Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kupno Komputera |
(Z tego samego IP dodawane różne opinie ... zostały potraktowane jako reklama)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kupno Komputera |
Polecam firmę Speed oraz Unitechnik. Nie polecam Finy (nie wiem czy jeszcze istnieje) oraz dopiero co pojwaiających się sklepików, które przy obecnym natężeniu tego typu sklepów w Łomży nie maja wielkich szans na zaistnienie. ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
Ja proponuje to co wyzej ale nie polecam Sim Techu (chyba ze zalezy CI na niskiej obsludze klienta) a do listy polecanych dokladam Nordcom pozdro Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
Simmtech to kompletne dno. Nie polecam w żadnym wypadku. Pozdrawiam
|
|
Ja ogólnie nie złożyłbym komutera w żadnym sklepie, lepiej zrobić to samemu ;] A tak, to polecam Nordcom, z tego samego powodu co "Pajonk" (wie o co chodzi) ;D -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Po ile razy kupowaliście komputery w tych firmach że macie zdecydowane opinie dobre lub złe? Czy to wynika z jakości obsługi klienta, czy jakości sprzedawanego sprzętu. Komputera nie kupuje się co rok ani tym bardziej co miesiąc. Może komuś naraże się, ale nabyłem komputer w firmie Fina i wcale nie narzekam. Obsługa była miła i fachowa, a komputer działa do tej pory bezawaryjnie. Pozdrowienia.
|
|
Ja kupiłem komputer nie tak dawno bo miesiąc temu kolega składał mi ale części i obudowa jest z Simtechu z Białegostoku ten sam kolega też ma komputer i właśnie z Simtechu nabył jakoś ma dwa lata albo mniej bo sam dokładnie nie wiem ale coś w tej skali i jak do tej pory jak mówił to zepsuła mu się nagrywarka i jak mi opowiadał to pojechał do Simtechu w Łomży bo do Białegostoku za daleko i tak oni worzą to wszystko do głównej siedziby i dał im nagrywarkę zepsuto jeszcze na gwarancji ,za dwa tygodnie przyjechał do Simtechu i dostał nowiutko nagrywarkę LG wraz z 2 letnią gwarancją i nie wiem czemu mówicie że maja słabo osbsłóge klienta w każdej firmie jest tak że po upływie 2 tygodni (od dnia przyniesienia zepsutego sprzętu jeśli jest na gwarancji ) ma prawo naprawić lub dać klientowi nowo … Mój kolega może kupuje tam dlatego bo ma znajomego i wyjdzie mu taniej ale jeśli nawet nie miał to by i tak kupił tam bo Simtech ma dużo oddziałów i nie tylko można naprawić lub kupić w Simtechu w Łomży tak jak np Nordcom . Napisałem jakie jest moje szczere zdanie kupujcie gdzie chcecie ale dużo firm było które naciągnęło sporo klientów na sprzęt komputerowy i zamknęli działalność nie bendę już pisał kto i jakie firmy ale lepiej zaufać firmie która jest już kilka lat i wiadomo że z dnia na dzień nie padnie niż taka żeby sprzedać i już. A komputera się nie kupuję co miesiąc @@ Dj.Pyku.Lomz@.poland
|
|
Ja polecam gorąco Speeda. Są naprawdę dobrzy i ja na nich nie narzekam. A korzystam z ich usług juz parę ładnych lat bo ok 5. Na sprzęt tym bardziej nie narzekam mój pierwszy komp który od nich kupiłem działał bez zarzutu przez kilka ładnych lat. Ps. zepsute nagrywarkę wymieniają dużo szybciej :)
|
|
Widzę tutaj dużo reklamy sklepów komputerowych ja z swojego doświadczenia wiem że napewno nie polecił bym simmtechu bo części w komputerze w środku a części na fakturze bardzo się różniły nie mam do nich od tej pory zaufania bo to był jawny przekręt. Jednym z sklepów które mogę polecic to komputery-serwis. Oraz moge polecic sklep ekspert który tez jest godny polecenia.
|
|
A ja Wam powiem, gdzie nie nalezalo kupowac. nie NALEZALO, bo na szczescie juz niema tego sklepu. Znajdowal sie przy obecnym Telepunkcie. Konrad.net ???? Tak ten sklep sie nazywal? Moj Brat kupowal tam komputer... Od poczatku byl zepsuty. Raz wzieli do naprawy - 20zl zainkasowane... Drugi.. 20zl zainkasowane, za 3 razem ja tam poszedlem... Specjalistom z tego sklepu pokazalem, ze jest uszkodzony procesor, a nie jak twierdzili zle zainstalowane sterowniki.... Starali sie mi wmowic, ze komunikat, ktory widzialem na ekranie tego(i prawie kazdego innego) monitora jest wymyslem mojej wyobrazni:D :D :D :D Chcieli mi pranie mozgu zrobic chyba:D:D:D:D Zlodzieje(bo okradli mojego brata na jakas 100 zanim zrobili mu kompa). BTW: dlaczego niema tego sklepu juz???? Pozdrawiam
|
|
GIGABAJT na kazańskiej wszystko taniej przynajmniej 20zl ;] napewno bedziesz zadowolony
|
|
Na Przykoszarowej obok cmentarza jest nowy sklep
|
|
A mnie jak pudło nawali to ide do pierwszego lepszego majstra od kompa i naprawiam,jak miałem kupic to tez w pierwsze leprze drzwi zastukałem,powiedziałem o co mi chodzi co ten komp ma robic i zaraz moje zyczenie sie spelniło.Najwiekszym problemem jest to jak klijent lepiej wie co ma zepsute,albojak robi z siebie durnia bo on chciał zielona obudoe,a dostał seledynowa.Co do waszych profesjonalnych i ''nie'''stronniczych wypowiedzi: tommeknet--za którym razem była ta niemiła obsługa czy nie za 20 jak przybyłes z ta sama pierdołą hammer--rozumiem ze podałes sprawe do sądu bo to jest oszustwo ,jesli nie,to jestes cienki bolek i wszyscy beda cie zawsze walic po rogach.Jesli podałes ich do sądu to napisz czy wygrałes Krzyzak--skoro ten komputer był od razu zepsuty,a ty byłes na tyle bystry ze wiedziałes ze to procesor(ty sam powinienes braty tego kompa złozyc,skoro wiesz co to procesor,ja nie wiem,to chyba take male z nuzkami,a ze ma ich duzo to szybko zapierd..la)to po chusteczke czekałes do trzeciego razu trza było od razu z bratem leciec i pokazac jaki z ciebie fachman.A sklepu nie ma bo facet własciciel wolał w cielaki inwestowac, Ludzie macie tyle znajomych polecajcie ich a nie zawsze qrwa komus łate przypiac.Swoje zale zostawcie w domach
|
|
keicam, bo dopiero wtedy Brat mnie prosił o pomoc :) A komputera mu nie składałem, bo mnie o to nie prosił :) Oto odpowiedź... Naprawiam komputery właściwie codziennie i z takim czymś często się spotykałem... A za 3 razem było fajniej się z nich śmiać i śmieje się po dziś dzień:)
|
|
WITAM WSZYTSKICH A Ja polecam FINE kupilem juz tam 2 komputery i wszystko dziala spoko ( pierwszy komputer kupilem 2 lata temu a teraz drugi nie caly miesiac temu ) POZDRAWIAM i polecam pozdrowionka
|
|
Czemu wszyscy gadają na Simmtech sam tam robie zakupy od 3 lat i wszystko jest ok, ceny bezkonkurencyjne w Łomży ostatnio kupiłem monitor lcd taniej o 220 pln niż w innych sklepach, a gwarancje i tak są realizowane w autoryzowanych punktach serwisowych, to czemu mam przepłacać skoro i tak wszyscy zaopatrują się u jednych dostawców sprzętu...
|
|
Ja polecam XEROMAX na ul. Mazowieckiej 1/5 lub 5/1, składałem u nich komputer ponad 2 lata temu do tej pory chodzi bezproblemowo, 1.5 roku temu również w Xeromaxie składałem komputer dla swojej dziewczyny i również jak do tej pory (odpukać) chodzi jak należy. Ceny może nie są tak dobre jak w Simtechu, ale za to chłopaczek, który się tym zajmuje jest prawdziwym specjalistą. Ostatnio nawet po burzy telefon z faxem u niego naprawiłem, kiedy w serwisie firmowym powiedzieli, że sprzęt nie do odratowania (a jednak!). Napewno odradzam sklepy świeżo powstałe, nie wiadaomo czy długo jeszcze pobędą na rynku. Warto wybierać wśród takich, które już kilka lat funkcjonują. Pozdrawiam
|
|
A ja już mam swój sklep w którym warto kupić komputer i polecam wszystkim naprawdę warto sklep miejści się koło klubu europa .Byłem w unitechnik i unich złożenie komputera trwało 5 dni ponieważ jak panowie twierdzili muszą dojść częśći. W Simtechu wszystko by było dobrze tylko pan który tam siedział odnisłem wrażenie że się zabardzo nie zna ponieważ jak się go pytałem o serwis to odnosiłem coraz towiększe wrażenie że "kup komputer" a potem się sam już martw. Jednak znalazłem dobry sklep w którym wszystko poszło dobrze czekałem tylko 3 dni na złożenie
|
|
Kupiłem kompa w 2003 roku w Finie i nie narzekam.
|
|
Witam wszystkich ja patrze ze wszyuscy reklamuja sklepy ze sa dobre i nie dobre a ja wam powiem jednno ze sklep komputery-serwis w którym kuppiłem kompa kilka rok temu a teraz nie dawno drugi jest jeklepepo wartym polecenia facet który tam siedzi jest specjalista od komputerów.Również inne sklepy jak unitechnik , exspert te sklepy tez sa warte polecenia
|
|
Polecam Speeda, ceny niezgorsze. Mają b. dobry serwis. Naprawiali mi komputery kupione w innych firmach i działają bezawaryjnie. franciszek
|
|
wiecie co? czytając wasze posty nasuwa mi sie na mysl pewne przyslowie; "Kazda pliszka swój ogonek chwali". hammer na calym forum reklamuje komputery serwis, czyzby byl pracownikiem tej firmy lub znajomym wlasciciela? śmiechu warte Pozdro
|
|
A naj naj najlepszym rozwiazaniem (nie koniecznie cenowym) jest www.komputronik.pl Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
a ja przed kupnem radze wypozyczyc i sprawdzic sprzet. Takie wypożyczalnie komputerów lub innych sprzętów są dobre dla niezdecydowanych
|
|
Polecam na Bema Nordcom mam od nich skladaka od 6 lat , raz wymienili zasilacz- gwarancja , 2 dzień przywiezli mi komp do domu. fakt że podzespoły były wtedy z górnej półki,ewentualnie Komputronik na Legionów obok stacji Pryma. Warto też w przypadku składaka kupić dobrą solidną obudowę, dobrze żeby sciana boczna co widać podzespoły była przezroczysta wtedy szybko sprawdzisz czy pora na czyszczenie. Za dobre trzeba zapłacić nie szukac oszczedności i wybierac profesjonalistów z doświadczeniem.
|
|
A ja polecam Ober System. Profesjonalizm w 100%. http://www.ober.pl/
|
|
weź na i7 i będzie chodził...
|
|
A nie mysleliscie nad zamowieniem podzespolow z neta?Jest kilka stron godnych polecenia dzieki ktorym mozna zaoszczedzic samo zlozenie nie jest niczym specjalnie trodnym na nie ktorych stronach istnieje mozliwosc zlozenia darmowa przesylka lub pendrive za 1 zl omijac z dalega gotowce z allegro specyfikacje z jakich podzospolow najlepiej oplaca sie zlozyc komp znajdziecie na wielu portalach oraz forach nie bede podawal nazw zeby nie reklamowac co do awarii tak samo macie gwarancje odsylacie i dostajecie nowe tak samo jak robia to serwisy a jezeli jednak decydujecie sie na jakikolwiek sklep podajcie specifikacje na forum niech inni ocenia bo czasami takie zestawy to kompletne dno tzn czasami te samie pieniadze a wydajnosc o niebo wieksza
|
|
Kupiłem komputer 10 lat temu w Nordcom. Miał JEDNĄ awarię na gwarancji, padł RAM. Wymienili bez gadania, do dziś chodzi ja burza :-)))) Pozdrawiam panów z Nordcom serdecznie. Tak trzymajcie :-))) Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
... a i jeszcze jedno, dokupiłem tylko nagrywarkę dvd po 5 latach, tez u nich i też chodzi jak burza, no lubię gości, nic na to nie poradzę :-)) Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
kupujcie w nowo powstałych sklepach niech konkurencja rośnie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |