niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dożywotnia służebnosc

czy ktos z was moze mi powiedziec czy po zaznaczeniu w akcie notarialnym dożywotniej służebnosci jednego pokoju w mieszkaniu na rzecz rodzicow potem po ich smierci przechodzi na własciciela mieszkania (własciciel ma brata) ale budynki sa tylko na wlasciciela.... no ale jednak ten brat istnieje, może ktos mial podobna sytuacje?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dożywotnia służebnosc

Najlepiej to się z bratem wczesniej dogadać i rozliczyć a nie kombinować i póżniej po sądach chodzić.

to będzie Twoje

koziol0

Witam. Jak dobrze zrozumiałam , to że mieszkanie jest Twoje a rodzice są u Ciebie na dożywociu jeśli tak to odpowiedź brzmi tak :

Po śmierci rodziców, to te pomieszczenie ktore rodzice zajmowali , to przechodzi automatycznie na Ciebie ,brat niema nic do tego.Także całe mieszkanie jest wtedy Twoje. Pozdrawiam

służebnosc to chyba jest cos innego niz dozywocie...

Powiem Ci tyle że mam taką samą sytuacje ,,dożywotnią służebność '' i gdy byliśmy u notariusza jak przepisywaliśmy to zadałam takie same pytanie jak Ty ona mi powiedziała tak jak ja Ci napisałam wcześniej. Ale jak masz jakieś wątpliwości i chcesz się upewnić to radzę Ci wpisać w google ten temat i poczytać sobie lub przejść się do notariusza i sie dopytać .Życzę powodzenia

ok, dziekuje

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org