Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Psie kupy a oplata za psa |
80zł!! Tyle ludzie płaca za psa!!! A chodniki obsrane nikt się tym nie zajmuje!!! Na co te pieniądze idą ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Psie kupy a oplata za psa |
Właśnie własnie!! Dlatego ja po swoim psie nie sprzątam. !! h0jowe forum
|
|
80 złoteh idzie na wpis to ksieng wieczysteh Tempiem głópote na foróm
|
|
Ch*j wie gdzie idą twoje podatki ... nie płać bo i poco ? ty płacisz twój pies nasra a i tak jeszcze mandat dostaniesz że twój pies robi a ty płacisz podatki ,więc na cholerę to ? a tym co przeszkadzają psie odchody proszę się żalić do tych właśnie co biorą podatki od właścicieli psów a nie do właścicieli żebym ja dostał cały zapas worków i łopatek do odchodów za te 80 zł podatku to bym sprzątnął po psie a tak jaki mamy włodarzy polityków przedstawicieli narodu taki mamy naród czyli ZASRANY :) Wielkie Pozdrowienia dla tych co Kochają Zwierzęta :)
|
|
80 zł ale za kwartał czyli 3 miesiące :)
|
|
niech miasto zatrudni za to sprzątaczy. a skoro nie, to niech forumowi napinacze - przeciwnicy zwierząt - zorganizują wolontariat p.t.: "uwolnić trawniki" i dymają z reklamówkami. (i tak już zaczynają liczyć gówna na rowerach. to licząc mogą od razu zebrać...) a mój pies sobie sra - ma opłacone. ;)
|
|
Łomża ma kolo 65,000tys mieszkańców, niech 25% posiada psa daje to 16,250tys. Kwota z podatków za psa to około 130,000tys zł. Za tako kasę powinno być co najmniej 6 ludzie od sprzątania tylko psich kup.
|
|
i co skoro płacicie 80 zł za psa to miasto ma jeszcze po waszych zasranych kundlach sprzątać ??? ;)
|
|
kwzelo za caly rok 80 zł. Śledzy za nie płacanie groża kary, a już kilka razy zdarzyły mi się kontrole ze strony kochanej straży miejskiej h0jowe forum
|
|
Ogólnie moje osiedle juz jest posprzątane. To że chodniki i trawniki są zasrane nie wińcie psów ani ich właścicieli tylko ludzi odpowiedzialnych za sprzątanie. Jakby nie było na trawnikach i chodnikach nie tylko psie gówna leżą :) i prędzej czy później ktoś to posprzatać bedzie musiał
|
|
oprócz tego płaci się czynsz. pan gospodarz, którego tu serdecznie pozdrawiam, niech się więc zbytnio nie op.erdala.
|
|
: franio30 nie przeciwnicy zwierzat a przeciwnicy chodnikowych gowien ktorymi srasz
|
|
franio30 masz racje ok nie jest to ciekawe zajecie . Płace wysoki czynsz to w końcu moge czegoś się domagać
|
|
Autor: Profesor (---.elomza.pl) Data: 08-02-11 20:47 : franio30 nie przeciwnicy zwierzat a przeciwnicy chodnikowych gowien ktorymi srasz jak już podpieprzasz tekst kaligulika o "sraniu swoimi psami" to chociaż plagiatuj go poprawnie.
|
|
może któryś z doradców doradzi jak ten śmierdzący problem rozwiązać. za coś w końcu kasę biorą.
|
|
Kasa z podatku za psa powinna iść na cel z tym związany, ale patrząc na łomżyńskie chodniki idzie pewno to czyjeś kieszeni.
|
|
No na pewno na drogi też nie
|
|
Hahaha żal mi was ynteligencjo łomżyńska.Te podatki z waszych zwierzaków ida na czeczenóf.Zasrana (lub obsrana) elyta. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Na zachodzie są tak zwane''piaskownice dla psów'' które są codzinnie czyszczone, a co kilka dni jest zmieniany piasek i po kłopocie.Ale dobrych wzorców'' światowe'' władze nie widzą.
|
|
franio, twoj pies, twoje gowno
|
|
w wiekszosc cywilizowanych krajow wlasciciele sprzataja po psach, zdazy sie czasem ze gdzies zalega kupa owszem ale nie na taka skale - inna mentalnosc niestety
|
|
radeusz jestem za, nie mam nic do zwierząt ale jak już zapada decyzja o zakupie pieska to też niech Pani/Pan właściciel również po swym ulubieńcu posprząta. Dla mnie jest to oczywiste. Sporo czasu spędziłam za granicą i tam tego problemu nie zauważyłam, bo właściciele po prostu sprzątają po czworonogach i koniec. ewita
|
|
To jest podatek od posiadania psa, a nie za to że ktoś ma posprzątać po jego właścicielu. Tak samo jest z samochodem, płacisz oc za posiadanie samochodu a nie za to ze nim jezdzisz. Może stać na parkingu czy w garażu, ale oc płacić trzeba. Chyba że jest wycofany z użytkowania, bo nie nadaje się do jeżdzenia, ale wtedy czego go szrot. Poza tym co to za kultura z tymi psami jest? Taki wstyd posprzątać po nich? Jak ktoś ma dom, to na swoim podwórku na pewno sprząta. A tu pozostaje mieć nadzieję że dziecko nie dotknię ręką takiej niespodzianki, bo różnie może to się skończyć. Skoro ktoś chce mieć psa w bloku, to niech też poczuwa się do obowiązku posprzątania po nim. Pełna kultura: pani wyprowadza psa, ten robi swoje, ta odwraca głowę, a na uwagi by posprzątała po swoim psie, jeszcze się naburmusza. Nie zrzucajcie wszystkiego na urząd miejski bo to nie on wymyślił przepisy o tym podatku. A gdyby nie trzeba było płacić tego podatku, to na kim spoczywałby obowiązek sprzątania psich kup? Jasne, że na właścicielu!!!!!!!!!!!!!
|
|
Autor: kukulka (---.lomza.mm.pl) Data: 08-02-11 22:00 A tu pozostaje mieć nadzieję że dziecko nie dotknię ręką takiej niespodzianki, bo różnie może to się skończyć. no sory, ja ci dzieci pilnować nie będę. kukułki zresztą znane są z tego, że odpowiedzialność za pisklęta zrzucają na inne ptaki podrzucając do ich gniazd własne jajka (zjawisko tzw. "pasożyta lęgowego") ...
|
|
OC jest dla tego by nie płacić z własnej kieszeni w razie kolizji/ wypadku , a podatek od psa to w ogóle co innego. A właśnie ze to urząd miejski w łomży uchwalił taki podatek w innych miastach go niema, wiec skoro jest to powinni się jakoś poczuć do odpowiedzialności za 'kupy'
|
|
Kamil dobrze prawi.
|
|
Kukułka coś ci się pokukało w głowie,porównujesz ubezpieczenie samochodu do podatku z minionej epoki.
|
|
Autor: kukulka (---.lomza.mm.pl) Data: 08-02-11 22:00 To jest podatek od posiadania psa, a nie za to że ktoś ma posprzątać po jego właścicielu. Tak samo jest z samochodem, płacisz oc za posiadanie samochodu a nie za to ze nim jezdzisz. Może stać na parkingu czy w garażu, ale oc płacić trzeba. Chyba że jest wycofany z użytkowania, bo nie nadaje się do jeżdzenia, ale wtedy czego go szrot. Poza tym co to za kultura z tymi psami jest? Taki wstyd posprzątać po nich? Jak ktoś ma dom, to na swoim podwórku na pewno sprząta. A tu pozostaje mieć nadzieję że dziecko nie dotknię ręką takiej niespodzianki, bo różnie może to się skończyć. Skoro ktoś chce mieć psa w bloku, to niech też poczuwa się do obowiązku posprzątania po nim. Pełna kultura: pani wyprowadza psa, ten robi swoje, ta odwraca głowę, a na uwagi by posprzątała po swoim psie, jeszcze się naburmusza. Nie zrzucajcie wszystkiego na urząd miejski bo to nie on wymyślił przepisy o tym podatku. A gdyby nie trzeba było płacić tego podatku, to na kim spoczywałby obowiązek sprzątania psich kup? Jasne, że na właścicielu!!!!!!!!!!!!! Zgadzam się z Tobą w 100%.Jak ktoś ma psa to niech sprząta po nim,to nie wioska tylko miasto.Na wsiach jest czyściej niż w naszej "zasranej" przez psie kupy Łomży. Na zachodzie też płacą podatki,a jakoś większość właścicieli sprząta po swoim czworonogu.
|
|
"pasożyt lęgowy" uważa, że OC to podatek i samochodu bez niego posiadać nie można. jako argumentu użyła nawet trzynastu wykrzykników... ;)
|
|
Autor: franio30 (---.elomza.pl) Data: 08-02-11 22:26 "pasożyt lęgowy" uważa, że OC to podatek i samochodu bez niego posiadać nie można. jako argumentu użyła nawet trzynastu wykrzykników... ;) Najprawdopodobniej masz psa i po nim nie sprzątasz.Państwo-Hrabiaństwo.
|
|
Tak piszecie by sprzątać po psie, a widział ktoś gdzieś pojemnik na takie 'kupy' w Łomży ?
|
|
wlasnie tylko utwierdzam sie w przekonaniu ze inna mentalnosc jest bariera nie do pokonania - odwracamy glowe od problemu i zwalamy odpowiedzialnosc na innych jak mozna wymagac od innych aby sprzatali odchody po czyichs psach !!! czy ciezko to zrozumiec ze to obowiazek wlasciciela podatek to inna sprawa a higiena inna - w wielu zachodnich krajach ludzie sprzataj po swoich psach i tam problem praktycznie nie istnieje, w uk na ten przyklad za pozostawienie psiej kupy moze zostac nalozona kara na wlaciciela nawet do tysiaca funtow. w PL to nawet kary nie pomoga - ludzie maja to gdzies niech ktos sie martwi o go..na mojego psa ... zalosne
|
|
Autor: kamil52 (---.elomza.pl) Data: 08-02-11 22:30 Tak piszecie by sprzątać po psie, a widział ktoś gdzieś pojemnik na takie 'kupy' w Łomży ? No tak to lepiej niech zalegają na chodnikach.
|
|
Do właścicieli psów: Nie macie racji,twierdząc,że to nie wasz obowiązek.TO JEST WASZ PSI OBOWIĄZEK SPRZĄTNIĘCIA po waszym zwierzaku.Zrozumcie jesteście opiekunem tego stworzenia.
|
|
Chodzi o To ze władzę miasta w żaden sposób nie "pomagają" właścicielom psów z kupami a podatek zdzierają. A nawet przyzwalają na takie zachowanie, bo skoro ktoś płaci taki podatek to myśli ze te pieniądze właśnie idą na sprzątanie.
|
|
Bo na cóż innego mogą iść ?
|
|
Brudasy!! masz psa to sprzątaj po nim!! a jak nie to z domu nie wypuszczaj niech wali ci na dywan! rozumiem jak masz posesje ale z jakiej paki maja po nim sprzątać władze za jakieś twoje 80 zł gdzie wali w miejscu publicznym gdzie chodzą ludzie i dzieci !! a jak masz taki świetny pomysł to idz do urzędu miasta i nasuń im pomysł że chciałbyś pracować zbierając psie odchody niech cie zatrudnią! ale dziś oglądałem świetny reportaż :) straż miejska jak zobaczy że pies wali i ty to zostawisz to mandacik 500 zł ustawa wchodzi od jutra :) palić nie można w miejscu publicznym a co dopiero gówno zostawić na środku chodnika! WSTYD jesteście chorzy
|
|
Słyszałem,że własciiele psów mieszkających w blokach załatwiają się na podłogę ,bo przecież płacą czynsz i administracja im posprząta.
|
|
Eee nie przeszkadzajcie bo elyta chce się wyszczekać.Bo jak to płacą to i wymagają by po ich pupilach sprzątnięto.Buraka kultury nie nauczysz. Tak jak jeden ochroniarz powiedział "miastowy ,a słoma dłuższa z butów wystaje niż nie jednemu chłopu". http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
heh następny porównuje czynsz to świadczenia należnego z tytułu najmu lub dzierżawy a nie za sprzątanie, eh
|
|
a gdzie pisze,że podatek za padalca jest za sprzątanie?
|
|
A nie przyszło wam do głowy,że te podatki idą na schroniska.Przed chwilą przeczytałam,że właściciele wykastrowanych psów podatków nie płacą(może miasto stara się zabezpieczyć,przed niekontrolowanym rozmnożeniem psów).W Polsce jest mnóstwo bezsensownych podatków(np.podatek od nieruchomości),ale to nie znaczy,że WY WŁAŚCICIELE PSÓW nie powinniście po nich sprzątać.
|
|
Maślanka ale po co?? skoro podatek zapłacili to już schylać się po gówno nie muszą.Ot taka ci mała wygoda. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Zglaszajmy jak widzimy,500 zl kara dla takiego i będziemy mieli juz jakąs satysfakcje, telefon jak widzimy ze sraja, podchodzimy zagadujemy wlasciciela i podjedzie odpowiednia wladza w tym czasie :) oczywiscie jako dowód ciepła kupa lub ewentualnie dodatkowo foto. :)
|
|
No ludzie myślą właśnie skoro płaca podatek, to jakiś tam procent powinien iść na sprzątanie kup, w jakimś celu władze miasta uchwaliły taki podatek no chyba ze tylko dla kasy by móc se dać większe premie
|
|
Profesor niee.Trzeba to tolerować bo barana nie nauczyli od dziecka sprzątać po sobie. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Żyjemy w wolnym kraju a więc pozwólcie psom zaznać tej wolności. Ależ nie jeden z drugim ciąga to niewinne zwierze na sznurku mało mu łba nie urwie i gówien sprzątać nie chcę.- Żądam wolności dla psów, kotów i innych padalców.
|
|
maślanka123 - możesz podać jakieś źródło o tych kastrowanych psach? Nie wierzę, że Łomża jest taka postępowa!
|
|
Ja jestem ciekaw kto obsrywa kible w restauracjach czy klubach?Tam też się płaci za wstęp.Skoro jest sprzątaczka to pewnie usługa sprzątania jest ujęta w kosztach wstępu.A co się będzie sprzątaczka nudzić? http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Autor: maślanka123 (---.lomza.mm.pl) Data: 08-02-11 22:30 Autor: franio30 (---.elomza.pl) Data: 08-02-11 22:26 "pasożyt lęgowy" uważa, że OC to podatek i samochodu bez niego posiadać nie można. jako argumentu użyła nawet trzynastu wykrzykników... ;) Najprawdopodobniej masz psa i po nim nie sprzątasz.Państwo-Hrabiaństwo. Droga maślanko, ja doskonale wiem, że oc to nie podatek. Chodziło mi tylko o to by zobrazować całą tę sytuację, bo niektórzy nie rozumieją istoty tego podatku. Zus też jest opłatą parapodatkową, choć na codzień nikt jej tak nie nazywa. Ale nie mam zamiaru się wymądrzać. Masz psa to płać za niego i sprzątaj po nim. Logiczne, że jak masz chomika, świnkę, czy inne zwierzaki w domu w klatkach czy w akwarium, to po nich sprzątasz, żeby syf w domu nie powstał. Poza tym psa nie miałem, nie mam i nie zamierzam mieć. Raz, że moim zdaniem psy nie są odpowiednimi zwierzętami do trzymania ich w bloku (męczą się, zwłaszcza te duże, poza tym nie lubię ich zapachu), a dwa że nie mam ochoty codziennie z nimi wychodzić bez wzlędu na pogodę na spacer. I nie mów, że nie lubie zwierząt, bo kiedyś miałem ich mnóstwo.
|
|
Przepraszam, to nie do maślanki a do franio30. :) Dobrze, ktoś podkreślił o tym paleniu. Jak ktoś chce się truć, to niech to robi z dala ode mnie. Twoja wola. Poza tym to jest typowe polskie myślenie, wrzucić kasę do wora (podatki i inne oplaty), a ja nic robić już nie muszę. Z jakiej racji, ja mam narażać własne dziecko, na zarazki znajdujące się w psich kupach? Potem mam płacić za jego leczenie, tylko dlatego, że jak pani ma zachciankę posiadania psa i zapomina o obowiązku posprzątania? To że coś jest wspólne to nie znaczy że niczyje. Poza tym ktoś policzył ile kasy mniej więcej jest z tego podatku rocznie. Wątpie czy taka ilość osób poradziłaby sobie z taką ilością psich kup na terenie całej Łomży. Przecież zabrakłoby doby. Poza tym są zwykłe kosze. A czy to taki straszny wydatek kupić torebki śniadanie i szufelkę? Stać na psa, na karmę to i na te kilka złotych więcej wydanych w miesiącu też stać.
|
|
Ja też płacę podatki, jakieś PIT-y, VAT-y i inne potrzebne. A teraz proszę o uwagę kogoś_kto_uważa_że_zapłacił_i_jego_pies_może_robić_kupkę_na_chodniku. Proszę podać mi swój adres, jak będzie za przeproszeniem chciało mi się s..ć to skorzystam. Cooo ??? zdziwieni? Przecież płacę podatki i mi wolno. P.S. Psa posiadam i niestety wstydzę się za innych posiadaczy.
|
|
No to mi teraz powiedzcie, ilu z tych właścicieli kundli płaci te 80zł? Większość na pewno nie płaci.
|
|
a ilu z Was sprzata po swoich dzieciach, ktore bawiac sie na podworki tez sraja i szczaja pod krzaki? Ile ot razy widzialam idac sobie chodnikiem jak mamusia kuca trzymajac synka i pomagajac mu sie wysiusiac na trawnik i to wcale nie pod krzakiem trylko tu przy krawezniku. No co? Placi podatki to dzieciak tez moze srac? Przeciez psy wola sie wyproznic na trawie, a nie twardym betonie...to co podatek od posiadania dziecka tez moze zaczniemy placic? bo co obno tak samo jak zwierze, nie pracuje, a tylko je, spi, bawi sie i wyproznia. Ludzie skonczcie juz te swoje dyrdymaly jak zobaczycie, ze czyjs pies robi na srodku chodnika to go za leb, a nie zale na forum, ale ida robia na trawie w krzakach czy pod drzewem, to nik tamtedy nie chodzi, a ze jest to naturalny nawoz to ziemia go wchlonie. Zaraz bedziecie sie czepiac rolnikow z Zawad, ze gnoj wywalaja i tez jedzie smrodem
|
|
tysiace psow na sekunde sra, a ty mowisz o glupich pojedynczych przypadkach. Wiem ze masz psa inaczej bys tak nie buzowała się, przytulac kazdy by chcial ale sprzatnąc to nie ma komu. Lauracrow1 zastanawialas sie chociaz raz co sobie o tobie ludzie mysla jak widzą ze twoj pies zalatwia sie a potem idziecie dalej.... zostawiajac to.... to swiadczy o tobie, pewnie w oczach sasiadow jestes brudasem ale o tym nie wiesz ?
|
|
temat rzeka-powtarza sie regularnie co jakis czas! i co to daje??? nic!!! pewnych zachowan "pseudo kulturalnych" nie zmienimy. niestety! ja po swoim psie sprzatalam-i o dziwo....zyje-korona z glowy mi nie spadla!!! a ci co najwiecej krzycza o podatku -i tak go nie placa!!! ale juz kiedy pisalam-narzekac, ze u nas syf i brud, to kazdy moze, ale sprzatnac po swoim psie -juz nie ,bo od tego sa inni. a potem narzekaja -oooo byli na urlopie , na zachodzie to lepiej,czysciej,srak nie widac......tylko po powrocie do kraju ,dalej ich pieski sraja a oni tych srak nie sprzataja!!! po co -przeciez placa podatki!!! niestety, ale to jest polska mentalnosc.....
|
|
No dobra, już dobra. Jak wymagać od głupich poloków sprzątania po psach, jak oni nawet na przejściu pieszego nie przepuszczą, o wywożeniu śmieci do lasu nie wspomnę. Ech wy głupie poloki, na zachodzie naszego kontynentu utrzymanie psa jest droższe od utrzymania człeka. Tam nie ma problemu bezpańskich psów, "srania", udręki zwierząt, "hodowli po rodowodowych rodzicach". Jak to możliwe, że łomżyńskie dziady mogą mieć psy i później nie stać ich na 80 PLN rocznie? To co dajesz jeść temu psu? Resztki z talerza? Jak go odrobaczasz? Głupie poloki - ja wam powiem jedno: zanim kupisz psa, zastanów się osiem razy, jeżeli masz coś w tym swoim głupim polaczkowatym łbie. Pozdrawiam.
|
|
każdy właściciel psa powinien sprzątać po swoim zwierzaku, podatek to oddzielna historia, te 80 zł/3mies to nie za sprzątanie śmierdzących kup, proponuję aby zwracać uwagę osobom które wyprowadzają psy aby się załatwiały na chodnikach, trawnikach i nie sprzątają po psach, temat jest obrzydliwy i coraz bardziej śmierdzący... nie chcę myśleć co będzie wiosną
|
|
500 złotych mandatu za nieuprawnione stawianie samochodu w miejscach dla osób niepełnosprawnych w pewnym stopniu poskutkowało, miejsca jakimś cudem opustoszały. Może i te 500 zł mandatu za pieska też wpłynie na ich właścicieli. Oby. Nadzieja matką głupich. W każdym bądź razie trzeba wielu lat by zmienić mentalność Polaków. W każdym bądź razie poruszany temat nie dotyczy tylko Łomży, a zimowe roztopy dopiero pokazują skalę tego brudnego problemu.
|
|
Chcę przypomnieć że trwaniki zgodnie z obowiązującym prawem nie są już tylko ozdobą. Każdy może wejśc na trwanik i np pograć w piłkę czy poleżeć. Więc nie życzę sobie psich kup na trawnikach. Zresztą co to za kultura. W piaskownicach też kupy, a potem małe dzieci chodzą i bawią się w tym piachu. Ile to włąścicieli psów puszcza je luzem, bo to mały piesek nikogo nie pogryzie. Zastanówcie się, bo niedługo śnieg to przykryje, ale jak przyjdzie wiosna to znowu będzie powtorka z rozrywki.
|
|
A może by tak porozmawiać z doradcą,żeby zatrudnić doradcę od psich kup?
|
|
Hehe toć to nawóz ,nawet ich pupilki "powinny" srać na trawnikach ,wtedy bedzie szybciej trawa rosła. Ludzie mają nasrano we łbie chyba od tego lenistwa. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
z inzynierem wyczaruje ci maszyne
|
|
@Brzeczyszczykiewicz A może ja nie chcę byś leżał na trawniku? Nie życzę sobie tego. I co? :)
|
|
wysrał sie goły na rog stodoły.haha...
|
|
THOMAS mówi: Hehe toć to nawóz ,nawet ich pupilki "powinny" srać na trawnikach ,wtedy bedzie szybciej trawa rosła. Ludzie mają nasrano we łbie chyba od tego lenistwa. Profesor mówi: Własnie na odwrot, nie dośc ze zanieczyszczają, to jeszcze trawa która rzekomo wg ciebie bedzie szybciej rosla, kolejne pieniądze w lato pojdą na paliwo do kosiarek.
|
|
Skoro profesor już takie badania zrobił, w co nie wątpię. To niech jeszcze policzy ile dodatkowych worków, gdzie rozkład ich zajmie jakieś 400 lat(dokładnie nie wiem) będzie przybywać z roku na rok na wysypiskach śmieci. Jak również wypada policzyć o ile wzrośnie wywóz śmieci :)
|
|
Dodam jeszcze to: Liczysz ekologię i zanieczyszczenia, to mam nadzieję, że przeliczysz sobie(nie teraz, później, odłóż długopis i kartkę w kratkę-no chyba, że wolisz na odwrót) to co napisałem wyżej.
|
|
mój głos - Jak piesek szanownego Pana/Pani nasra to szanowne Państwo niech posprząta. Mieszkańcy miasta płacą różne podatki i jakoś nie srają, szczają , wyrzucają śmieci przez balkon.
|
|
Super POPIERAM - 500 zł. mandatu za każdą kupę po psie dla jego pana i będzie porządek.
|
|
"Mieszkańcy miasta płacą różne podatki i jakoś nie srają, szczają , wyrzucają śmieci przez balkon." Jesteś pewien, że wszystko widziałeś?
|
|
Rozmawiamy o ogóle nie o marginesie
|
|
Nord,ale nie przejmuj się ,bo akurat rozmawiasz zmarginesem.Inaczej tych psiarczyków nazwać nie można.
|
|
Profesor kłopoty ze zrozumieniem tekstu? Chyba zacznę pisać normalnie bo ludzie nie jarzą ironii. Jestem za tym ,żeby każdy cham czy chamica posprzątał/ła po swoim psie. Teksty w stylu,że to nawóz są śmieszne.W chałupie też nie sprzątacie po sobie? http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Do właścicieli psów : skoro uważacie że płacicie podatek za psa i to was zwalnia z obowiązku sprzątania wiec ja uważam że płacąc za śmieci moge ode.rać się u was przed blokiem i ktoś powiniet to też posprzątać .... w końcu płace za śmieci. W "cywilizowanych" krajak każdy chodzi z reklamóweczką i sprząta po swoim psie i wstydzie sie jak nie posprzata - u nas odwrotnie
|
|
Temat gówno dłuższy niż rzeka ... dla mnie ta wiocha jest wiochą i tak pozostanie :) więc wszystkim mieszkańcom słoma z butów wystaje jednemu więcej drugiemu mniej dla tego ZAKŁADAJCIE GUMOFILCE ! i żadne gówno wam nie będzie wielkie :)
|
|
Jest takie powiedzenie, czego Jaś się nie nauczył tego Jan nie będzie umiał. Stąd ta kultura posiadaczy piesków. Jeśli wpoją obowiązek sprzątania po pupilach swoim dzieciom, to może w przyszłości coś z tego będzie. Ale na dorosłych to raczej nie ma co liczyć. W domu jak pies narobi też nie sprzątacie po nim? Zaproście wtedy kogoś z rodziny lub znajomych do domu, niech cieszy go widok psej kupy na środku pokoju. A jakie miłe zapachy wtedy roznoszą się w domu. Dlatego potraktujcie podwórko jak dom, bo w końcu być może i wasze dzieci z niego korzystają. Życzę im zdrówka, gdy korzystają z takich miejsc, gdzie znajdują się prawdziwe wylęgarnie bakterii i innych niemiłych pasożytów w tych pseudo nawozach. Jak ktoś nie wie, to trawka w miejscu, gdzie pies nasikał robi się żółta i niechętnie w tym miejscu coś chce wyrosnąć.
|
|
Dobre wzorce to powinien mieć właściciel czworonoga, bo pies nie robi tam gdzie chce tylko tam gdzie pan mu pozwala.
|
|
śnieg zginał i gówna jak grzyby po deszczu powyłaziły:D niby się płaci ten podatek nie wiem czemu w innych miastach załóżmy w Ostrołęce nikt tego nie płaci i pierwsze o tym słyszą ale oni sprzątają po psie + jak ktoś nie sprząta najczęściej kończy się mandatem od straży miejskiej bo ludzie najczęściej chodzą z psem w parku. www.humanitarni.pl
|
|
Prawda jest taka, że ten podatek jest uzależniony od woli rady gminy, czy miasta, w jednym mieście go uchwalają a w drugim zwalniają z jego opłaty. Dlatego nie w każdym mieście jest uchwalony jako obligatoryjny. Co nie znaczy, że właściciele są zwolnieni od czyszczenia po swoich pupilach wszelkich nieczystości.
|
|
Ale zrobiliście problem a wystarczy posprzątać po swoim psie, każdy wyciera d..pę po sraniu to niech posprząta po swoim pupilku. A jak wasz pies nasra w domu to czekacie na doradce aż wam doradzi co z tym g....nem zrobić?
|
|
Wystarczy zaplacic za sprzatanie ''cieciowi'' albo samemu sprzatac,to jest kwestia dogadania sie,np za sprzatanie klatek jest dodatkowa oplata,to samo mozna zrobic z tym gownianym interesem PL
|
|
Ale czasy z mieszkania robią chlew a z trawników gnojowisko - i oto kultura miejska może powiedzieć każdy ,, Burak ,, czy też BLM......wyśmiewany przez tych niby lepszych.... ha ha ha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Właściciel psa ma OBOWIĄZEK posprzątania po nim i nie ma tu żadnej dyskusji. Też mam psa i sprzątam po nim ZAWSZE! Nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej. Co do wyrzucania czy raczej nie wyrzucania śmieci przez balkon (wypowiedź Nord_z) to niestety z ogromną przykrością stwierdzam, że: mieszkańcy miasta - nie wiem jak innych, ale Łomży NA PEWNO! - śmieci wyrzucają przez balkon czy okno oraz szczają i srają po krzakach. Na trawnikach jest mnóstwo śmieci (najprzeróżniejszych), skąd się tam biorą? Mieszkańcy je tam niefrasobliwie zostawiają. Miło w tej Łomży się mieszka, jak cholera! Jeśli każdy, kto widzi osobę, która nie sprząta po swoim pupilku, zwróci uwagę werbalnie takiej osobie, a nie na forum, to może co do niektórych dotrze, że śmierdząca kupa na ulicy to jest problem i nieważne, że płacimy podatki, po sobie należy sprzątać. Za zwierzę odpowiedzialność ponosi jego właściciel. Cywilizowana Łomża... Może za 100 lat...
|
|
Zamieńmy psy na koty i problem zniknie.
|
|
http://superlomza.pl/Community/65245,Blog_Wpis,Jak_panu_przeszkadza_to_sobie_pan_sprzatnij_tak_odpowiada_wlasciciel_psa_w_Lomzy_sasiadowi_ktory_zwr.html Nie chciałem tego tematu tu odświeżać, ale podam jeszcze raz ten link.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |