Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
BMW 316 - Wentylator |
Posiadam Bmw 316 na łańcuchu. Chciałem się dowiedzieć czy w tym silniku wentylator powinien cały czas chodzić? Słyszałem różne opinie na ten temat i nadal nie mam ostatecznej odpowiedzi. Może ktoś wie jak jest naprawdę.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: BMW 316 - Wentylator |
on powinien sie wylaczac chyba sam co jakis czas tak mi sie wydaje przy jakims przegrzaniu zalaczyc sie a tak o wylaczyc sie, tak mi sie wydaje musisz podjechac gdzies na zaklad w lomzy i spytac
|
|
Tylko on jest napędzany przez pasek klinowy, a pasek klinowy jak wiadomo cały czas chodzi.
|
|
Ta powinien cały czas chodzić , na zimnym wolniej na ciepłym szybciej , ma on oddzielny pasek , albo sam pasek na wentylator , albo wentylator+ alternator i pompa wody więc wtedy jak Ci pęknie to będzie Ci się świcił akumulator na desce ( czyli kontrolka od nieładowania przez alterenator )
|
|
powinien chodzic ale nie z obrotami silnika
|
|
u mnie też chodzi nawet na zimnym silniku, i chyba to jest normalne, bo zastosowana tam jest wiskoza ktora jak jest potrzeba załącza wyższe obroty wiatraka, czyli jak silnik jest zimny wiatrak kręci sie powoli, a jak silnik się zagrzeje wiskoza powoduje szybsze krecenie się wiatraka.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |