sobota, 19 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Znani z tego - że są znani. Rachmistrzowie 2011

aż chciałoby się wierzyć w uczciwe przeprowadzenie postępowania weryfikacyjnego kandydatów na rachmistrzów spisowych w Narodowym Spisie Powszechnym Ludności i Mieszkań w 2011 r.

http://www.lomza.pl/bip//index.php?k=915

większość osób z tej listy i list dodatkowych rezerwowych to znani pracownicy zajmujący publiczne stanowiska pracy w łomży, udzielający się społecznie w naszym mieście.Mam nadzieję, że to jedyne osoby, które posiadały odpowiednie kompetencje na wyżej wymienione stanowisko.
Życzę przyjemnej pracy i dużo cierpliwości.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Znani z tego - że są znani. Rachmistrzowie 2011

juz dawno o tym pisalem, ratusz i znajomi gdzie jest cba?

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie

"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Podaj dokładny link, jakoś nie widzę, a chcę się zapoznać;)

Sama familija i kumple z boiska.
Z ulicy tam nie wejdziesz.

INFORMACJA o wynikach naboru rachmistrzów spisowych 2011 rok.

http://www.lomza.pl/bip//index.php?wiad=7967

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=23814

Proszę zapoznać się z informacją z wyżej podanego linku.
Jak wiadomo m.in. z telewizyjnych wiadomości, rachmistrz otrzyma ok. 10 zł za przeprowadzenie jednej ankiety.
Dlaczego popularna strona internetowa łomżyńska www.4.lomza.pl wypisuje takie brednie?

żeby nie kopiować linków wkleję treść zamieszczonej informacji:

"Informacja
o wynikach dodatkowego naboru rachmistrzów spisowych w Narodowym Spisie Powszechnym Ludności i Mieszkań w 2011 roku
Gminne Biuro Spisowe w Łomży uprzejmie informuje, że w wyniku przeprowadzonego postępowania weryfikacyjnego, kandydatami na rachmistrzów spisowych w Narodowym Spisie Powszechnym Ludności i Mieszkań w 2011 r. w wyniku dodatkowego naboru wybrana została:

1/ Anna Karwowska

oraz jako kandydatów rezerwowych na rachmistrzów spisowych wybrane zostały niżej wymienione osoby:

1/ Kuzia Danuta

2/ Obrycka Katarzyna

3/ Ulatowski Grzegorz

4/ Wykowska Patrycja "

oraz następna:

"Informacja
o wynikach dodatkowego naboru rachmistrzów spisowych w Narodowym Spisie Powszechnym Ludności i Mieszkań w 2011 roku
Gminne Biuro Spisowe w Łomży uprzejmie informuje, że w wyniku przeprowadzonego postępowania weryfikacyjnego, kandydatami na rachmistrzów spisowych w Narodowym Spisie Powszechnym Ludności i Mieszkań w 2011 r. zostały w wyniku dodatkowego naboru wybrane niżej wymienione osoby:
1/ Adamczyk Wiesław
2/ Bagnowska Renata
3/ Dudek Magdalena
4/ Ekstowicz Justyna
5/ Krzewska Beata
6/ Przechodzka Elżbieta
7/ Roszkowska Katarzyna "

Może wspólnie zrobimy taką listę o tych osobach i napiszemy co o nich wiemy, gdzie pracują, z kim są spokrewnieni,

czy te obowiązki muszą wykonywać tacy ludzie? nie można dać pracy bezrobotnym, szukającym jakiegokolwiek zajęcia, stażu itp?

ci ludzie mają pracę, nierzadko dobrze płatną, a jeśli nie to stałe pensje, "bezpieczne" publiczne posady...

a teraz być może dojdą im. dodatkowe dochody tak, jak w przypadku ostatniej akcji ze spisem powszechnym:
link
http://www.rp.pl/artykul/69745,601966-Podwojna-kasa-za-spis-powszechny.html

no jak widać pracownicy ratusza i innych publicznych instytucji potrzebują dorobić (informacje ogólnodostępne):
- (może jakieś powinowactwo- nie wiem) Katarzyna córka Grażyny? Roszkowskiej - UM WYDZIAŁ SPRAW OBYWATELSKICH Naczelnik
- Elżbieta Przechodzka - UM Stanowiska ds. Ewidencji Ludności i Dowodów Osobistych
- Bagnowska Renata - MOPS - USTALANIE PRAWA DO ŚWIADCZEŃ RODZINNYCH I ZALICZKI ALIMENTACYJNEJ
- Adamczyk Wiesław - UM Wydział Gospodarki Komunalnej, Ochrony Środowiska i Rolnictwa - Naczelnik
- Krzewska Beata - UM Biuro Rady Miejskiej -Inspektor

- Karwowska Anna - Wydział Skarbu i Budżetu - Oddział Podatków- Inspektor
-Katarzyna Obrycka - Naczelnik Wydziału w Starostwie Powiatowym w Kolnie, w Wydziale Budownictwa i Ochrony Środowiska
-

No cóż 10 zł brutto za jedną ankietę na drodze nie leży, praca publiczna to i okazja wyskoczyć w godzinach pracy na ankietkę, albo po co łaźić jak można zrobić ankie

Bumoks trochę widzę nie doinformowany jesteś. Jednej z osób przypisałeś stanowisko, którego nie spełnia. Brawo!!!

internet nie zawsze jest aktualny, tu proszę się zwracać do owych instytucji publicznych o aktualizację zawartości stron ;)

Ja pie**ole. Ludzie po studiach wracają do Łomży i towar w hurtowniach ładują po 12 godzin dziennie a jakieś stare sparciałe urzędasy trzepią kasę.

Napluł bym takiej w twarz. Za grosz jakiejkolwiek etyki.

a mi tam prosto w oczy powiedzieli ze nie mam co składać

Na moje pytania o sposobie rekrutacji, dostałem taką odpowiedz :
Panie ja tutaj pracuje dwadzieścia kilka lat i mam doświadczenie w przeprowadzaniu spisów bo we wszystkich spisach uczestniczyłem. Pan masz za słabe kwalifikacje...
A ja do typa: jak Pan tak od dawna to robisz to istnieją pewne obawy, że spis może być nieobiektywny...typ zmienił temat i coś tam o partiach do mnie napomniał heh
widocznie wyższe magisterskie z kilku fakultetów, plus przeróżne kursy nie wystarczą :)
z ciekawości zerknąłem po urzędzie i rzadko na której widnieje mgr
liczą się warunki genetyczne (plecy) :)

plecy plecy , i chody, jak nie wychodzisz to nic nie masz

http://www.youtube.com/watch?v=M7aV2O_0pxI

A czy przy innych "fuchach" nie jest podobnie? Czy w komisjach przy wyborach nie siedzą od lat te same osoby?

Chyba nazywa się to nepotyzm, kolesiostwo, itd....

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Już o tym pisałem wcześniej.
Wszyscy którzy nie chcą wpuszczać domokrążców do domu, a mają np. internet mogą od 1 kwietnia samodzielnie wypełnić dane w formularzach na stronie GUS. Na zachodzie to standard.

Jak uniknąć wizyty domokrążcy-rachmistrza?

Formy spisu:
http://www.stat.gov.pl/gus/7852_PLK_HTML.htm

Jeśli chcemy spisać się samemu wystarczy, że zalogujemy się w tym czasie na stronie internetowej GUS. Na uzupełnienie wszystkich odpowiedzi będziemy mieli 14 dni od pierwszego logowania. Prócz wersji on-line, będzie też można pobrać wersję off-line, którą po wypełnieniu powinniśmy przekazać do biura spisowego w naszej gminie.

Jeżeli więc chcemy w ogóle uniknąć wizyty rachmistrza, powinniśmy spisać się sami w terminie do 7 kwietnia. W późniejszym czasie również możemy odmówić odpowiedzi na pytania rachmistrza, argumentując, że zamierzamy skorzystać ze spisu internetowego. Rachmistrz wyznaczy nam jednak termin powtórnej wizyty, po 16 czerwca, w przypadku gdybyśmy jednak się nie spisali do tego czasu.

Rachmistrzowie-domokrążcy nie przyjdą do każdego. Przede wszystkim pójdą pod adresy, które zostały wylosowane do ankiety reprezentacyjnej. Brakujące dane GUS doszacuje z wykorzystaniem metod statystycznych.

Sam fakt iż pod koniec grudnia wyniki naboru ogłoszone, jak informowano postepowanie zakończono , 12 stycznia znów dobierają kolejne osoby i 14 stycznia dobierają 1 osobę i kilka na rezerwe. Śmiechu warte a może i zainteresowania Pani Sekretarz Miasta /bo to chyba jej działka/.

Panie Prezydencie Czerniawski jak Pan nie zrobi odpowiednich ruchów kadrowych i nie rozpędzi tej zgrai niekompetentnych, niedouczonych i aroganckich legatów to i po Panu i tym Mieście.

DiDi

http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org