poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
staże?

Witam forumowiczów.
Czy ktoś z Was może uzyskał już w tym roku pieniążki z Urzędu Pracy na staż?

Może ktoś się orientuje w tym temacie?

U mnie wniosek o staż złożony i czekamy na odzew, a jak u Was?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: staże?

hehe ja też czekam na odzew ale... no właśnie ALE.. dzwoniłam wiele razy do Urzędu Pracy do działu organizacji i Pani twqierdzi ciągle ze jeszcze nie dostali pieniedzy a żekomo dostali.. wiec nie wiem czy dostali czy nie

~Magda

A ja wam powiem tyle ;) UP nie dostaną albo dostaną bardzo mało sumę pieniędzy na staże ;) najprawdopodobniej starczy to dla małego grona osób, więc będzie ciężko.

Ale to prawda UP nie ma jeszcze pieniazkow na zadne staze i inne formy i jak dostanie to bardzo malo.

nie pociesze was, mam znajomego który mi mówił że w tym roku pójdą na staż tylko osoby które jeszcze nie były na stażu i to niewielka grupa

nie uzyskalem bo urzad mowi ze nie ma pieniedzy klamcy bezczelni!

nie mowcie glupot moi znajomi ktorzy dostaliw tamtym roku staz na 3 miesiace teraz mieli przedluzony na 9 miesiecy UP gada ze kasy nie maja debile

Witam! W ubiegły czwartek pofatygowałam się do UP aby dowiedzieć się co ze stażami, powiedziano mi, że pieniądze na staż będą w połowie lutego....

No to tak samo w tamtym roku było w połowie lutego dawali staże żeby od marca poszli pracować ,dobrze że wszedł lub ma wejść przepis że będą dawać staże tym firmom co umożliwią po stażu prace stażyście w firmie bo byli cwaniaki co brali po kilka na raz a później kopa w dup3 i do widzenia zamiast zatrudniać normalnie ludzi :) ja również czekam na staż może coś z tego wyjdzie bo nie miałem jeszcze .

no no to miejmy nadzieję , że coś z tego będzie...
nie pozostaje nic, tylko czekać ; )

a jak to wogole wyglada z tymi stazami? Moze ktos to nakreslic? Ja musze isc sie zapisac do UP i powiedziec, ze chce na staz gdzies?:D

śLeDcZy zazwyczaj tak bylo i jest w panstwowych instytucjach 12 miesiecy i goodbye :) ale oni w pierwszej kolejnosci zawsze maja staze...

W zeszłym roku rozdawali od 1 lutego. W tym roku podobno tylko 70 staży ma być, ale nie wiem czy to wiarygodna informacja

ta informacja ,że 70 staży już kilka razy obiła mi się o uszy więc możliwe, że coś w tym jest...
Słyszałem również, że jest 1\3 tego co w tamtym roku... Ile w tym prawdy , nie wiadomo...

w kazdym podaniu o staz jest rubryczka do wypelnienia odnosnie zatrudnienia na umowe po dbytym stazu, kazdy wpisuje w nia, ze tak oczywiscie zatrudnia ale **** blada nikt cie nie zatrudni, bo oni wola wymieniac sobie co pol roku stazystow i nikt tego nie neguje Powinien byc jakis ostry paragraf na to zeby faktyczne nie robili ludzi w trabe.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org