Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nowy właściciel Kafeteri.. |
Poszukiwany" Nowy właściciel Kafeteri" bo będzie szkoda jak zamkną tak ciekawy lokal
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nowy właściciel Kafeteri.. |
A niech zamykają, przynajmniej nie będę musiał szukać miejsca gdzie samochód zaparkować
|
|
szkoda tego lokalu , cąłkiem sympatyczny i w dobrym miejscu. Marcin a jak masz problem to z komunikacji miejskiej korzystaj. Chyba tam jakas linia metra z południa kursuje? Riposta
|
|
Trzeba było chodzic i dawać zarabiać a nie teraz marudzić ze szkoda bo ciekawy lokal bo z ciekawości to sie nikt nie utrzyma !!!!!!!!!! szpenio - człenio!!!!
|
|
oj chyba przesadzasz bo powodem likwidacji tego lokalu akurat nie jest o czym piszesz. Riposta
|
|
W tej Łomży to nic się nie utrzyma jak ludzie z dychą wbijają do lokalu;]
|
|
Brutalna rzeczywistość.
|
|
Fazi, to nie tylko chodzi o to, z jaką kwotą ludzie wbijają się do lokalu, podstawowa sprawa, to czynsze za wynajem lokali w Łomży! Sklepy na długiej, kosztują po 3-4 tysiące zł. miesięcznie!!! Paranoja jakaś!? Najgorsze jest to, że wynajmujący bierze do łapy 4 tysiące, a wystawia papier np. na 1300. Nie boją się nawet skarbówki, bo jak pójdziesz umawiać się na wynajem nawet po raz pierwszy, to od razu cwaniaczek jeden z drugim mówi, że czynsz 4tys. a na fakturze będzie 1300. Moje słowa na pewno potwierdzi mnóstwo ludzi.
|
|
Upadek tej knajpy otrzeźwi kilku niedoszłych byznesmenów
|
|
no i ***** nic w tej Łomży nie będzie (w sumie to i tak nic juz nie ma), czy tym miastem do ***** rządzi jakiś Kononowicz ??????
|
|
lomza23 - powiedział - "bierze do łapy 4 tysiące, a wystawia papier np. na 1300" a skąd Ty masz takie wiadomości. Znam kilku właścicieli/wynajmujących lokale i nikt nie zapłaci nikomu nawet 200 zł bez papierka (umowa/faktura). A jak by "skarbówka" dowiedziała się o takim czymś to .... (bieda).
|
|
Dali, moja głowa skąd o tym wiem. Nie napisałem że wszyscy, ale tacy są i to nie jeden na mieście co ma własny lokal pod wynajem tak robi. Nie pisałbym bzdetów, jak bym nie wiedział co piszę. Taka prawda i tak to się na mieście odbywa, ale zaznaczam, że nie u wszystkich. O 2 przypadkach słyszałem.
|
|
To czemu nie powiadamiasz kogo trzeba?
|
|
Jak się toleruje to się tak ma.
|
|
Autor: Riposta (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 24-02-11 00:16 oj chyba przesadzasz bo powodem likwidacji tego lokalu akurat nie jest o czym piszesz. A co jest przyczyną jak nie kasa?
|
|
Gdybym to ja miał mieć sklep na długiej i spotakł się z tym, że muszę płacić za niego na boku dodatkowe pieniądze, bez papierka to zgodziłbym się na to tylko do czasu kiedy był cały proceder udokumentował, zgłosił elegancko do Urzędu Skarbowego i wcześniej odpowiednio się zabezpieczył ze swoim biznesem. Co do Kafeterii to może, by tak po prostu się zapytać czy zamierzają zlikwidować lokal, czy tylko próbują go sprzedać? Jeśli miałoby go nie być z powodów takich, jak blisko kościół, czy protesty mieszkańców, może warto zaprotestować. Jest nas więcej niż ich. Może jakaś petycja? Jeśli lokal ma problemy, a był fajny to warto go bronić.
|
|
Autor: Riposta (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 23-02-11 22:11 szkoda tego lokalu , cąłkiem sympatyczny i w dobrym miejscu. Marcin a jak masz problem to z komunikacji miejskiej korzystaj. Chyba tam jakas linia metra z południa kursuje? Riposta Sam se skorzystaj z komunikacji miejskiej a nawet dalekobieżnej, ja poprostu chce parkować pod swoim domem, a nie szukać miejsca do zaparkowania bo jakiś Riposta spod Łomży przyjechał na kawę. a to że właściciel nie postarał się o miejsca do parkowania to nie musi być moim kosztem
|
|
alek80 , ty jesteś gestapo, *********, pojebaniec, ubowiec ******, donosiciel, won z tego forum, ******,jebać sąsiadów, powieś się pojebańcu, won, won, won, rzygać się chcę na takich skurwieli
|
|
http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861
|
|
RE 4lomza4: nie wiem skąd ten nagły przypływ endomorfin u nowego użytkownika tego forum tj. 4lomza4, ale również ślę najgorętsze pozdrowienia :*
|
|
Aha i jeszcze jedno. W związku z tym, że ukryłeś adres IP jesteś pewny, że robiłeś to podczas wszelkich czynności internetowych tj. np. zakładając profil na tym forum? :)
|
|
4lomza4 (201.59.191.---) 4lomza4 (---.hsd1.pa.comcast.net) 4lomza4 (---.eu-west-1.compute.amazonaws.com) No teraz już jesteś trochę mniej anonimowy :)
|
|
Szukać dalej?
|
|
Hej, jak tam jest w sobotę? Podobno jakiś zespół gra. Warto pójść? SamFart: "Łomża, miasto rond, kosciołów i biedronek.... ;)"
|
|
Tam zawsze warto pójść, choćby dlatego, że zbytnio w sobotę wieczorem w Łomży nie ma gdzie pójść, by kulturalnie napić się piwa, a zwłaszcza jeśli ktoś lubi łomżyńską starówkę. Kiedyś było "Pod Papugami", upadło, mam nadzieję, że taki los nie spotka Kafeterii. W soboty zawsze były koncerty. Oby jakoś się poukładało i lokal został, bo starówka jest dla łomżyniaków i przyjezdnych, nie by stać pusta i cicha, ale by się nią można było pochwalić.
|
|
Mam nadzieję, że lokal się ostanie. Jedno z niewielu miejsc, gdzie warto wyjść wieczorem w tym mieście. Je n'sais pas ou je vais, oh ca je l'ai jamais bien su. Mais si jamais je le savais, je crois bien que je n'irais plus...
|
|
warto tez wrocic do szkoly z tym swoim "ostanie"
|
|
Też szkoda mi tego lokalu. Ma swój klimat.
|
|
Soho, sam wróć do szkoły, jeśli czujesz potrzebę. Czasownik może nieco archaiczny, ale wciąż można się z nim spotkać. Je n'sais pas ou je vais, oh ca je l'ai jamais bien su. Mais si jamais je le savais, je crois bien que je n'irais plus...
|
|
Olejcie szkołę, chodźcie do Kafeterii bo upadnie! ;D
|
|
Alek80 ma rację
|