Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wykonanie przyłacza kanlizacji |
Witam, Pytanko jest takie iż, chce wykonać przyłącze kanalizacyjne(ściekowe) do istniejącej sieci pod drogą asfaltowa. Na działce nie ma studzienki podłączonej do studzienki sieci, a ta znajduje się w osi jezdni. Praca według projektu ma być wykonana przeciskiem(kretem) pod jezdnia i chodnikiem. odległość 10mb Teraz pytanko, Czy ktoś może mi podpowiedzieć ile może kosztować wykonanie takiej pracy i ewentualnie kogo polecacie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wykonanie przyłacza kanlizacji |
10 m przecisku FI 200 jakies 1000 zl studnia i przylacze kopara w tym jakies 3000 tys wszystko
|
|
Teraz zima to nie bardza na wiosne zacznij a nie lepiej ekologiczna wlasne szambo zbiornik rozprowadzenie kopara w tej samej cenie tylko nie placisz dla mpwiku bakterjie zatrudnisz
|
|
za 3000 zł. nie wybudujesz przydomowej oczyszczalni ścieków, bo chyba o tym mówisz. Myślą swą szukają szczęścia, które zwie się wolnością
|
|
rbk napisał(a): > za 3000 zł. nie wybudujesz przydomowej oczyszczalni ścieków, > bo chyba o tym mówisz. > Odnośnie przydomowych oczyszczalni, to w większości są same plusy. Niestety, jeżeli w pobliżu istnieje kanalizacja miejska, mamy obowiązek korzystania właśnie z niej, tym samym nie otrzymamy pozwolenia na budowę własnej oczyszczalni. Takie to już ....... mamy nasze prawo...
|
|
Dolicz koszt rury bo to musi być grubościenna. Te 1000 zł robocizny wydaje mi się za niskie, 10m to trzeba trochę postukać
|
|
no nie wiem a czy ktoś robił przecisk tak jak pisze pod ulica asfaltowa czy jest jakaś cena za mb takiego przecisku kretem. jeśli tak to mniej więcej ile i kogo polecacie. jakieś namiary na firmy czy kogoś kto może to zrobić w dobrej cenie.
|
|
co tu kombinować a jaki w łomży masz bybór? żadzwoń Jemielity&Smoliński i się dowiesz co i jak.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |