Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Do rodziców uczniów szkół podstawowych |
Mam takie pytanie czy w innych szkołach podstawowych panuje też nakaz "spacerków więziennych" podczas przerw ? W szkole podstawowej nr 7 na przerwach dzieci mają zakaz siadania nawet po to aby zjeść kanapkę. Dorosły człowiek w pracy ma zagwarantowany ustawowo w Prawie Pracy czas na przerwę i może w spokoju usiąść i zjeść posiłek. Kto opowiada za takie rzeczy na terenie placówek oświatowych, sanepid ,kuratorium ? Przecież nasze szkoły miały być takie przyjazne dzieciom, a jak widać na przykładzie SP 7 mamy placówki w których nie koniecznie jest to rozumiane tak jak należy. Proszę o poważne odpowiedzi i dyskusję.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Do rodziców uczniów szkół podstawowych |
no chyba 7-ka się popsuła wielu rodziców się skarży i nie chodzi tylko o przerwy
|
|
idź do dyrektorki z takimi gniotami jak chcesz żeby twojemu dziecku **** spuchła i jeszcze zabierz go do maka jak Ci płacze, że mu chodzić każą po godzinie lekcyjnej siedzenia na dupsku
|
|
Straszna krzywda dzieje się tym biednym dzieciom w ,,siódemce,,.Przecież wszyscy wiedza,że lepiej kiedy dzieci na przerwach biegają,popychają się,przewracają.Spacer na przerwach takie atrakcje niestety eliminuje.
|
|
Oj od zawsze się spacerowało na holu:))
|
|
Ozyrys9, nie wiem jak to jest, że moje dziecko w tej szkole akurat na przerwach siedzi na tyłku i czyta. I nigdy nie ma problemu ze zjedzeniem kanapki. Może więc po prostu masz w domu niejadka? Ktory winę za przyniesioną z powrotem kanapkę zwala na konieczność spacerów na przerwach? najprostsze rozwiązanie... wpadnij kiedys do szkoły na przerwę bez zapowiedzi... sam(A) się o tym przekonasz...
|
|
Faktycznie tak jest , ale to po wypadku gdzie dziecku poleciało kilka zębów
|
|
Podczas jedzenia kanapki????
|