Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
nie żyje "Kobieta pracująca" |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: nie żyje "Kobieta pracująca" |
Ktoś napisał, że p.Irena będzie z nami następne 100 lat ... Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Poszła do nieba ''tanecznym krokiem''
|
|
ktostamsobie - znaczy sie w podskokach ?
|
|
Była klasą sama dla siebie. Osobowość sceniczna spośród szeregu znakomitości aktorskich lat powojennych, których również już nie ma pośród żywych. Tamtych twórców cechowało zupełnie inne podejście do zawodu - zawodu medialnego. Żadni z nich pożal się Boże prostaccy i plastikowi komercyjni celebryci. Przynajmniej będzie kogo wspominać, bo dzisiejsi "bohetarowie" tabloidów, to ludzie puści i bez wyrazu.
|
|
Dziennie w Polsce umiera ok. 1035 osób, co daje 370 tys. na przestrzeni całego roku. Peter moze warto dla kazdego z osobna dac minkę ( :( )
|
|
Profesor: rozumiesz w ogóle coś z tego życia? Czy jesteś zakompleksionym człowieczkiem przy klawiszach, który krytykuje wszystkie wypowiedzi na tym forum. Dla mnie te 1035 osoby minus (Pani Irena+osoby tragicznie zmarłe pod Smoleńskiem) były bezimienne. Ich śmierć stanowiła tragedię dla ich bliskich, rodzin. Pani Irena była osobowością, była osobą publiczną. Popularnością biła na głowę wszystkich - do kupy wziętych polityków i prezydentów naszego kraju. Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
Wielka strata dla polskiej kultury.Wielcy aktorzy odchodzą,zostają gwiazdy seriali...
|
|
Peter Ich śmierć stanowiła tragedię dla ich bliskich, rodzin. Ale nie dla ciebie, wiec jezeli ci żal za jednaosobe ktorej nie znasz i nie jestes z nią spokrewniony dlaczego nie zaplaczesz za ten tysiąc innych zmarlych ktory u8miera dziennie
|
|
Widać, że praca szkodzi, skoro kończy się śmiercią... rudy błazen z druhem
|
|
peter i Profesor... mam wrażenie, że pojmuję inaczej misję informowania i wspominania zmarłych, i każdego z osobna (sercu bliskich) i każdej postaci zasłużonej i znanej nawet też. Irena Kwiatkowska to pewien symbol, zbitek cech, oryginalność i szlachetność. Z pewnością wiele ludzi na świecie te cechy również posiadło, ale właśnie by nie robić z przekazu medialnego, przekazu nekrologowego warto symbolicznie, z szacunku dla Ireny Kwiatkowskiej i jej podobnych ludzi o Niej/Ich pamiętać. Zresztą nasza Hanka Bielicka była zawodowo bardzo związana z Ireną Kwiatkowską o czym dowiedziałem się na narew.info i choćby dlatego warto byśmy jakieś pojęcie przy tej okazji o Takiej osobie mieli.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |