wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nastula vs. "Minotaur"

Ogłądał ktoś wczoraj pojedynek Pride Nastuli? Uważam, że pokazał się z dobrej strony, jednak sam styl walki (Judo) nie należy do widowiskowych, ale chyba najbardziej skutecznych i wyczerpujących fizycznie.
Niestety przegrał, ale mają być kolejne walki...

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nastula vs. "Minotaur"

Oj, oglądałam oglądałam..przez te walki pół nocy spać nie mogłam :-)))) początek był super, potem niestety opadł trochę z sił, no ale przeciwnikiem nie był jakiś gość spod budki z piwem..ale jak już dostawał kolanem w głowę to aż mnie bolało!!!!!myśle że ważne było też to że się nie poddał, że to sędzia przerwał walkę, to dopiero początek, teraz Nastula wie że nie jest lekko, ale myślę że z czasem bedziemy mieć niezłego reprezentanta!! zresztą całe to widowisko zrobiło na mnie wieeeelkie wrażenie!

Ogladałem na Polsat Sport, gdzie pokazali wszytkie walki. Nastula jak na pierwszy raz spisał się BARDZOO DOBRZE, zszedł o własnych siłach z ringu i twarzmiał całą poza małymi pęknięciami. Komentator troche śmieszny, jak opowadał że nie jesteśmy przyzwyczajeni do takie stylu walki, wcześniejsze walki wyglądały inacze itd. A to była pierwsz relacja w Polsce z takich walk :]

Mi najbardziej podobała się pierwsza walka z Ukraińcem. Szkoda, że na Polsacie pokazali tylko trzy walki z zapowiadanych pięciu.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Zbyt brutalne byly inne walki, ktore w calosci pokazano na Polsat Sport. Mi sie najbardziej bodobala walka Brazylijczyka (tygrysa) z Japoncem, ale najbardziej brutana tez byla, bo japonczyk dostal tyle ciosow kolanem w glowe ze twarz mu spuchla i nic nie widzial, i sprowadzili go z recznikiem na glowie. 1 lipca kolejne starcie. Szczegóły:
http://www.pridefc.com/pride2004/08_photo.htm

W niedzielę od 9 do 14 zawody na żywo pokazywał Polsat Sport. Najnudniejsza wg. mnie była walka japończyków: judoki i zapaśnika. Paweł jak na swój pierwszy start wypadł bardzo dobrze. Wytrzymał 10 "gołot" i naprwdę był bliski przetrzymania do przerwy. A trzeba zauważyć, że dostał naprawdę mocnego przeciwnika, przez wielu uważanego za numer 2 w Pridzie. Myślę, że z każdą następną walką będzie lepiej. Nastula pokazał, że nadal jest mocny.

...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...

kurde świat jest chory. Wyrażnie cofamy sie w rozwoju. Do czasów alk galdaitorów. Kiedyś Spartakus wzniecił powstanie z tego powodu dzisiaj napawamy sie widokiem krwi , przemocą. Chorzy ludzie dosłownie chorzy.

stanisław

Forpol, w dzisiejszym świecie, gdy każdego dnia zalewani jesteśmy informacjami o wybuchach, podpalieniach, strzelaninach, krazdzieżach, korupcji, na plakatach pokazywane są porozrywane płody, a widok krwi nie robi na nikim wrażenia, to takie walki trakotowane są jak cos w rodzaju dawniej werestlingu. Wiecej krwi i przemocy jest w bardzo realistycznych grach komputerowych. Nawet CIA zmienia taktyke i zacznie swoich ludzi szkolić na nowych grach, bo prgramy szkolenieowe wykorzystywane teraz są mniej realistyczne niż gry. Także takie walki, robią wrażenie, ale to nie oznacza że nie powinny być emitowane, bo są tylko malutką częścią przemocy pokazywanej w telewizji, a i to jest to kontrolowane np, poprzez ustawienie kamer. Jeśli ktoś nie ma ochoty ogladać to ma wspaniałe urządzenie, którym jest pilot telewizora i pstryka na jedenklawisz i jest juz w innym świecie, np. Discovery Chanel, który też z checią ogladam.

forpol napisał :

"kurde świat jest chory. Wyrażnie cofamy sie w rozwoju. Do czasów alk galdaitorów. Kiedyś Spartakus wzniecił powstanie z tego powodu dzisiaj napawamy sie widokiem krwi , przemocą. Chorzy ludzie dosłownie chorzy."

Zawody Pride to sport kontaktowy, dlatego od czasu do czasu na ringu na ktorym odbywaja sie zawody w formula MMA, Vale Tudo pojawia sie krew, ale przeciez boks, czy tez tajski boks sa dyscyplinami w, ktorych podczas pojedynkow krew leje sie znacznie obficiej, a przeciez wiele osob lubi ogladac bokserow i nie porownuje ich do gladiatorow.
Takie porowanie jest przeciez duzym nieporozumieniem i latwym uproszczeniem gladiatorzy byli czesciowo opancerzeni i walczyli bronia biala, natomiast zawodnicy MMA uzywaja jedynie swojego ciala.

Walki Pride to wlasnie przedewszytkim kunszt, ludzie ktorych technika walki jest na bardzo wysokim poziomie. Chociazby brazylijczycy, ktorzy walczyli na ostaniej gali : mlodszy i starszy Minotauro oraz Arona posiadaja czarne pasy w brazylijskim ju-jitsu.
Mysle, ze walki MMA trzeba traktowac jako kolejny sport walki, ktorego nie powinnismy demonizowac jezeli nie mamy o nim zielonego pojecia.

Oczywisce myslalem, ze Nastula nie wytrzyma 2 pierwszych minut walki, a tu taka niespodzianka, szkoda, ze ma juz swoje lata, ale mysle, ze moze namieszac troche w wadze ciezkiej w Pride.

Postanowilem odswiezyc temat ;) W zwiazku z calym zamieszaniem ostatnio wokol Kubicy, chcialem sprawdzic jak oceniacie naszego jedynego przedstawiciela w najwiekszej organizacji MMA Pride ?
Od czasu pierwszego pojedynku Nastula stoczyl jeszcze dwie swietne walki, jedna przegral (chociaz niewiele brakowalo) i wygral kolejna w swietnym stylu. Niedlugo czwarta walka, szkoda ze telewizja nie transmituje ich z takim zapalem jak F1 ;) Jak oceniacie naszego mistrza?

Paweł daje rade, zrobił bardzo duże postepy co bylo widac na ostatniej walce, ja trzymam kciuki :)

a widział juz kolega jak Mirko zlał Silv'e :)

Widzial widzial, az mi sie szkoda Silvy zrobilo, takiego lomotu nie dostal przez cala kariere. Zreszta CroCop wymiatal tego wieczoru. W finale tez sobie ladnie radzil :)

ja od poczatku bylem za Wanderlei, hehhe zesmy sie ostro sprzeczali kto wygra, CroCop jednak jest lepszy, to dalo sie zauwazyc :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org