Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ile do koperty |
w przyszłym tygodniu będę miał księdza po kolędzie i jest pytanie ile kaski trzeba włożyć do koperty ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ile do koperty |
najlepiej z 1000 wiesz że teraz wszystko drożeje i koszty wzrastają.
|
|
ksiedzoju nigdy nie dam, cholera potem idzie na dziwki i bzyka, cham i debil ze swiadectwem dojrzalosci , nie mial pracy do poszedl na ksiedza kretacz obrzydliwy
|
|
Tyle na ile Cie stac, a jak Cie nie stac to tez bedzie ok.W koncu to ofiara a nie haracz.
|
|
do "fanka bocianka" 1000 zł. proponujesz ale mam problem czy to już jest z podatkiem VAT czy bez
|
|
Najlepiej sam się schowaj do koperty i niech Cię z domu oddadzą :]
|
|
tak by stała pionowo
|
|
szczebiotka- ty jeszcze możesz na siostrę zakonną, będziesz miała kasiore, hlała, ćpała i bzykała, na siostrę zakonną możesz bez matury wystarczy, że umiesz X postawić miłej posługi :)
|
|
20-50, a ile dasz będzie ok.
|
|
Łukasz1984 dobrze kombinujesz ale po te koperty to ksiądz by musiał ciężarówką przyjechać
|
|
:]
|
|
daj w papieskiej walucie czyli za kolędę powiedz BÓG zaplać
|
|
Brzeczyszczykiewicz mnie interesują kwoty konkretne tak aby ksiądz się nie pogniewał
|
|
fordeo za BÓG zapłać to takiego księdza na świecie nie ma
|
|
chcialabym spotkac prawdziwego ksiedza w sutannie i spojrzec mu w oczy, zachlanne dranie
|
|
no to ci mówię. 20-50
|
|
I ksiądz się nie pogniewa. Nie ma takiego prawa. Dajesz tyle, na ile Cię stać. Możesz i 100.
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=mq9r3I0MLiQ
|
|
Autor: szymonek (---.marway.org) Data: 04-02-11 18:30 Brzeczyszczykiewicz mnie interesują kwoty konkretne tak aby ksiądz się nie pogniewał Heh mentalność, zastaw się a postaw się.... Możesz w koperte wrzucić też kluczyki do jakiegoś maybacha ;) http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g
|
|
Daj kopertę chudą, ale w załączniku dodaj najmłodższą córkę albo syna... dla nich te wszystkie będą miłe.... rudy błazen z druhem
|
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
|
Jest wyjście nie przyjmować księda , wtedy nic nie musisz dać.
|
|
księdza oczywiście
|
|
my daliśmy 50 na kościół a 30zł dla księdza na kolędę
|
|
Zawsze można dać 5 zł, po złotówce i po pięćdziesiąt groszy, wtedy wogóle rzadko bierze kopertę, to patent znajomych :)
|
|
Autor: szymonek (---.marway.org) Data: 04-02-11 18:08 do "fanka bocianka" 1000 zł. proponujesz ale mam problem czy to już jest z podatkiem VAT czy bez Ksionc je litościwy i zwolni cię z watu, już łoni na to sposoby mają żeby wat ominąć.
|
|
ja w ty roku mialam spokoj nie wpuscilam dziada i juz. Mnie tez nikt darmo nie daje, co masz dac 20zl i potem byc z tego u czarnych rozliczany to lepiej nie wpuszczac i nie dawac wcale
|
|
http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861
|
|
ja wpuszczę księdza do domu ale nie rozumiem dlaczego daje się pieniądze przecież kolęda to jest posługa a nie usługa zarobkowa
|
|
i bardzo słusznie szymonek, tak sprawę trzeba traktować. A jezeli trafisz na księdza ekonoma to mu uswiadom jaki jest cel jego wizyty:-)
|
|
szymon, weź dzieciaku nie odwalaj tu fanaberii, twoi rodzice zadecydują, ile dać. Idź lepiej zeszyt przepisać z religii, bo wstyd rodzinie przyniesiesz. ---------------------------------------------
|
|
:))))))))))))))))))) a ja usnelam na sjeste i... nie wszedl"))))))))))))))))) nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
niestety niektórzy, większość Księży przychodzi po pieniądze. Dasz za mało to strzeli focha i obrazka nie da. Mało, że po kolędzie to jeszcze na kościół. A rodziny nie ma, dzieci nie ma. Może choć z raz zapytałby jak mogę pomóc???? Jak się żyje rodzinie??? NIC. Co niedziela jestem na Mszy Świętej. Na kazaniach nic konkretnego. Boją się mówić, że czarne to czarne a białe to białe. Czyżby wszystko dla biznesu? A już nie zapytam, ile majątku ma kościół i ile 'interesów' prowadzi w samej Łomży. Jako katolik próbuję ocenić wszystko obiektywnie i na razie większość księży wypada NEGATYWNIE. http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
Ja nigdy księdza nie wpuszczę! ;) Złodzieje. Mafia. najlepiej nakładź starych gazet i zaklej kopertę.
|
|
hmmmm. co rok zadaje sobie te pytanie .ile do koperty ? no cóż dasz mało : źle bo chwciwy .. Osobiście polecam podpisac kopertę :) a co do kwoty to nie wiecej niż 50 zl powinno wystarczyc;) :):)
|
|
A ja ciekaw jestem ilu piszących tu było u komunii św., ilu ma slub koscielny, ilu zabiega o ksiedza gdy odchodzi ktos bliski, ilu samych bedzie chcialo na cmentarz udac sie z ksiedzem... A do paplaka: doskonale wiem jaki masz poglad na kler, ale zebys swoja najmlodsza corke lub syna im chcial oddac... no, no.....
|
|
włóż tyle ile uważasz i odlicz za smsy w grze o miliona :-)
|
|
nigdy nie wkładam w koperte tylko na oczch daje,a ile -na kogo stać!
|
|
ja daje 200
|
|
a kogo to obchodzi przepraszam ile dla ksiedza ???? kazdego osobista spawa ...
|
|
radeusz-tak trzymać!
|
|
no wlasnie co z tym watem? i czy przelew tez moze byc?
|
|
dajcie ile chcecie ale nie zapomnijscie poprosic o pokwitowanie, jakis paragonik, bo potem mozna sie rozliczyc z darowizny na kosciol. Oni podatkow nie placa, my tak
|
|
dajcie tym hienom jak najwięcej głupie owce
|
|
Re: cmyk A gdzie ja zadeklarowałem, że chcę coś dać księdzu.... chyba g.... na tacę. Zaproponowałem tym, co chcą uczynić jak najlepszą ofiarę, aby dali to co, wg ostatnich doniesień, księżom sprawiało najwięcej frajdy. Zadowolony ksiądz wyprosi dla ofiarodawcy większe łaski u boga. rudy błazen z druhem
|
|
W tym filmiku masz ile się daje: http://www.youtube.com/watch?v=Ir7c7vaRSNc
|
|
paplak: Tego wlasnie sie mozna po Tobie spodziewac, ze radzisz rodziom robic cos, czego sam zrobic nie chcesz.
|
|
paplik - pisząc o dawaniu dzieci księżom, masz zapewne na myśli pedofilię. W innym poście wychwalasz Świadków Jehowy. Może powiesz mi jak wygląda kwestia (problem) pedofilii w środowisku SJ?
|
|
u mnie starzy dawają 120 na każdy miesiąc po 10;] ale od 50 do 80 spoko, ja to bym nie wpuścił :D http://www.smog.pl/wideo/41939/zrobil_kawal_ksiedzu_chodzacemu_po_koledzie_kozak_czy_cham/
|
|
do Rahtid taaaa albo niech opisze ''mieszanie krwi'' :) Najlepiej ćwiartkę świniaka włożyć w kopertę i tyle i w ten sposób można zatkać WIELEBNEMU usta http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
kielicha
|
|
Re: cmyk Prymitywne wyciągasz wnioski. Udzieliłem satyryczno-szyderczej rady co do ofiary kolędowej dlatego właśnie, by uzmysłowić zainteresowanym jak fatalną wiarygodnością legitymuje się kler i cały kościół. Tym samym, oprócz wzbudzenia krytycyzmu wobec naiwnej wiary, namawiam tym samym do podobnego mi postępowania, czyli w tym przypadku, nie przyjmowania księży w domu i zaniechania wspierania ich obłudy i zakłamania. Re: Rahtid Ja nie wychwalam Świadków Jehowy, tylko bronię ich przed złośliwie nieprawdziwą opinią lansowaną przez ortodoksyjnych katoli i księży. Jest to jedno z najbardziej prężnie rozwijających się wyznań chrześcijańskich w Polsce i na świecie. http://www.watchtower.org/p/index.htmlPrzezywanie ich sektą jest niesprawiedliwe i wyraża zazdrość i pogardę. Na pewno nie ma tam zjawiska pedofilii wśród kleru, bo u nich po prostu nie ma zawodowych księży, czy innych osób duchownych. Wiem też, że u nich nie odpuszcza się grzechów (nie ma spowiedzi), a za powtarzające się przewinienia (np. upijanie się i palenie) oraz ciężkie grzechy są wykluczenia ze zboru (czasowe i trwałe). rudy błazen z druhem
|
|
Zawsze mam ubaw czytając paranoje paplika. :)) Biedak od lat oczerniając Kościół katolicki naiwnie liczy, że dzięki temu znajdzie naiwnych do ŚJ. Jaki rozum takie oceny i zachowania. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- W Polsce mamy tak liberalne prawo co do związków pseudoreligijnych, że wielu zdziwiłoby się jakie grupy "wyznaniowe" u nas zalegalizowano. Jeśli chodzi o świadków. Francja - Francuski sąd apelacyjny, po analizie zasad dotyczących wychowania dzieci i całokształtu działalności tej grupy, uznał ŚJ za "religię działającą jak sekta". (sprawa Palau-Martinez przeciwko Francji (skarga nr 64927/01), która została rozstrzygnięta przez ETPCz 16 grudnia 2003 r) - W marcu 2004 r., po sześcioletnich staraniach o delegalizację Świadków Jehowy (ŚJ), moskiewski sąd zakazał działalności tej grupie wyznaniowej na terenie Moskwy, argumentując swoją decyzję pogłębianiem podziałów między wyznaniami, podsycaniem nietolerancji, rozdzielaniem rodzin i zmuszaniem poważnie chorych do rezygnowania z pomocy medycznej. Decyzję tę w czerwcu podtrzymał sąd odwoławczy. Cytuj: Na jakiej podstawie sąd uznał, że ŚJ działają „jak sekta" i jak to się ma do kontrargumentu, że przecież „są zalegalizowaną religią"? Otóż są to dwie różne kwestie. Pojęcie sekty nie opiera się tutaj li tylko na kryterium formalnym, tj. fakty rejestracji lub ustawowej regulacji, czy ilościowym, tj. ilości wyznawców. Wyznanie to może być kwalifikowane jako sekta na podstawie kryterium materialnego. Na tę kwalifikację mogą wpływać m.in. izolacjonizm członków od życia społecznego poza grupą, antagonistyczne nastawienie wobec 'obcych', sposób i zakres oddziaływania na członków i zakres wpływu grupy na ich życie, agresywny lub nachalny prozelityzm, głoszenie skrajnych i apokaliptycznych nauk i in. Słowa sekta na określenie ŚJ użyła Europejska Komisja Praw Człowieka w swych decyzjach : Cytuj: Zważywszy, że skarżący twierdził, iż jako członek sekty Świadków Jehowy (...).; (...) jako kapłan sekty był on ofiarą traktowania dyskryminacyjnego (...) '' (Skarga nr 2299/64 - Decyzja z 2 kwietnia 1965) Cytuj: ''Komisja stwierdza zatem, że członkostwo takiej sekty religijnej, jak Świadkowie Jehowy (...)'' (Skarga nr 10410/83 - Decyzja z 11 października 1984) http://brooklyn.org.pl/sektasj.htm
|
|
Autor: lauracrow1 (---.elomza.pl) Data: 04-02-11 22:35 ja w ty roku mialam spokoj nie wpuscilam dziada i juz. Mnie tez nikt darmo nie daje, co masz dac 20zl i potem byc z tego u czarnych rozliczany to lepiej nie wpuszczac i nie dawac wcale Do kościoła też nie przychodź.
|
|
zostało mi 3 dni i nie wiem co robić - dać 20-50zł a też jest wasze wyjście "zamknąć drzwi" ale ktoś powiedział że muszą być dwie koperty a to mnie już przerasta... ???
|
|
Szymonek - daj 10zł. Skąd w ogóle taki dylemat. Dajecie kasę bo 'ksiądz się obrazi'? A kogo to obchodzi. Niech się obraża. Ja traktuje księdza jak gościa. 3 lata temu przyszedł i był nieuprzejmy. Wyprosiłem go. Szczęka mu opadła. Teraz nie mam takich problemów. Przychodzi, pogadamy chwilkę i idzie. Daję 2 x 10 zł.
|
|
Czuuubkowaty fakt Rosyjskim totalitaryzmem podpiera się by zdeprecjonować Świadków Jehowy(ten wyrok został niedawno uchylony przez Sąd Najw.). Prawdą jest, że wyznanie Świadków Jehowy obarczone jest paroma dogmatami sprawiającymi, że próba dosłownego ich przestrzegania, jak w każdej religii, rodzi różne problemy (zakaz transfuzji krwi, zakaz uczestniczenia w wyborach, służby wojskowej i wykonywania zawodów mundurowych posiadających na wyposażeniu broń). Jednak fanatyk katolik i fanatyk Św. Jehowy rodzą podobne problemy społeczne, a tych jest mniejszość, jeśli nie margines. Dzisiejsi Świadkowie Jehowy to inne wyznanie od tego w latach 60-tych. W dyskusji na tematy religijne posługują się naukową argumentacją, prezentują nienaganną moralność i kulturę, uczciwość... są pozbawieni religijnego fałszu i obłudy, usiłując postępować wg Ewangelii. Są przeciwieństwem wielu, typowych katolików, którzy na co dzień postępują zupełnie odwrotnie od tego, co deklarują w kościołach przed ołtarzem w niedzielę i święta. Jeśli wyznanie Świadków Jehowy to "zgubna sekta" szkodliwa społecznie, to co można powiedzieć o ujawnionym, na masową skalę pedofilstwie i innym okrucieństwie katolickich księży, zakonników wobec dzieci, które trwało prawdopodobnie od zawsze? A co z innymi mrocznymi kartami historii kościoła, wojnami religijnymi, mordami inkwizycji, konkwisty, wspieraniem ludobójczych totalitaryzmów jak np. Hitlerowców? Świadkowie Jehowy takich zbrodni na sumieniu nie mają. "Najpoczytniejszym czasopismem jest teraz coś, czego ani nie zaprenumerujesz ani nie znajdziesz w żadnym kiosku. Strażnica, miesięcznik wydawany przez Świadków Jehowy i rozpowszechniany przez ochotników w ramach swojej służby od domu do domu, cieszy się obecnie nakładem ponad 25 milionów egzemplarzy. Każdego miesiąca drukuje się prawie 40 milionów egzemplarzy w 180 językach, które udostępnia się w 236 krajach. Najbliższy temu wynikowi jest Magazyn AARP, ma nakład zaledwie 24 milionów. "http://sj-media.eu.org/straznica_wydawniczy_giganci/ rudy błazen z druhem
|
|
paplik - jehowa od zawsze nie grzeszył intelektem, o uczciwością nie wspomnę. Tak jak go uczyli, nieudolnie próbuje manipulować również tym co pisałem. :) --------------------------------------------------- Podaj wszystkim link z informacją, gdzie Sąd Najwyższy w Rosji uchyla zakaz działalności sekty Świadków Jehowy w Moskwie. W innym przypadku jesteś kłamcą. Francja to również totalitarny kraj, jak Rosja? Wyrok i ocena francuskiego sądownictwa w stosunku do Świadków Jehowy pozostał niezmienna. To "religię działającą jak sekta." W Europie istnieją dziesiątki różnych związków religijnych i pseudoreligijnych. Każdy może założyć swój, należeć do ŚJ, Ruchu Świadomości Babadżi Herakhandi Samadź, Zakon Braci Zjednoczenia Energetycznego, a nawet Scjentologów. Pozwolenie na działanie organizacji, a jej traktowanie i ocena to dwie rożne sprawy. Stąd Świadkowie Jehowy przez Europejską Komisję Praw Człowieka są traktowani i nazywani - sektą. To, że w KK ujawniono przypadki pedofili nie oznacza, że takich nie ma wśród wyznawców ŚJ. Jeśli zatrzymano pijanego piekarza, czy to oznacza, że murarze to abstynenci? Przecież to demagogia. :)) -------------------------------------------------- "Świadkowie Jehowy są sektą hermetyczną i bardzo dbają oto, by na zewnątrz być postrzeganymi jak najkorzystniej. Jeżeli któryś z ich członków popełni karygodny uczynek, który widzieli ludzie spoza sekty - ulega wykluczeniu z ich społeczności. Gdy nikt obcy tego nie widział - wystarczy tylko upomnienie. ŚJ to środowisko dość szczelnie zamknięte nie jest wolne pod nadużyć seksualnych. Ale poszkodowani przez ta sektę nie są pozostawieni sami sobie. Istnieje organizacja byłych ŚJ, którzy zostali skrzywdzeni o nazwie "Silent lambs" (Ciche owieczki). Przyznacie, że nazwa dość dołująca. Strona tej organizacji http://www.silentlambs.org" Świadek Jehowy, 61-letni Patrick Nolan, został skazany na 10 lat więzienia przez sąd w Bradford (Anglia), otrzymał także dożywotni zakaz zbliżania się do dzieci. Nolan uznany został za winnego dopuszczenia się czynów lubieżnych względem 3 nieletnich dziewczynek, w tym gwałtu 9-letniej. Zdarzenia te miały miejsce w latach 1983-1991. W tym czasie skazany zamieszkiwał w okolicy Skipton, w mieście Bradford (hrabstwo West Yorkshire), następnie powrócił do Irlandii, skąd pochodził. 24 września ubiegłego roku funkcjonariusze Gardy (irlandzkiej policji) aresztowali bezrobotnego Nolan'a w jego domu w miejscowości Drogheda (Irlandia), po czym na prośbę władz brytyjskich dokonano ekstradycji. Pierwsza ofiara Nolan'a, wobec której udowodniono mu molestowanie seksualne miała wtedy 14 lub 15 lat, nie powiedziała wtedy nikomu o tym co się stało gdyż za bardzo się bała. Druga dziewczynka miała 10 lub 11 lat, kiedy została trzykrotnie zgwałcona przez Nolan'a. Ostatnia, a zarazem najmłodsza z dziewczynek miała zaledwie 9 lat kiedy została zgwałcona. Jak podał oskarżyciel: dziewczynka płakała i prosiła go by przestał. Po fakcie wymusił na dziewczynce obietnicę, by nikomu nic nie mówiła. Policja została poinformowana o tych zdarzeniach na przełomie lat 2001/2002.(...)".
|
|
Do 'paplak': "Na pewno nie ma tam zjawiska pedofilii wśród kleru,..." wśród kleru nie ma :) bo... "bo u nich po prostu nie ma zawodowych księży, czy innych osób duchownych". Jakież to logiczne :)
|
|
Autor: Ona.cz. (---.lomza.mm.pl) Data: 08-02-11 23:50 to juz nie wazne w jaki sposob zarabia, ale czystosc powinna byc wizytowka takiwgo miejsca
|
|
Re: cmyk Oczywiście, że logiczne, tym bardziej, że członkowie tego wyznania są sobie znani, nie anonimowi jak w kościele i nikogo tam nie chroni żadna sutanna czy inna biskupia sakra. Zaliczam Ś.J. do nowoczesnych wyznań protestanckich głównie dlatego, że struktura i sposób funkcjonowania ich "sekty" jest zdemokratyzowany, a tym samym poddany kontroli wszystkich wyznawców. Główną chorobą i anachronicznością kościoła Rzymskiego jest brak wewnętrznej demokracji i hierarchiczna struktura w postaci świątobliwych papieży, biskupów i innych eminencji, którzy mają władzę absolutną, feudalną jak książęta. To właśnie z tego powodu możliwe było ukrywanie przed światem tak masowego i długotrwałego zjawiska, jak pedofilia i okrucieństwa kleru wobec słabszych. Przypomnę tylko, że ksiądz, biskup wg doktryny katolickiej nie jest zwykłym człowiekiem bo ma właściwości przekazywania Ducha Św., czyli Trzeciej Osoby Boskiej, co uprawnia ich do sprawowania sakramentów niezbędnych do zbawienia. Okazuje się, że pedofil robił karierę od wikarego do biskupa, nawet prymasa w Irlandii, uprawiając cały czas pedofilię. Czegoś takiego w nowoczesnych wyznaniach nie jest możliwe. Choć neguję sens każdej religijnej wiary, to jednak rozróżniam religie, wyznania mniej lub bardziej zacofane, mniej lub bardziej szkodliwe społecznie, a doktryny różnią się także rozmiarem anachronizmu i przystosowaniem do świadomości człowieka ery naukowej. Kościół Rzymski ma wszystkie te problemy w zwiększonej dawce ze względu na brak reform, co już dawno udowodnił M. Luter. Jeśli państwo może ograniczyć prawa rodzicielskie Świadkom Jehowy by podaniem krwi ratować życie ich dziecka, to dlaczego nie jest w stanie zmusić katolickiego lekarza do wykonania zabiegu aborcji np. zgwałconej dziewczynce, albo kobiecie, której ciąża życiu zagraża? Zarówno w jednym jak i w drugim przypadku mamy do czynienia z zabobonnym dogmatem sprzecznym z prawdą naukową. Dlatego katomiernoty typu fakt nie mają prawa przezywać Ś.J. "sektą" bo więcej sekciarstwa i szkodliwości jest w działalności kościoła Rzymsko-ginekologiczno-pedofilskiego. rudy błazen z druhem
|
|
2 ministrantow
|
|
Wystarczy kilka cytatów, na które nie uczyli odpowiedzi na spotkaniach ŚJ i papliki nie wiedząc co pisać. :) Wcześniej kłamał, że Sąd Najwyższy w Rosji uchyla zakaz działalności sekty Świadków Jehowy w Moskwie. Zauważcie, jak przemilcza własne kłamstwa. Tego ich uczą, jak udowodnisz, że kłamią, to starają się wrzucać inne tematy dla odwrócenia uwagi. http://www.psychomanipulacja.pl/art/bylam-swiadkiem-jehowy.htm Manipulacja to powtarzanie, że to ktoś "przezywam" świadków sektą, choć każdy czytający to co zacytowałem wcześniej widzi, że to oficjalne nazewnictwo ŚJ przez sądy i organizacje europejskie zajmujące się m.in. prawami człowieka! Można by cytować wiele opisów rzeczywistego obrazu tej sekty. Nawet w kabaretach śmieją sie, że jak kończy sie kasa na Brooklynie starszym ŚJ, to zapewne niedługo ogłoszą kolejny koniec świata. Stąd od początku istnienie ŚJ już kilkanaście razy ogłaszali oni koniec świata. Następy jest zapowiadany na 2034 rok...:) Czym najczęściej się zajmują... http://www.youtube.com/watch?v=JSoZ8XsCtK4#t=1m37s. ---------------------------------------------------------------------------- "Kryzys sumienia" Książka doskonale pokazuje jak działa ta organizacja... Nie każdy ma świadomość, że w organizacji Świadków Jehowy ważniejsza jest lojalność wobec organizacji, niż wobec Boga. Organizacja wymaga od Świadków bezwzględnego posłuszeństwa. Nie wolno im myśleć inaczej niż naucza Strażnica, nie wolno im być za bardzo "światowym", nie mogą zadawać się z odstępcami. Świadkowie myślą, że ich nikt nie zmusza? To niech odpowiedzą sobie na pytanie co się stanie jak przestaną głosić to czego uczy Organizacja, lub ujawnią swoje wątpliwości co do nauk przez nią głoszonych? Każdy Świadek i nie tylko powinien przeczytać tą książkę. Myślę, że wielu z nich przejrzało by w końcu na oczy i zobaczyło, że organizacja wcale nie jest taka jak ją opisują własne publikacje. Książka to potwierdzenie tego, czego się domyślano. Jest to obraz dobrze prosperującego przedsiębiorstwa, jakim jest w istocie firma z Brooklynu, ze wszystkimi jego atrybutami. Walka o władzę, eliminowanie rzeczywistych czy też urojonych przeciwników, szarganie godności ludzkiej, upokorzenia. Co ciekawe, ŚJ nie chcą nic słyszeć o tej książce, zakładając a priori, że to dzieło Szatana. Książka warta przeczytania w dokładny sposób Pan Franz opisuje struktury oraz sposoby jakimi posługują się świadkowie w celu nabierania ludzi......"religia" którą znamy z dobrej strony posiada wiele brudu za paznokciami...
|
|
Ale problem - chcesz dajesz nie chcesz nie musisz. Najpierw jedna z drugim sama daje a potem morde piłuje i się użala.............. Ludzie ile w was JADU.
|
|
no i już po kolędzie a muszę stwierdzić że jestem rozczarowany ale pozytywnie. Przyszedł młody chłopak-ksiądz i wszystko było na poziomie człowieczeństwa a nie jak do tej pory ksiądz to Pan a reszta poddani.Słuchajcie przy braniu kopertki spytał się czy na pewno ten datek nie zaszkodzi w naszym rodzinnym budżecie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BRAWO MŁODY KSIĄDZ , BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Brawo! bo koperta, szczególnie ozdobna, sporo dziś kosztuje.... rudy błazen z druhem
|
|
http://dobryzarobek.pl/index.php?id=68342288b396ad8fd8cc5492c800be8b
|
|
for2na: dzieciaku nie śmieć tymi pomysłami forum. To było modne 25 lat temu ! Twoich rodziców na pewno wtedy taką argentyńską piramidką oszukali. Nie wspominali Ci o tym ? ADALL
|
|
no dobra co z vatem? nie chce problemow w skarbowce. a czy i przelew tez moze byc?? jest tu jakis duchowny, ksiegowy??? co pobiera oplaty
|
|
WLOZ KILO SHABU IPĄPUJ BALONA
|
|
po kolędzie Ksiądz zostawił miedzy innymi kopertę z nadrukiem "ofiara na kościół z okazji 25 lecia istnienia" , 15 zł. od członka rodziny i druki z miesięcznymi zobowiązaniami finansowymi a do tego instrukcje że kiedyś ludzie wpłacali na kościół 10% swoich dochodów. Jest też adnotacja że każdy parafianin musi dbać o dobrą sytuacją finansową swego kościoła.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |