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak zostać krulem czyli język jako polityczna wartość w dziejach narodu polskieg |
Jak zostać krulem? Znalazłam ciekawy artykuł na onet.pl dotyczący błędów wpisu do Księgi Kondolencyjnej i dysleksji i dysortografii. Muszę przyznać, że niektórzy ludzie mają tupet. Wolą z błędem napisać, niż nauczyć się poprawnie języka polskiego. Czy Ojczystego? Dla mnie jako Polki nie zrozumiałe jest by zlekceważyć naukę. W moim przekonaniu jest to lekceważenie innych ludzi, brak szacunku dla siebie i innych. Kiedy ja chodziłam do szkoły nikt nie słyszał o "inwalidach ortograficznych". Sama miałam duże (na początku problemy) ale dzięki ciężkiej pracy i ćwiczeniom dziś nie robię "byków". Zasady są proste: 1. Czytaj jak najwięcej 2. Dużo pisz rozprawek, opowiadań 3. Naucz się i stosuj w praktyce zasady polskiej ortografii i gramatyki a unikniesz błędów, wstydu i nie będziesz musiał/musiała się głupio tłumaczyć. Język jako polityczna wartość w dziejach narodu polskiego źródło: http://www.poradniajezykowa.us.edu.pl/artykuly.php
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak zostać krulem czyli język jako polityczna wartość w dziejach narodu polskieg |
o tak, tak!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |