Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Allegro - Pytanie |
Siema ,mam pytanie i problem chodzi o allegro ,jeśli kupiłem przedmiot załóżmy za 90 zł wpłaciłem pieniądze tydzień temu np. a gościu napisał że przedmiot uległ uszkodzeniu i oda mi pieniądze ale nie odał i załóżmy że nie oda to co wtedy może osoba poszkodowana zrobić ? i jakie problemy może mieć sprzedający ? to że policjo postraszyć to chyba tylko postraszyć może ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Allegro - Pytanie |
Fajnie napisane ;)
|
|
Napisz maila do Allegro Dostanie ponaglenie od nich, wtedy jest szansa że odda. Poza tym twoje zakupy są ubezpieczone, więc się nie przejmuj. Uśmiech na twarzy Miód w sercu Ołów w pięściach
|
|
Tak spór można zrobić z gościem i allegro może miesiąc mu wysyłać maile a później dostanie co najwyżej upomnienie czy coś takiego co po 3 takich konto zostaje zbanowane ale kasy nie zobaczę ,jest sklep na allegro co sprzedaje piloty za 6zł ludzie kupują i płaco z przesyłko wychodzi prawie 20 zł a jak większość ilość to wiadomo i wpłacają pieniądze i już oni tak 4 miesiące robią ludzi w *** a allegro nic :)
|
|
Na policji zgłoś zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa (oszustwo internetowe) Poczytaj sobie o Programie Ochrony Kupujących na allegro wszystko jest wyjaśnione, trwa to trochę czasu ale jest skuteczne
|
|
W Ciotkę dobrodzikę się bawisz ? Allegro sobie poradzi.
|
|
Po 14 dniach kalendarzowych idziesz na policje. Zabierasz ze soba wydruki dotyczace transakcji [strona aukcji, dowod przelewu] i opisujesz sytuacje. Jak zlozysz zawiadomienie to do miesiaca czasu otrzymasz postanowienie o wszczeciu dochodzenia. Jak juz masz ten swistek to mozesz sie ubiegac o zwrot kosztow [bez kosztow wysylki] z programu ochrony kupujacych. Pieniadze dostaniesz od allegro w przeciagu 2-3 tygodni. Prokuratura swoja droga bedzie prowadzic sledztwo ale Ciebie to juz w zasadzie nie interesuje :] Takze calosc trwa ok 2 miesiecy. Aha... jak zlapia goscia dostanie wyrok wg ktorego bedzie musial zwrocic pieniadze poszkodowanym... to Ty nie dostaniesz tej kasy po raz drugi - wroci ona do allegro. Glowa do gory i ciesz sie ze to tylko 90 zl a nie 1000 jak bylo u mnie.
|
|
http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861
|
|
Aha no to dobrze już wszystko wiem :) mam nadzieje że dostane kasę , a co do tych 1000 to nie lepiej za pobraniem ? kupowałem również kilka rzeczy za 800 zł itd. i za pobraniem brałem to ci powiem że szybsza wysyłka jest niż jak wpłacę i a później czekać tydzień.
|
|
ja i za 50 zl biore zawsze za pobraniem. BA! Nawet jak cos kosztuje 20zl to biore za pobraniem wlasnie przez wzglad na to, ze szybciej wysylaja a i ja mam pewnosc, ze nie strace kasy dopoki towar nie przyjdzie
|
|
Tyle, ze nie zawsze jest opcja kupna za pobraniem
|
|
Allegro Ci zwróci kasę , mają tam jakiś program ochrony :D
|
|
PROGRAM OCHRONY KUPUJĄCYCH!!!!! POCZYTAJ SOBIE http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
Stary idź na stary rynek do rzecznika praw konsumenta. Miałem podobną sytuację. Udupisz typa za wymuszenie majątkowe i dostaniesz jeszcze odszkodowanie :) Rzecznik takimi paragrafami mu posypie że koleś bedzie bide klepał do końca życia za głupie 90zł
|
|
SPRZEDAM NASIONA DYNI FIGOLISTNEJ |
Mam do sprzedania nasiona dyni figolistnej którą sie używa jako podkładke do szczepienia ogorka ilości 2kg nr.tel. 510-537-090 Mam do sprzedania nasiona dyni figolistnej którą sie używa jako podkładke do szczepienia ogórka ilości 2 kg nr.tel. 510-537-090
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |