niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dni Łomży

Wiem, że się opóźniłem z krytyką, ale teraz dopiero miałem możliwość porównania, naszych Dni Łomży z poszczególnymi dniami innych miast naszego byłego województwa.
Panie Prezydencie - wstyd.
Organizacja dni Łomży przez Urząd Miasta Łomży, pozostawia wiele do życzenia. Żeby nie Radio Białystok, ze swoimi gośćmi i swoja imprezą plenerową, nie wpasowało się w termin obchodów, to pewnie żaden z mieszkańców by się nie zorientował, że trwaja obchody.
Wydzierżawienie terenu muszli P. Borowemu, to może i dobry pomysł. Tylko daczego teraz służy jego intersesom. Postawiony namiot z piwem jest pilnie strzeżony przez ochroniarzy, a zespół gra w środku "ogródka" piwnego. Czyli wg. P. Borowego, mieszkańcem Łomży, któremu się organizuje imprezy to jest piwosz spożywający piwo w jego ogródku.
Oglądając TV Łomża, jestem pod wrażeniem organizacji poszczególnych dni w poszczególnych miastach.
Występują zespoły z polskiej czołówki show biznesu. Imprezy są organizowanew sposób perfekcyjnym, a rady miejskie wydają na ten cel pieniądze z kasy miasta, a nie czakają na przyjazd dobroczyńców, ktorzy zorganizują imprezy na swój koszt.
Wstyd!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dni Łomży

Dni były tak samo mdłe jak i nasz prezydent (miasta), czyli nijakie. Ja też coś słyszałem i tylko tyle. A podobno reklama dźwignia handlu (i promocji)

Dziś ustroili na placu czerwonym drugi namiot - tym razem Żywca. Kto wie , o co tu chodzi ?

To jest lokalny patriotyzm.
Jesli juz, to zamiast Browaru Łomza - Żywiec stoi:)
Nadal uwazam, ze Polakom brakuje kultury picia jakichkolwiek napojow wyskokowych - na takie (i tyle) ogrodki piwne chyba za wczesnie;)

A co do Dni Łomży...nawet nie slyszalam, ze byly;(
Pamietam, ze kiedys uroczyscie na Rynku wladze miasta przekazywaly klucze bram miasta żakom...czy nadal tak jest?

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Klucze się zgubiły, albo nie wiadomo gdzie zamku do tych kluczy szukać.

o Dniach Łomży nic nie było słychac, a tu prosze...jak slicznie potrafi wykorzystac do "zabawy" swoja historie Grunwald
http://www.album-grunwaldzki.iq.pl/2003/bitwa.php

Ja jeszcze nie byłam - ale w sobote zamierzam jechac!

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Ja jadę już w piątek!!!

---
PGG

Dlaczego informacji o organizowanych imprezach (wystawy, koncerty , itp) nie ma wcześniej. Z kablówki można dowiedzieć się co było.
Dla kogo organizuje sie te imprezy?
Władze i radni widać załatwiają swoje interesy i nie mają czasu na bawienie gawiedzi.

Dni Łomży są dla władzy. Władza lubi błyszczeć i się pokazywać w telewizji. Lokalnej, aleć zawsze to telewizja. Niektóre imprezy są zapewne lekko utajnione, aby nie zebralo się zbyt duzo gawiedzi, bo potem może dojść do jakiejś manifestacji lub okrzyków typu "pracy i chleba". Pospólstwu stawia się namiot na Starym Rynku (co za kultura) i tam można się raczyć piwem. Biedniejszym pozostają krzaki nad Narwią, laski, klatki schodowe, śmietniki. Tam też można się bawić.
W "centralnym" punkcie miasta proponowałbym ustawić jeszcze stodołę, oborę i chlew, a obok wychodek. Byłby folklor i wspaniała promocja miasta.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org