Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szukam......Pomocy |
Gdzie w Łomży kupię masę do odlewów gotowych form,zamkniętych nadającą się np.do odlewania korpusów woblerów (przynęt wędkarskich)? Jak nazywa,nazywają się takie rzeczy?Proszę o jak najwięcej informacji. Dzięki.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szukam......Pomocy |
kupisz u mojego taty :-> NINKA88
|
|
Napisz coś więcej.
|
|
żartuje heh lecz moge dać ci jego nr on wie wszystko na ten temat podaj gg to dam ci nr NINKA88
|
|
Potrzebujesz tego: http://www.sklep.chemikolor.pl/asortyment/produkt/186 do tego katalizator Ol-1 To do formy. Do odlewów wykorzystujesz żywicę epoksydową albo inną do odlewów. Czy w Łomży dostaniesz, nie wiem - ja kupowałem gdzieś w Białym.
|
|
Za młodziaka bawiłem się w to i używałem szpachli samochodowej. Pewni i są specjalne masy ale i zapewne drogie, taniej chyba kupić wyżej wymienioną szpachle albo kupić gotowego :)
|
|
Szpachal jest krucha - nie nadaje się. Testowałem :) Jedynie żywice, tylko są z nimi problemy bo trzeba mieszać dwa składniki co powoduje wytwarzanie się pęcherzyków powietrza. Jak zależy Ci na czymś perfekcyjnym to poszukaj specjalistycznych żywic dla modelarzy. Ja odlewałem kiedyś figurki do gier bitewnych, tylko te pęcherzyki mnie denerwowały bo wyłaziły na wierzch odlewu. Natomiast forma przy użyciu polastosilu wychodzi idealna, zachowujesz wszystkie detale. Jak będziesz miał problemy to wal do mnie - poradzę. 1364452. I.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |