poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zastępca PG 2 !!!!!!!!!

No i proszę, kiedyś był nauczycielem fizyki, potem vice szefem miasta, a teraz ma szansę zostać zastępcą dyrektora PG 2. Ciekawe, czy stanowisko "zwolniło" się specjalnie dla niego? Czy powinien dostać się na ten stołek? Cóż, PG 2 ma poważne kłopoty z ilością uczniów i zapewne grozi mu likwidacja, czy były vice pomoże w utrzymaniu, czy przyczyni się do zlikwidowania? Zapraszam do dyskusji, zwłaszcza rodziców z rejonu działania tego gimnazjum.

luiza

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zastępca PG 2 !!!!!!!!!

Robisz niepotrzebne i wstrętne zamieszanie - ż UM wyrażnie stwierdził, że w tej sprawie decyzja będzie negatywna. Czy wartyo plotkować ?

warto , warto i należy w celu ochrony miejscowej oświaty przed działalnościa takiej osoby. Myślę,że ten Pan dał dostateczne dowody braku profesjonalizmu a także zwykłego poszanowania innych osób. Dziwię się Pani dyrektor Ścianie ,że wpadła na tak kuriozalny pomysł. Gdybym nie wiedział jak to w tym mieście bywa to dodałbym ,że Pani się tym kompromituje ale jak sądze niemiała w tej sprawie wiele do powiedzenia poza firmowaniem jej swoim nazwiskiem. Jeżeli się myle to tym gorzej dla tej Pani.

Podsumowując stanowcze nie dla człowieka który będąc zastępca prezydenta miasta zajmującym się oswiatą był autorem tylu skandalicznych decyzji jak i wypowiedzi. Panie prezydencie Czerniawski prosze o zablokowanie kandydatury tego Pana.

A do Pana Choińskiego - miał Pan swoje 5 minut które Pan nie potrafił wykorzystac nie pchaj sie Pan na afisz jak nie potrafisz.

Riposta

Będąc vice szkoły trzeba też uczyć jakiegoś przedmiotu . Jednak czy można jeszcze po tylu latach przerwy mieć coś wspólnego z fizyką i jej nauczaniem ? Za czyje pieniądze utworzyło się to stanowisko specjalnie dla niego ? Odpowiedź jest prosta . Pani Ściano, kompromitacja !!! Wiedząc jak wyglądała viceprezydentura tego pana, nie powinna go pani zatrudniać nawet na etacie zwykłego nauczyciela .

Panie Choiński, nie masz Pan krzty honoru.

Popieram Ripostę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Litości bleeeeeeeeeeeeee

von chrupka

ch.inski mierny jest i basta!
nijaki nauczyciel, nijaki prezydent, mały człowiek....

mali ludzie jestescie bo piszecie o człowieku anonimowo......ja się nie będę wypowiadał w ten sposób....bo to nie daje wielu szans na obronę panu Choińskiemu...może ma jakies argumenty za....zapytajcie osobiscie a swoją drogą to kazda robota w mieście dla bylego wiceprezia to trudna sprawa przyznaję....może nie warto byc tym wickiem w szkole
pozdrawiam" odważnych" inaczej

Nie wiem jak można, aż taką nienawiścią pałać do byłego vice... Osobiście uważam, że podejście Pani Dyrektor Ściany jest jak najbardziej uzasadnione i propozycja kandydatury p. Choińskiemu jest sprawą szkoły i UM, zaś osoby niezwiązane ze sprawą nie powinny wogle zabierać głosu w tej sprawie. Po co te głupie insynuacje odnośnie "zwolnienia stanowiska specjalnie dla Niego"? Byłeś wtedy w gabinecie przy rozmowie tych Państwa, bo jak nie to po cholerę snujesz takie dewagacje?! Mało masz własnych spraw, bo to akurat sprawa dyrekcji tej szkoły i Miasta. A co do finansów- skoro Wy pracujecie to dajcie pracować też innym. P. Choiński wiedział, że Jego kandydatura wieczna nie będzie i nie dziwie się, że chce pracować w charakterze vice- dyrektora i nauczyciela. A Jego umiejętności nauczania fizyki zweryfikuje czas...

Zabieramy głos,bo w wolnym kraju mamy taki przywilej.Nie ma to nic wspólnego z nienawiścią do Choińskiego.Mnie brzydzi promocja miernoty.8 lat udowadniał,że jest beznadziejnym viceprezydentem i teraz w nagrodę stanowisko vicedyrektora.Ja chcę wiedzieć za co ta nagroda,bo przecież nie za profesjonalizm?

Experyment - drzewna

Jeżeli mamy mówić o podejściu Pani Ściany to można to tylko określić jako kompromitację dyskwalifikującą tą Panią jako partnera do poważnej rozmowy. Świadczy to też o poziomie zarządzanej palcówki której dyrektor decyduje się na zatrudnienie osoby o bardzo wątpliwych kwalifikacjach organizatorskich czego dowodem jest 8 miernych lat prezydentury miasta.

I nie są to żadne złośliwości tylko trzeżwa ocena - nie można miernoty promować.

Riposta

No i pan Krzysztof bez względu na opinię "miasta", będzie vice dyrektorem w PG 2. Odbyło się już posiedzenie Rady Pedagogicznej, na której były vice miasta został zaprezentowany jako obecny vice szkoły. Nauczyciele są zadowoleni, bo to ich dawniejszy kolega.

luiza

Żałosne

Kolega ? A kto pytał radę o zdanie :0

No, jak znam zwyczaje szkolne - pytała dyrekcja, a Rada Pedagogiczna wypowiadała się i podejmowała decyzję pozytywną albo negatywną.

Ale jaja to prezydent nie ma na to wpływu?
Albo nic nie robią bo chcą zlikwidować.

Zastępców wybiera dyrektor szkoły.Rada pedagogiczna,prezydent tylko opiniują.Mogą wyrazić opinię negatywną,co może,ale nie musi mieć wpływ na ostateczną decyzję dyrektora.

Czy to prawda że mają likwidować,bo dyrekcja słabo stara się o nabór i z dyscypliną słabo.

też słyszałem bardzo złe opinie o poziomie tej szkoły . Myślę ,ze kuratorium wino przeprowadzić tam jak najszybciej kompleksową ocenę tej placówki we wszytkich płaszczyznach działania bo będzie już potem zbyt za pózno.

Riposta

Zastanawiam się czy można tam zapisać dzieciaka bo jak będą likwidować to może nie warto?

Hej normalny, podaj coś więcej na ten temat, bo moja córka chodzi do PG2. Ja nic o rozwiązaniu nie słyszałam. Wśród uczniów i rodziców nic się o tym nie mówi.Masz jakieś przecieki?

Jeśli wielki likwidator tam ponoć grasuje, to wszystko jest możliwe ...

Tak się rodzi plotka. To że likwidator siedzi tam na stołku nie oznacza, że od razu zliwkiduje

Hubabuba to jest napisane w pierwszym poście tego tematu...

Słyszałem o likwidacji od jednego z radnych mają jakieś gimnazjum zlikwidować ale nie wiedzą jeszcze jakie.

A ja słyszałam w telewizji, że dużo szkół w Polsce mają likwidować. Więc i radni o tym muszą mówić. Ale nie rozsiewajmy plotek. PG2 ma się dobrze. W klasie mojej córki jest 32 uczniów, więc są przeładowane, gdzie tu mowa o kłopotach z naborem? Są chyba w Łomży gimnazja mające większe kłopoty z naborem niż PG2, mniejsze i mniej wydolne.
Myślałam, że masz jakieś konkretne informacje. Takie gadki radnych to można między "książki" włożyć.
A jeśli chodzi o zastepcę, to poczekajmy. Dajmy mu szansę. Może się okazać, że wiele dobrego dla szkoły zrobi. Spokojnie, bez paniki!!!

Mniej klas jest tylko w PG 3 ale tam jest drzewna i wynajmują w soboty i niedzielę dla innej szkoły i zarabiają.W Jańskim mało ale prywatne.Katolik wspomagany przez kościół.Pg 6 Zbyt dobre do likwidacji...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org