Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
nowoczesna biżuteria patriotyczna co sądzicie na ten temat |
Przed świętami szukając prezentu dla ojca natrafiłem na sklep www.patriotyki.pl oferujący patriotyczne krzyżyki do łańcuszków w wielu wzorach. Po głębszym rozważeniu sprawy postanowiłem kupić jeden dla ojca i jeden dla siebie. Nie jestem nadto bogobojny ani w żaden sposób nie utożsamiam się z niedawnymi ekscesami w sprawie smoleńskiej. Ojcu bardzo spodobał się prezent ( złoty krzyżyk z kopią guzików z płaszczy katyńskich żołnierzy) i stanowił przedmiot długiej dyskusji opartej o wspomnienia, jego brat zginął w Katyniu. W maju mój syn ma komunie i też rozważam kupno jednego ( nie koniecznie katyńskiego) chcę żeby dziecko od najmłodszych lat utożsamiało się z naszą polską kulturą i historią a nie z coraz bardziej natrętnymi i plastikowymi naleciałościami masowej popkultury. Chciałbym uzyskać od was opinie na ten temat ponieważ jest on unikatowy, pierwszy raz spotkałem się z czymś takim. Po wgłębieniu w naszą historię zauważyłem że biżuteria patriotyczna przeżywała swoje czasy światłości. Czy myślicie że jest na nią miejsce we współczesnej Polsce? daniek
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: nowoczesna biżuteria patriotyczna co sądzicie na ten temat |
Super sprawa, myślę że świetny prezent zarówno dla ojca jak i dla syna. Sam chyba tez sobie kupię. Fajnie że nadal są ludzie którzy są dumni z tego że są Polakami i przekazują wartości patriotyczne dalszym pokoleniom. Pozdrawiam i mam pytanie czy ten krzyżyk kupiłeś z tej stronki?
|
|
mnie się podoba :)
|
|
Witam Tak krzyżyk kupiłem z podanej stronki, wysyłka była szybka. Po wejściu trzeba przejść do sklepu. Dla ojca i siebie kupiłem takie same a pomimo tego różnią się wykończeniem, więc wydaje mi się że jest to rzeczywiście ręczna robota tak jak piszą. Pozdrawiam daniek
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |