Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Interes:) |
Jakie warunki i co dokładnie trzeba zrobić, aby dostać dotacje z unii.... oprócz biznesplanu... Bo to już mam:p
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Interes:) |
Jak Ty chcesz utrzymać własny biznes skoro nie umiesz samodzielnie znaleźć takich informacji?
|
|
Szukałam... Ale rozmawiałam ze znajomym który też próbował i to co on mówi jest sprzeczne z tym co znalazłam w internecie... Dlatego się pytam innych...
|
|
Dwóch poręczycieli trzeba znależć i podanie wypełnić iczekać na decyzję m.
|
|
Pytasz o dotację z UP czy z Unii, bo niektórzy na dotację z UP piszą, że to z Unii. Jak z UP, to podstawowy warunek być BEZROBOTNYM w momencie składania wniosku i w momencie podpisywania umowy też, czyli do momentu dostania dofinansowania, nie możesz podjąć żadnej pracy i żyć z oszczędności, jeżeli takowe posiadasz ;) Drugi warunek, to dwóch poręczycieli którzy na papierze mają nie mniej jak bodaj 1700zł.brutto? i umowę o pracę na czas co najmniej taki, do kiedy musisz utrzymać Swoją firmę na rynku. (rok trzeba ją utrzymać, żeby nie zwracać pieniędzy z dofinansowania) Czyli - dzisiaj składasz wniosek, dostajesz dofinansowanie np. za pół roku, to Twoi poręczyciele muszą mieć umowę o pracę z kwotą nie mniejszą jak 1700zł. brutto na papierze ważną jeszcze przez co najmniej 1,5roku. A potem to już tylko tą firmę przez rok w Łomży utrzymać pozostało;) Ps. A o czym myślisz, że wypali w naszym mieście? http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20127537
|
|
Znam osobę, której własnie "firma" nie utrzymała się rok, teraz siedzi i płacze bo musi zwrócić tyle kasy. Ale kto nie ryzykuje ten nic nie zyskuje.
|
|
Hym... Chodzi mi o takie jakieś miejce w stylu kafeterii, za którą tak płakaliście na forum... Gdzie miło będzie można spędzić czas, spotkać się ze znajomymi itd
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |