Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przeciążenia neostrady. |
Witam. Czy wy również macie problemy z neostradą? Posiadam internet 6mb/s i w godzinach szczytu 15-20 (różnie bywa) mam straszne problemy. Prędkość dochodzi max do 1mb/s, ping wynosi 150ms. Wiem, że nie tylko ja mam takie problemy gdyż kilku znajomych skarży się na to samo. Piszcie w postach, a może neostrada zacznie coś działać.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przeciążenia neostrady. |
Potwierdzam też mam ten problem zawsze około godz20-tej.
|
|
neo to badziew. Mam to samo, czasami, kiedy jest najbardziej potrzebna to muli jak choroba. Teraz już sobie powiedziałem, że zmienię na coś innego. Poza tym nie przysłali mi jednego rachunku, podczas zmiany oferty i ja myślałem, że wszystko jest OK, bo przedłużałem umowę. Za trzy miesiące dostałem list, że nie opłaciłem rachunku i mam na to 3 dni, inaczej oddadzą sprawę do windykacji.... . Obsługa do bani. Zażyczyłem sobie, aby przysyłali mi faktury na papierze. Niestety zaczęły przychodzić mi na e-mail. Zwróciłem się o zmianę, Pani powiedziała mi, że dopiero w następnym miesiącu przyjdzie na papierze. No to ja opłaciłem rachunek z faktury przysłanej mi na e-mail. Za 2 tygodnie przychodzi mi faktura na papierze do opłacenia, którą już opłaciłem!!! Tylko, że teraz mam na to wyciąg z banku. Przy przedłużaniu umowy manią jakimiś gadżetami, które g... mnie obchodzą bo nie mam czasu przeglądać innych ofert. Niestety ile razy przedłużałem umowę, 'zapominają' dorzucić prezentów. Jeszcze jak coś załapie to się rozłącza bez przerwy. I wiele innych, o których szkoda pisać!!! Dobrze, że przedłużam tylko na rok. Jak ktoś jakieś propozycje na co zamienić, proszę pisać. http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
Dodam również, że dzwoniłem do nich jakoś na początku stycznia. Podali mi jedynie informacje, że to przez łącza i będzie naprawione na koniec stycznia. Jak widać mamy 5 i zero poprawy. Zmieniłem nawet router z liveboxa na TP-LINK co kosztowało mnie około 150zł, lecz nic to nie pomogło. Złożyłem już reklamację i czekam na częściowy zwrot pieniędzy.
|
|
Mam ten sam problem. Tak jak ScrappY mówił w godzinach szczytu internet chodzi dużo wolniej. Jest to uciążliwe i nic nie da się zrobić. Mogli by to w końcu naprawić.
|
|
tak to jest problem bo TP jest monopolista na rynku. Może w miastach to nie ale w mniejszych miejscowościach i na wsiach jest jedynym dostawcą intermetu. Z tego to powodu praktycznie TP nie inwestuje w rozwój sieci która nie jest w stanie przenosić internetu szerokopasmowego. Szansą jest unijny porgram rozwoju internetu szerokopasmowego w naszym województwie. Za srodki unijne powstanie w ciągu 2 lat sieć szkieletowa szybkiego internetu szerokopasmowego. Od tego momentu mogą na rynku pojawić się juz dowolni operatorzy którzy w oparciu o ta sieć dostarczą internet w dowolne miejsce na terenie powiatu a to równa się złamanie monopolu TP. Riposta
|
|
Ja mam ot zafsze nełozdrade i niepanientam rzebym kiedykolfiek mial jakieź problemy z nia . Fienc nie fiem o co piane bijecie . Neostrada jak i Tepe som łokej :) Tempiem głópote na foróm
|
|
Neo jest dla pokemonuff takich jak ty więc dobrze chodzi.
|
|
Neo --> ****. Zrobili nas dobrze w bambuko. Raz dzwonił koleszka z TP, że kończy nam się umowa, przedłużą na rok i dadzą zamiast 1Mb/s, 2 w tej samej cenie. Gdy przyjechał kurier, żona podpisała aneks bez czytania a tam 2 lata i dalej 1Mb/s :/ Potem zaproponowali telewizję z neostrady, zgodziliśmy się, automatycznie przedłużyło nam internet o kolejne 2lata :/ ciągle z prędkością 1Mb/s a cena? 70zł z liveboxem :/ Czekamy tylko do sierpnia i sajonara. Nie wspominając już o tym, że ciągle się rozłącza, nie ma dnia gdzie przez minimum godzinę nie działa TV i takie tam. Oczywiście zaraz ktoś się znajdzie, że wszystkie umowy się czyta przed podpisaniem, sorry ale kurier stoi Ci nad głową, czasu nie ma, pozatym to tylko formalność bo przecież wszystko było z góry ustalone, a i tak Cię wytną w ch*ja.
|
|
ja mam gdzie indziej neta. Ja Ci w Dupę, Ty mi Loda...
|
|
@up yhy
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |