wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
MOST ZAMKNIĘTY - NAPRAWA NASYPU NA UL.ZJAZD

Dziś 01.08.2005 rano został zamknięty stary most na Narwi i drogowcy przystąpili do remontu i naprawy nasypu na ul.Zjazd zniszczonego i podkopanego przez bobry.
Co o tym sądzicie jak chcecie to coś napiszcie.
Z tego co można zaobserwować mamy całą praktycznie Łomżę rozkopaną w paru miejscach (chodzi mi o ulice).
Kierowcy w tym i ja muszą mieć cierpliwość i nerwy do tych naszych wykopków ;) korków itp.
Ale jak wszystko zrobią to będzie miejmy nadzieję luks jazda poczekamy zobaczymy.

Pozdrawiam wszystkich kierowców
BUNKIER

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: MOST ZAMKNIĘTY - NAPRAWA NASYPU NA UL.ZJAZD

A może niech zamkną jeszcze 2 most i rozkopią np. ul. Wojska Polskiego na wysokości ul Poznańskiej. Wtedy byłby meksyk. A tak poważnie kiedy mają remontować? W STYCZNIU???

nie ma co extra z tym kopaniem:( tylko jak maja tak to wszystko wyremontować jak wyremontowali nam Szosę Zambrowską to ja pierdzielę takie remonty!!!

bigi2004

Wczoraj czekałem na 1 w Piątnicy prawie 2 godziny, dzisiaj ruszam z buta. Fajne są te remonty.

Problem z rozkopaną Łomża, to nie wina mostu - akurat mogę sobie wyobrazić, że zniszczenia dokonane przez bobry okazałe się większe, niż początkowo sądzono i nasyp wymagał natychmiastowego remontu. Trudno - jest na szczęście drugi most. Ale przypuszczam, że decyzja o jego wyłączeniu z ruchu nie zapadła nagle i była znana już jakiś czas temu - po jaką więc ch...rę było więc ruszać z budową rondek? W ogóle po co było ruszać z tą budową, gdy nie został skończony remont Legionów? Brawo dla magistratu i ojca tych niefortunnych pomysłów - imć p. inżyniera K...

A swoją drogą - łomżyńskie bobry power! :-) Ktoś pamięta, dokąd je wywieźli? Pamiętam, że jakieś 2-3 miesiące temu była informacja na ten temat w ogólnopolskiej części Wyborczej (zwanej przez mojego znajomego Jude Zeitung), ale już nie pamiętam, co to za miejsce...

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

Wczoraj byla mała stluczka zaraz za mostem i czekalem w korku do Piatnicy 40 minut. Pieknie, pieknie....

Dobrze że można do Białegostoku dojechać inno drogo przez Zambrów lub Rutki :D tak samo jak do Grąd :D więc problemu dlamnie nie ma :P możecie robić wszystkie drogi oby tak dalej chce wiecej Remontów :D żeby Łomża była pięknym drogowym miastem z ładnymi rondkami :p

Dj.Pyku.Lomz@.poland

w tym momecie lomza staje sie czarnym punktem na mapie polski i to nie z powodu wypadkow. tragedia. wczoraj poraz pierwszy widzialem korki na sikorskiego czego nie bylo nigdy. to ze remontuja drogi mi sie podoba ale zeby wszystko na raz to lekkie przegiecie. ciekawe co bedzie 1 wrzesnia kiedy zacznie sie rok szkolny. pozostanie pewnie tylko stary i niezawodny srodek transportu czyli auto pięty.

pozdrawiam wszystkich kierowcow i zycze cierpliwosci.

Ja autko zamienilem na rower, bo zdrowiej to i mniej stresow. Polecam wszytkim :]

Wzmocnią żwirem
Dokładnie 360 kilkumetrowych żwirowych kolumn zostanie wbite w nasyp ulicy Zjazd przy starym moście. W ten sposób pracownicy Przedsiębiorstwa Budownictwa Komunikacyjnego z Łomży chcą wzmocnić konstrukcję podziurawionego przez bobry nasypu. Do Łomży z Europy Zachodniej ściągnięto już nawet specjalną maszynę dzięki której ma się udać wykonać żwirowych kolumn.
Robotnicy mają pracować bez przerwy - 24 godziny na dobę – 7 dni w tygodniu.

Zamknięcie mostu sparaliżowało ruch w Łomży i Piątnicy. Zarówno władze miasta jak i wykonujące prace naprawcze nasypu PBK chcą jak najszybciej uporać się choćby z pierwszą częścią remontu, tak być przez most puścić choć część ruchu samochodowego. Już wczoraj rozpoczęto wbijanie w nasyp kilkumetrowych żwirowych pali. W sumie na powierzchni kilkuset metrów kwadratowych zostanie wbitych 360 takich kolumn.

Na zakończenie prac skarpy nasypu zostaną zabezpieczone aby ponownie nie zagnieździły się w nim bobry. Przypomnijmy to za sprawą tych zwierząt
nasyp jest remontowany. Przed kilku laty zagnieździła się tu rodzina bobrów. Zwierzęta wykopały kilka jam, ż których trzy znajdowały się tuż pod nawierzchnią ulicy.
Koszt naprawy nasypu to 660 tys zł. Władze miasta występowały do wojewody o odszkodowanie ale na razie bezskutecznie.

Chyba pomogły protesty (patrz wytłuszczonym drukiem). W końcu jest tak jak w cywilizowanym mieście jak kiedyś napisał jeden z forumowiczów(praca 24 h na dobę) po to żeby rozładować szybciej korki na trasie Warszawa - Mazury.

No i macie , robio 24 godziny na dobę żeby szybciej uporać się z tym :) niedlugo odtworzo most i bedzie git . no cóż nie wiem jaka jest sytłacja na nowym moście bo dziś musze jechać do Grajewa samochodem(tym większym) i ... nie wiem co mnie czeka :/

Dj.Pyku.Lomz@.poland

pierwszego dnia (w poniedziałek) jak zamkneli most, do domu do p-cy dojechalam po 45min i to bylo najdluzej jak do tej pory,(tfu..tfu coby nie zapeszyc...teraz po 18 stoi jedzie sie 20min (albo ja mam takiego farta), noga od sprzegla boli tylko, hehe..

ja tez juz wole jeździc rowerem. Jest i szybciej i ekonomiczniej:) Polecam!

pocieszyc Was...?

juz niedlugo (moze od poniedzialku) zostanie zamknieta ulica poznanska (od Wojska polskiego do pilsudskiego).... Cel? Budowa mikro ronda na skrzyzowaniu ulic Wojska POlskiego z Poznanka....

Fajnie nie? :P

Proponuję zamknać jeszcze z 2 lub 3 jedne z głównie uczęszczanych dróg i przed tablicami przed wjazdem do Łomży ustawić tablice: "UWAGA WIELKIE WYKOPALISKA I KORKI WJEŻDŻANIE TYLKO DLA CIERPLIWYCH KIEROWCÓW" ;). Wszędzie kopią , kopią wszędzie co to będzie.

Pozdrawiam wszystkich kierowców stojacych w jednym z korków.
P.S.
Jutro jadę na Mazury zobaczymy jak się uda wyjechać z Łomży pewnie powolutku w koreczku.

BUNKIER

Drodzy forumowicze, tak narzekacie na utrudnienia w jeździe po Łomży i przy wyjeździe w kierunku na Mazury. Powiedzcie kiedy mają robić remonty, zimą? Nic nie robią narzekacie, robią remonty, jeszcze większe problemy. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać cierpliwie na zakończenie remontów. Do zimy się skończą, a potem będziemy jeździć po Łomży bezkolizyjnie. Teraz można zamienić samochody na rowery. Będzię więcej zdrowia i kieszeń pełniejsza.

Bunkier!
Jadąc na Mazury, lepiej jedź przez Nowogród, trochę dalej, ale bez korków.

Już w lutym w temacie "Remont grobli" pisałem na tym forum o problemach mogących wyniknąć z powodu remontu tejże grobli. Obróciliście to w żart, a teraz widzicie co się dzieje.

ta....tylko ja roweru nie mam....

maciek:

zgadzam sie...troche trzeba pocierpiec.. zeby potem bylo lepiej

Z tego co słychać, to ten nasyp marnie już wyglądał.

Wracałem jak wcześniej pisałem dziś z Mazur i jechałem przez nowy most ładny był korek w strone Piątnicy. Zaczynał sie w Piątnicy przy rozjeździe na Jedwabne i Wiznę a kończył się prawie przy zjeździe z Sikorskiego w Zawadzką. Ciekawe ile jeszcze zejdzie im znaczy drogowcom z tym nieszczęsnym nasypem bobrowym ;). Bo jak tak czytam to deszczyk przerwał na chwilę prace na nasypie.

Pozdrawiam wszystkich kierowców stojących cierpliwie w koreczkach ;).

BUNKIER

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org