wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Co z moją kartą wendkarską ??

Witam mam takie pytanie

Co mam zrobić

Mam kartę wendkarską wydaną przez PZW (nie aktualna na ten rok)
Chciałbym połowić rybki (wykupić kartę) ale teraz wody ktore nalezały do PZW naleza teraz do prywatnej osoby.Czy musze zdać jeszcze raz ten test na karte i gdzie wogule miesci sie ta siedziba (miejsce gdzie mozna wyrobić kartę.

Proszę o pomoc

pozdrawiam i z gory dziękuje

kosa11

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Co z moją kartą wendkarską ??

nie musisz nigdzie chodzic. karta wędkarska obowiązuje na terenie całego kraju. to tak jakbys miał prawo jazdy. natomiast wody masz oddane w dzierżawę bądź prywatne akweny. musiasz zatem wykupić odrębne zezwolenie na połowy na tych wodach. katę wędkarska to masz tylko jedną i ona świdczy o tym, że masz uprawnieniado połowu. a to gdzie bedziesz łowił zalezy od tego czy wykupisz opłatę na ten akwen. ponadto karty wędkarskie wydane przez PZW trzeba było wymienić i dokonywał tego urząd miejski w Łomży. w chwili obecnej ten urząd wydaje karty wędkarskie.

Ja mam tą kartę wendkarską przez Urząd miejski tz "biała" (wydana rok temu )i rownież tą wydaną przez PZW
A ile kosztuje wykupienia tej Opłaty (mam 35 lat i chciałbym zrobić tak samo dla syna ile to bedzie kosztować??

A tak to co ja musze zrobićzeby znowu łowić rybki ???(co kupić co wymienić itp)

Karta wędkarska jest aktualna. Dzierżawca Narwi wprowadził swoją "wkładkę" do karty wędkarskiej. Można ją wykupić w każdym sklepie wędkarski w Łomży - koszt to chyba 103 zł. Łowiąc na Narwi i Pisie (tylko w wybranych rejonach rzek) należy mieć przy sobie kartę wędkarską i wykupione zezwolenie. To wszystko. Życzę udanych połowów.

fara666

To znaczy ze moge łowićrybki po wykupieniu tej władki z kartą wendkarską wydanąprze pzw i ratusz z Łomży

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org