Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brak prądu w kuchni |
Miałem włączone radio i oświetlenie okapu. Włączyłem do tego mikser i było słychac takie Pstryk i zginął prąd. Korki mam okrągłe i nie wiem jak je się sprawdza. Może ktoś pomóc.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brak prądu w kuchni |
Masz dwa wyjścia: zadzwonić do spółdzielni po elektryka on przyjdzie wymieni korek i zapłacisz do 15 zł. lub wyjąć jeden korek, isc np na dworzec kupic nowy za jakies 2 zł pewnie i zamontować go. Jeżeli nie masz prądu w całym domu to musisz zadzwonić do spółdzielni. No i przedewszystkim musisz zmienic te "okrągłe" korki na normalną skrzynkę - z automatycznymi korkami :)
|
|
Nie ma prądu tylko w kuchni więc pewnie jest to jeden korek
|
|
Jeżeli nie robisz sobie "jaj", a mówisz poważnie, to słuchaj. - wykręć wszystkie bezpieczniki z gniazd (wszystkie, ponieważ zapewne nie wiesz, które za co odpowiadają), - wyjmij je z obudów, na grubszych końcach, masz takie kolorowe (kolor w zależności od A) zaślepki, przymocowane do metalowej zatyczki. - bezpiecznik Ok. zaślepka na swoim miejscu. - BRAK kolorowej zaślepki - bezpiecznik spalony. Jak się "drutuje" bezpiecznik, nie będę opisywał, to może spowodować pożar... Po stwierdzeniu, który bezpiecznik spalony, weź go do kieszeni i udaj się do sklepu (chyba jeszcze można takie kupić) :) Pozdr.
|
|
dzięki 100mario. Temat jest jak najbardziej poważny
|
|
OK.
|
|
nie koniecznie bo zaślepka może zostać nawet przy spalonym bezpieczniku, także trzeba sprawdzić czy w miarę dobrze się trzyma. i to nie jest zaślepka tylko właśnie to służy do sprawdzania bezpieczników topikowych. http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
musisz wysypać piaski pustyni ze środka i tam wsadzić druta i pozaginać i poskładać
|
|
CZESIO USPOKUJ SIE BO BENDZIE BAN
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |