poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
dawajcie sygnały świetlne

Wczoraj jechałam sobie trasą Łomża-Śniadowo i w Ratowie Piotrowie był fotoradar i pyknął mi fotkę...:( Nawet się nie spodziewałam..
Kiedyś to kierowcy jadący z naprzeciwka mrugali światłami i ostrzegali a teraz nic...to samo jakiś czas temu miałam na drodze Łomża-Białystok, w Wiźnie na zakręcie stały gliny, przekroczyłam minimalnie prędkość ( jechałam tylko 70km/h) i już mandacik 200 zł..ale żaden z kierowców nie mrugnął światłami..świnie..

Wiem, wiem , zaraz wszyscy zaczną mnie pouczać że nie jechałam przepisowo i takie tam.. Darujcie sobie, każdemu się zdarzy troszkę za mocno nacisnąć pedał gazu..najbardziej wkurza mnie fakt że teraz kierowcy jedni drugich nie ostrzegają jakby celowo chcieli wpier..lić na minę..:((

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: dawajcie sygnały świetlne

" taki mam kraj jaki potrafimy zrobić"

Gów....ny

green kup sobie cb radio ;P

mi tam jakoś mrugali od dawna jak tam na tym zakręcie stali trzeba było zwolnić do 60 chociaż .. albo kup sobie cb radio a nie placz na forum

Najlepiej to zawsze mieć prędkość taką jaka jest wymagana i nie ma problemu. Czas myśleć normalnie.

a czy ty jak jedziesz to mrugasz innym tylko szczerze

a miał być kolekcjoner............

no właśnie czy Ty mrugasz? i nie przesadzaj żeby jeszcze Ci mrugali jak fotoradar stoi, na pewno był znak ze radar stoi i trzeba było się do tego ustosunkować a nie narzekać. z tego co się orrientuję to kierowcy mrugaja sobie tylko wtedy gdy stoi policja a nie jak fotoradar!

pozdrawiam :)

nie srajcie sie chlopak bedzie musial znowu bulic a wy jakies rady mu tu dajecie, ze jedz przepisowo i git, pewnie ty jak jedziesz poza miastem to lecisz zawsze tak jak znaki ci kaza? idz lepiej snieg odgarnij. wyrazy wspolczucia za mandat

Życie to nie je bajka, nie podrapie cie po jajkach

Green,to w końcu zdjęli Ci ten gips czy nie,bo widzę ,że nogę maż ciężką.:)

W ratowie stacjonarny był czy zwykły?????

http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html
http://moto.money.pl/ceny-paliw/

zdjęli gips, zdjęli, już dawno :D
wiedziałam że na forum nie znajdę zrozumienia..ale ja naprawdę szybko nie jechałam..:(
Ja oczywiście daję sygnały świetlne
Jaki z tego wniosek? Dawajmy sobie znaki ostrzegawcze, ok? Tak w razie czego :)

kurpiowskie charaktery

kurpiowi lampka świeci tylko 12 godziny a potem gaśnie. A tu trzeba migać cały czas.

ale takie mruganie jest karalne, wystarczy ze gdzies niedaleko stanie drugi radiowoz i juz 'umoczyles' i mandat placisz
na trasie na warszawke tak czasami robia ze niedaleko staja 2 wozy drogowki i za mruganie mandacik leci
CB radio twoim przyjacielem

jesli to Cie pocieszeszy to inni maja gorzej :D

ja na przyklad dostalem wlasnie mandat i teraz uwaga -

mialem 36mil (ok 58 km/h) w obszarze zabudowanym na dozwolone 30mil (48 km/h)

tak wiec za 58 km/h w zabudowanym dostane 60fun do zaplacenia i 3 pkt karne (w UK nie mozesz przekroczyc 12 przez 3 lata !!!!)

rowniez z tego powodu zaplace ok 300 funtow wiecej za ubezpieczenie auta a wlasnie za tydzien musze wykupic nowe

to jest hardcore :D

zapomnialem dodac ze drozsze ubezpieczenie placil bede przez 5 lat ...

jeden mandat a konsekwencje finansowe ciagna sie przez 5 lat

Pewnie rowerem na zmywak pędziłeś?

Autor: _maly_ (---.elomza.pl)
Data: 22-01-11 19:41

Pewnie rowerem na zmywak pędziłeś?

no tak bo po fasolce srake mialem i pozno z namiotu wyszedlem do pracy...

kolego cb radio i po problemach ,ale zawsze trzeba uwazac.

teraz odkąd 80% kierowców posiada cb radio to chyba już nikt sie nie bawi w mruganie światłami tak mi się wydaje bo kiedyś 10 km przed drogówką co drugi z daleka mrugał pokur8wione czasy swoją drogą cb trafia w większości w nieodpowiednie ręce

kosz zwykłego cb w granicach 200-300zł jest to koszt jednego mandatu ale później ile człowiek na tym zaoszczędzi....

ładnie wyszłaś na fotce?:)

Barney

Autor: green (---.lomza.mm.pl)
Data: 22-01-11 10:20

wkurza mnie fakt że teraz kierowcy jedni drugich nie ostrzegają jakby celowo chcieli wpier..lić na minę..:((

A czemu mamy ostrzegać łamiących prawo ? A jestem za surowym i nieuchronnym karaniem takiego elementu. I ciesz się, że i tak mamy NAJTAŃSZE mandaty na świecie!

Oto co myślę o PiS...

Najtańsze?Na Białorusi na 50-tce miałem 130km i bez żednego targowania na nasze licząc zapłaciłem ok 40zł .Podobnie płaciłem na Ukrainie.

Jeśli chodzi o Litwę to tam faktycznie drogo.

A w Europie byłeś ?
Czy tylko w Azji ?

Oto co myślę o PiS...

Przecież piszesz,że na świecie.

Bo w Polsce są takie czasy że każdy ma Cię w dupie. W kulturze do jazdy to jesteśmy 20 lat za każdym państwem . . .

...

Przepisy i prawo i żadne sygnały nam nie straszne !
Chyba że wolicie być nie fair ?!

________
Malachit

..po wypowiedziach tu niektórych wychodzi na to że większość specjalnie nie ostrzega..spodziewalam sie tego.. kiedyś to było normalne zachowanie a dziś widać stanowi to straszny problem.. chodzi poprostu o to że gliny potrafią się przyczepić do byle gówna więc dlatego miło by było żeby jeden szary człowiek ostrzegał drugiego szarego tymbardziej ze na ja jechałam ok 70 km/h i już był problem..:/ a swoją drogą nie zajmą sie prawdziwymi przestępcami i przewinieniami tylko łapią szaraków na drogach..

co do cb radio..e tam, mój brat ma..aż uszy więdną jak sie posłucha ich gadek...:D

Niektóre kobiety potrafią nawet całą trasę za miastem czy w mieście na długich jechać i co im zrobisz ??? Nie reagują na moje trąbienie, mruganie długimi... A ty wymagasz, żeby Cię ostrzegały przed policją ? :)

ale takie mruganie jest karalne, wystarczy ze gdzies niedaleko stanie drugi radiowoz i juz 'umoczyles' i mandat placisz
na trasie na warszawke tak czasami robia ze niedaleko staja 2 wozy drogowki i za mruganie mandacik leci
CB radio twoim przyjacielem

Często robią tak w okolicach O-ki...

Mrugajcie,mrugajcie ! Żeby więcej pijanych morderców za kierownicą jeździło bezkarnie. Jak kiedyś któryś zabije Twoje dziecko to będziesz współwinny temu.

PRZECZYTAJCIE TO, MOŻE SIĘ KIEDYŚ PRZYDA:
Najgorsze jest to, że POLICJANCI często kłamią niestety. Raz się dałem nabrać, wyprzedzałem przed przejściem dla pieszych, ani linii ciągłych, znak informacyjny jakieś parę metrów przed pasami. Oczywiście manewr zakończyłem ok. 20-30 metrów przed pasami. A on mnie zatrzymał i mówi: 200zł i 9pktk, za "wyprzedzanie bezpośrednio przed pasami" tak mi dokładnie powiedział. Więc ja się jego pytam, co to jest "bezpośrednio" 5 metrów, 10, 25???? Chciałem z nim iść do sądu, ale żona mnie od tego odwiodła. I parę dni temu, segregowałem papiery i znalazłem w nim mandat, a w nim napisane: "wyprzedzanie na oznakowanym przejściu dla pieszych". To był taki stary, rudy policjant, miał rude wąsy i prawie łysy, ale włosy tak rude, że mało się nie zapaliły.

Ciekawe co by zeznał w sądzie, jeżeli ja zakończyłem manewr 20-30 metrów przed pasami, a on napisał mi w mandacie "wyprzedzanie na oznakowanym przejściu dla pieszych".??????????

Jeżeli jesteście pewni, że czegoś nie zrobiliście (i tylko wtedy) idzcie do sądu i tyle.

ja przejechałem przez skrzyżowanie na zielonym swietle i też mi chcieli wlepić mandat he ;)

A to norma . Dobra tylko spisze twoje dane. Ale będzie za te wykroczenie mandat? A nie nic nie będzie! Ulga a po 6 dniach wezwanie na komende . Mandacik 100 zł po co ta ściema od razu mógł wypisać a nie głowe zawracać. A sąd grodzki to ściema można wygrać ale następnym razem jak się trafi do sądu to takie sumki dowalają głowa mała. A do komendatem o umorzenie mandatu nie ma co iść.

Fazzi ja o takich skrajnych sytuacjach przecież nie mówię..dajesz zaraz takie porównania które nijak mają sie z tym o co akurat mi chodzi..ale nie ważne, wiedziałam że jaki by temat nie został założony to zaraz będzie wrzawa..:/

7angelfree ,chłopie co Ty za bzdury wypisujesz !? Po pierwsze nie ma już sądów grodzkich tylko teraz sądy rejonowe rozpatrują takie sprawy,a po drugie komendant nie moze umorzyć mandatu!

Green po prostu założyłeś bzdurny temat. Zdobywając prawo jazdy i wsiadając za kierownicę masz przecież świadomość jakie przepisy drogowe obowiązują w naszym kraju. Jak będziesz jechał zgodnie z obowiązującymi przepisami to nie dostaniesz żadnego mandatu i nikt Ci nie będzie musiał "mrugać". Niestety kiedy chce się poszaleć i jak już się wpadnie to trzeba z pokorą ponieść tego konsekwencje i tyle.
Mrugając światłami na ulicy i ostrzegając przed Policją ,pomagasz wielu potencjalnym przestępcom(np.pijanym kierowcom) ,którzy być może wpadliby ,żeby nie Twoje mruganie.
Ludzie to takie durne stworzenia,że wiele oczekują i wymagają ,ale nigdy od samych siebie. Jak Ci potem dzieciaka rozjedzie jakiś pijak albo koleś który w mieście jechał ponad setkę to założysz kolejny durny temat ,żeby nie dawać sygnałów świetlnych ?
Przepisy są jakie są ,a ustalili je osoby które wszyscy wybieramy w wyborach,żeby nas reprezentowali. Jak się nie podobają przepisy to trzeba się przeprowadzić przykładowo do jednego z krajów afrykańskich,gdzie jest bezprawie i tam sobie żyć :) pa

prawda

Fazzi Masz tako wiedze nie byłeś nie płaciłeś zamknij TWARZ. Obywatelu przestrzegający nie łamiący prawa. Synku praworządny to Ty tych frajerów wybierasz wyborach. Stoisz teraz pewnie sobie i klniesz jak "szewc" bo ten tam to zrobił. Nie podoba się dzwoń na policje . Za ormowanie niestety nikt teraz nie płaci a bogaty byś był. Popatrz na siebie i co wokoło Ciebie się dzieje i melduj, ten nie dopałek papierosa na chodnik, a ten niestety bąka puścił. Najlepiej wszystkich pozamykać w więzieniach . Bo każdy coś ma na sumieniu oprócz Ciebie a Ty będziesz klawiszem.

Ja kiedyś też załapałem się na przenośny fotoradar, stał jakieś 300 metrów przed końcem terenu zabudowanego. Przez Jeże przejechałem spokojnie - 50 km/godz., ale chyba z przyzwyczajenia rozpędziłem samochodów jakieś 500 metrów przed znakiem koniec terenu zabudowanego, no i nadziałem się na trójnoga (90 km/ godz.). A potem wezwanie na komendę, 8 pkt i 300 poszły... Psioczyłem ile się dało, ale czy mam do kogoś pretensje? Nawet jeśli ktoś by mi mrugał to i tak nie dostrzegłbym a tym bardziej skojarzył, że chodzi o przenośny fotoradar, bo był ustawiony na tle ciemnego samochodu. Jedyne pretensje mogę mieć do siebie, bo zignowołem prędkość. Za głupotę się płaci.

Fazzi "Jak będziesz jechał zgodnie z obowiązującymi przepisami to nie dostaniesz żadnego mandatu "

niekoniecznie.

kukulka kiedyś służbowym jechałem, w Kisielnicy skręcałem od Kolna w stronę Łomży. Zaraz z 5 metrów przed końcem terenu, na takiej górce stał FOTO. Ale ja za stary na takie co :)

Ps. Fazzi green to prawdopodobnie kobieta.

7angelfree ,myślałem,że dyskutuję z dorosłym i pełnoletnim człowiekiem,ale po Twoich postach widać,że Ty jeszcze dziecko jesteś chłopczyku :)
Cytat:
"Fazzi Masz tako wiedze..."

Do książek dzieciaku,bo nie potrafisz nawet pisać poprawnie po POLSKU ! Wyłącz komputer i do nauki,a nie wypowiadasz się na tematy o których nie masz pojęcia.
Mieszkasz na garnuszku rodziców,dostajesz jedzenie pod samą gębę,masz wszystko wyprasowane ,wyprane , za mieszkanie nie płacisz ,nie masz żadnych problemów ,a jedynym Twoim obowiązkiem jest chodzenie do szkoły, więc co Ty możesz dzieciaczku wiedzieć o życiu...

P.S - a na mandaty tatuś Ci daje ze swojego ciężko zarobionego tysiąca złotych miesięcznie ,w jednej z łomzyńskich prywatnych mini firm :)

Fazzi No właśnie stary pryku pochwal się swoja czerwono książeczko partyjno. Dzieci nie widiały jeszcze takiej czerwonej partyjnej książeczki.

A Pan wie przecież doskonale że takich debili co lubią donośić i walić pało chetnie przyjmowali. Chetnie by Pan wrócił do tam tych czasów pomacgał pałeczko.

Za granicą też minimalnie jedziesz za szybko ? czy jednak zgodnie z przepisami ?

FAZZI Prepraszam Pana ROMO czy ORMO za błąd licze że zaraz Pan mi o tym napisze "pomacgał " więc korekte robie.

Ale Pan to nie do końca dorosły nick z MUPPET SHOW sobie wybierać . Ładniejszy by był KLIN EASTWOOD a nie taki dziecinny miśio.

Na trasie nie spotkałem się z niepuszczeniem świateł przy patrolach policyjnych, ale po tej wpadce jeżdzę spokojnie i nie ignoruję prędkości zwłaszcza przy miejscach niebezpiecznych. Poza tym fotoradary przenośne często są tak ustawione, że jadący z naprzeciwka ich nie zauważy, bo są schowane np. w krzakach, jak choćby na początku Kolna od strony Pisza. Z drugiej strony te fotoradary nie stoją tam bez przyczyny. Możemy gadać, że policja czy straż chce zarobić, ale ten temat pomijam. Prawda jest taka, że jest dużo samochodów na drodze a wielu kierowców chce wykazać się swoimi umiejętnościami na drodze. Pół biedy jak zrobią coś sobie, gorzej jak stanie się coś złego komuś przypadkowemu na drodze. Jedyna rada to nie ignorować przepisów i nie będzie mandatów. Jeszcze nie spotkałem się z sytuacją, że ktoś dostał mandat za nic.

ja tam nie wiem ja jakoś problemu z tym nie mam fakt faktem mandaciki były ale to z mojej winy;]
i nie mam pretensji do nikogo ...

a co do świateł dziewczyno jestes kierowcą siadasz za kółkiem to ty masz mysleć o tym jak jedziesz a nie patrzeć czy ktoś Ci mrugnie;] światłami ..no sorry ale kurcze zadziwiają mnie takie panienki i ludzie< nie obrażając nikogo.>potem jest płacz bo ktoś wybiegł na droge to w poslizg auto wpadło... Najpierw niech każdy kierowca zacznie patrzec na siebie i na to jak jedzie..
jestem dziewczyna i sama jestem kierowca ale nie raz to sie zastanawiam za co ludzie prawka mają;]
ale komentować tego nie będe możecie na mnie teraz wsiąść i pocisnąć prosze bardzo ale taka prawda..
jedzie ktoś autem i kurcze tam gdzie może rozwinąć prędkość to sie czai a w terenie zabudowanym on/ona kozaka udaje ;]

a nie chce sie czepiać ale jadąc w Wiźnie 70 km na lodowatej nawierzchni to ciesz sie że nic ci nie wyskoczyło na droge ani w poslizg nie wpadłaś...

pozdrawiam Łomżyńskich kierowców;]

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org