poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Filmiki z youtube

Czy zamieszczanie filmikow z serwisu youtube na forach itd jest nielegalne ??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Filmiki z youtube

wszyscy to robią , przecież dajesz odnośnik (link) to jakie to zamieszczanie?

Bo jakis baran zarejestrowany na moim forum wszczal dochodzenie w tym temacie ;P ponadto postanowil dolozyc staran w celu skontaktowania sie z wlascicielami... ;//

jak panne nagrasz w sytuacji intymnej bez jej zgody to nie legal uploada można prawie wszystko no prawa autorskie itp to juz inna sprawa

a to powinieneś umieścić w regulaminie forum ze nie odpowiadasz za takie rzeczy a tak to kipisz

doopa nie kipi , tresc jest na serwerach youtuba , wienc wszelkie wonty pofinny byc skierodane do joutuba

Tempiem głópote na foróm

Nie no bez przesady tu nie chodzi o takie rzeczy ;p Zwykly filmik instruktarzowy jak sadzic rosliny. Dziwi mnie tylko fakt ze komus to tak bardzo przeszkadza. codziennie widuje na roznych portalach rozne filmiki z youtube i co wszyscy łamą prawo??

link do filmu można zamieszczć a film autora bez jego wiedzy nie a ktoś ci świnie na serwer wrzucił to masz problem

wyslij mu tego linka i nieh turla dropsa

http://www.youtube.com/t/terms

Tempiem głópote na foróm

hehe tak tez zrobie ;p ;p

Jeżeli podajesz linka to nie ma problemu, natomiast jak sciągnołeś filmik i zamiesciłeś go jako twój produkt to autor może mieć obiekcje co do tego. Wątpię jednak żeby miał do tego prawa autorskie zastrzeżone bo wtedy by tego nie umieszczał na yoy.T. a było by to zawsze oznaczone informacją że nie wolno rozpowszechniać, powielać itp. Pozatym takie zastrzeżenia są kosztowne. Niech gościu spada na drzewo albo niech popłacze do You tube to wtedy go jeszcze opieprzą że im serwer zasmieca i dupę zawraca.

czyli sprawa jest jasna ;)) znalazlem w regulaminie youtube stosowne wyjasnienie ;p (użytkownik serwisu, każdemu użytkownikowi Usług udziela- nieograniczonej terytorialnie, niewyłącznej, bezpłatnej licencji na dostęp do jego Treści za pośrednictwem Usług oraz na korzystanie z takich Treści, ich powielanie i rozpowszechnianie, opracowywanie na ich podstawie utworów zależnych, oraz ich wystawianie bądź wykonywanie w ramach zespołu funkcji oferowanych przez Usługi oraz w granicach dozwolonych na podstawie niniejszych Warunków.)

ja zamieszczam linki do filmikow przez skrypt [youtube] [/youtube] czyli wyswietla mi sie nie sam link a okno pliku wideo ;))

Poza tym jak i co on udowodni? Każde dzieło czy praca naukowa itp, żeby prawnie należało do ciebie musi być zastrzeżone w odpowiednim urzędzie patentowym, załączony pierwowzór, uiszczona stosowna opłata za czas jaki ma obowiązywać itp. póżniej musisz informować o tym użytkownika na każdym kroku bo mógłbyś kogoś specjalnie podpuszczać do używania , kopiowania itp, a póżniej wyłudzać roszczenia. Tak że nie jest to tak hop siup, Pozatym gosciu sam to upublicznił i czego teraz szuka w dupie mózgu?

lepiej podziel siem tym linkiem , bym jakiegos hwasta w doniczke ósadzil :)

Tempiem głópote na foróm

Fanka,dzis w TVN 24 pokazywali ,że już Twój pierwszy idol do Polski przyleciał,albo jeszcze nie odleciał:)

No dokładnie umieszczając to na serwerze you tube automatycznie przyjmując ich regulamin zrzeka się wszystkich innych praw w zamian że mu to opublikują. Powyżej przytoczyłam ci zasady ogólne. tutaj sprawa jest oczywista. Tak jak pisał Jasiu serwer ich i po kłopocie, oni udostępniają i jak znalazłeś w regulaminie pozwalają tobie na używanie tego.

Tak bo te nieścisłosci wynikają z różnych stref czasowych. Ale już niebawem to zostanie naprawione i czas będzie jednakowy we wszystkich krajach. Nastąpi to z inicjatywy Putina już na dniach duma rosyjska przyjmie i zarządzi odpowiednie ustawy międzynarodowe bo tak być nie może: Putin dzwoni do chin złożyć życzenia urodzinowe a tam mówią że to było wczoraj. Póżniej dzwoni do polski złożyć kondolencję odnosnie wypadku z samolotem a tam mówią że jeszcze nie wylicieli.

dzięki za pomoc ;P człowiek otwiera forum i od razu chcą go żywcem pożreć ;p

Tak jak pisał Jaśiu podaj adres tego forum to Cię odwiedzimy.

OK właśnie znalazłam na forumie,:Autor: KaMaro (---.lomza.mm.pl)
Data: 18-01-11 18:10

http://www.akwalomza.pun.pl

Autor: KaMaro (---.lomza.mm.pl)
Data: 20-01-11 16:25

....ja zamieszczam linki do filmikow przez skrypt [youtube] [/youtube] czyli wyswietla mi sie nie sam link a okno pliku wideo ;))

jezeli komus przeszkadza ze wyswietla sie tobie okno z video z youtube to zawsze moze sobie w ustawieniach wylaczyc "embeding".
to jego problem a nie twoj.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org