Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ZAROBKI I EMERYCI W URZEDZIE MIASTA |
http://www.mylomza.pl/home/lomza/item/406-urz%C4%99dnicy.html nie mam pojęcia co do cholery sie dzieje w tym mieście. widać ze nic nie robią tam w tym urzędzie. miasto sie nie rozwija markety stoją imprez nie robią zadłużają miasto dziury jak jasna chole..na drogach jakaś sprawę tam załatwić to sodoma. emeryci zmęczeni dobrze ze rencistów tam nie ma i PRL-em jak sie wchodzi nie wali dobrze ze wogóle mamy sklepy w mieście jak większość urzędników do pustych PRL owskich półek przyzwyczajona. nawet w mniejszym Zambrowie więcej sie dzieje.( znów np. tesco) dobrze ze nowy podział administracyjny polski nastąpił bo pewnie byśmy byli najgorzej rozwijająca sie stolica województwa w Polsce Myslę ze łatwo sie domyśleć dlaczego mamy taki stan rzeczy ONI poprostu nic nie robia siedza stare ludzie i jest dobrze jak jest. Jak taki będzie dążył do rozwoju miasta? a po co ?jak tu cudownie jest? czego ja chce?zada mi pytanie. za PRL-u to to a to tamto było teraz to luksus wszystko mamy. No proste ze mamy jak za nic nie robienie biorą 3,7zł. EMERYCI NA EMERYTURĘ A NIE DALEJ HAMUJECIE MIASTO. zeby choć coś robili ale jak nie to WYPAD. A lud patrzy!!! I sie nadziwić nie może czemu tak jest? A lud płaci ZUS płaci podatki. ciężko pracuje. A urząd Gów...w zamian oferuje. a tak na boku to mam nadzieje to ze ktoś z województwa sprawdzi jak to z prawem zgodnie jest ze takie różnice i za co te płace są wyższe. a może Prezydent gospodarnością by sie popisał i zaoszczędził nasze pieniądze. NIE WIEM MOZE MA PRAWO. TAK JAK MIAŁ ZIĘCIA ZATRUDNIĆ A KTOŚ GO OSKARŻYŁ Z NASZEGO PIĘKNEGO URZĘDU. NO ZOBACZYMY!!!!!!!!!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ZAROBKI I EMERYCI W URZEDZIE MIASTA |
Zgadzam się w 100% emeryci siedzą w urzędzie na cieplutkich stołkach a młodzi biegają do pup-u i nie mają żadnych perspektyw na rozwój w Łomży niedługo młodych w ogóle nie będzie bo wyjadą za granice i nikt w Łomży nie zostanie.
|
|
popieram!!!!!!!!
|
|
Dawno nie byłem w wydziale komunikacji,dalej ten stary komuch tam pracuję?
|
|
Nie wiem,czy największym problemem jest wiek pracujących urzędników.Moim zdaniem ważne są odpowiednie kompetencje i stosunek do petentów.Niektórzy zatrudnieni w urzędzie zachowują się tak ,jakby petent był ich największym wrogiem.
|
|
A w Urzędzie Pracy to nie siedzą stare emerytki ? :)
|
|
jak byłam w UP to obok starowinek dorabiających do emerytury - same 18stki. widać córki/wnuczki/bratanice
|
|
I to właśnie o to chodzi stare pryki siedzą zmęczone i takie podejście maja do ludzi. zresztą co tu pisać i tak gów... z tego będzie. jak zawsze wszędzie ale nie u nas. PREZYDENT POWINIEN SIE TYM ZAINTERESOWAĆ I ZAOSZCZĘDZIĆ NASZA KASĘ A NIE KOLEJNE DŁUGI WALI. DLACZEGO ONI DOSTAJĄ WIĘCEJ NIZ INNE URZĘDY ZA CO SIE PYTAM? MYŚLĘ ZE WIELU Z WAS BY CHCIAŁO USŁYSZEĆ NA TE PYTANIE ODPOWIEDZ!!!!!!!!!! A PREZYDENTA PRACOWNICY DONIEŚLI NA NIEGO ZE COS BEZ PRAWA TO MOZE NICH TERAZ ON BY SPRAWDZIŁ CZY OBY TE WY PŁATKI TO ZGODNE Z PRAWEM I ETYKA BO MI NAJPEWNIEJ SIE COS ZDAJE ZE NIE JAK INNI MAJA MNIEJ ZA TA SAMA PRACE A WCALE JUZ O TYCH EMERYTACH NIE WSPOMNĘ. MYŚLĘ ZE LUDZIE PO ŚREDNIEJ SZKOLE DAWNO POWINNI STRACIĆ POSADĘ LUB UZUPEŁNIĆ WYKSZTAŁCENIE JESLI CHODZI CHODZI O KOMPETENCJE
|
|
Prezydent powinien ogłosić przetarg na pracę w Urzędzie. Jeśli zgłosiliby się chętni do pracy za 1500 to po co płacić po 3tys. Oszczędności z naszych podatków gwarantowane. Mamy w końcu wolny rynek czy nie mamy!!!
|
|
Ależ wy macie poczucie humoru! Poczekajmy do września, wtedy sami jeśli dalej zechcą być emerytami będą musieli rozwiązać umowy o pracę. I ewentualnie znów wygrać konkurs żeby móc pracować. Oby tylko wałka nie było z konkursami pod te same osoby. "Zełgać po swojemu – to nieomal lepsze niż powtórzyć prawdę za kim innym; w pierwszym wypadku jest się człowiekiem, w drugim tylko papugą."
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=T4ZqfS8wCoc
|
|
a wy myślicie że to tylko w urzędach siedzą ci emeryci? rozejrzyjcie się do okoła pracują wszędzie i zajmują miejsca młodym, i tak to oto nasze władze nie tylko lokalne walczą z bezrobociem, jeden ma dochody z kilku źródeł a drugi nie ma na chleb, mogę się założyć że jak tylko wszystkie firmy pozwalniały by rencistów i emerytów to bezrobocie w naszym mieście spadłoby do 3%
|
|
milcz do k nedzy!
|
|
Trzeba było się uczyć ;)
|
|
a ilu emerytow juz dawno dawno powinno przejsc na emeryturke, a dalej ciagna robote? Po cholere mlodzi sie ksztalca, wywalaja kupe kasy na studia jak potem pozostaja im tylko comiesieczne podpisy w PUPie. Stare pryki zmeczone zyciem siedza na taboretach wala baki w stolki, ciezko im kogo kolwiek obsluzyc, mlodych by tam posadzili nie dosc, ze byloby milej popatrzec na mloda usmiechnieta i zyczliwa osobe, a zarazm fajnie byloby byc szybciej obsluzonym prez mlodziaka, bo zanim babcia jedna z druga sie podniesie to mloda juz by 3 petentow obsluzyla. No ale jak rodzina rodzine zatrudnia to nie ma sie co dziwic. Potem tylko zle jak wszyscy na czarna dorabiaja? Bo gdzie maja zarobic jak ani pracy, ani perspektyw? Nawet dodatcje dodstaja tlyko ci po znajomosci. Zieciunia zatrudnil cholera jasna, a gdzie reszta mieszkancow? Najlepiej to byc czeczenem zarejestrowac sie w mopsie i dostawac kasiure bo im sie nalezy, w pierwszej kolejnosci to sie nalezy tym co sie uczuli i cos umieje, a te nieroby udaja, ze polskiego nierozumieja i ani do roboty nie pojda ani nic!
|
|
za radoscia ciesze sie i ne zartuje
|
|
Nie wiem o jakich emerytach piszecie , czy o tych co osiągnęli wiek emerytalny a dalej miejsca pracy dla innych blokują ???/czyli nie odeszli na emeryturę/ czy o tych emerytach, którzy pobieraja emeryturki i bez konkursu dalej siedzą na tych samych stołkach a po drodze to jeszcze wzięli zajebis..e odprawy. Pozdrawiam DiDi
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |