Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Centrum usług telefonicznych |
Witam wszystkich zainteresowanych. Mam pytanie odnośnie zakładu pracy, który ma powstać na ulicy Poznańskiej w budynku byłego Atomu. Orientuje się ktoś gdzie można szukać ofert pracy, e-mail firmy Iconn, gdyż szukałam w internecie, ale nic nie moge znaleźć. Bardzo proszę o informacje. Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Centrum usług telefonicznych |
a czym się zajmuje ta firma ? i na jakie stanowisko reflektujesz?
|
|
Ma powstać Centrum usług telefonicznych i wiem, że zajmuje się tym firma Iconn podajże z Częstochowy. Ma powstać 200 miejsc pracy i dlatego założyłam temat na forum, żeby się czegoś dowiedzieć. W gazecie współczesnej widziałam reportaż o w/w miejscu pracy.
|
|
sprawdź w ogłoszeniach, zostało dodane w piątek czy czwartek. Jakby co: rekrutacja@iconn.com.pl
|
|
Dziękuję za informacje :)
|
|
I jak pracujesz już: ) Zarobki słabe i firma się nie rozwija. Także dobrze jej nie wróżę. Pewnie mają jakieś dofinansowanie i tylko sobie dadzą zarobić.
|
|
uwaga na firmę iconn, są niewypłacalni, ogólnie okradli nas, bo pieniędzy za świadczone usługi nie zobaczyliśmy a spółka już sie chyba rozwiązała. teraz siedzibe przeniesli na ul. Spacerową 15 w łomży, działają pod inna nazwą... -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
jest afera, wyłudzili kase z PUP i się zwinęli
|
|
pracowalam tam 3 miesiace i obiecali umowe o prace i wystrychali na dudka,a teraz pani prezes ma oddac cale dofinansowanie.
|
|
ludziska a co z tymi co mają umowe zlecenie ??? bo etetowcy złożyli sprawe w inspekcjii pracy
|
|
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110127/REG20/774003208 To są biznesmeni za dychę..........tylko ludzi szkoda. "Firma żądała 200 stażystów, chcieli małym kosztem biznesować... Firma obiecywała 250 miejsc pracy. Teraz zamknęła swoją siedzibę Dla pracowników firmy Iconn rok 2011 zaczął się wyjątkowo źle. Gdy przyjechali na początku stycznia do pracy, siedziba firmy była zamknięta. Nie można było się również skontaktować z szefową, Jolantą Pogorzelską. wzłożyć skargę w Powiatowym Urzędzie Pracy w Łomży. – Mogę potwierdzić, że takie osoby były u nas w urzędzie i opowiedziały o swojej trudnej sytuacji – potwierdza Hanna Huszcza, rzecznik prasowy PUP w Łomży. – Wysłaliśmy już pismo do Państwowej Inspekcji Pracy. Zawiadamiamy w nim, że firma Iconn naruszyła podstawowe warunki pracy i płacy. To właśnie łomżyński urząd sfinansował osiem miejsc pracy w tej firmie. Wszystkie stanowiska skierowane były dla osób niepełnosprawnych. Część nich finansowały środki Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych. – Podeszliśmy z dystansem do tej firmy, dlatego sfinansowaliśmy zaledwie 8 stanowisk – mówi pani rzecznik. – Pracodawca zażądał aż 200 stażystów na stanowisko telemarketera. Jak się później okazało, były to jedyne stałe umowy o pracę z zakładanych 200. – Nie chciałabym przekraczać swoich kompetencji, ale ta sprawa nadaje się do prokuratury – podkreśla Hanna Huszcza. Miłe złego początki – Na początku wszystko wydawało się być w porządku – wspomina pan Andrzej, były pracownik firmy. – Niestety, po jakimś czasie zaczęły się problemy z wypłatą. Firma Iconn miała w Łomży niemalże mocarstwowe plany. Właściciele dumnie zapowiadali, że chcą zatrudnić około 250 osób. – Planujemy dać pracę głównie osobom niepełnosprawnym, a także tym, które pozostają długotrwale bezrobotne – wyjaśniał niemal rok temu Andrzej Chrostowski, dyrektor zarządzający spółki. Właściciele chwalili się, że to pierwsza tego typu inwestycja w naszym regionie. Aby pomieścić tak dużą liczbę telemarketerów wyremontowano pomieszczenia, w których wcześniej mieścił się klub Atom. Pierwsze osoby zaczęły pracować tam 1 marca 2010 roku. Niestety, z każdym tygodniem sytuacja pracowników wyglądała coraz gorzej. Zaległości finansowe, czy nieodprowadzanie składek do Zakładu Ubezpieczeń Społecznych nie były niczym niezwykłym. Tak samo jak personalne rotacje w firmie. – Zdarzało się, że co kilka dni na to samo stanowisko przychodził ktoś nowy – mówi pan Andrzej. Z właścicielami firmy Iconn nie udało nam się skontaktować.
|
|
W dalszym ciągu funkcjonują bo zaprosili mnie na rozmowę na jutro.
|
|
hmmm no i mnie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |