sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
rozrzad golf 3 1,9 tdi

Witam. Może ktoś wie gdzie najlepiej wymienić rozrząd w Golfie 1,9tdi 90 km i ile mogło by to kosztować.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: rozrzad golf 3 1,9 tdi

U mehanika : ))))))))))))))))))))))

U Szymczyków na krasce.Ja zawsze wszystko tam robie i napewno nie pożałujesz.trzeba sie tylko umówić.

200zł częsci około plus z 300zł robocizna.

czesci wiecej bo są 3 napinacze, 1 rolka, pasek no i najlepiej od razu wymienic pompe wody....

a4 1.9 tdi 90 km 97r 800zł cześci + robocizna

ale części oryginalne "neo_mm" com?

Pasek - 86 zl
pompa wody - 100 zl
kpl rolek - 205 zl

Jak byś podal jeszcze kod silnika to bym napisał dokładnie...

Wiec części wychodzą około 390 zl.

MD-CARS Dariusz Mroczkowski
18-400 Łomża
ul. Poznańska 92 (obok fabryki mebli)

Najtańsze części samochodowe!!!

Jak dobrze myslę to podałeś oczywiście ceny orginalnych podróbek?

taki golf to pójdzie i na stomilu, prawda jest taka, że za oryginał płaci tylko frajer, a może do ASO na wymianę pojedź??

Czyli według Twego rozumowania kupujesz w Biedronce szynkę po 11zł.bo po co płacić ok,30zł. Niech frajerzy kupują. Smacznego życzę:)

a czym ty jeździsz że tak wszystko w ASO wymieniasz?

golfa siem nie naprafia , kupóje siem nowego !!

Tempiem głópote na foróm

a czy ja piszę ,że w ASO? Chodzi mi o to ,że podróbi też są różne i w różnych cenach.Kiedyś mój znajomy kupił do Opla wysprzęglik najtańszy jaki tylko był.Mechanik nie chciał tego zakładać,no ale cóż klient nasz pan.To tygodniu sprzęgło padło.Część oddał na reklamację ,a za wymianę zapłacił drugi raz. W przypadku pęknięcia paska koszty były by duże .Czym jeżdzę?,na dzień dziśiejszym Passatem,a że jest jeszcze na gwarancji to w razie biedy do Sieńki,albo syna.:) Potem wrócę do swego mechanika.

;p

AutoPokaz.pl

_maly_ ma 17 lat i udaje doroslego ze ma samochody i syna :)

hee,niech i tak Ci będzie ,a tyle ile mam ponad 17 wypłacę Ci w kopniakach,Piszesz się na to?:))

jak sie nie kupuje orginalow to te w przedziale sredniej ceny przestrzegam przed najtanszymi no ja rozrzad robilem u Jacka na placu Niepodleglosci i mam silnik 2.0 16V to troche tego tam wiecej jest jak tradycyjnym kosztowalo 560zl z wymiana za robocizne 200zl bez pompy wodnej bo jeszcze orginal ze znaczkiem Forda siedzi i jezdze juz drugi rok jest OK

Pasek - DAYCO wiec to co zakłada fabryka
pompa wody - GRAF wiec dobra
rolki EVR - To samo co w oryginale.

andre co to jest "orginał" ?

Tempiem głópote na foróm

jondro .

Jasiu,orginal (czyt,orginał) to jest to czym Ty nie jesteś.

analfabeciarze

Tempiem głópote na foróm

Jasiu,my do Ciebie jak do prymitywa,a ty nam takie teksty wstawiasz? Analfabeciarze przez rz piszesz? Pewnie już dziś czopki wziąłeś?

ja juz dawno pisalem ze on udaje debila co gorsze moze i jest

Ja robilem sprzęgło i rozrząd u mechanika na Sikorskiego vis a vi wjazdu na Wyszynskiego to za robocizne 250 zł chyba wzioł za rozrząd

Łomża leży na Mazowszu !

Chodzi mi o to, że ktoś chce starego golfa naprawiać oryginalnym częściami bi się może coś stać jak włoży dobry zamiennik. generalnie polecam sklep na Mickiewicza, tam na pewno z kasy cię nie obedrą, a doradzą coś w dobrej cenie i dobre. A mechanik, mogę polecić mały warsztat (nie znam tej nowej uliczki), od przykoszarowej w lewo, później w prawo. Krzysiu i Heniu też z kasy cię nie zedrą, a nigdy się nie zawiodłem i nikt z moich znajomych też.
PS. Porównanie do jedzenia nie za bardzo tu pasuje. Bo są rzeczy z biedronki zjadliwe również, a z szynką to i za 50 dych możesz się naciąć:)

Po pierwsze pompa wody w golfie 3 1.9 TDI nie chodzi na pasku rozrządu tylko na pasku wieloklinowym, wiec nie ma nic wspólnego z rozrządem. Po drugie w skład rozrządu wchodzi: pasek i dwie rolki(napinająca i zwrotna). Po trzecie są dwa rodzaje rolki napinającej. I za 270 zł jestem w stanie ci to załatwić. Wszystko nowe, markowe i sprawdzone.

marek 12 masz racje i co do biedronki bo np ptasie mleczko dla mnie jest drugie po wedlu w smaku i robione jest pod dyskont nawet milka jest gorsza kto nie wie niech sprobuje, tak samo bywa i z czesciami a jedynie ja jak musze jechac po cos do ostroleki do salonu forda to na 100% czesc jest taka sama ktora wymieniam ma logo grawerowane ford lub motocraft to jakosc jest super . Ale bez przesady to co sie da kupic w zamienniku np. do zawieszenia czy tlumnik to sie kupuje wiodomo ze krocej bedzie

http://www.youtube.com/watch?v=M7aV2O_0pxI

małe sprostowanie, z częściami i robocizną w tym golfie rozrząd wyniesie cię około 800zł.
także 800zł norma

nie przesadzaj maks 600zl a u Jacka na starym dworcu to 500zl ja 560 zaplacilem za silnik 16V z robocizna to golf ma tansze czesci ,a Pawel co tam robi to jeden z najlepszych mechanikow w okolicy

a może ktoś mi poleci jakiegoś dobrego i taniego mechanika

P. Heniu i Krzysztof na ul. Handlowej (za OKRUSZKIEM na Przykoszarwej) Tanio i solidnie. Polecam

za 500zł to sobie zrób ale benzyniaka, chciał diesla to teraz będzie wiedział że koszta większe i jak chce to niech teraz beczy.
mi w 1.8 benzyna cały rozrząd wyniósł 400zł.

przynajmniej spalanie małe.... a tym swoim 1.8 osrasz się przy moim golfie

a pewnie masz racje ja wlasnie mam alergie na diesle pod kazdym wzgledem gorzej osiagi gorsze praca jak traktorze jeszcze zeby taniej bylo a nie jest trzeba uwazac zeby nie drozej

jak ma 1.8 na pelnym wtrysku to ty tym tdi nie masz szans ma wtedy 112koni a ty 90

a jak na gazie to koszt ten sam tylko czesci masz drogie

nie wiem co widzicie w tych dieslach nawet passat tdi 110koni ma prawie 12sekund do 100 to taka rewelacja ja w 2l 16V mam 9.7 podaje producent takie osiagi i 209 max i szalu nie ma a wy sie podniecacie tdi

pewnie zaraz znajdzie sie madry im powie ze nie mam tego 9.7 s a wlasnie mam 9.5 sprawdzalem mam jeszcze stumienice zawsze cos i 22o jechalem takze silnik jest super tylko duzo pali jak to kazdy ford

zawsze mozna kupic diesla na lancuchu rozrzadu i problem z glowy

haahahahahahahahah to prawda

http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861

Autor: radeusz (---.28.94.200.threembb.co.uk)
Data: 04-02-11 21:38

to byś się zdziwił.

Sam koszt wymiany, jeśli u uczciwego mechanika, to łącznie z pompą wody nie powinno przekroczyć 200zł, a części to wiadomo co sie kupi na tym się jeździ, bo obecnie są w sprzedaży nawet zamienniki zamienników, na które nie ma żadnej gwarancji. Przykładowo do Passata przegub można zapłacić za sztukę od 30zł do ponad 300zł, więc wszystko jasne. Życzę udanego wyboru.

Autor: MD-CARS (82.139.162.---)
Data: 05-02-11 12:28

Autor: radeusz (---.28.94.200.threembb.co.uk)
Data: 04-02-11 21:38

to byś się zdziwił.

nie przesadzaj - avensis 2.2 d4d i accord 2.2 to bardzo udane jednostki napedowe - obydwie na łańcuszku rozrzadu

dawaj do "Krzys" umow sie na termin dany i robimy

do autora 69,czy moglbys mi zalatwic za te 270zl rozrzad do golfa 3 1,9 tdi? podaj tel na maila rom-kop@wp.pl dzieki

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org