niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
W którym banku ?

Jaki bank polecacie na inwestycje ?
Bo procenty na loktach to mizerne, a na inwestycji moża zarobić więcej - czasem może warto zaryzykować trochę kapitału - tylko gdzie się udać ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: W którym banku ?

Według mnie najszerszą propozycję inwestycji ma Deutsche Bank w łomzy na Dworcowej bo przeciez jest to jedyny w łomzy bank inwestycyjny a i kredyty mają super............

set

A skąd wiesz ? Korzystałeś z ich oferty ?
Ale Deutsche Bank to jest w Łomży ? Od kiedy ? Czy to nie bank dla zamożnych ? Kiedyś ktoś mi mówił, że mają fajene oferty ale podobno jak mniej niz 200 000zł to nie masz co do nich iść !!!
Znajmomy mi Alior polecał, mówił że kredyty to drogie, ale inwestycje mają ciekawe

Moja rada! Alior bank omijajcie z daleka! Kredyty mają cholernie drogie! Wysokie prowizje i bardzo rygorystyczne warunki jeśli chodzi o karty kredytowe itp. Poza tym większość malutkim druczkiem napisane.

Polecam Lukas bank albo polbank.

Kredytowo może i fajne - nie wiem nie sprawdzałem, ale kasy u nich nie zostawię.te dwa co wpisałaś to takie banki, że się szybko mogą zwiniąć. A polbank to chyba nie jest jeszcze bank Polski tylko jakieś przedstawicielstwo Greckiego, bo nie maja polskich gwarancji banowych. Jak już ma zainwestować to wolę już zagrać na giełdzie albo kupić fundusz, bo już po kryzysie i zaczynają dawać zarabiać.

wezyr"bo już po kryzysie i zaczynają dawać zarabiać." jak byś chciał wiedzieć to na giełdzie trwa hossa już od 2 lat! obudziłeś się chłopie i chcesz kupować na górce, jesteś typowym dawcą kapitału...

alior bank

Jak ktos sie nie zna na kredytowaniu, to moze sie okazac, ze wieksze zyski i w dodatku bezpieczniejsze uzyska na lokacie... Warto przesledzic wyniki np funduszy w kontekscie kilku lat.
Zgadzam sie z tym, co napisal Donald.

Oczywiscie mialo byc "jak ktos sie nie zna na inwestowaniu" :)

Nie chcę kupic tego co wszyscy kupuja bo to juz za późno. Tak robią naiwniacy - ja chcę zaiwestować w coś co ostatnio nie dawało zarobić, a ma szansę. To co zarobiło to już było:
Miałem kasę przez rok w funduszu Akcji Allianza Akcji Plus i przez 12m zarobiłem ponad 30 % !
Czy ktoś wie gdzie można kupić AVIVE ? Podobno maja fajne rozwiązania.

yogii Co fajnego ma Alior w ofercie co możesz polecić ?

Set111 Deutsche Bank co polecasz czym on się różni od innych banków ?

Podstawowa sprawa maja taki duży wybór inwestycji że mozna zwariować i zarobić dużo wiecej niż na tej zakicha.... lokacie ja zarobiłem na funduszu inwestycyjnym w eur przez rok 10% (tempelton )

set

Witam,

Zajmuję się inwestycjami od kilku lat. Zachęcam zdobyć najpierw pewną wiedzę o tym w co chcesz zainwestować, a dopiero potem wyłożyć kasę. Osobiście nie inwestuję w fundusz ani też nie polecam żadnego banku jako miejsca do inwestowania. Powód jest prosty: niskie zyski ledwo powyżej inflacji o ile w ogóle... To już lepiej pochylić się nad inwestycjami oferowanymi przez firmy ubezpieczeniowe, choć i tu czai się wiele pułapek - na przykład wysokie koszty - często ukryte, a po uważnym przeczytaniu OWU okazuje się, że mogą zjeść wypracowane przez fundusze zyski...
Korzystam z innych instrumentów, nad którymi mam kontrolę i mogę zarabiać niezależnie od sytuacji na rynku - nie ważne czy jest hossa czy bessa. Podzielę się informacja tylko przy osobistym kontakcie, that's it.
patrner78@o2.pl

Investor78

Przeciez wiadomo, ze chodzi Ci o OmniProfit, juz nie robcie takiej tajemnicy z tego, ze pracujecie dla AKTIO.

o open finace to słyszałem - Nawet dzwonili z Białegostoku do mnie, ale niestety nie "dojadą tak dalego ..... . A Omni Profit - co to za stwór ? są w Łomży ?

to jest produkt Generali... nie wiem tylko czy tak wspanialy jak zachwalaja sprzedajacy ;)

Dran, no ciekawe kim jesteś. Ciekawe czy masz odwagę się ze mną spotkać? :) Jeżdżę charakterystycznym samochodem...pozdrawiam.

Kasia Arbuz

Odwage? A niby po co mialbym sie spotykac? :)

inwestycje, piekne slowo, uwielbiem inwestowac duze sumy pieniedzy , ostatnio jakies 55 tys, a ktorym banku nie powiem

wolałbym abyś powiedziała gdzie inwestowałaś i w co ...a nie ile .... no ale trudno. Może ktoś sie podzieli, gdzie warto iść, by coś doradzili.
Co mi się obiło, że AVIVA ma dobre notowania - ktoś to potwierdz ?

czytaj ze zrozumieniem

vice versa

ok

kurcze słabo jakoś z waszymi informacjami. Set111 idę to tego Deutsche - znalazłem ich przy Dworcu ( mam nadziej, że oni coś podpowiedzą )

Słuchaj chłopie, masz mojego maila, skontaktuj sie ze mna, przedstawię Ci moją propozycję.Pogadamy.Spodoba Ci się -w porządku. Nie-nie było tematu. Nie szukaj tu na forum. Szukaj wśród inwestorów.Pozdrawiam.

p.s.Nie zainteresowani-darujcie sobie komentarze.

Kasia Arbuz

Kasia Arbuz masz poważny problem z przekazywaniem informacji.
Czytam czytam i nie mam pojęcia o co Ci chodzi.

Bo chodzi o to, zebys nie mial pojecia ;) Pojecie bedziesz mial dopiero jak pojdziesz na spotkanie i poddasz sie manipulacji ;) Od razu zobaczysz przed oczami zlote gory ;)

bylem .... złotych gór nie pokazali, a wrecz przeciwnie mówili o ryzyku !!! - powiedzieli za to co bardziej ryzykowne co mniej .... podzieliłem moją kasę na 3 kupki .... Querqus, AVIA, DB Elita .... mimo, że to jeden bank ten Deutsche co Set111 mówił to mają w ofercie full do wyboru ! Nawet dla wybrednych, i dla początkujących jak ja i dla zawodowców. Ja swoją kasę zainwestowałem

10-15 % rocznie - dla 80 % mojej kasy wystarczy
.... a pozostałe 20 % zaryzykowałem w akcje i liczę na 25-30 %

a jak masz jakieś zbędne plny to podam ci mój nr. kąta

żadne pieniędze nie zbędne - sztuka by je odpowiednio pomnożyć ! - a chyba dobrze wkońcu trafiłem:

http://www.rp.pl/artykul/7,613131.html

a jeżeli chodzi "złote góry" to uświadomili mi jak byłem w Deutsche Banku, że z emeryturami to może być lipa jak sam nie zadbam.

Pokazał mi gościu ile mogę zaoszczędzić odkładając 5 zł dziennie i trzymać je w "skarpecie" - a ile te same pieniądze przy systematycznym odkładaniu i lokowaniu w inwestycje mogą dać zarobić - 10 min rozmowy a wiem więcej - choć rzecz banalna jednak czasem sobie z tego nie zdajemy sprawy - a starość Nas też kiedyś dopadnie

czytaj wiecej gazet ahhahahahahhahah info przyda sie :)

wezyr, ja pracuje w banku i wciskam taki sam kit klientom jak Twój "doradca" z Deutsche Banku. Prawda jest taka, że jeśli chodzi o inwestycje długoterminowe czyli np systematyczne oszczędzanie (ryzyko straty jest tu teoretycznie zminimalizowane ze względu na uśrednianie ceny po jakiej kupujesz JU) to szansa na zarobek jest taka sama jak wygrana w lotto... Ani Ty, ani Twój doradca w DB, ani ja nie jesteśmy w stanie przewidzieć co przyniesie zysk przez kolejne 10 czy 20 lat. Wystarczy powtórka z 2007 i 2008 roku i stracisz 50 % (lub więcej) tego co odłożyłeś przez kilka lat... Ale to nie znaczy że odradzam, sama też oszczędzam systematycznie od jakiegoś czasu ale nie wierze w to że na pewno zarobię, po prostu liczę na szczęście.

0

alize - to prawda, że nie ma gwarancji ale odkładanie 5zł dziennie nie boli - a zwasze są szanse na coś więcej.

Właśnie przez to jak to mówisz uśrednienie ceny ( też coś o tym wspominała i mówił coś jeszcze o jakiejś kuli śniegu... - mówił też, że strata w czarnym scenariusz będzie mniejsz niz jak by wpakować wszystko za jedenym razem .....

szczebiotka ale ty masz do powiedzenia .....jakie "cenne" Twoje uwagi
jakie merytoryczne .....

alize fajnie, ze ktos z branzy wreszcie to uczciwie napisal... bo od tego ciaglego wciskania kitu o milionowych zyskach, to juz sie niedobrze robi :)

No widzisz wezyr, teraz wspomniałeś o ryzyku a wcześniej nie! Pamiętaj, że nie dla każdego 150 zł miesięcznie to taka sama kwota. Ale strata wszystkich boli tak samo. Ważne, żebyś miał świadomość, że inwestycja nie zawsze przynosi zyski. Jeśli akceptujesz ryzyko to inwestuj jeśli nie to dobrze się nad tym zastanów... Ryzyko jest zawsze!

Witam
Panie wezyr - proponuję spotkanie i rozmowę o tym jak i gdzie można inwestować. Na forum jedni obrażają innych ponieważ pracują u różnych dystrybutorów usług finansowych (konkurencja już tak ma). Każda inwestycja powinna być najpierw dokładnie rozłożona na cześci pierwsze. Prowadzę z mężem własną firmę i pośredniczymy w sprzedaży produktów inwestycyjnych. Nasi klienci są zadowoleni. Jeśli i Pan chce się przekonać zapraszam na spotkanie. Telefon do mojego męża to 792-606-503.

Serdecznie Pozdrawiam
Ewelina

www.dlamaluszka24.pl

Widzę, że pojawił się tutaj kilka razy Deutsche Bank - mnie też ktoś ostatnio polecał fundusze inwestycyjne u nich. Korzystał ktoś z Was?

Widze, ze nikt nie zauwazyl, ze pierwsze dwa posty sa napisane przez jednego uzytkownika (ten sam adres IP). Sprytnogłupia reklama jakiegos pseudoagenta bankowego.

Ostatnio na forum pojawiło się kilka tematów dotyczących szeroko rozumianej współpracy finansowej z instytucjami finansowymi.
jako osoba pracująca w tej branży chciałbym się wypowiedzieć
1. Bank nie jest instytucją dobroczynną, bank musi zarabiać i to robi.
2. W chwili obecnej ie ma takich produktów finansowych gwarantujących pomnożenie kwoty kapitałowej o 20/35 % z gwarancją kapitału.
3. Tematy założone na forum nakierowują wszystkich na placówkę/ oddział DB w Łomży i jest to przykład ukrytej reklamy. Już to powinno uwidocznić ludziom o zakłamaniu nie których osób.
4. Firma Aktio proponuje produkty finansowe powiązane z Generalli dowiesz się o nich jeśli pojedziesz na ,,szkolenie produktowe do hotelu X koszt to jedynie XXXzl, koszt dojazdu pokrywa osoba zainteresowana,,
5. Kilka osób na tym forum ma do czynienia z usługami finansowymi i nie reklamując instytucji oferują swoje usługi.

A teraz tak od siebie.
Każdy z nas jest inteligentny i każdemu zależy na czym innym, wszyscy z nas chcemy jak najwięcej pożyczyć a jak najmniej oddać, doradca jest od tego aby nam pomóc. W naszym mieście jest tylko kilku/kilkunastu doradców reszta to tak naprawdę są sprzedawcy produktów finansowych, zależy im jedynie na tym aby sprzedać produkt i ścisnąć pieniądze. Nie dbając o portfel klientów. Liczy się jedynie wolumen sprzedaży i kasa jaka z tego jest.
Każdy potencjalny klient instytucji finansowej nim podejmie współprace powinien sobie odpowiedzieć na kilka pytań na czym am zależy i na co nas stać, co chcemy osiagąć i jakim kosztem, a nastepnie odwiedzić kilka instytucji i zestawić wszystkie konkretne dane. spokojnie wszystko przemyśleć i jeszcze raz odwiedzić intytucje finansowe znowu zestawić dane i porównać wcześniejsze z poźniejszymi. przemyśleć wszystko i podjąć decyzję.
:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org