Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Antena CB |
Do znawców tematu. Posiadam antenę 145 dopasowywaną (zestrajaną) na jakimś mierniku.Antena ze względu na swą długość strasznie się macha podczas jazdy. Moje pytanie brzmi: Czy mogę ją skrócić (usztywnić) poprzez nawinięcie jej na rurkę i zrobienie 4-5 zwoji bez szkody dla radia i anteny ? Czy nie zawracać sobie gitary i kupić nową krótszą ? "Człowiek był, jest i będzie tylko człowiekiem, dlatego jest pełen słabości.."
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Antena CB |
Przeszkadza CI że się macha?? ;/
|
|
Żeby nie przeszkadzała to by nie pisał ? :| "Nie wystarczy tylko biegać lub trochę się starać, z naszym herbem na sercu trzeba zap...".
|
|
trzeba kupić nową lub zamienić na mniejszą
|
|
ale co to mu przeszkadza że się macha? Przecież to w żadnej sposób nie zagraża ani w prowadzeniu samochodu ani innym...
|
|
Macha się ? czy gimga? bo to kolosalna różnica.( przywiąż ją linką do zderzaka i się nie będzie machać, no chyba że się gimga to trzeba ją przyciąć.
|
|
Dzięki za odpowiedzi. Myślałem,że jak ją skrócę to nie będę musiał wysłuchiwać tego żałosnego typka co całymi dniami nadaje na radiu :) A tak na poważnie to mi nie przeszkadza,że się macha czy tam gimga, ale jednak wolałbym jakby była sztywniejsza. A więc ponawiam pytanie. Czy mogę ją skrócić (usztywnić) poprzez nawinięcie jej na rurkę i zrobienie 4-5 zwoji bez szkody dla radia i anteny ? Czy nie zawracać sobie gitary i kupić nową krótszą ? "Człowiek był, jest i będzie tylko człowiekiem, dlatego jest pełen słabości.."
|
|
kupić nową krótszą, z tym że zasięg Ci się zmniejszy.
|
|
Jak ją skrócisz " na oko" nie zestroi Ci się ona a co za tym idzie w konsekwencji możesz nawet uszkodzić radio. Z krótszych anten działających przyzwoicie możesz wybrać np antenę sirio AS 100 o długości 100cm
|
|
są dobre i nie wyższe od 50 cm. Możesz się z kimś zamienić.
|
|
o właśnie kto mi podpierdolił?
|
|
Fazi666 ukradł ! ;)
|