Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jazda motocyklem bez kat. A |
Witam. Jaka jest realna kara, za jazdę motocyklem bez prawa jazdy kat. A? Posiadam kategorię B i C. Motocykl to Kawasaki zx6r Ninja.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jazda motocyklem bez kat. A |
realna to grob
|
|
300zł za każdym razem jak Cię złapią.
|
|
Madzia napisalem bez prawa jazdy kat.A. nie bez umiejętności. Ale dzięki za troskę :D Madev dzięki :D
|
|
Należy dodać, że w przypadku kolizji (oby tylko) dochodzą Ci koszta jakie wypłaci ubezpieczalnia :) pzdr i powodzenia mi się nie udało ;)
|
|
Mandat 500zł, za prowadzenie pojazdu mechanicznego bez wymaganych uprawnień, i po zatrzymaniu laweta albo pchanko, bo nie pozwolą ci dalej jechać
|
|
300złmandat. laweta lub drugi kierowca z prawkem Żyj Dla Siebie, Nie Dla Niego :))
|
|
czlowieku, daj spokoj lepiej zaplacic te 700zl za kat A i miec spokojna glowe... i w dupie masz te lawety i inne takie koszty. tym bardziej ze juz posiadasz umiejetnosci to bym sie nie zastanawial na tweoim miejscu. ELO ! [gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]
|
|
FIN no pewnie, że chociażby dla świętego spokoju chcę zrobić to prawko, tylko teraz brakuje mi trochę czasu na to. Jednak logicznie myśląc lepiej wyskubać te dwie godzinki dziennie niż płacić 300zł przy każdej kontroli ha :D DZięki Panowie (i Panie) za pomoc. Pozdrawiam!
|
|
Jeszcze możesz nie zatrzymywać się do kontroli jak masz dobrą bzykawkę ale to już szaleńcze krok który nie zawsze może skończyć się dobrze :) powodzenia!!!
|
|
kolniak87 haha no można pewnie, że można i adrenaliny trochę, no ale jak mówisz, nie zawsze się opłaci. Jeśli mają mnie skrobać z drzewa za te 300zł to ja już wolę zapłacić ;)
|
|
Załóż kierownice od samochodu i w drogę.Ja 2 latan temu miałem okazję jezdzić carverem.On był zarejestrowany jako motocykl.Oczywiście ja prawka na A nie miałem.Policja chyba z ciekawości mnie zatrzymała ,no i oczywiscie dokumenty do kontroli.Kapnął się ,że powinienem mieć prawko na A.Zacząłem tłumaczyć ,że chyba nie wie co mówi.Czy pan widział kiedy motocykl z taką kierownicą ,czy w motocyklu sprzęgło wyciska się nogą ,czy biegi zmienia się drążkiem,czy motocykl ma klimę?Policjant popatrzył pokiwał głową i mówi "widocznie w wydziale komunikacji ktoś się pomylił" Ja mu przytaknąłem ,mówiąc ,ze tak musiało byc,bo ja na motorze w życiu nie jeżdziłem i nie umiem.Popatrzył jeszcze na ten wynalazek i życzył mi szerokiej drogi.Może i Tobie się uda.
|
|
Zapisz się na prawko ,a jak umiesz jeździć to na jazdę nie będziesz chodził bo im też to na rękę, nie płacą za instruktora i za paliwo.Na wykłady też nie musisz chodzić tylko zaliczyć egzamin wewnętrzny.Ja wyjeździłem 1 godzinę i nie byłem na żadnych wykładach zaliczyłem wewnętrzny i w ciągu trzech tygodni poświęciłem dwie godziny i poszedłem na egzamin zdałem beż problemu.
|
|
Zenit to tak jak ja witaj w klubie nie jesteś sam :P mnie przez okres 3,5 roku ani razu mnie nie zatrzymali teraz 1,5 roku przerwy od moto ale na sezon coś się kupi ^^ bo fura to nie to samo w słoneczne dni a mandat to 300 zl znajomy mi mówił z drogówki bo tez kiedyś pytałem... a zrobić tego prawka tez nie mogę co testy zdane to na jazdę nie zdążę hehe bo często wyjeżdżam ale w tym roku myślę ze w końcu zrobię hahaha pzdr... szerokości do zobaczenia tam kiedy na drodze :P
|
|
Dzięki dzięki koledzy za wszystkie odpowiedzi i rady. Pozdrowienia i szerokości :)
|
|
Zrnit jak by co to ja pierwszy na podroby się piszę,Od tego piwska już mi wątroba siada.Pamiętaj byłem pierwszy;)
|
|
Haha dobra ale nie wiem ile na mojej pociągniesz :)
|
|
To Ty też smakosz?
|
|
Ba, pewnie. Więc wątrobę sobie daruj ;)
|
|
No to już się nacieszyłem.W takim razie gumowych drzew życzę.
|
|
700 zł ? fakt ze zdalem za drugim razem bo przez swoją głupote dałem ciała za pierwszym razem ale wyszlo grubo ponad 1000 700 zl kurs 100 zl badania 25 zl zdjecia 302 zl 2x egzamin 84,5 zl wymiana prawa jazdy =1211 zl liczac ze zdasz za pierwszym to 1071 czyli to nie jest tak hop siup :) 700 zl i masz Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |