czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Gdzie chrzczą...

do poczytania:
www.uokik.gov.pl/paliwa2.pdf
www.uokik.gov.pl
prawde mowiac wykazu stacji jeszcze nie znalazlam, strona wolno chodzi od wczoraj. Zapewne niezle przeciazona, po tym jak adres podali w tv
Gdzie chrzcza w Łomży?...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Gdzie chrzczą...

Województwo podlaskie

Gosie Małe, Kołaki Kościelne, pow.zambrowski

Nowogród, ul. Łomżyńska, pow. łomża

tak, znalazlam, i jestem musze powiedziec zdziwiona nieco tymi wynikami. Dam sobie reke uciac, ze w Łomzy sprzedawane jest rozne paliwo...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

polecam stronę: www.autocentrum.pl
czarna lista z całej Polski (tankuj z nami)!

Wszysto pięknie tylko dlaczego nie podano całej listy skontrolowanych stacji?

Właśnie odwiedziłem tronę www.autocentrum.pl i znalazłem kilka stacji z Łomży o których nie wypowiadano się za dobrze.
Oto komentarz o jedej stacji:
"To miało miejsce dokładnie rok temu, kiedy zatankowałem tam samochód. Tam ponieważ mają niskie ceny. Samochód automatycznie po wyjechaniu na drogę stracił swą moc i strasznie go szarpało. Myślałem, że zaraz wybuchnie. Okazało się, że w zawartości paliwa aż 35% to WODA. Tankowałem 98 bez ołowiową. Najlepsza w Łomży jest stacja BP. Od PRIMY z daleka."

Komentarze ...............?!

Myślę, że łomżyński Statoil i BP są bezpieczne... Są to na tyle duże i renomowane stacje, że nie muszą uciekać się do oszustwa typu "chrzczenie".
Natomiast kiedyś miałem problemy z autem po zatankowaniu w Rysiu...
Z wielu rozmów wiem, że branża benzyniarska daje mnóstwo możliwości przekręciarskich, które niekoniecznie dotyczą przedmiotowego "chrzczenia"
chociażby "lewe" faktury wystawiane kierowcom służbowych samochodów.
Dobrze, że w końcu ktoś się tym zajął...

Do poczytania:
http://info.onet.pl/3068,temat.html

Pozdrawiam

Krzysztof

Krzysztofie to, ze sa pod patronatem wiekszego koncernu nie zawsze znaczy ze sa dobre (patrz wykaz ze strony rzadowej gdzie wiele jest tego typu sytuacji iz stacja pod atronatem np Orlen) Oczywiscie musza byc dobre z teorii - tak wynika, ale w praktyce bywa roznie...

Jezeli chodzi o Statoil - nie wiem jak teraz, ale nie tankuje tam dlatego, ze zawsze mialam jakis piach w baku (co powodowalo dziwne zachowanie samochodu przy zapalonej lampce rezerwy), a filtry przy wymianie wygladaly wyjatkowo zalosnie... Byc moze teraz jest inaczej.

Hmm na jednej z takich "pratronackich" stacji mialam tez i taka przygode: zatankowalam na wyjazd do Bialegostoku tyle, ile tankuje zawsze (aby pojechac i wrocic) i...nie moglam wrocic...musialam przy wyjezdzie z Bialego tankowac ponownie...Jaki z tego wniosek? Dla mnie zbyt oczywisty.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

zgadzam sie co do BP.
Bardzo mila obsluga i nie mam uwag do paliwa.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

http://www.autocentrum.pl/index.php3?FF=267&rid=9
przejrzalam te liste (dzieku marecki)
...moje "ciche" podejrzenia sprawdzily sie
znalazla sie tam takze ta stacja o ktorej pisalam wyzej...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Ja natomiast tankuję głównie w Statoil (byc może dlatego, że mam najbliżej) i szczerze mówiąc nie zauważyłem jakichkolwiek problemów w pracy silnika. Myślę, że to czy dana stacja jest uczciwa zależy w głównej mierze od procedury wewnętrznych kontroli w danej firmie, która chce uchodzić za wzorową. Ma to bowiem bezpośrednie przełożenie na ilość odwiedzających ją klientów a docelowo na dochody.
A swoją drogą musisz evoo zuważyć, że jest róznica pomiędzy stacjami ajenckimi (patronackimi) a firmowymi, których właścicielem jest wspomniany przez Ciebie któryś z koncernów.
Trudno mi sobie wyobrazić pracowników łomżyńskiego Statoil'u dolewających wodę do paliwa w środku miasta :D. Jeżeli już to najprawdopodobniejszym jest fakt "chrzczenia" benzyny przez kierowców cystern dostarczających paliwo do stacji - choć podejrzewam, że i oni są w jakiś sposób kontrolowani.
Cóż żyjemy w Polsce a Polak potrafi....

Serdecznie pozdrawiam

Krzysztof

Również przejrzałem tą listę i ... równie dobrze mogę tam wpisać dowolna stację, która mi przyjdzie na myśl a reakcje samochodu (jako że wyobraźni mi nie brakuje) mogę podać kosmiczne...Zresztą zostawiłem tam swój ślad. Mam nadzieję, że nikt się na mnie nie pogniewa. Chciałem tylko uwypuklić wadę tej "czarnej listy":D
Nie zastanawialiście się, że wpisów mogą tam dokonywać właściciele konkurujących ze sobą stacji ?

Pozdrawiam

Krzysztof

Ja zauważyłem ostatnio poprawę paliwa na Prymie (to po zniknięciu pana R. Goska na kilka miesięcy) założę się, że paliwo tam jest w tej chwili najlepsze w Łomży :)

Tyle w Łomży stacji beznynowych, ze te powinny zabiegac o klientow oferujac towar o najlepszej jakosci i mozliwie jak najbardziej przystepnej cenie...Nie mam pojecia jak ta cena jest ustalana skoro np. jadac przez Polske mozna zauwazyc dosc duza rozpietosc cenowa chociazby e.95, siegajaca porzadnych kilkunastu groszy na litrze...
Ciekawe dlaczego tak sie dzieje i czego to dowodzi?

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Być może właściciele stacji liczą na to, że skoro już się trafił naiwny klient to trzeba z niego zedrzeć ...? Chyba innego wytłumaczenia nie ma. Choć bardzo możliwym jest fakt rozbieżności cenowych w zależności od kogo dana stacja kupuje paliwo (zróżnicowanie cenowe w poszczególnych rafineriach)... Być może... Ale chyba chęć zysku jest jednak bardziej racjonalnym wytłumaczeniem zaistniałej sytuacji...

Modny temat w całej Polsce... Dzisiaj dostałem maila od znajomego z Bydgoszczy żeby nie tankować w Gosiach Małych :)

Polska jest krajem paradoksow... tanio zatankowac mozna pod Poznaniem, a najdrozej....w Płocku:)) (petrochemia Płock)

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Tankowałem gaz i na BP i na Statoil i na innych. moim zdaniem tak samo kiepsko. Tankowałem pod Toruniem i przejechałem nawet o 80 km wiecej jak na gazie łomżyńskim z tych markowych stacji. Pomijam cene, tam dużo taniej. Więc co do gazu nie mam najlepszego zdania we wszystkich. Dlatego staram sie tankować poza Łomżą. Pewnie jest to strata dla miasta, ale cóż dłużej jeżdżę.

Antek
Mam podobne dośwadczenia. Ostatnio kupowałem gaz w okolicach Lublina - po 1,13 zł. Jadąc dość szybko, na trasie do Łomzy wypaliłem tylko pół zbiornika.

potwierdzam - gaz z Łomży spala się znacznie szybciej, niż kupowany na stacjach w inny częściach kraju

:(, ale prawdziwe

cz

Przejeżdzając przez Radom, zaniemówiłem...
gaz na wszystkich stacjach 0.99 zł
Ceny rosną jadąc w stronę Łomży :)
T

Watpie czy Polakow da sie juz wyleczyc z syndromu nieuczciwego "dorabiania"...
Nie w naszych realiach, gdzie trzeba WALCZYC o przetrwanie i kawalek chleba...
Tylko usiasc i plakac.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Nie mam nic przeciwko cenom. OKI konkurencja nie działa jak należy, ale czemu na tym gazie jeżdżę krócej. CZyli ten gaz nie jest po powiedzmy 1,3 a 1,5 wszak o te 50 km. krócej jeżdżę.

Na stacji RG przed Kupiskami nie chrzczą, a paliwko jest 6 gr tańsze niż w śródmieściu. Tankowałem polecam

ja polecam na cpn na Wiejskiej. Nie jest to moze wielka stacja, ale zdecydowanie lepiej i dluzej sie jezdzi. Od tygodnia tankuje tam. (zaznaczam ponadto, ze nie jest to celowa reklama, nie znam ani wlascicieli, ani nikogo innego, nie mam w tym zadnego interesu poza oczywisice dobrem silnika mojego pojazdu - nawet nie znam cen paliwa - jesli drozej, to wole kilka groszy drozej, niz pozniej placic za cos innego, jesli taniej - to wypada sie cieszyc...)

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org