poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czas na porządki z właścicielami psów osiedlowych

śniegi puściły, a zostały tylko gó-wna na trawnikach. Tak!!!. To zostało po właścicielach psów, którzy je beztrosko puszczają na naszym osiedlu"POŁUDNIE"./ Wiemy, że nie tylko/. Dość srania i lania po chodnikach, skwerach i do piaskownic na placu zabaw przez psy będące w posiadaniu nieodpowiedzialnych właścicieli. GRUPA INTERWENCYJNO TRESERSKA dalej zwana "GIT" rozpoczyna akcje treserską dla właścicieli zabawek pt"pies", którzy nie będą sprzątać po swoich czworonogach/ niekiedy po nich samych/, jak też zwalniać je z uwięzi / tym bardziej bez kagańców/. Skoro Policja i Straż Miejska nie może poradzić sobie z nimi, to my pomożemy. Sekcja "GIT-Łomża Południe"informuje zainteresowanych"właścicieli-hodowców, że w przypadku stwierdzenia takich przypadków nasi członkowie wysmarują odchodami psa danego właściciela,- jego samochód, póżniej drzwi do mieszkania itd, itp. ps. UWAGA!!! W przypadku zatkania pianka montażową całego"wydechu z dobitym ziemniakiem"w aucie niewytresowanego właściciela psa, nasza "GIT"nie odpowiada za złośliwości innych podmiotów fizycznych i prawnych np, którzy z zemsty na kochanku żony lub sąsiedzie z zazdrości"że mu lepiej"wyrządzili mu szkodę w ten sposób./Jest to czyn zabroniony zagrożony przez USTAWĘ/. Jesteśmy grupą przyjazną.
REKLAM-A: wiem gdzie można kupić po 1,99zł przeterminowaną piankę montażową"zimówka"nadającą się do użycia.

"uważajcie na łomżyńskich kurpiów"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czas na porządki z właścicielami psów osiedlowych

A co z kotami ?? Przecież załatwiają się w piaskownicy i potem dzieci się w tym bawią?? hmmm tylko do psów się przypierdolić potrafisz.

Chłopie ja o tym pisałem niecałe 2 miesiące temu w poście pt Brudasy z ulicy Rycerskiej i nic się nie dzieje. Chamstwo właścicieli psów jest znane od lat. Właściwie to sprowadzić to można do tego że każdy kto ma psa ten prostak.

Krist OFF napisał(a):

> Chłopie ja o tym pisałem niecałe 2 miesiące temu w poście
> pt Brudasy z ulicy Rycerskiej i nic się nie dzieje. Chamstwo
> właścicieli psów jest znane od lat. Właściwie to
> sprowadzić to można do tego że każdy kto ma psa ten
> prostak.

Rozpierdalasz chłopie

Faktem jest, że nikt z właścicieli czworonogów (przynajmniej nie znam żadnego) nie sprząta po swoich pupilach. Może gdyby straż miejska zajęła się karaniem za zanieczyszczanie to by czegoś nauczyło ich a tak ......

Haha.
Ciekawe czy na żywo też będziecie tacy GITowi.

Proponuję manifest rozszerzyć o gołębie i wróble.

a szczupaki i okonie?
podobno sra.ją do rzeki w której potem się kąpią dzieci !

Faktycznie, je też trzeba wciągnąć na listę. Chociaż nie wiem czy taki delikacik co założył ten post wogóle korzysta z kąpieli w rzece. Tak to jest jak burak, co jeszcze rok temu gnój widłami przewracał, nagle do miasta przyjedzie. Ciekawe czy jak co weekend jeździ w rodzinne strony, to tam też przeszkadzają mu zwierzęce odchody i czy odpowiednio to manifestuje;)

Zapomnieliście o puszczaniu bąków w basenie :):)

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

To należy się nie sprzątającym właścicielom:
http://www.wykop.pl/link/656483/dziadek-rzuca-psia-kupa-w-babe-z-psem-d-epic-win/

A cwaniaków z rasami bojowymi typu franio odstrzelić i zakopać na trawniku razem z tymi bestiami wśród ich ukochanego gówna.

Zgadza się! Najpierw pozabijamy właścicieli psów a potem weźmiemy się za hodowców papużek!

najpierw co drugi dzien o ginekologach teraz o psach. Do piaskownicy to predzej narobia wlasnie koty jak psy, powybijajcie psy, potem koty, potem wezcie sie za golebie, no i zaraz za cala reszte ptaszkow, ktore sie pojawia,w tym rowniez jaskoleczki srajace na parapety, wrobelki tretujace na lawki itd. itp.
zamiast wylewac zale na forum to jak zobaczysz takiego wlasciciela z pupilem, ktory wali na chodnik czy plac zabaw, zrob mu zdjecie,zadzwon na policje i lez za gosciem zebys wiedzial gdzie, kto co i jak, bo wrzeszczec na forum, ktore nawet nie ma administratora to kazdy potrafi

Do założyciela tego tematu:

Sam sobie wysmaruj gębę gównem, a potem spójrz w lustro. Może wtedy wreszcie zauważysz jakim burakiem w istocie jesteś!

Dawno się tak nie uśmiałem. :)

Chciałbym tych GITowców zobaczyć w akcji.

Bawi mnie mentalność ludzi w tym mieście. Ludzie wyśmiewają dosyć ciekawą kwestię, żeby ktoś wreszcie pogonił właścicieli do sprzątania po swoich psach. Na prawdę wam to pasuje??
Jak widać Łomżyniacy tkwią po uszy w gównie i chyba im w tym dobrze. Na zawsze pozostaniemy zaściankiem, bliżej nam w rozwoju do ruskich niż do reszty kraju. I tu nie chodzi już o ten temat ale o całokształt.

Twój pies, Twoje gówno
http://wiadomosci.wp.pl/gid,12921714,title,Twoj-pies-Twoje-gowno-zabierz-je,galeria.html?ticaid=1bfdbT-line napisał(a):

Andy

Hahahahahahaha a ty sam zbierasz g*wna po swoim psie ? xD Wątpie :P i najparwdopodobniej nie masz pewnie "niby" psa :P

Postulat słuszny, choć forma niekoniecznie i adresat chyba nie ten.

Nie potrafię nawet w tym momencie przypomnieć sobie choć 1 pojemnika na psie odchody (może gdzieś w parkach). Na rozwijającym się osiedlu Południe też takowych nie ma. Na domiar złego nawet zwykłych koszy na śmieci jest niewiele, a te które są często są zniszczone. W takiej sytuacji nikomu nie uśmiecha się spacerować z psem w poszukiwaniu pojemnika z g*** w ręku, tym bardziej, że istnieje ryzyko, że przed dojściem do domu go się nie znajdzie.

Wydaje mi się więc, że sarima31 i "grupa GIT" raczej psów, czy kotów nie mają. A jeśli się mylę to może mnie oświećcie, co robicie z odchodami własnych zwierząt.

Kultura kilku powyższych wypowiedzi potwierdza fakt, iż żyjemy pośród bydła.
Dla nich wypróżnienie się do klozetu, czy na terakotę poza klozet nie stanowi wielkiej róznicy - tak zostali wychowanii i tak wychowają swoje dzieci.
Kultura i estetyka to dla nich cecha nieosiągalna.

gówniane te miasto troche

T-line, popieram. Wyśmiewają cześków, którym nie chce się posprzątać po własnych psach. A poza tym, to jest...psi obowiązek właściciela. I proponuję używać numeru 997 a nie bać się tego "co to ludzie pomyślą". Albo czyste podwórka na których bawi się dziecko - Twoje dziecko, albo się trzeba niestety narazić sąsiadowi. Jakoś moi sąsiedzi są na poziomie, ale wiedząc o wyczynach niektórych dziwię się, że nikt nie wzywa policji. Co to, długo? Przyjadą panowie, wskażesz jeden z drugim sąsiada i sąsiad dostanie mandacik. Następnym razem zainwestuje w torebkę.
A jak nie, to dalej siedzieć cicho przed klawiaturą i płakać, że policja i straż miejska nic nie robi. Jak ma robić, skoro boicie się zadzwonić.

proste stosują jako maść na pryszcze:)

Kindersztuby brak .sarima31 krowy pasłeś obora ci śmierdziała. Przeniosłeś się do miasta żeby się od chamieć. A za paznokciami brud pozostał.

Nie ma to jak dobry ubaw. To forum zawsze poprawia mi humor. Szykują nam się super bohaterowie w mieście? :)

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

GIT - haha widać co robi wiezienie z ludzi ,pół życia za kratami 2x2 i swój świat a tu nagle tyle zieleni tyle gówniaków że zwariować można ,no na pewno można lepiej wracajcie tam gdzie byliście :) no ale zobaczymy w realu hehe a co do sprzątania ok ale ktoś pomyślał gdzie odchody mają wyrzucać ci właściciele psów ? do śmietniczka które stoją pod blokiem ? tak ? to gwarantowane że jeden dzień i by ten śmietnik się wywracał od odchodów w torebeczkach plastikowych które będą kilka set lat się rozkładać a tak kilka dni i nie ma :) na zawadach czy gdzie tam wywalają gnój na pola całymi przyczepami i jakoś nikt nie protestuje bo przecież tak się robi od lat i z psami również :) najpierw pomyślcie a później coś róbcie bo was na policje mogą pozwać i problem będzie wtedy .

Blady strach na miasto padł! Gitowcy wracają! A już było ze 40 lat spokoju...

Mi również nie podobają się psie odchody na trawnikach.Ale pies załatwia się kilka razy dziennie i jest to kilka plastikowych torebek.Zanieczyszczenie dla środowiska dużo większe.I oczywiście brak pojemników na odchody.

A propos czystości w mieście. Psie kupki są naturalnym nawozem, rozkładają się w kilka dni i nie ma po nich śladu. Gorzej z innym śmieciem, a szczególnie petami, których kolonie nagle "wyrosły" spod śniegu pod oknami bloków. One same nie znikną, niestety!
A co do zdrowia ludzi, a małych dzieci w szczególności, to zagrożenie stanowią nie psy tylko koty, roznoszące bardzo groźną toksoplazmozę.

Racja.Popieram.Aż strach zobaczyć na trawnik-gówno na gównie.I gówno na trawniku,ale na CHODNIKU,to już przesada.Oczywiście psa to każdy chce mieć,ale wychodzić w jakieś inne miejsce,tam gdzie nie chodzi duża ilośc osób,to nie łaska?!W tamtym roku bodajże,na Księcia Janusza 8,w piaskownicy,srały psy,lub koty.I dzieci sie bawiły,i dostały wysypki.Ja sie pytam.Gdzie tu kultura?Czy Łomża to już taka dziura,w której są zwyrodnialcy i nie kulturalni ludzie?Bardzo proszę,dajcie nam żyć w kulturalnym środowisku.
Inteligentnym trzeba być,a nie bywać.

Pozdrawiam.

A porządki z sąsiadami rzucającymi zurzyte gumy do ogródków też robicie bo mam taki problem. A psie kupy to powinni ludzie sprzatac tak jak w UK że biorą torebkę łopatkę na spacer i wyrzucają do specjalnego śmietnika !!

Lesia

A co z tymi co wyrzucają papieki na trawniki to sie tak szybko na rozkłada?! A jak ci tak bardzo przeszkadza to wez torebkę i pozbieraj. Niech tylko kto do mnie podejdzie jak mu jeb... gazem po oczach to sam sie w tym gównie wytarza. I jeszcze jedno debilu/ko można to podciągnąć pod publiczne nawoływanie do niszczenia cudzego mienia.

Acha i jeszcze jedno żeby egzekwować prawo to najpierw musi ono byc wykonalne a ja nigdzie w Łomży nie widziałam koszy na psie odchody!!!

Witam. Wpierw w imieniu "GIT"/ GRUPY INTERWENIUJĄCO TRESERSKIEJ/ dziękuję za solidarność ludziom mądrym, którzy chcą zrobić coś pożytecznego. Jest w naszych szeregach 46 osób/Sekcja Południe/ w wieku 17 do 31 lat. Nie będę komentowała wpisów tzw"brudasów- właścicieli psów i kotów",

nie powinnam odpisywac, ale czekam na wyniki z terenu i pisze Ci Leszku wprost:" Ty chyba nawet skarpetek nie ścigasz od postu do adwentu.!!!!!!

Co najwyżej gazem po oczkach, kosą w nerki lub połamane "zieberka" ;)
Dr Still Hummer popieram :)

sarima31 To jednak jesteś kobietą . Taka jesteś piękna że zebrałaś bandę wykolejeńców. Bo mądrą to na pewno nie jesteś. Pamiętaj pies najlepszy przyjaciel człowieka.

...,jak sie juz czepiacie tego gówna,to moze Ty madrusiu który ta rozmowe zaczałes ,postaraj sie o specjalne kosze na gówna i torebki,zeby stały wszedzie,bo nie wiem czy wiesz,ale jak Ciebie złapia ze gówna wyrzucasz do normalnego smietnika to tez jest za to mandat,wiec sie zamknij i nie wypowiadaj na takie durne tematy,nie wiem czy widziałes ale w kazdym duzym miescie takie kosze stoja i tyle na ten durny temat :)

a ta cała sarima czy jak jej tam to sama jestes brudasem Ci powiem,zeby Ciebie tak kiedys porzadnie popiescił piesek,moze przestaniesz wypisywac te swoje durne poezje w piz...u!!!

Zostawcie pieski w spokoju! Srać gdzieś muszę, a gówna to sami se sprzątajcie jak przeszkadza! Naturalna kopka nie jest aż tak zła, a że estetycznie nie wygląda to ch*j tam;)

Tak. Jestem kobietą. Kto inny stoi na czele "GIT". Ja mam tylko za zadanie wspólnie z 2 innymi prawnikami zabezpieczyć działanie naszej sekcji"GIT"./ nie jesteśmy zorganizowana grupą przestępczą. Kto chce, będzie przyjmowany / przez osoby tam będące-zaufane/poręczenie 3 osób/.

Boże, ale fantazja.
Nie karmcie trolla, to się wypisywać tutaj nie będzie.
Fani tresury ;)
Fetysze to na innym forum.

Najważniejsze, że klaruje się sytuacja. Ok. 15 minut temu jakiś Pan w wieku ok. 55-60 lat przechadzał się chodnikiem dla pieszych miedzy blokami nr.24 i 26 na ul. Kazańskiej. Pies był rasy, chyba mieszanej koloru brązowego. Był spuszczany ze smyczy "kontrolowanej". Piesek zrobił i właściciel pozbierał w papierki/ .Coś przypominało filtr do kawy/. Wyrzucił do wolnostojącego śmietnika przy chodniku na osiedlu./ Albo właściciel jest normalnym Łomżyniakiem wychowany, albo zaczął skutkować na nasz alert. ps. nie podejrzewam , że bał się o swój samochód.

jestes idiotka sarima,patrz zeby tobie gównem mordy nie wymazali przez to co wypisujesz.?
Inteligencja zerowa u Ciebie!!!Gdzie Ty sie chowałas ja pier....?

Dziecko się bawiło w piaskownicy, a na drugi dzień szedłem obok niej, a tam patrze pies kupę robi. No szczyt wszystkiego.

DO WŁAŚCICIELI PSÓW : jeżeli JA spotkam CIEBIE jak Twój pies załatwia się gdzieś na placu zabaw, trawniku czy chodniku, a Ty po nim nie sprzątniesz. To zostaniesz przeze mnie ukarany.

...

Jak się tu wkleja zdjęcia? Mam zamiar fotografować właścicieli wysrywających swoje psy.

super idzie. Na pohybel bydłu pt. człowiek trzymajacy psa lub kota. To tylko może wydarzyć się w zaściankowej Łomży śmierdzącej zwyczajami kurpiowskimi i baranimi łbami powracającymi z USA/ tam stawali i chodzili na baczność- dziś pokazują jakie prawo w tym wiejsko-miejskim mieście sprawuje władza/. Ok. zaczęliście ze sraniem, my wam pokażemy.. Z całą stanowczością właściciel psa z ul.p.Łagody ma jutro niespodziankę.ps.ciekawe jak się będzie czuł mąż tej Pani jak jej fotki wylecą w internecie. Wy takim językiem, to my takim smrodziarze, gównoosrajcy/ chodzi o właścicieli psów, po których nie sprzataja oni sami/.

Normalnie Al-Kaida po Łomżyńsku ,ja rozumiem bezrobocie ,nuda , czas wiosenny (depresja samotnej bez mężczyzny kobiety-baby) i takie bzdury wymyślać ? normalnie cała gmina się śmieje ,powiedz mi już Magnuma kupiłaś albo może PSG do walki ? który masz lvl ? daj mi namiar na to gre która tak psuje wyobraźnie ludzi :D to na pewno nie COD ani BT2 no normalnie podaj nazwę bo mnie ciekawość zżera też chce mieć tako wyobraźnie i wyjść przed blok i strzelać do ludzi co srają i leją :D

Dajcie tu fotke już po niby waszej zemście mitomani a nie piszecie tu tylko swoje fatazje :)

Prawników to ty masz chyba po podstawówce dziewczynko skoro takie głupoty pozwolili ci wypisywac. Bob umiesc zdjącie tylko pamiętaj o art. 23-24 KC i Ust. o prawach autroskich... art 81 i 83.

A mojego psa to w dupkę pocałujcie!!!

Ponadto ja i mój Pit Bull chetnie sie na ciebie natkniemy, zobaczę czy jestes taka odawżna.

Zawsze przechadzam się ok 21 z psem w okolicach skateparku, również zapraszam na wymianę poglądów. :)

sarima31
Widać u Ciebie taki zapał jak u maniac-moherów spod krzyża w Warszawie. Ci Twoi prawnicy nie informowali Cię, że upubliczniając czyjś wizerunek, bez zgody tejże osoby, łamiesz prawo?

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

nawet i kontaktach

jamais

Szanowny kurpiu bądź kurpianko, może czas zrobić porządek z kurpiami/ kurpiankami w Łomży? Jeśli się nie podoba okolica, to proponuję powrót do Siebie, na swoje włości, Ty możesz wyjść ze wsi, ale wieś z Ciebie nigdy. Wiem, że to trudna sytuacja dla Ciebie, my za pewne rzeczy płacimy, tj. np.: za sprzątanie osiedli. Jeśli Cię taka aglomeracja przeraża, to nie wykorzystane ziemniaki zabierz ze sobą do domu:)

Uważam, że pomysł ze zdjęciami nie jest zły.
Jeśli właściciel psów nie wstydzą się i uważają, że o jest w porządku, że nie sprzątają odchodów, powinni też nie odczuwać wstydu, gdy ich zdjęcia zostaną zamieszczone w miejscu publicznym.

Jak to wszystko czytam to nie wiem czy śmiać się, czy płakać?
Ludzie, dla psycholi to jest miejsce gdzie indziej, a nie na tym forum!
"Akademia policyjna" mi się przypomniała. Patrole straży obywatelskiej niedługo wylegną na miasto...

Git-ludzie wracają! Wreszcie będzie się działo!

Do buntowniczej dziewczynki

Prawnicy gównami się nie zajmują, tylko poważnymi sprawami :)

hahahahaha no tak mnie to rozśmieszyło a właśnie wróciłam z psem no i postawił tako kupe że szok czekam na kogoś kto mnie wysmaruje tym gówniem i mój dość duży piesek też czeka.

Czy Ci prawnicy widzieli twoje posty tutaj?;D Bo jesli tak to daleko z takimi prawnikami nie zajedziesz ;p
Strach bedzie teraz wyjsc na ulice bo GIT- banda bedzie gownami rzucac:D

Buahahaha.

Dobra ja nie jestem do końca za drastycznymi rozwiązaniami. Tylko chciałbym żeby nasza szanowna straż wiejska, która od niedawna szczyci się uprawnieniami takimi jak policja, czuje wyższość nad przeciętnymi obywatelami i szasta chętnie mandatami, wzięła się wreszcie, przebrała w cywilne ciuszki i wyszła, dla przykładu złapała kilku właścicieli. To nic nie kosztuje a jak statystyka wzrośnie! I ile pieniędzy wpłynie do budżetu. Pewnie nawet więcej niż z fotoradaru przy drodze.
Dopierdolić dla przykładu jednemu i drugiemu po 500 bez żadnej ulgi, to właściciel na drugi raz albo po swoim pupilku posprząta albo nauczy go srać do kibla.
A fikanie z amstaffem, pitbullem czy innym szczurem przez niektórych forumowiczów jest śmieszne, jak nie żałosne.

T-line

Ty jestes załosny,patrz zeby Tobie straz nie dojebała mandatu!!!
Jestescie debilami i tyle,odpierdolcie sie od tych psów a jak bezpańskie psy chodza i Ci sraja to Tobie to nie przxeszkadza?,tylko ten co z włascicielem chodzi?,ja mam psa i sra gdzie chce,dopóki nie postawia specjalnych pojemników z Naszych podatków to napewno gówna nie sprzatne,bo jeszcze raz powtarzam i sie zapytajcie,ze za wyrzucenie gówna do normalnego smietnika tez jest mandat,wiec przestancie pier.... o głupotach i znajdzcie sobie dodatkowe zajecie a nie tematy o psich gównach,zero inteligencji !!!,nie miłam pojecia ze w ŁOMZY jest tyle debli???
A załosny jestes Ty,jak tyle tutaj szczekasz tutaj na forum,bo jestem pewna ze nawet bys nie podszedł do własciciela pitbula i jemu zwrócił uwage,bo sam bys sie zesrał i swojego gówna bys nie sprzatnał!!!

Tak to jest jak wieś do miasta zjedzie... Psy to u łańcucha i do budy. A cham śmieci nauczył się do kosza wyrzucać?! Samochód myć na myjni zamiast pod blokiem? Porządek owszem, ale bez takiej agresji. Psychole!!! A jak tak gówna przeszkadzają to weś debilu jeden z drugim daj przykład i sam posprzątaj!!!

ja tam dam psu srać gdzie chce niech sprząta ten co mu przeszkadza a ja lubię jak jest kolorowo na trawnikach heheh

...,I JA JESTEM TAKIEGO SAMEGO ZADNIA,NICH SPRZATAJA DEBILE,którym gówno razi w oczy :)

Nie denerwujcie się;)
Ta osoba sobie tylko robi żarty. Nie pomyślała sobie, że to się nie trzyma całości.

kasę się płaci a pojemników nie ma,nawóz i dla roślinek potrzebny..

Straż miejska ? hahaha dobre sobie :D dziś miałem przykład co straż może zrobić idę a obok mnie pies bez kagańca smyczy i jeszcze se leje na ich widok a oni tylko spojrzeli się i pojechali sobie dalej wrażeń szukać :) - dodam że nie to nie mój był pies ale se szedł obok i wyglądało tak jak by mój :) zamiast straż wiejsko to by zrobili te pojemniki i dali narzedzia do sprzątania miasto i wtedy by każdemu było dobrze :) a tak jedna grupa społeczna w Łomży obija się druga i trzecia a kasa idzie i jej nie widać .

Tia.
Tematy o psach chyba zbierają pokłosie...
Wczoraj się typ do mnie przy.jebał, że mój pies sra na ziemię.
Zaczął pieprzyć tak, jak wsiowy autor tego tematu, ale odchodząc, to kończył, jak psie gó.wno na słońcu.
Następnym razem na zjebce z mojej strony się nie skończy, tylko kopa w du.pe gratis zasadzę.

Agresja budzi agresję.

franio30 norma były policjant do mnie z mordo zapijaczoną wyskoczył.
Pies luzem był i bez kagańca . Emeryt kolegów szuka skończyły się czasy jak się nosiły lampasy. Pijak chciał dzwonić na policje a dzwoń mówię strach się bać:)

T-line jesteś tak tępy czy tylko takiego zgrywasz mówie jeszcze raz niemożna egzekwowac niewykonalnego prawa. Najpierw śmietniki później sprzątanie. Do miejskiego smietnika wyrzucac nie można. I nie próbju ustalac nowego prawa bo obecne jest juz dosc popier... (500zł)haha. To dopiero ŻAŁOSNE. I wara ci od mojego pit bulla.

Widzę, że mój post rozpętał burzę :] Spoko, bardzo się z tego cieszę. Wiejska część forum się obruszyła i o to chodziło. Z resztą wiedziałem, że nie ma po co umoralniać ludzi srających na podłogę w kiblu, ale coś mnie podkusiło.
Nie ma co się przekrzykiwać, bo na jeden normalny post w tym temacie przypada dziesięciu krzykaczy.

Dr Still Hummer i inni haterzy- dziękuję za konstruktywną krytykę. A co do niewykonalnego prawa to kosze na śmieci są, i to właśnie do nich się wyrzuca odchody:
http://www.animals.com.pl/open_pl.php?page=pages/page11b_pl.inc

http://superlomza.pl/Community/65661,Blog_Wpis,Straz_Miejska_w_Lomzy_karze_za_psie_kupy.html

Tak więc krzycząc, że nie sprzątacie, bo nie ma gdzie wyrzucić sami się ośmieszacie.
A temat jak widać nie jest głupi, wręcz przeciwnie - dość emocjonujący dla niektórych przedmówców :]
Narazie pajace.

Och zwracam honor faktycznie we wrzesniu 2010 wyszła uchwała wskazująca gdzie nalezy umieszczac tego typu odpady. Jest tez art. § 23. 1. mówiący o tym ze, Kontrolę stosowania przepisów niniejszej uchwały sprawuje Straż Miejska Łomży oraz inni pracownicy Urzędu upoważnieni przez Prezydenta Miasta Łomża. A NIE JAKAS NABUZOWANA HORMONAMI DZIEWCZYNKA nawołujaca do niszczenia mienia.

Jestem właścicielem psa małej rasy i sprzątam po nim odchody nie widze w tym nic nadzwyczajnego to powinno być obowiązkiem każdego właściciela nie mówiąc o psach ras dużych gdzie ilość kupy jest diametralnie większa .Mi sprzątanie weszło w nawyk i nie wyobrażam sobie inaczej mam zawsze przy sobie dwie trzy torepki foliowe .Czuje się o wiele lepiej psychicznie że nie jestem narażony na uzasadnione uwagi i mandat .Mi się załatwia i w domu młode jeszcze .Jestem dumny że sprzątam po swoim psie i tak powinni się czuć wszyscy sprzątający właściela których jak oceniam jest około 20 % około niestety .

Witam wszystkich forumowiczów. Wczytuję się w te wypowiedzi, te wszystkie mądrości i postanowiłam również zabrać głos.
Jestem właścicielką psa, płacę za niego podatki i bardzo chciałabym po nim sprzątać , ale tu pojawiają się schody. Nigdzie w Łomży nie ma pojemników na psie odchody. Wyrzucenie odchodów do śmietnika jest zabronione, pytam więc mam te gówna w kieszeni nosić? Co miasto robi z pieniędzmi z podatków za psy?

MŁODA

mam pytanie a jak pies zrobi na rzadko? to co wtedy??

SARIMA31-wita. Dzień dobry. Kto mądry, to wie jak postępować. Dlaczego /stary komunistyczny sędzia Sądu Okręgowego i Rejonowego też/ na nasz apel może posprzątać po swoim pupilku, tudzież tam komendant Straży Miejskiej też i jego Zastępca. Jesteśmy dumni, że możemy zbierać żniwo w postaci naszej akcji.

Bierzemy się za panią Sędzie VIII Wydziału Karnego Sądu Okręgowego w Warszawie P........., której korzenia mają się z Łomży z ul.Strażackiej, której pies sra... po całej ulicy.

który chce jeszcze wyskoczyć "nowowybrany radny lub prokurator ze swoim pieskiem?????

To nazywa" GONIMY SIĘ", SZCZEGÓLNIE CI, KTÓRYM MIASTO DAŁO MANDAT.

AŻ MIŁO , ŻE TAKA SPOŁECZNOŚĆ JEST POWAŻNA. / ONA NIE JEST SĘDZIĘ VIII WYDZIAŁU KARNEGO W WARSZAWIE, TAK MI PODALI TERAZ TERENU. ps.zarz napiszę o jednym policjancie

a komu "tyłek" wymiękł? Przecież wszyscy wiemy, że nas można namierzyć?????i nie tylko???? Nie jesteśmy zorganizowana grupą przestępczą.Robimy porządki

ciagnij sie kur... gałganie Ty,zebys kiedys nie obciagneła jakiemus psu,bo przezywasz te gówna jak pojeb...
Mordy to ty sobie sobie nie wycieraj jakimis sedzinami,jak tak uwielbiasz tematy gówien to proponuje sobie obejrzec :

http://2girls1cup.nl/
MIŁEGO OGLadanie debilu TY.

Co nowy roztop to nowy temat o gównie, nudne to już się robi. Założyciel tematu powinien zaśpiewać sobie 'znowu w życiu mi nie wyszło...' Czytając jego wypowiedzi w tym temacie, jak i w innych odnoszę wrażenie, że osoba ta ma ogromny problem z samym sobą. Nawołuje do obrzydliwego karania właścicieli psów, co ogromnie mnie rozbawiło, tłumacząc to chęcią wprowadzenia porządków. Chcąc coś zmienić powinno się podać konstruktywne pomysły na rozwiązanie problemu. Groźbami nikt nigdy nic nie wskurał. Skoro 'sarima31' nie potrafi nawet z głową odpowiedzieć na argumenty innych użytkowników, uważam że nie ma sensu zwracać uwagi na jego marną prowokację. Wlazł z buciorami na forum i obraża wszystkich i wszystko w koło. Proponuję wziąć rozpęd i za przeproszeniem przypier...ć w ścianę, być może to rozwiąże wszystkie problemy emocjonalne tegoż szanownego pana.

Radziłabym zorganizować akcję 'czyste osiedle', zebrać swą żałosną ekipkę, worki w łapki i sprzątnąć śmieci, które wyłoniły się spod śniegu.
Spadnie deszczyk, miną dwa tygodnie i kupki znikną w trawie, a śmieci wciąż będą ozdobą naszego zacnego miasta.

sarima31- ty psychopatko popier......, jak bym spotkała Cię na ulicy to bym grzecznie poprosiła swojego psa żeby nasrał ci na mordę!!!

Torebki w dłoń i sprzątać po swoich pupilkach panowie i panie. Są już na szczęście miasta w Polsce, gdzie taki widok nie jest czymś nadzwyczajnym. Tylko u nas to nadal egzotyczne. No ale miejmy nadzieję że i do zaściankowej Łomży trafią takie zwyczaje.

Alisa popieram twoja wypowiedz w 100%.

http://tiny.pl/hd118

No jakby na mnie trafiło osobiście bym zastrzelił każdego napotkanego obesrańca i jego właściciela ...

Alisa, jesteś 100% "kurpiem łomzyńskim". Zapewne nie wiesz kto to taki. Już tłumaczę, jeżeli nie wiesz bo uważasz, że jesteś z mazowsza lub podlasia to się mylisz, bo jesteś pusta ku..... .Wytłumaczę. "Łomzyński kurp to taki, którego pies oszczywa i os.. wszystko na osiedlu, a jego pan chodzi z głową/ w tych gównach W JAKICH SIĘ WYCHOWAŁ I ŻYJE". Dalej "Ł.K" to taki, który parkuje zajmując trzy miejsca parkingowe. Dalej to taki, który włącza kierunkowskaz wtedy jak już zmieni kierunek ruchu.. To taki , który nie wypuszcza ludzi ze sklepu, bo musi sam tam"wleżć" śmierdzący swoimi psami, bo jego pies na długiej smyczy przed sklepem otumaniony jak jego właściciel kąsa-gryzie itp, itd. Więc Alisa i tobie podobnym klakierom, na pohybel. Srajcie u siebie w domach razem ze swoimi psami,dziećmi, mężami, kochankami itp,itd/, a nie na podwórzu i na tym forum. A Feeeeee!!!!.PS. WŁAŚNIE TAK NAPISAŁAM, BO KIEDYS NIE WIEDZIAŁAM DLACZEGO NIKT NIE LUBI Łomży. Poprostu ludzie lubiąŁ Łomżan, ale nie kurpi łomżyńskich, którzy własnie zachowują się jak alisa i jej podobni o czym wyżej wspomniałam. ps.paszła von alisa I JEJ PODOBNI BRUDASI.

Dodam jeszcze, że brzydziłbym się (i nigdy do głowy mi nie przyszło) trzymać w mieszkaniu stworzenie które brzydko pachie, zjada własne klocki, liże się po jajkach i osraną d*pą jeździ po kanapie na której bawią się moje dzieci. A własciciel psa nie sprzątający po nim jest śmierdzielem, chamem i brudasem.

Buahahahahaha sarima co Ty nie dorobiona jesteś.? hahahaha ale debilka z Ciebie ;]] ha kurcze aż miło popatrzeć że jest ktoś sto razy głupszy ode mnie. Nie życzę sobie żeby moje dzieci bawiły się w gównach waszych śmiesznych - pitt buli i amstafów czy to jak to tam. Jeśli będę widział że ktoś nie sprząta, dzwonię na straż miejską (już numer uszykowałem w komóreczce), idę za tym osobnikiem jeśli będzie potrzeba i na koniec pokazuję zdjęcie dla straży miejskiej.
Sie ***** zaczną porządki w tym mieście.

...

Hahaha miłego dnia :-) Uwazajcie na klocki

czytam te Wasze posty i sie zastanawiam o co wam chodzi... Każdy jest taki mądry a wiecie ile kosztuje podatek od posiadanego psa?- 80 zł i co wy na to??? A co Urząd Miasta robi z tymi pieniędzmi? Dlaczego niema pojemników na odchody?? w innych Miastach sa a ,że Łomża jest takim zacofanym Miastem z Urzedasami którzy maja wszystko w d....ie to nie wina właścicieli psów. I teraz pomyslcie ile jest psów i kotów w Łomzy i ta ilosć razy 80 zł- przeciez mogliby kupic takie kosze i postawic a włąsciciele czworonogów napewno by sprzatali.a Gdzie taki Piesek ma sie zalatwic?

Poczytaj najpierw czym jest podatek, który płacisz za psa... To pozostałości po starym systemie, ale jednak jest. Płacę podatek za dwa psy, ale po nich sprzątam, jeżeli pies wyjdzie poza teren działki. Zdaję sobie sprawę, że nie każdy ma ochotę patrzeć na g** mojego zwierzaka, a tym bardziej patrzeć jak jego dzieci bawią się w jego obrębie. Taka prawda, że właściciele psów zawsze znajdą powód tylko po to, żeby nie schylić się i posprzątać po swoim psie, bo to przecież takie ble. Sprzątanie po psie jest jednym z obowiązków właściciela, a miasto nie ma obowiązku dostarczać wam torebek czy innych urządzeń do sprzątania, to leży w interesie właściciela. Może jeszcze powinni wam dać smycz i jedzenie dorzucać co jakiś czas?
Jak ktoś dobrze zauważył, dzięki bogu są już ludzie, którzy nauczyli się sprzątać i poczuli ten obowiązek, ale zanim dojdzie to do Łomży to jeszcze lata chyba minął.

P.A ja tez sprzątam po swoim psie.... Skoro tak uważasz to napisz mi dlaczego np. w Elblągu są pojemniki na osie odchody z takim ładnym znaczkiem/ chyba w Polsce jest jedno prawo.. A wiesz dlaczego? bo tam maja ,,normalną^^ władze....

Ja też mam psa i po nim sprzątam.Nie jet to problemem (robią to również moje dzieci - 7 i 11 lat).Problemem jest brak pojemników,nawet tych zwyczajnych.Mój pies upodobał załatwianie się na jednym trawniku.W okolicy,a jest to bardzo uczęszczana ulica nie ma żadnego kosza na śmieci.Więc niosę ten dobytek aż do domu i wyrzucam do kosza przy klatce schodowej.Nie wspomnę już o zdziwieniu przechodniów.

A ja tak sobie wyobrazam taka sytuacje np ze idzie sobie dzieciaczek. Wyrzuca papierek do kosza na smieci jednak wraz z papierkiem do kosza wpadaja mu np tez klucze. Wiec wklada swoja krotka raczke i po omacku probuje owe klucze namierzyc. Nagle jego mala raczka laduje w gownie ktore umiescil tam odpowiednio wychowany przez GIT-bande wlasciciel czworonoga... Juz sobie wyobrazam ten wrzask rodzicow ze jak mozna gowno do takiego kosza wrzucac?! I co na to sanepid?!

w przypadku braku pojemnikow nalezy wyrzucic to do kosza. Reguluja to przepisy, czy sie nam podoba czy, prawo sie broni w ten sposob. Zgodze sie ze to jest smieszne i przykre, ale jakos trzeba sobie radzic. To podam jako przyklad, w warszawie pojemniki na psie odchody tez sa montowane w nielicznych miejscach, co widac, a mimo to widuje sie duza liczbe osob sprzatajacych i wyrzucajacych do kosza. Prawda jest taka ze wieksza czesc wlascicieli psow bedzie sie tlumaczyc czymkolwiek, aby tylko zrzucic z siebie ten obowiazek.

No tak, a u mnie najbliższy kosz na śmieci stoi właśnie na placu zabaw dla dzieci...
A tak na marginesie, mój piesek dostał sraczki. Poproszę szanownych git-ludzi o szczegółowy instruktaż, jak postępować w takim przypadku? Mile widziana byłaby osobista prezentacja!

Jestem za sprzątaniem - ale chciałbym by władze w tym pomogły.
Raz - pojemniki, dwa - specjalne torebki do zbierania.
Z pewnością tego problemu nie załatwi kabaret organizowany przez bandę oszołomów - jaki prezentuje się w tym temacie. Takie rzeczy przynosza więcej szkody niż pożytku.
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/darmowe_torebki_na_psie_kupki_170807.html
http://www.napsiekupy.pl/
http://www.eko-park.com/opl.php?m=mpl&b=3&n=0&p=zestaw_001

Kij z koszami, ale torebki by się przydały. Niech miasto w zamian za podatek zarejestrowanym posiadaczom rozsyła pakiety torebek.
Stojaki raczej nie, znając naszą mentalność za chwilę tych torebek by nie było.

"Ja mam tylko za zadanie wspólnie z 2 innymi prawnikami zabezpieczyć działanie naszej sekcji"GIT" "

2 prawnikami? Chyba którzy nie mają pojęcia o prawie, skoro wasze środki przymusu wyglądają jak opisujesz, a jesteście samozwańczymi służbami porządkowymi to traficie na kogoś takiego, że albo skopie wam dupę albo poda do sądu o niszczenie mienia. Z góry przegrywacie bo gdy widzicie jak czyjś pies sra,a ktoś nie sprząta to dzwońcie po odpowiednie służby, a nie wymierzacie sprawiedliwość na własną rękę. Popieram sprzątanie po swoich pupilach, ale wasze metody są żałosne i prędzej z kieszeni wam pójdzie na grzywny niż Kowalski zacznie sprzątać po psie :) wtedy będzie GIT.

Ja tam jestem za stworzeniem specjalnych parków osiedlowych dla psów.

Z tego co się orientuję to w Łomży, nie ma w przepisach prawa wyraźnie ustanowionego obowiązku o sprzątaniu po swoich pupilach. Jeżeli się mylę to proszę zamiast się wyżalać lepiej wklejcie treść ustawy dotyczącą tego problemu, lub podajcie link do takich przepisów.
Straszyć i się popisywać to można wśród kolegów i w realu. Myślę, że większe grono wypowiadających się w tym poście średnią wieku nie przekraczają 20 lat życia. Tak dla ostrzeżenia to uważajcie co piszecie na forum, bo może to was sporo kosztować, i odpowiednie służby wyciągną konsekwencje w stosunku waszych emocjonowanych wypowiedzi.
Ja mam psa, płacę podatki z tego tytułu, uważam, że jeżeli nie ma obowiązku to nie będę sprzątał po swoim piesku, bo mój nie załatwia się na chodniku, a na trawniku ma prawo.
A cp do ul. rycerskiej to na niej mieszkam i pieski mniej brudzą niż dzieci , które tu mieszkają i ich rodzice, nawet nie wiecie do którego śmietnika śmieci wyrzucać, idziecie na łatwiznę i do najbliższego śmietnika się wrzuca, a śmietnik jest za blokiem. wtedy wam jest nie wstyd!? albo parkowanie na chodniku na samych środku, to nie jest parking tylko chodnik.

fajnie by było jak by się rodzice zainteresowali co robią ich dzieci, między blokami i pod balkonami? te pomalowane, pomazane ściany, pogreźdane chodniki, palą małolaty papieroski i śmiecą do okoła. Trawnik z tego co się orientuję to nie plac zabaw, więc dzieci nie powinno tam być.

Aha. zapraszam tych wszystkich cwaniaków na ul. rycerską, niech się wypowiedzą na temat psich problemów w 4 oczy. chodzę 3 razy dziennie z psem na spacer. zobaczymy jaki jesteś odważny i co masz do powiedzenia. zabłyśnij swoim intelektem, pokaż jaki to z ciebie rodowity łomzyniak, chcę cię poznać, zapoznać się z twoją wysoką kulturą. dziękuję, tyle na ten temat.

Może w przepisach prawa miejscowego nic nie ma na temat wypróżniających się wszędzie psów ale w przepisach sanitarnych na pewno coś by się znalazło ...

Tyle postów z powodu kilku klocków hahahaha

Zabic właścicieli psów osiedlowych

...jak wyzej

Dalej śmieszne tłumaczenia ludzi którzy nie potrafią się schylić. Dalej srajcie na dywan.
A po trawniku można chodzić i się na nim bawić. W zeszłym roku w maju zniesiono mandaty.

>>Autor: a.l (---.lomza.mm.pl)
Data: 28-03-11 20:47

Aha. zapraszam tych wszystkich cwaniaków na ul. rycerską, niech się wypowiedzą na temat psich problemów w 4 oczy. chodzę 3 razy dziennie z psem na spacer. zobaczymy jaki jesteś odważny i co masz do powiedzenia. zabłyśnij swoim intelektem, pokaż jaki to z ciebie rodowity łomzyniak, chcę cię poznać, zapoznać się z twoją wysoką kulturą. dziękuję, tyle na ten temat.

Jaki piesek, jak wyglądasz? Będę na święta i jeżeli czas mi pozwoli to podjadę i wtedy możemy porozmawiać o kulturze właścicieli psów.

http://superlomza.pl/Community/Blog.aspx?BlogEntryId=65661 i zostawię z tą lekturą.

Najlepiej wziąć ze sobą od razu strażnika miejskiego - niech prostak pocwaniaczy. Mandat szybko wyleczy jego bezczelną pewność siebie ...

Zapraszam do udziału w akcji "Czuczonowie do psich kup.

sarima31 - Słuchaj kmiocie.

Zacznij od tych obszczymurów, co stoją przy klatkach schodowych i plują zawzięcie na chodniki. Nie zapomnij o petach, które rzucają gdzie popadnie, że nie wspomnę o butelkach po piwie i wódzie.

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

sarima31 - mieszka chyba na kwiatowej nie jestem pewien ale dojde bo ma stałe ip i wystarczy tylko namierzyć a to żaden problem musi to zrobić kumpel bo ja doszedłem że na kwiatowej ale to jednak wolę się upewnić niż kogoś odwiedzić niepotrzebnie....

Uważaj sarima, niepokorni właściciele psów idą zasrać ci dywan. Uzbrój się w aparat :]

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org