Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rolnicy oddajcie dotacje dla panstwa !!! |
co myslicie o tym zeby rolnicy odawali dotacje dla panstwa ? zeby POLSKA byla pogatsza!!!!! a o statnio w radiu bylo ze ma wejsc taki przepis zeby rolnicy zwracali kase z dotacji unii. Moim zdaniem to byl by nie zly pomysl .pozdrawiam rolnikow
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rolnicy oddajcie dotacje dla panstwa !!! |
zwrocic to mozna obiad
|
|
Zaraz Ci te okulary pobiją.
|
|
rozowe okulary Ty chyba jesteś chory... Niby dlaczego mają oddawać??
|
|
Re: rozowe okulary Ta kategoria ludzi nie dorosła do tego, aby ć kategoriami państwa. Nic nie zwrócą, wiesz o tym. Dla nich najlepszy był feudalizm - tzn. robota, okowita, trochę tytoniu i znowu robot , do której są przecież stworzeni (pamiętasz, z czym kojarzy się biblijne imię Cham?) . W w. XVI np. Polska była największym eksporterem zboża w Europie. Bez żadnych dotacji, oczywiście.
|
|
kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjj zeeeeeeeeeeeeeeeeelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzzzzzzzzooooooooooooooo puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii gggggggggggggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaceeeeeeeeeeeeeeeeeeee
|
|
Eee tylko nie zabierajcie dopłat bo mi tatuś na wakacje bmw nie kupi i żadnej laski w remizie niewyrwe
|
|
Ludzie to prowokant ten zjebane okulary.
|
|
to zboczeniec , gwalciciel, pedal, tak jak wy wszyscy, terrorysta bandyta zlodziej
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=Pfol0ZsyzJk&feature=player_embedded#!
|
|
podszywacz krecidup
|
|
zazdrość niszczy człowieka
|
|
Stary po co zakładasz takie tematy najpierw ze dostają żalisz się teraz oddajcie to chore... zastanów się co w ogolę piszesz !! masz jakis zal do tych ludzi zal ze i ty nie dostajesz to się przeprowadź na wieś i zacznij pracować na roli gdzie pełno obowiązków a i żyć jak ci ludzie a dopiero zobaczysz i to docenisz no i wtedy sam dostaniesz te dotacje o których tylko potrafisz tak głośno dyskutować i zakładać tematy... to tylko w skrucie bo można o tym długo długo pisac pzdr...
|
|
sie uczepiles tych rolnikow, gdyby nie oni to bys nie mial co do gara wlozyc baranie jeden
|
|
różowe okluary weź się do ROBOTY legacie jeden a nie zazdrościsz komuś .każdy kiedyś zaczyna od podszewki . CZŁOWIEK CZŁOWIEKOWI WILKIEM
|
|
Jak czytam niektóre posty to normalnie mam niezły ubaw. Ostatnio wrzucam 4lomza codziennie to lepsze niż demotywatory... Jest sporo inteligentnych ludzi wypowiadających się na tym forum ale i sporo (...) którzy nie mają pojęcia o tym co piszą... Liczy się tylko aby kogoś zbluzgać jednym słowem wielka "napinka". Nie wiem co chcecie tym udowodnić albo co chce udowodnić autor postu?? I prawdę mówiąc nie chcę wiedzieć bo dyskusja z taką osobą to wg. mnie strata czasu...
|
|
rozowe okulary Sama nazawa "dotacje unijne" już powinna Ci co nieco powiedzieć o tym, skąd są te środki. Jesteś takim "polaczkiem" który widzi wszystko, prócz własnego, najczęściej zasmarkanego nosa. Kup sobie ziemi i popracuj trochę jak te "wieśniaki", będziesz miał dotację i samochód za 200 tysięcy skoro tak Cię to kole w oczy. Tylko niech zgadnę, jaśnie pan nie schańbi się ciężką pracą, a kasy na ziemię nie ma? To weź się do roboty a nie pie*****sz głupoty na forum bo jak na razie jedynym wieśniakiem jesteś tutaj Ty głosząc takie pseudo-inteligentne farmazony. Ondośnie tego sponsora, to jak masz fajną dupę, to wrzuć ogłoszenie na jakiś portal z anonsami, z pewnością ktoś się znajdzie. Pokolenie ani ani, k***a mać. _____________________________________________________________ Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.
|
|
Liczenie cudzych pieniędzy to ulubione zajęcie wielu uczestników tego forum ale pewnie i innych :-)) .. a może by tak, drodzy liczący, czas poświęcony na liczenie cudzych wykorzystać na zarabianie własnych ? Mniej by bolało, uśmiechu byłoby więcej na twarzy, suma zadowolenia społecznego by wzrosła ... same korzyści :-))) Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Chłop śpi a jemu rośnie..? tylko CO.
|
|
Pierd**** sami nie wiecie co.... a tamten pajac niech zdejmie te okulary bo ktoś mu kiedys pomoże.
|
|
kur*a to na wuja dawali a Ty nie doje**** wypierdku mamuta (hahahahahahaha ale mi sie udało xd) zamknij ryj zwrócić to ty możesz- twarzowe
|
|
za lezenie i drapanie sie po brzuchu tej kasy nie dostaja nie wiem czy chciałbys wstac o 3 rano wydoic 40 krów,do tego przychodza żniwa ,sianokosy itd.jestem ze wsi i mniej wiecej wiem jak to wyglada byłam u rodziców sasiad ledwo nogi za soba ciaga ,a robic musi niestety,widziałam jak od samego rana zapieprza a do domu wraca z pola po 23 chciałbys tak zasówac? watpie,owszem kase maja ale nie zamieniła bym sie znimi
|
|
Nie dyskutujcie z idiotą bo sprowadzi was do swojego poziomu i pokona.....
|
|
bioro wszystkie państwa unijne,a my co oddać?
|
|
no ku**a żebym ja Cię analfabeto je**any spotkał to byś nosem orał glebe,i sam byś zwracał zasiłek który pobierasz zapewne.
|
|
No to z tym oraniem może do wiosny poczekaj,
|
|
Hej ludzie z forum ten różowe okulary to prowokant. Sami zobaczcie napisze post i się śmieje jak się wszyscy kłócą, nawet się nie wypowiada. Ja myślę że to jakiś gówniarz który cieszy puchę albo jakiś psychol który się nas rolników czepia bez powodu. A tak na marginesie to dlaczego mielibyśmy zwracać pieniądze rządowi polskiemu jak te dotacje są z unii europejskiej. A co do tego ma rząd RP?????
|
|
koko do domu po 23? co za brednie,na wioskach o 21 to kazdy w kimono leci i nie znają pojęcia praca o tej porze. o 3 rano wstawanie? to tez bajka. Ludzie na budowach charują w snieg i deszcz i nikt nie narzeka.Sami rolnicy sie wypowiadaą patrze , którzy tak cięzko pracują przy komputerze na forach. Pokazaliscie swoją cięzką prace :) Rolnik to z natury wstaje rano, ma tak zaprogramowane, nawet jak nie ma nic do roboty. Nie róbcie WIOCHY teraz studiujecie, chcecie sie wyrwać do miasta i zostawic ten syf, ale w miescie nikt wam nie fundnie nic za darmo ze ktos ma działke czy cuś. Będzie robić za 1050 i rękę szefa lizać :) Widzicie na wsi albo sie napie.dala albo leży, jak napier.alasz to masz kase z gospodarstwa + unijne nie małe, a jak lezysz to masz tyle co zwykly leżący w miescie. - 0. Wniosek jest taki ze ten kto napie.dala w miescie nie dostaje nic z unii. Nie rozumiem zatem wsicieklych ludzi ze wsii którzy wciąz sie bronią ze trzeba zapier.dalac. Nikt wam nie każe ! Ale że kaska wpadnie... to wszyscy jak na lato
|
|
Re: Profesor Oni i tak nic nie zrozumieją. To są ludzie wyłącznie pazerni, egoistyczni. Nauczył się jeden z drugim tylko wiecznie narzekać. Obłuda. Zero poczucia odpowiedzialności. Zero patriotyzmu.Gdyby im tak żle było, to po prostu nie robiliby nic. Zresztą i tak niewiele do roboty mają. Inna sprawa, że tradycyjnie na wiochach zostaje element, który się do niczego innego nie nadaje. Stąd właśnie tam największe pijaństwo, najwięcej dewiacji psychicznych. Oni tylko żądają,w myśl zasady: nam się nalezy. Nic poza tym. Do tego doprowadza niezasłużony dobrobyt, ale ceny na mąkę i wszystko inne potrafią podnosić. Właściwie utrzymanie ciągnika z klimatyzacją i gps-em kosztuje ... Ale im i tak zawsze będzie żle. To wina władz, które boją się trącić g.... poprzez przeprowadzenie właściwych i koniecznych reform, chociażby od KRS-u zaczynając, a na opodatkowaniu skończywsz. Zresztą i tak do tego dojdzie! Pozdr.
|
|
Każdy się wypierał ten unii, teraz ci co najwięcej szczekali to tylko by kasę brali. "unia to szatan i samo zło" i co?
|
|
ale to juz bylo i nie wroci wiecej Wikiprojekt: Unia Europejska Część Wikipedystów utworzyła ten projekt, by skupić się na zadaniach związanych z integracją europejską ze szczególnym uwzględnieniem Unii Europejskiej. Ta strona i jej podstrony zawierają sugestie, zalecenia dotyczące tego tematu, a jej twórcy mają nadzieję, że pomoże ona w pracy innym wikipedystom zajmującym się tą dziedziną. Jeśli chciałbyś pomóc, dopisz się do tabeli z uczestnikami tego projektu, zobacz jakie zadania zostały przedstawione do zrealizowania oraz dodaj stronę dyskusji do obserwowanych Celem tego projektu jest tworzenie, rozbudowa i doskonalenie artykułów, szablonów i kategorii Wikipedii związanych z tematyką Unii Europejskiej oraz szerzej rozumianej integracji europejskiej. Ma on także integrować tę część społeczności polskiej Wikipedii, która interesuje się wskazaną tematyką oraz sprzyjać wypracowywaniu wspólnych rozwiązań w wymagających tego przypadkach Polityka UE, integracja gospodarcza, inne organizacje integracyjne w Europie, tworzenie szablonów, kategoryzacja, pomoc przy kwestiach wymagających uprawnień administracyjnych UE, Programy, prawo prawo wspólnotowe, system prawny UE, dokumentacja urzędowa UE, nadrzędność prawa wspólnotowego unia gospodarcza i walutowa, budżet UE, układ z Schengen, polityka rolna wszystko po trochu historia,polityka,biografie itp.:) Tłumaczenia z angielskiej Wikipedii Tłumaczenia z En; tłumaczenia języka polityki i biurokracji;-) na Polski; rzeczowa krytyka UE; kontrowersyjne; media; kultura wszystko co z UE związane. sprawdzanie zgodności z innymi wersjami językowymi Aktualności wszystko po trochu w miarę możliwości europejskie programy kosmiczne i tematyka związana z ESA WPZiB, tłumaczenia i w ogóle wszystko Wszystko po Trochu : > prawo wspólnotowe, historia integracji europejskiej historia integracji państw, unia monetarna, charakterystyki gospodarcze, demograficzne członków UE wszystko po kolei ;) Jeśli znasz wikipedystę zainteresowanego tą tematyką, a jeszcze nie należącego do projektu, rozważ zaproszenie go do współpracy. Można zrobić to na jego stronie dyskusji korzystając z szablonu {{Wikiprojekt:UE/Zaproszenie}}. Artykuły w sposób szczególny związane z projektem oznaczamy poprzez wstawienie na ich strony dyskusji kodu {{Portal:UE/info}}, co w efekcie stworzy poniższy pasek http://pl.wikipedia.org/wiki/Portal:Unia_Europejska
|
|
Profesor no moze i tak jest kłócić sie nie bede poniewaz mnie to nie dotyczy tylko napisałam swoje zdanie ale tez nie napisałam ,ze wszyscy na wsi charuja jak woly sa tacy co naprawde zasuwają i tez są tacy co pod sklepem pija
|
|
1. tzw. prawa pozytywne - uprawnienia jednostki do świadczeń na jej rzecz - prawa socjalne prawo do: ochrony zdrowia nauki odpowiedniego i zadowalającego wynagrodzenia, zapewniającego jednostce i jej rodzinie egzystencję odpowiadającą godności ludzkiej pomocy socjalnej (ogólnie) rozrywki (np. granie w piłkę nożną, pływanie) 2. prawa ekonomiczne: (zobacz też Art. 64 Konstytucji RP) prawo do pracy prawo do własności prawo dziedziczenia 3. prawa solidarnościowe (w większości nie posiadają sformalizowanego charakteru prawnego) - wszystkie prawa przysługujące grupom społecznym, np. prawo narodów do samostanowienia 4. prawa kulturalne: prawo do wolności twórczości artystycznej prawo do badań naukowych oraz ogłaszania ich wyników prawo do wolności korzystania z dóbr kultury i ich wytwarzania Gwarancje: 1.materialne (dotyczą głównie praw socjalnych, ekonomicznych i kulturowych) 2.formalne (prawo do ochrony prawnej jednostki) 3prawo każdego człowieka do sprawiedliwego i jawnego rozpatrzenia sprawy 4przez niezawisły sąd 4prawo do fachowej obrony w postępowaniu przed organami aparatu państwowego prawo do skargi konstytucyjnej
|
|
I są też tzw. mgr.inż (możesz gówno robić i nieźle żyć) Chodzi mi tu o takich co gleby w dzierżawy pooddawali za niebotyczne pieniądze na tzw" gębę" i to właśnie taki element najczęściej stoi z piwem pod sklepem i narzeka jak mu źle.....kto prowadzi gospodarstwo to zrozumie o czym mówię... A co do wypowiedzi cezara1 to masz naprawdę zryty beret..... chcesz się przekonać jak jest naprawdę? Wpadnij do mnie na kilka dni i się przyjrzysz!!!A dla twojej wiadomości to większość młodych ludzi którzy prowadzą gospodarstwa rolne i hodowlane to ludzie z wyższym wykształceniem.Owszem zdarzają się i takie"kołtuny " o jakich mówisz ale ich dni są policzone.Masz może jakieś pytania to chętnie udzielę ci odpowiedzi i wyprowadzę z błędu.Pozdrawiam!!
|
|
Cezar1 Tobie chyba w dzieciństwie ktos dokuczał? ze takie historyjki opowiadasz borys@@@
|
|
Nie muszą oddawać wystarczy że nie będą pobierać....... ŻĄDAM PRZEPISANIA ICH DO ZUSu i będzie O.K.
|
|
popieram różowe okulary. Chłopi do roboty u panów,a nie po dotacje :) zulugula
|
|
uczyc sie nie chcialo to pozostaje rozrzucac gnój na wsi :) Pierwszo slyszę aby większosc miała jakie kolwiek wyksztalcenie prowadząca gospodarke. Synuś dziedziczy zostanie sobie na wsi i ma w dopie jakies większe wyksztalcenie.Podoi,poorze, zwyczajna fizyczna praca jak i inna w miescie, chodz ja fizycznej nie wykonuję bo jestem na to za mądry. Ten co nie ma większych ambicji będzie wlasnie narzekal i charowal fizycznie, tak jak wy. Na wsi to jest tak że ten kto sie uczy wyżej to spada do miasta. Zazwyczaj są to ci co patrzą na prace rodzicow na gospodarce i mówią sobie k. to nie dla mnie , ja tak nie chce zyc.
|
|
Profesorze, nawet sobie nie wyobrażasz ilu młodych gospodarzy ma tytuł inżyniera lub magistra. To nic że dostali (w niektórych przypadkach dosłownie) dyplom z Agrobiznesu. Tylko co taki dyplom jest warty? Pomysł z oddawaniem dotacji to jakaś bzdura. Może pomysłodawca zazdrości rolnikom, bo sam nie może nic dostać. Myślę też, że rolnicy powinni zostać przeniesieni do Zusu i płacić składki takie jak wszyscy. Oczywiście nie wszyscy. O przeniesieniu do zusu powinna decydować wysokość zarobków, wielkość gospodarstw, może nawet wysokość dotacji. Rolnik z jedną krową nie da rady płacić 850 zł miesięcznie składek. Ale taki który tych krów ma 50...
|
|
O przeniesieniu do zusu powinna decydować wysokość zarobków, wielkość gospodarstw, może nawet wysokość dotacji. Rolnik z jedną krową nie da rady płacić 850 zł miesięcznie składek. Ale taki który tych krów ma 50... TO to jest prawda ile znam ludzi z bylych PGRów pan walesa szybko ich zreformował
|
|
skonczyly sie te czasy kiedy krowy staly po kolana w gnoju! teraz jest moderniozacja gospodarstw rolnych , modernizacje systemu ubezpieczeniowego jest oczywista i dotyka kazdego! nawet rolnika!
|
|
Panie Profesorze cos nie widać w Tobie tej mądrosci bo nawet za głupi jestes do tego by napisac jedne prawidłowe zdanie. borys@@@
|
|
borys idz spac jutro do pracy czas zapie.dalac i wyciskac poty
|
|
No idz idz profesorku bo napewno jutro bedziesz musiał cos wykładac borys@@@
|
|
Jak niektóre odpowiedźi czytam to mam ochote komuś zaj**** A czy ktoś pomyślał o tym że rolnicy muszą pracować cały czas?? Np dzisiaj... Pracujesz w sklepie to masz wolne, a oni??? musilei rano wstać i czekały ich normale obowiązki... Bez wyjątku czy to swięto czy dzień pracujący...
|
|
A myślice że dotacje są jakieś milionowe... Dostaną parę złotych z czego większość idzie i tak w gospodarke,, Jak pracujesz w firmie to dostajesz wypłate na ręke i masz z bani... Najwyżej wydasz na dojazd do pracy.. A rolnik dostanie wypłate np za mleko i o? Musi z tego utrzymać siebe, rodzine, i dalej inwestuje w gospodarke.. Bo przecież nikt mu zboża nie skoi za darmo, musi kupić pasze, nawody itp... A tych wydatków jest dużo więcej....
|
|
zawsze czlowiek ten co nie ma sie nie zali a temu co ma zawsze bedzie malo
|
|
tylko że to szybko go zgubi...
|
|
razem 3 latka spedzilem w samochodzie rozwożąc pasze do rolnikow parwie cale podlaskie i czesc mazur zwiedzilem wiem gdzie jest lepiej gdzie gorzej wiem co kosztuje jakis ps profesor to lipne teksty wali
|
|
Mr profesor widział wieś przez szybe samochodu A tak to jednego dnia by nie wytrzymał i nie mów mi tu o studiach i o ciężkiej parcy... Kasjerka i rolnik dostają na czysto tyle samo ale co jest lepsze siedzenie za kasą 8 h czy pół dnia przy krowach i gnoju????
|
|
Z TAK KASO ROZNIE BYWA ZALEZY DO KOGO SIE TRAFI JEDEN SKAMPI DRUGI Z NAD DATKIEM KASE WYPLACI
|
|
ale jak masz szanse na lepszą prace to bez probleu rzucasz starą a z gospodarką tak nie jest tylko że jest taki plus że masz zapewnione co mies pieniądze i nikt cię z nie zwolni
|
|
lapie sie co sie da aby papier byl na starosc sie przyda
|
|
Milutka - prowadzę swoją działalność. Dzisiaj też pracowałem. Jak nie będę pracował to nie zarobię. Także muszę inwestować w swoją firmę. Musze też utrzymać rodzinę. Niestety, w mojej branży o dotacje bardzo ciężko. Pogadaj z kasjerką która siedzi 8 godzin w pampersie bo iść do toalety nie może, to zobaczysz jak to przyjemnie. Nie jestem przeciwko rolnikom. Profesor i okulary to idioci którzy nie mają co robić i piszą takie głupoty. Rajcuje ich pewnie że założony przez nich temat ma tyle wpisów. Jednakże ciągle uważam, że niektórzy rolnicy powinni płacić pełen ZUS. Znam kilku, których jest na to stać.
|
|
Jak nie bede pracowal to nie zarobię.... Jak kazdy inny w miescie panie Rahtid Doicie z ue ale nie na długo. Stare czasy powrócą i rahtid wtedy nie bedzie mial za co kupic nowy komputer. Ja wiem jak wydawane są te pieniądze i nie musisz mi pie.yc bzdur
|
|
a jak ci sie nie podoba praca zza kwote którą robisz bez unijnych srodkow, to zdobądz wyzsze wykszatalcenie i znajdz sobie normalna prace w miescie w ktorej bedziesz zarabial 4 tys na miesiac. Zakladam ze to nie mozliwe bo masz wyksz. podstawowe? zakladam tez ze narazie dzięki ue podoba ci sie tak jak jest teraz.
|
|
Głupio myslisz co sie czepiasz do rolników , gdyby nie oni nie mieli bysmy co zjesc , jedlii bysmy ta chemie z markietów nie ma się juz do czego przyczepic ten kraj , nie dosc ze jest kryzys to rolników jeszcze wciagacie w takie rzeczy , a tak naprawde nie wiedzie jak w rolnictwie jest teraz ciezko wszystko jest drogie , rolnicy bankrutuja.
|
|
Lepiej z rolnikiem stracić ,niż z miastowym zarobić.
|
|
rolnicy do ZUS -u !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! składki płacić a nie 180 zł na kwartał w KRUS-ie i całą rodzinkę ubezpiecza taki LOLO DO ZUS-u zulugula
|
|
Profesor zapewniam cię że mój poziom wykształcenia jest o wiele wyższy od twojego. No chyba że jesteś przynajmniej doktorem habilitowanym. Po tym co napisałeś wnioskuję, że na maturze z polskiego miałeś ciężko. Zarabiam też więcej niż 4000 miesięcznie, ale to tylko dlatego że pracuję od 6 do 21, z krótką przerwą na obiad. Dotacji z unii nie dostaję. Płacę 850 zł ZUSu. Sądzę że rolnicy, przynajmniej niektórzy, powinni płacić całe składki ZUS. Nie podoba mi się tak jak teraz. Jednakże mam też świadomość, że niewiele się zmieni. Skoro UE daje te dotacje to dlaczego z nich nie korzystać. Polska i tak wpłaca do Unii. Jestem zdania, że każdy kto może, powinien brać dotacje.
|
|
Rah...d, w zasadzie się z Tobą zgadzam,tylko z tym wysrztałceniem troszkę przesadziłeś.Przeczytaj to co napisałeś ,a sam dojdziesz do wniosku ,że wykształciuch powinien używać dużych liter,i to tak odruchowo.
|
|
-maly- nie pisze się dużych, tylko wielkich liter. Poza tym pokarz mi, gdzie (poza jednym użyciem słowa 'unia') brakuje ci wielkich liter?
|
|
No to mnie zdenerwowałeś. Cię,Twojego:)I
|
|
No jeszcze te Twoje"pokarz" Tak z ciekawosci ,pochwal się co skończyłeś?
|
|
_maly_ zaimki nie zawsze pisze się wielką literą. Jeżeli zwracasz się do kogoś kogo darzysz wielkim szacunkiem, lub np. do Boga, to wtedy stosuje się wielką literę. Jednakże w sytuacji wypowiedzi na forum, przy temacie który do najwznioślejszych nie należy, użycie wielkiej litery nie jest konieczne. Wejdź w poniższe linki: http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=1567 http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=2426 Z faktu że jestem osobą z natury ugodową, aby Cię zadowolić, będę od teraz stosował wielkie litery.
|
|
Każdy tłumaczy jak chcę,ale wytłumacz mnie pisownie słowa"pokarz"
|
|
Ok. Powinno być pokaż. Mój błąd.
|
|
Zdża sie :)
|
|
Niestety:(
|
|
:)
|
|
tyyyyy w tych okularach jakiś ****** debil jesteś zastanów się co piszesz żebyś tak pracował w 1/10 jak Ci ludzie którzy zajmują się rolo byś stulił pysk byś łapy po ziemi ciągał
|
|
alwaro,no z tą ciężką pracą to nie przesadzaj,chyba ,że rozmawiamy tu o rolnikach co w "konia jeszcze" robią.
|
|
czemu obraźliwych postów nie można zgłosić do moderatora?
|
|
No to może my miastowi oddajmy swoje premie,trzynstki,górnicy czternastki i inne dodatki?
|
|
rolnicy w tej chwili to wam powiem wiekszosc lezy na wersalkach, niech ktos powie inaczej to wybuchne smiechem :)
|
|
do;różowe okulary. ty ku.....ie jestes bardzo ograniczony w mysleniu zeby tak bylo jak piszesz to ucierpieli by wszyscy obywatele poniewaz ceny wszystkich produktow spozywczych by wzrosly .
|
|
A jak kościół i księży wszyscy dotujemy to jakos nikomu nie przeszkadza ,to ich opodatkujcie a nie rolników sie czepiacie borys@@@
|
|
Oddajcie dotacje dla rozowe okulary bo mu neta odetna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
borys@@@ glupot tu nie gadaj gdzie jest wiecej ateistow w miescie czy na wsi, Rozmowa babci z dziadkiem a sprzedalim dobytek na wsi przenosimy sie do miasta a przeciez jak nie mamy chalupy to burnistrz musi nam dac no nie, kazdy orze jak moze
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |