Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
I cóż z tą koncepcją zagospodarowania terenów przy ulicy Rybaki? |
Koncepcja miała być opracowana w sierpniu i mimo zapytań brak jest odpowiedzi od osób kompetentnych z ratusza. czesław
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: I cóż z tą koncepcją zagospodarowania terenów przy ulicy Rybaki? |
Z moich informacji wynika, iż unieważniono przetarg na wykonawstwo wspomnianego przez Ciebie Czesławie zagospodarowania . Wiem też, że Ratusz czyni starania aby na nowo uruchomić procedurę przetargową jak najszybciej. Na tym moja wiedza się kończy ... Może ktoś wie coś więcej ? Krzysztof
|
|
To wszystko po to, żebyście mieli o czym na Forum pisać. Taka swego rodzaju woda na młyn....
|
|
Nie wiem czy Komisja Europejska czytuje nasze Forum Leszku .... ale bardzo możliwe że tak jest - skoro tak piszesz CK
|
|
Gdyby czytała to już dawno paru forumowiczów dostałoby skierowania na bezpłatne leczenie w Tworkach czy też może Abramowicach.
|
|
A konkretniej ......? CK
|
|
Leszek najpewniej surowo się ocenił.
|
|
Nie chcę krakać, ale nie mam nadal zaufania do Magistratu bo: robią już przetarg.. a projekt zagospodarowania już przyjęty? Miały być konsultacje społeczne, a czy ktoś wie jak ma być? Czy znowu jakiś budowlaniec drogowy będzie snuł tam swoje prostackie pomysły (myślę o projekcie). UCZCIWOŚĆ POLAKÓW KOŃCZY SIĘ NA PROGU BANKU! Pieniądze nieodmiennie powodują w naszym narodzie rozwój "syndromu małpiego rozumu". Zbych
|
|
tz: Jaki Ty mądry jesteś i wszechwiedzący... prorok chyba jakiś.....
|
|
Panie Marcinie temat hipermarketu jest tematem ważnym, ale nie może być tematem zastępczym dla tego zagadnienia. Prosimy o odpowiedź. czesław
|
|
Leszek nie obrazaj Forumowiczów, to i Ciebie nikt nie zaczepi. Sam się wystawiłeś na wklejenie łatki. Oczywiście, przepraszam Cię, mimo tych uwag.
|
|
tz: Jak mi coś nie będzie pasować to będę o tym pisać. Czyżbyś nie szanował odmiennego zdania od Twojego?? Nie napisałem też z imienia, nazwiska czy też nick`a kogo Komisja Europejska powinna posłać na leczenie...
|
|
Leszek, rzeczywiście, szanuję zawsze Autorów odrębnych zdań. Niestety, nie potrafię tolerować opinii pozbawionych choćby szczątków logiki. To moja słaba strona. Wracając do głównego watku: Sprawa programu zagospodarowania wygląda na całkowicie "odpuszczoną". Kto z Was słyszał o jakimś konkretnym przetargu w tej sprawie ?
|
|
http://www.lomza.info/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1091&mode=thread&order=0&thold=0 za pomocą powyższego linku możecie poczytać nieco więcej o nieudanym przetargu Pozdrawiam Krzysztof
|
|
Szanowni Forumowicze. Z uwagi na fakt, że do wykonania koncepcji zagospodarowania brzegów Narwi pragniemy zachęcić najlepsze pracownie i urbanistów z całej Polski obecnie przygotowujemy konkurs na wykonanie niniejszego opracowania. Jest to zadanie skomplikowane i czasochłonne. Proszę więc o odrobinę cierpliwości. Projekt zagospodarowania będzie wykonany dopiero po rozstrzygnięciu konkursu. Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie tematem. Marcin B. Sroczyński
|
|
.......i wszystko jasne........ sayra
|
|
Dzięki za informację. Ta informacja jest dla nas dobrą nadzieją. czesław
|
|
w 2003 plany były ale do dziś 2011 już ich nie ma nawet w marzeniach
|
|
haha minie 10 lat a na planach pozostanie ''zagospodarowanie''
|
|
Czy ktoś może wyjaśnić czy w tej koncepcji zagospodarowania mieści się rekreacja dla mieszkańców poprzez istnienie klubu wodnego, który realizowałby takie zadania jak MOSiR tylko w odniesieniu do wykorzystania Narwi (wypożyczalnia sprzętu, sport - kajakarstwo, wioślarstwo, spływy, regaty, imprezy na wodzie i nad wodą)? Mam na myśli coś więcej niż samą infrastrukturę. Oczywiście do tego potrzebna jest też odpowiednia infrastruktura - marina z blaszana wiatą to za mało. W taki program powinien być wpisany obiekt podobny do przystani przy ulicy Zjazd i tak usytuowany. Co o tym sądzicie i czy wiecie coś więcej? czesław
|
|
Na RYbakach bedą stawy rybne a rzekę się puści przez Konarzyce
|
|
Pożądana jest rewitalizacja obiektu dawnej niszczejącej przystani, jej modernizacja i przywrócenie funkcji do których została zbudowana. Na te cele nie ma lepszego miejsca w Łomży. czesław
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |