Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
MPK Łomża |
Drodzy pasarzerowi i wielbiciele MPK Łomża Do końca kwietnia 2011 pojawią się na ulicach naszego miasta 22 niskopodłogowych autobusów miejskich marki Scania takie jak posiada ZTM Warszawa oraz montaż 15 kompletów wyposażenia uzupełniającego w posiadanych przez Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji autobusach marki Volvo. Do połowy lutego przyszłego roku, w posiadanych przez MPK autobusach niskopodłogowych zamontowane zostanie wyposażenie uzupełniające, natomiast nowe autobusy do naszego miasta dotrą do końca kwietnia 2011 r. Długość autobusów wynosi prawie 12 metrów, szerokość ponad 2,5 metra, zaś wysokość niecałe 3 metry. Posiadają one 28 miejsc siedzących zaś ich pojemność wynosi 100 osób. Znajduje się w nich także stanowiska do mocowania wózka inwalidzkiego, zaś rampa do wjazdu wózka umieszczona została w środkowych drzwiach. Autobusy wyposażone będą m.in. w zestawy systemu bezpieczeństwa i lokalizacji, systemy łączności, komputery pokładowe, tablice kierunkowe i wewnętrzne LED oraz urządzenia zapowiadające, a także zestawy monitoringu wizyjnego i głosowego, zamontowanego nie tylko wewnątrz autobusów, ale również obserwującego co się dzieje w ich najbliższej okolicy. Docelowo wprowadzony zostanie również system biletów elektronicznych tzw. Karta miejska Nowe pojazdy komunikacji miejskiej wyprodukowane zostaną w siedzibie Scania Production Polska w Słupsku. Karta miejska zostanie wprowadzana pod koniec kwietnia 2011r Zapraszamy na stronę internetową od 3 lutego2011 prowadzoną przez fanów i wielbicieli MPK Łomża i ZTM Warszawa www.mpklomza-waw.pl więcej informacj dotyczącej strony udziela administrator ztm@onet.pl Fani MPK Łomża i ZTM Warszawa
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: MPK Łomża |
Ale fajnie będzie w naszej Łomży prawie jak w wawie jeszcze PKP i tramwaje lub trolejbusy i mamy drugą wawe MPK i ZTM górą creazy_emoboy
|
|
Kiedy wy tą stronę do porządku doprowadzicie ? byście w galerii pokazywali jak wyglądały kiedyś bilety jak teraz, sam mam kilka unikatowych biletów jeden nawet z 1997r. mapka jest nieaktualna z Bawełny odchodzą inne autobusy, wiem że to wasz początek, ale postarajcie się trochę byście wrzucili kilka zdjęć aktualnych autobusów typu jelcz i autosan bo niedługo one nie będą jeździły po Łomży.Najlepszy autobus to nr 167 :) Sprawę trolejbusa i tramwaju poruszałem kilka lat temu a forum. Macie jakieś pytania ewentualnie w sprawie współpracy pisać na e-maila ptyysiu@wp.pl Ps. teraz rozkład jest w internecie kiedyś rozkład 11 autobusów miałem w głowie. Pozdrawiam fanów MPK i kolekcjonerów biletów.
|
|
wreszcie będzie komunikacja na poziomie ;d AutoPokaz.pl
|
|
Kto jest za MPK i PKP ? creazy_emoboy
|
|
co nic nie piszecie ? ludzie pobudka Fani MPK Łomża i ZTM Warszawa
|
|
A co mamy pisać ? Czekamy na nową stronkę :):):) I wtedy zobaczymy :):):) Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
ptysiu myslisz ze Cie nikt nie pamieta :) Łomża leży na Mazowszu !
|
|
HokusPokus wiem że bardzo dużo osób pamięta ale raczej ze starszej elity.
|
|
Strona www.mpklomza-waw.pl już działa zapraszam Fani MPK Łomża i ZTM Warszawa
|
|
Ptysiu chcesz to masz zdjęć full album . http://www.phototrans.eu/14,9126,0,Autosan_H9_35_165.html Powrót do przeszłości ...
|
|
Zaprasza do pisania na forum na temat MPK Łomża Fani MPK Łomża i ZTM Warszawa
|
|
jesli macie jakieś wspomnie nia na temat MPK lub fajne zdjęcia filmiki to pisać Pozdrawiam Fani MPK Łomża i ZTM Warszawa
|
|
ja to juz z 5 lat nie jezdzilem autobusem. wole zatankowac albo rower
|
|
Pozdrawiam pasarzerów MPK wielbicieli i kolkcjonerów biletów Fani MPK Łomża i ZTM Warszawa
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=M7aV2O_0pxI
|
|
Strona nawet spoko. Dobrze że choć parę Autosanów zostanie. Ale Jelcza nic nie zastąpi.
|
|
Odwiedziłam Waszą stronę i znalazłam w niej następujące błędy. Po pierwsze o ile mi wiadomo to kasa jest czynna od godz 7 a nie jak napisaliście od 8, a po drugie- bilet miesięczny na wszystkie linie ulgowy kosztuje 40, 50 zł a nie 40 zł. 1984
|
|
I jeszcze jedno: "pasażerów" pisze się przez "ż". Błędów ortograficznych sporo i lepiej je poprawcie bo to obciach nad obciachy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |