Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Woda w Łomży |
Miliony euro na wodę A jeszcze kilka lat temu dyrektor przędsiębiorstwa MPWiK p. Lewańczuk zapewniał, że woda z naszych kranów jest lepsza od wody mineralnej kupowanej w butelkach. Teraz okazuje sie, że jest znacznie gorsza. Ma nadwmiar właściwie wszystkiego, a chyba najwięcej czegoś brązowego, co czasami leci z kranów i zatyka mój układ filtracyjny.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Woda w Łomży |
"Zdaniem władz Łomży zrealizowana inwestycja sprawi że, łomżanie i mieszkańcy najbliższej okolicy nie będą mieć problemów z wodą do 2015r." A co potem...? Potem choćby susza - bo na pewno nie potop (prędzej wieczna zmarzlina)! Ciekaw jestem jak wielu ludzi jest świadomych tego, że świat Mad Maxa zbliża się wielkimi krokami. Jeszcze 15-20 lat i nie będzie już tak miło na naszej Ziemi. --- PGG
|
|
Mam pytanie, czy napowietrzanie wody nie wpłynie na rzeczywisty odbior wody w naszych mieszkaniach? Licznik bedzie krecil za wode i powietrze razem, wiec tym samym bedziemy placic nie tylko za wode ale i powietrze z kranow? Moze sie myle, ale prosze o wyjasnienie, kogos kto jest w temacie.
|
|
"Fundamentalnym celem napowietrzania wody jest poprawianie właściwości fizycznych i chemicznych danego źródła wody. W ten sposób system napowietrzania może w niektórych przypadkach zmniejszać koncentrację substancji lotnych, w innych wręcz przeciwnie, zwiększać ich koncentrację. Napowietrzanie wody jest praktyczne dla: Mechanicznego zmniejszenia ilości rozpuszczonych gazów pozostałych, lotnych syntetycznych związków organicznych i węglowodorów, oraz usuwania części nieprzyjemnego zapachu poprzez zmniejszanie ilości substancji zapachowych. Chemicznej redukcji (poprzez utlenianie) jonów żelazawych i manganowych" Tutaj też: http://encyklopedia.pwn.pl/81269_1.html Natomiast czy to będzie w kranie powietrze z wodą czy woda z powietrzem, nie wiem, sądzę że dalej woda.
|
|
Woda w moich kranach (ul.Konstytucji 3 Maja) nie jest nawet do d**y ! Co jakiś czas rzygają z kranu jakieś czarne krople! Smar albo olej czy inny h*j! To samo w pralce! Trzeba bedzie zainterweniować w ŁSM.
|
|
A jakoś umnie dobrze wszystko działa i woda jest Git a czemu uwas takie nieszczeście ? Dj.Pyku.Lomz@.poland
|
|
Ja tez mieszkam na poludniu i u mnie woda jest OK. Przydalo by sie mniej kamienia w wodzie. Na pewno mamy wode lepsza niz w Bialymstoku, Warszawie i na pewno niz w wielu innych miastach.
|
|
Tester, Widocznie władze Łomży wzięły pod uwagę apokaliptyczną wizję końca świata ustaloną na rok 2012...:)) A wodę rzeczywiście macie lepszą niż u nas, zdecydowanie. Można ją pić prosto z kranu i to, jak sie okazuje, z bąbelkami, no bo skoro napowietrzana...:)
|
|
Przecież wszyscy doskonale wiedzą jak ogromny jest problem smogu w Krakowie, ale minął medialny szum, więc mamy ciszę. Ale na takie tematy prowadzone są konferencje - http://www.konferencje.inzynieria.com/ Wciąż jednak świadomość jest niewielka.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |