niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Malowanie na chrom

Witam. Gdzie w Łomży można pomalować metalowe elementy na chrom . Chodzi mi o chromowane listwy nad drzwiami w aucie. Jaki koszt się z tym wiąże ?
Ciężko się maluje takie elementy ? Można dobrze to pomalować sprejem ?Kiedyś malowałem sprejem to zamiast chromu wyszedł mi kolor srebrny ( czemu ?) Może ktoś mi podpowiedzieć jak dobrze to zrobić ?
Z góry dziękuje za podpowiedzi.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Malowanie na chrom

jeśli kupisz chrom-alu to jest zupełnie inna rzecz lakier to jak lakier farba a chrom-alu to jest w ok. 99% czyste aluminium i w tedy nie będzie ani pękac ani nic takiego ale to jest klika razy droższe od tego badziewnego lakieru chromowanego

Szukalem sporo czasu w Łomzy gdzie mozna pomalowac elementy na chrom jednak jak widac u nas nie ma osob tym sie trudniacych

http://allegro.pl/chrom-listwa-14-mm-listwy-chromowane-14mm-tanio-i1478147617.html

co Ty chcesz malowac? kup taka listwe to jako tako bedzie ten Twoj golf wygladal

Tak jak "Pan F" napisał, co Ty chcesz malować, najpierw dowiedz się co to jest chromowanie http://pl.wikipedia.org/wiki/Chromowanie , a potem zabieraj się za takie rzeczy ;)

Spróbuj może teraz pozłocić złotą farbą troszkę możesz kupić u jubilera.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org