Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gra planszowa dungeons & dragons |
Jak w Temacie grywa ktoś może w dungeons & dragons ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gra planszowa dungeons & dragons |
http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=52524&t=47691 Planszowe D&D to nie, ale wiele innych. Grałem w D&D, ale nie planszowy a fabularny AD&D. Dobre dawne czasy gier fabularnych.
|
|
No ale może znajdzie się kilka osób które dalej aktywnie w to grają ;D
|
|
A może w coś innego byś pograł?
|
|
A co masz coś ciekawego ?
|
|
Oj mam: http://boardgamegeek.com/collection/user/Indarek?own=1&subtype=boardgame&gallery=large&ff=1 To nie jest cała lista, ale są tu chyba najciekawsze pozycje z tych posiadanych. Polecam Agricolę, gra jest w 1 dziesiątce serwisu Boardgame. To taka bardziej "settlersowata" gra, mam jeszcze bardziej strategiczne jak Hannibal Barkas albo "Ścieżki Chwały" Ja jestem otwarty na propozycje grania - wystarczy sygnał. K.
|
|
Widzę że całkiem ładną kolekcje posiadasz . Ja niestety z taki lepszych grałem właśnie tylko w D&D i Age of Mythology .Ale z tego co sobie poczytałem ciekawie niektóre tytuły sie zapowiadają
|
|
Planszówki to pasja od lat - tylko z chętnymi do grania jest gorzej :) Wszystkie z tych pozycji są wydane w Polsce, ew. mają przetłumaczoną instrukcję co pozwala na bezproblemową grę. Gry mają różny poziom skomplikowania - od prostych ekonomiczno taktycznych (Filary Ziemi, Wojny Ryzowe) aż po strategiczne kobyły z zasadami których pojęcie wymaga tygodnia nauki (Squad Leader - strategia na hexach w której dowodzisz małymi grupami żołnierzy) Super zabawa - co najważniejsze zabawa która wymaga kontaktu z innymi.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |