Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Drukaraka |
Witam jestem nabywcą drukarki brother MFC-J265W i mam pewien kłopot.Wiem ,że to nie forum komputerowe ale nie znam żadnego po żądnego forum jeśli można to polećcie.A mój problem polega na tym podłączam sobie drukarkę do komputera bo nie zawsze jest włączona a tu wyświetla się dalej ikonka offline.Nie zarejestrowałem produktu na stronie producenta czy to może być przyczyną ??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Drukaraka |
ciężko powiedzięc nie widząc problemu. jeśli drukarka jest zainstalowana poprawnie proponuję w ustawieniach drukarki ustawić aby była drukarką domyślną i zmienić ustawienia na online. ale raczej trzeba zobaczyć żeby pomóc.
|
|
http://welcome.solutions.brother.com/BSC/public/eu/pl/pl/faq/faq/000000/002000/000007/faq002007_000.html?reg=eu&c=pl&lang=pl&prod=mfcj265w_all&Cat=114 może to ci pomoże....najłatwiej sprawdź drukarkę podłączając przez kabel usb...jeśli w ten sposób również nie widzi to pomyśl czy w gniazdo usb nie były wsadzane pendrive bo to automatycznie zmienia literę portu USB.... najłatwiej odinstaluj sterowniki i drukarkę i jeszcze raz zainstaluj....i przydziel jedno gniazdo usb tylko do drukarki...z kartką nie wsadzać niczego prócz kabla usb od drukarki...czesty problem w brotherach....ja tak zrobilem i smiga juz mi drugi rok bez problemu...
|
|
ok,Dzięki za info zobaczę czy pomogło
|
|
Dalej nie działa postępuje zgodnie z instrukcją ale komputer nie widzi urządzenie lub ma awarie tak pisze już nie wiem co mam z tym zrobić.HELP ME
|
|
Drukaraka ,mówisz?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |