Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ręce opadają... |
Nie będę się za dużo rozpisywał ale czy zwróciliście uwagę jak wyglądają GŁÓWNE ulice naszego miasta po zimie? Do kogo mam się zwrócić za szkody wywołane dziurą na dziurze?! Przecież po tym się nie da normalnie jeździć... Nigdy nie było idealnie ale teraz to już jest tragedia... Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ręce opadają... |
Jak coś się dzieje, np urywasz zawieszenie, zatrzymujesz się dzwonisz po Policję (koniecznie) oni maja obowiązek przyjechać, zrobić notatkę, robisz zdjęcia i zgłaszasz się do zarządcy dróg o odszkodowanie, sprawa idzie do sądu, przedstawiasz notatkę Policji, zdjęcia i płacą. Tylko trochę to trwa. Sam się 2 lata temu z tym bujałem.
|
|
2 lata temu, sprawa trwała około 1,5 miesiąca. - sprostowanie :)
|
|
Ale jak już się coś stanie, to czy procedura będzie trwała jeden dzień czy 3 miesiące, to i tak warto, bo inaczej zapłacimy z własnej kieszeni. Ale tragedia to jest, nie ma co... http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20127537
|
|
Stop właśnie o to chodzi. O biurokrację! Jeśli ja mam czekać miesiącami, palić paliwo na dojazdy, ciągać się po sądach, komendach to wole omijać to szerokim łukiem i te gnidy doskonale wiedzą, że wiele osób tak myśli! A naprawić trzeba... Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
Stop maluch matiz strasznie drogie felgi do CBA lub kononowicza było zadzwonić bujać to możesz swoje wory
|
|
Najlepsze jest to że nawet są dziury w nowym położonym asfalcie. Chodzi mi o ulice na której znajduje się zajazd pks. Takie kabarety to tylko w Polsce zamiast zrobić asfalt raz, a porządnie to zrobią to tanim kosztem a potem łatają. Ciekawo jak wytłumaczą dziury w nowym asfalcie pewnie jak zawsze. Że albo koło studzienki to inna bajka a jak na drodze to przez lód
|
|
te dziury moga spowodowac niezly wypadek, nagle skrecenia kierownica i po krzyku,
|
|
MASAKRA TO NORMALNIE DO TELEWIZJI SIĘ NADAJE.. już na wsi są leprze drogi masakra x2 trzeba jeździć slalomem bo w którejś dziurze koło może zostać !!! jak się komuchy z urzędu miasta s klasami rozwożą to im dziury nie przeszkadzają ..Ulica zjazd, remontowana jest co roku i co roku zmiana nawierzchni 30m to są kur..a jakieś jaja a to jest odcinek niespełna 2 KM -. Ostatnimi czasy robiony był nowy nasyp (stary został podkopany przez bobry) wszystko od podstaw a teraz po tak krótkim czasie do niczego się nie nadaje to jakieś parodia chyba .! to gdzie idą pieniądze podatników pytam, co miesięczne premię, 13 za co ku.rde?
|
|
W tamtym roku miałem sytuację, że niestety nie zdążyłem ominąć jednej "dziurki" przez co musiałem później felgę prostować (opona na szczęście cała), zadzwoniłem na policję, przyjechali, spisali protokół, pojechałem do ubezpieczyciela a on mi kazał znaleźć zarządcę tej drogi (trasa Łomża-Nowogród), jeździłem z miejsca w miejsce i na koniec pokierowano mnie do Białegostoku - no to sobie odpuściłem. Jedyne co mnie zdziwiło to było to, że jeszcze tego samego dnia wszystkie większe dziury w promieniu 2km od tamtego miejsca były załatane - najprawdopodobniej "na prośbę" policji, bo słyszałem jak funkcjonariusz, który oglądał mój samochód, później meldował o stanie nawierzchni. Czyli w skrócie: na szczęście nic poważniejszego się nie stało, ale warto w takiej sytuacji zawiadomić policję choćby z tego względu, że jest szansa na szybsze załatanie kilku przynajmniej większych pułapek. lysy89
|
|
lysy89 a to masz racje robie od czasu w Zarządzie Dróg tzw "dziurki" na zimno sie łata a wtym roku akcja zima pochłonie tyle kasy
|
|
a gdyby w inny dzien jechal?
|
|
Autor: 7angelfree (217.98.4.---) Data: 12-01-11 00:58 lysy89 a to masz racje robie od czasu w Zarządzie Dróg tzw "dziurki" na zimno sie łata a wtym roku akcja zima pochłonie tyle kasy "dziurki" to kur.. de kratery są!!
|
|
Ćinek "dziurki" to kur.. de kratery są!! krety to kopce robią
|
|
Ćinek "dziurki" to kur.. de kratery są!! krety to kopce robią Meteoryt , niebo, jeb w ziemie i jest krater!
|
|
Autor: szczebiotka (---.w92-128.abo.wanadoo.fr) Data: 12-01-11 01:04 a gdyby w inny dzien jechal?
|
|
szczebiotka twoja oryginalność mnie powala!
|
|
pytam grzecznie , nie krzycze, zauwazyles roznice?
|
|
Szczebiotko nr gg czy skypa i bez problemu dla Ciebie wszystko co sobie zażyczysz
|
|
tzw full opicia! nawet śniadanka do wyrka!
|
|
Imię (nazwa) użytkownika: Ćinek Posty: 202 niestety mam juz posrednika
|
|
Szczebiotko nie dzisiaj to jutro ale musze Cie poznać w realu
|
|
Imię (nazwa) użytkownika: Ćinek Posty: 202 niestety mam juz posrednika już 203
|
|
kurde zmowa czy co każdy ma swoja papuge ja też chce
|
|
Dobranoc! Dobranoc! Dobranoc!
|
|
Normaly admin zbanowałby tych pajaców po IP. Ale jak wielmożny wszchwładca forum, jaśnie pan gimnazjalista sam tak samo zaśmieca to miejsce pod którymś z tych nicków to ma to w dupie.
|
|
tylko ze zbanowaniem przez ip maja programik zmieniaja ip i to nic nieda wiec nadaremna próba :D
|
|
w dzien wolaj straz miejska , po godzinach Policje i laski nie robia!!!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
T-line postaw sobie serwer z domeno płacz pl i bedziesz bannanował
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |