poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
II i III Lo

Tak jak w temacie co sądzicie o tych szkołach?? Może ktoś orientuje się z jaką ilością punktów przyjmują do tych szkół ?? ewentualnie, jaka średnia jest wymagana? z góry dzieki za info.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: II i III Lo

i tak sie nie dostaniesz, zloz papiery odrazu zedli, dobrze Ci radze

w ogóle skończ edukacje na gimnazjum bo i tak zedle ci nic nie dadzą .

mow o sobie :) skoro ty jestes taki malo rozwiniety nie znaczy zee kazdy musi taki byc

wiem że w 3 od 110 w tamtym roku to w 2 pewnie ze 130 trzeba było mieć ale to się zmienia co rok. Zapraszam do LO w ekonomie

po jednej i po drugiej zasilisz poczet bezrobotnych ewentualnie zmywaków w Anglii :D, możesz zabawić sie w lenia i skończyć studia i zasilić pracujących za 1200 netto :D

Kiedy ja składałam papiery do 2lo trzeba było mieć 140pkt. Było to 2 lata temu:) bardzo gorąco polecam tą szkołę;) pozdrawiam:)

Pozwól, że podłączę się do Twojego tematu. ;-)
A co sądzicie o ogólniaku w Ekonomiku? Jak nauczyciele podchodzą do nauczania? Czy coś pożytecznego z tej szkoły wyniosę? Bo słyszałam różne opinie na jej temat, które popadały ze skrajności w skrajność i już sama nie wiem, czy jest to dobra szkoła, czy raczej wybrać się do II LO. Proszę o pomoc.

tak to wybieg mody na przerwach nie szkoła w2 lo nie będziesz miała czasu sie nawet wysrać bo zakówanie non stoper lepiej już do 3

Dziwi mnie podejscie niektórych ludzi, zakładają tematy na forum żeby sie dowiedziec ile trzeba było mieć punktów, ok rozumiem bo nie wszyscy to wiedzą

Ale do kur**y nędzy co to za pytanie jak nauczyciele podchodzą do uczniów i do nauczania. Czy coś pożytecznego z tej szkoły wyniose ?

Nie nie wyniesiesz, bo nawet w Hogwardzie jak sie nie bedziesz uczyc i przykładać to nie wyniesiesz.
A nauczyciele są tak super że gadasz do nich po imieniu i na przerwach jaracie razem fajeczki :)

Jak bedziesz to zobaczysz jak Ci sie trafią zbyt wymagający albo nieżyciowi nauczyciele to zmienisz najwyzej klase, tymbardziej że nie znam nauczyciela który w I klasie obojętnie jakiej to szkoły nie chciał pokazać jaki to on jest surowy i jak będzie dużo wymagał

ehhh

Łomża leży na Mazowszu !

HokusPokus, chodziło mi o to, czy nauczyciele uczą tak, że chce się słuchać, czy tak, aby odpękać lekcję i 'si ju', bo to ważne, przynajmniej dla mnie. A ja chcę się uczyć, ale w miarę rozsądku, więc problemu z tym nie będzie, tylko chodzi mi wlasnie o podejście nauczycieli.
A co do mówienia do nauczyciela po imieniu i paleniu z nimi, to nie jest to zbyt ciekawe.

To sie nazywa szkolnictwo postępowe które jest wprowadzane w Wielkiej Brytanii

Ja w swoim zyciu spotkalem sie tylko raz z nauczycielem który mial gdzies tą lekcje i był to nauczyciel od PO wiec chyba nie wazny przedmiot
pamietaj ze nauczyciele są też rozliczani i tak wcale nie jest kolorowo jesli cala klasa ma złe wyniki w nauce

Łomża leży na Mazowszu !

Wiem o tym, ale zdarzają się nauczyciele, którzy mają wszystko gdzieś.
Czyli jak z tymi szkołami? Którą wybrać? Do I nie chcę, do III tez nie i albo II albo liceum w ekonomiku. Jak dla mnie to trudna decyzja i nie wiem co zrobić.

Jestem absolwentką III LO. Dopiero zaczynam studia mimo iż liceum ukończyłam parę lat temu. Z doświadczenia powiem, że jeśli ktoś nie jest pewny w 100% tego, że zacznie dzienne studia bez robienia sobie przerwy po ogólniaku niech wybierze szkołę, która da mu zawód. Np. technikum ekonomiczne. Przy trybie zaocznych studiów są większe możliwości pracy.
Co do III LO mogłabym prywatnie powiedzieć kogo trzeba w tej szkole unikać. Gwarantuje, że takich osób nie brakuje. Ogólnie szkoła niezła. Z poszczególnych przedmiotów tj. angielski, niemiecki, j. polski, geografia, historia i chemia bardzo dobra kadra. Uważam, że potrafią przygotować do matury na poziomie rozszerzonym. Reszta zależy od ucznia :)
Pozdrawiam.

HokusPokus jeszcze pytanie do Ciebie :) W Twojej wypowiedzi na pewno chodziło o Hogward? :)
I jedna uwaga. Chyba nie zdajesz sobie sprawy jak ważnym przedmiotem jest PO. Bynajmniej w tym prawdziwym, dorosłym życiu się trochę przydaje...

Pewnie Harvard...

tak chodzilo mi o Hogwart te Harry Pottery i inne

Łomża leży na Mazowszu !

Kaśka2 sądzisz, że studiując zaocznie łatwiej znajdziesz pracę? Ha ha ha! Idź i zapytaj takiego o robotę, tylko powiedz, że będziesz potrzebowała urlopów 2 razy w tygodniu od piątku do niedzieli. Powodzenia!

2 LO! jako, że się tam ucze, dobrze wiem, że to świetna szkoła :D mówię to całkiem szczerze, z uśmiechem na ustach ;)

2LO - nie pożałujesz.

co do Ekonoma i PO
to całkiem fajne lekcje tam były nauczyciel wymiatał,tylko z czasem jego żarty stawały się nudne;)
ale szkołę polecam jak najbardziej.Na początku pokazują wszyscy jak to ciężko będzie i co to nie oni a później się okazuje,że da się żyć z tymi wszystkimi.Nauczyciele w porządku jest trochę przypałów jak wszędzie ale ogółem-POLECAM ;)

Idz do technikum ale takie co bedziesz miec zawod pozniej na politechnike ( tutaj dzienne a zaoczne to nie problem w zaleznosci od kierunku) lub UM. W polsce jest maks ludzi po LO i magistrow po pedagogice,prawie innych humanistycznych kierunkach. ONi nie maja pracy i musisz albo byc "wypierdalacze" albo miec szczescie/rodzicow aby tobie pomogli.W polsce brakuje inzynierow ludzi ktorxzy maja zawod techniczny.

alwaro, widzę ogromne bogactwo Twojego języka:) I to jest właśnie błędne myślenie dotycząca 1LO, czy chociażby 2LO. Często słyszę, że jeśli uczę się w 2LO to nie mam życia, że ciągle muszę jak to ująłeś/aś zakuwać. Niestety w każdej szkole trzeba się uczyć, ale bez przesady, aż tak ciężko nie jest;) nawet powiedziałabym, że spodziewałam się czegoś gorszego, a tu bez wielkiego zakuwania mam zadowalające oceny. Nie wiem z czego to wynika, że tak wiele osób postrzega 2LO jaką szkołę, gdzie chodzą same kujony;)
Do tej szkoły chodzą naprawdę fajni ludzie:) można rozwijać swoje zainteresowania, bo mamy zespół muzyczny, ostatnio powstało kółko filozoficzne, które prowadzi przesympatyczny profesor;)
2LO polecam osobom, które mają zamiar dobrze zdać maturę, ale i dobrze się bawić:) pozdrawiam:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org