wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Al.Legionów co za droga ... takiej nawet Giertych nie widział ... :)

Chciałem pochwalić na ten ładne i dobre pomysły jakie wyczyniają na Al.Legionów żeby tak cała łomża wyglądała jak skrzyżowanie Al.Legionów z Sikorskiego :) :) jeszcze nie zrobione ale bedzie ładnie i wygonie jak wy oceniacie ten brzebieg ?? no narazie są utrudnienia ale trzeba pocierpieć żeby puzniej miec dorge na poziomie.

bardziej mnie nęci ten granit na Sienkiewicza ,w Augustowie to takiej drogi jest kilka km w tym roku zrobili od centrum placu Zygmunta do plaży miejskiej taki grani i było to finasowane z UE a żeby zobaczyli jakie moją nabrzeża lepsze niż te nasze nie wybudowane Bulwary wogóle tam jakoś innaczej nie dziwmy się jak w Polsce przez kilka lat zrobili 500 km Autostrad a np w takich Czechach mają jusz kilka se tysiecy km Autostrad bo unich tym sie zajmują specjaliści Francuzi i Włosi a nie jak unas Polak a Polak potrafi wziąść i przechlać :( Tyle co my mamy KM autostrad to ma ISLADIA która jest bardzo malutkim krajem

MAPA:
http://www.iceland.pl/archiw/A0b.jpg

O to plan autostrad naszych Urzędników:
http://www.autostrady.com/mways/autostrady_lata_realizacji_2004.jpg

Dj.Pyku.Lomz@.poland

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Al.Legionów co za droga ... takiej nawet Giertych nie widział ... :)

Sądząc po tym tekście, to Polak nie tylko "potrafi wziąść i przechlać", ale także być niedouczonym z języka polskiego.

Felix jak polak pisze o 23.00 na forum i z butelką wina to wiesz nie tylko zrobi błedy ortograficzne :) [ Za wszystkie błędy przepraszam ] Ale lepsze błedy występują na stronie głównej 4lomza eeeh.

Dj.Pyku.Lomz@.poland

Zgadza się. Też czasami mam problemy z uderzeniem we właściwy klawisz.

Aha, Teraz dopiero odkryłem mapki. Aż się prosi o autostrady:
Koszalin, Piła, Poznań, Wrocław, Czechy;
Granica państwa, Suwalki, Łomża, Ostrów Maz. Siedlce, Lublin, Rzeszów, Krosno, Slowacja;
Szczecin, Piła, Bydgoszcz, Ciechanów, Ostrołęka. Łomża, Białystok, Białoruś.
No ale tego już na pewno ja się nie doczekam, a sądzę że nie doczeka i drugie czy trzecie pokolenie licząc od dziś. Czyli gdzieś tak może za 50 lat.

Felix :) za 50 lat to ja będe leżał w grobowcu i napewno pochowają mnie obok Autostrady tak jak reszta :P [ he he ]

Dj.Pyku.Lomz@.poland

Za pięćdziesiąt lat to tu będzie lodowiec, a na południe od Alp pustynia!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Może doczekacie się autostrad, ale jeśli będziecie za nie płacić na każdej bramce co około 20 km znaczne sumy to będziecie wybierać inne drogi. Tak teraz jest na większości autostrad w Polsce. Jest na nich mniejszy ruch niż na drogach niepłatnych. Szczególnie kierowcy firm transportowych pomijają te ulatwienia dla zmotoryzowanych.

czesław

Kefas nasze władze bendą walczyć z lodem tak samo jak teraz z śniegem w zime <lol>

Dj.Pyku.Lomz@.poland

Bądźmy optymistami, i tak w 2013 r. jest koniec Świata :)

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Ups, sorki za pomyłkę, dokładnie to 21 grudnia 2012 r. ;]

--

Też tak sądzę, że koniec naszej cywilizacji nadejdzie szybciej niż się spodziewamy. Albo z kosmosu, lub - co najbardziej prawdopodobne sami siebie załatwimy.
I to by bylo na tyle.

idzta fantasty koniec swiata pfff :p naogladali sie ******* w tv, radiu, gazetach itp i pier**** snuty :P

heh... te forum bardzo lubie ponieważ w każdym temacie zchodzi się z tematu i się pisze oczymś innym niż właściciel tematu napisał :) tak samo jak w tym przypadku :)

Dj.Pyku.Lomz@.poland

No to wróćmy do tematu. Co dwa lata rypie się aleję Legionów, wydrapuje świeży jeszcze asfalt, przekopuje rury - wszystko po to, by poszerzyć 50 metrowy odcinek jezdni. A po co poszerzyć? By ją zaraz przewęzić wysepką dla pieszych.

Aleja Legionów to w tej chwili jakieś jajca, nie aleja. Co 50 m to przybywa pas ruchu, to dwa ubywa. Jak zaczęli kopać, to miałem nadzieję, że także odcinek wzdłuż małpiego gaju przerobią na dwupasmówkę. To wąskie gardło wiecznie zatkane.

Wiem, że to kosztuje i pilniejsze są rodka przy Teatrze Lalek oraz granity na Sienkiewicza itp. Ale skoro już w sprawie al. Legionów powiedziano A, B, C i D, to warto by wreszczie dorwać trochę keszu z Unii i pociągnąć dwie przyzwoite nitki od ronda do Piłsudskiego, a jeśli się da, to i do Poznańskiej.

Romi

Odnośnie kostki granitowej na Sienkiewicza :-)
Kobitki..władze zadbały o nasze zdrowie :-)
A konkretnie o stopy...
Bo wchodzić na tę kostkę będziemy w szpilkach a wychodzić bez obcasów :-))

Pozdrowionka

za duzo bajek sie naogladali:):).......

-=Na ZaWsZe ŁoMżA Na ZaWsZe ŁKS=-

No napewno wiceprezydent wraz z swoim synem oglądają bajki i bawio się w boba budowniczego budują dorgi a puźniej jest psują albo wycinke drzew robio na placu zabaw a puźniej synek mówi że chce tak samo w żeczywistości :) To kto tutaj ogląda bajki :>

Dj.Pyku.Lomz@.poland

Co do autostrady- to możemy ja sobie odpuscic, bo nikt z niej nie zjedzie po to, żeby cos kupować w łomzyńskich kramach. Potrzebna jest obwodnica.
Remonty jezdni w mieście są nieskończone jak kosmos (podobno) bo my nie umiemy robic trwałych nawierzchni - w mieście potrzebne są betonki (jak teraz w Niemczech). Od tych "rondek" to można bedzie dostać kręćka- co 50 m?. Remont ul. Sienkiewicza - to dobry pomysł, ale znowu ta kostrubata kostka? Do całosci trzeba by jeszcze przebudować ul. Długą (też kostką) i jakoś uczłowieczyć te durne, pokomunistyczne bloki m. Długą i Dworną. To byłaby nasza starówka i deptak.

Zbych

Co za ludzie na tym forum?
Nie robią - żle, robią coś - jeszcze gorzej. A każdy wie jeszcze lepiej jak to trzeba zrobić.

Tak. To piękne skrzyżowania. Piękne światła. TYLKO CZEMU TAK DŁUGO??? Przecież można pewne rzeczy zrobić wieczorem i w nocy, kiedy jest mniejszy ruch.

Nie wiem czy wiesz Robson, ale za pracę w godzinach nocnych płaci się EXTRA... Może to jest ten powód, czemu nigdy nie prowadzi się prac remontowych w nocy...

--

Jak jechałem w strone Augustowa na odcinku Rajgród - Augustów to remontowali wieczorem o 23 przy oświetleniu kopali wykop i nikt nie nażekał nawet świateł nie było bo i poco jak mały ruch wtedy najlepiej jechać :) no cóż Może i EXTRA płacili ale szybciej zrobią a taki nastyp powinie 24 godziny na dobrze robić .

Dj.Pyku.Lomz@.poland

Markac z całym szacunkiem. Kilka lat temu podobno nie można było malować przejść dla pieszych i linii na drogach po zmierzchu. Jednak ostatnie obserwacje życia w naszym mieście udowadniają, że można. Zachwycamy się Stanami Zjednoczonymi, Unią Europejską, Skandynawią. Gdyby tam tak pracowano jak u nas, to do tej pory mieszkaliby w namiotach albo jaskiniach. Trochę chęci i logiki przyjaciele.

Malowanie pasów na jezdni to praca na noc i tak jest unas sie starają malować kiedy zachodzi zmierzch zależy jaka firma bo unas malują dwie firmy ,raz się przekonałem że malują wieczorem bo jak wracałem przez Wojska Polskiego to była jusz 21 godzina to malowali ale czemu unas malują odręcznie na piechote i wałkiem ?? nie można maszyną przejechać raz dwa i jusz ? Wizne stać na malowanie pasów maszyną a Łomże nie stać ??

Dj.Pyku.Lomz@.poland

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org