Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
DAJCIE NAM PRACE!!! |
komentujcie.....
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: DAJCIE NAM PRACE!!! |
zes sie wysilil :]
|
|
Sama nie przyjdzie ci co chcą pracować to znajda... chodź wiadomo nie jest łatwo i cieczko o dobro stało prace...
|
|
chcielista tuska to tera mata Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Łatwo jest powiedzieć, gdy ma się tą pracę, ale co zrobić gdy młodzi ludzie chcą pracować a pracy nie ma. A jak jest to na czarno bez umowy. Mężczyznom jeszcze łatwiej znależć pracę, ale kobietom nie . Składają CV do różnych firm , ale nic z tego. Pracy jak nie było tak nie ma. Elrogo
|
|
racja to jest tragiczne ja jestem w takiej sytuacji mam zawód fryzjera lecz nie miałam praktyk w salonie. poszlam sie pytac do różnych zakładów a oni z doswiadczeniem osoby tylko przyjmują i mówią zebym znalazła salon gdzie moge odbębnic staż i wiecie szukałam ale gówno mi to dało bo oni potrzebują z doswiadczeniem tylko jak tak dalej będą robic to za jakieś 20 lat emerytki będą tylko pracowac ..... Lusia
|
|
DAJ MI PRACE W MOIM MIEŚCIE !!! :) A Może tak wszyscy co nie pracują się zbierzemy każdy weźmie kredyt na nowo działalność będzie z kilka tysiaków i np załóżmy firme wielobranżowa każdy by robił swoje :) i by szło ale trzeba jakieś gostka co się zna na tym może by coś wyszło ,lepiej pracować na swoim niż u kogoś za tysiak w grosikach .
|
|
Człowieku, o czym ty mówisz? Od pół roku próbuję zatrudnić w Łomży cztery osoby. Nie stawiam dużych wymagań, wystarczą podstawowe umiejętności w danej branży, bo i tak pracownik jest dodatkowo szkolony. Spotykam samych idiotów którzy uważają, że jak przyślą swoje zmyślone "cv", to im w czymś pomoże. Po 3 dniach pracy umiejętności osoby są zweryfikowane. Wtedy wiem że jest to zmarnowany czas i pieniądze. Ludzie nie potrafią logicznie myśleć. Więc może nie szukaj winy w pracodawcach tylko w osobach poszukujących pracy, bo to oni nie mają wykształcenia ani ochoty do jego zdobywania. CV specjalnie napisałem w cudzysłowiu, bo to co ludzie przysyłają wygląda jak psu z gardła wyjęte. Jeżeli chcecie być traktowani poważnie, to traktujcie swoich przyszłych pracodawców poważnie. Polecam www.cvtips.pl A ty adamosxx nie mów mi tu nic o tusku, czy winie innych rządzących. To jest tylko i wyłącznie wasza wina, że nie potraficie nic robić, tylko żyć na zasiłku, bo tak jest najprościej. Polska ma ogromny potencjał, który nie jest wykorzystywany. śLeDcZy dam Ci radę. Pracuj za "tysiąc w grosikach" i pokaż, że warty jesteś więcej. Zobaczysz jak to może szybko urosnąć. Znam naprawdę dużo firm w Łomży które chętnie zatrudnią ludzi ale za to, że będą kogoś po zawodówce przyuczać do pracy przez półroku, nikt nie zamierza płacić.
|
|
''Znam naprawdę dużo firm w Łomży które chętnie zatrudnią ludzi ale za to, że będą kogoś po zawodówce przyuczać do pracy przez pół roku, nikt nie zamierza płacić.'' ale gdzieś człowiek musi doświadczenie załapać dla tego u nas jest głupota bo nie chcą zatrudniać młodych co pokończyli szkoły bo ich trzeba uczyć a jakoś ta młodzież wyjeżdża do takiej Anglii i tam zatrudniają i jakoś pracują i nie muszą ich tam szkolić pół roku a nie raz tacy debile tam wyjeżdżają (oczywiście w Polsce tak mówią na te osoby) a tam po miesiącu zapierniczają jak mały zegarek, nie bedą zatrudniać to nie będzie nikt im pracować chyba że ci co po 50 lat mają to na pewno doświadczenia od cholery ale czy ta sama sprawność ?
|
|
x324 tobie to jest łatwo powiedzieć jak ci nigdy w życiu nie zabraknie na chleb. i to ze masz jakąś "firme" nie znaczy że możesz sie tak wypowiadać w taki zły sposób o ludziach którzy sie starają a nie kozaczą bo dostali firme po tatusiu albo od kogoś innego eh .... Lusia
|
|
''Znam naprawdę dużo firm w Łomży które chętnie zatrudnią ludzi ale za to, że będą kogoś po zawodówce przyuczać do pracy przez pół roku, nikt nie zamierza płacić.'' sledczy daj namiary na tę firmę ![]()
|
|
x324 <brawo> NIE MOWIE ZE JEST LATWO, ale pracujac w PL nigdy nie siedzialem w domu. przez wiele lat pracowalem za ok 30 zl dniowki i chociaz narzekalem to prace mialem zawsze. mijala sie ona z moim wyuczonym zawodem, ale niestety - nie bylo pracy w zawodzie, wiec bralem co bylo. bardzo szybko dostosowywalem sie do wymagan pracodawcy, wiec jesli dochodzilo do zmiany pracy zawsze to bylo z mojej inicjatywy - po prostu szukalem coraz lepszego zajecia a co za tym idzie lepszych pieniedzy ''śLeDcZy dam Ci radę. Pracuj za "tysiąc w grosikach" i pokaż, że warty jesteś więcej. Zobaczysz jak to może szybko urosnąć.'' - male potwierdzenie pracujac w sprzedazy obwoznej paszy dla zwierzat, po pierwszym miesiacu dostalem ok 1400 na reke. motywacje mialem duza a wyplata zalezala od wypracowanego obrotu wiec druga wyplata to juz 1800, a kolejne oscylowaly na poziomie 2 tys.
|
|
łomża_mocne to nie ja mam namiary na to firme to x324 tak napisał :) Radeusz no oki dostałeś 1400 na początek później więcej ale tu zależy od wypracowanego obrotu czyli pewnie sprzedaż lub kupno więc dostawałeś od jakieś tam danej parti ale np idziesz do takiego browaru na 3 zmiany masz 6 palet przerzucić i dają ci tego tysiaka i co wtedy ? a załóżmy masz dom rodzinę na utrzymaniu żeby nasze państwo było tanie oki ten tysiak by tam starczał może ale mamy drożyznę że za ten tysiąc nie opłaca się pracować ludziom .
|
|
Przy takich cenach paliwa itp tysiąc złotych miesięcznie ? W dodatku jak ma się na utrzymaniu rodzinę? Nie wyobrażam sobie tego.
|
|
śLeDcZy jak juz wczesniej pisalem to przez wiele lat pracowalem za 30 zeta, a ta sprzedaz to bodajrze przedostatnia firma w ktorej pracowalem ok 6 mcy. Po ukonczeniu szkoly przez ok 6 lat moja wyplata to 600 - 700 zl !!!!!! Nie mialem wyjscia bo tak jak mowisz mialem rodzine. Dosc wczesnie sie ozenilem, mielismy wtedy jedno dziecko. Nie mowilem ze nie pojde do pracy bo mi sie to nie oplaca .... pracowalem po 12 godzin i wierz mi ze 6 dlugich lat narzekalem ale tyralem aby tylko miec te nedzne 6 stowek. Teraz wiem ze dzieki temu nabralem doswiadczenia, ktore pozniej zaczelo procentowac, min ta firma, o ktorej wspomnialem. Pozdrawiam
|
|
|
Radeusz może i pracowałeś za te 600złotych ale w jakich czasach? W czasach gdy wszystko było kilkakrotnie tańsze.
|
|
![]() ja tez szkoduje
|
|
|
|
Zenit szkole skonczylem w roku 98 i wtedy zaczelem pracowac plus szesc to sie rowna 04 - wiec polemizowalbym z Toba. 600 wtedy to jak 1000 dzisiaj :] a moze i nawet nie
|
|
oczywiscie sa ludzi, ktorzy twierdza ze zadnej pracy nie ma nawet za te minimum, ale gdy ja konczylem szkole tez tak mowiono. zmienialem pracodawcow od 98 do 07 siedem razy i nigdy nie siedzialem w domu - zwalnialem sie dopiero gdy mialem juz zaklepane stanowisko w innym miejscu. warto dodac ze nigdy nikt mi nie pomagal, zawsze wszystko znajdowalem samodzielnie.
|
|
Jeżeli jakiś pracodawca ma do zaoferowania pracę za wynagrodzenie znacznie większe niż godziwe gdzie mógłbym swój potencjał wykorzystać do zarobienia dla firmy miliona rocznie proszę o kontakt :)
|
|
a ja to bym nawet za 1000 zł poszła do pracy ,1000 po drodze nie chodzi
|
|
radeusz zgadzam się w pełni z Tobą, szlag człowieka może trafić jak popatrzy na tych wszystkich pseudo wykształconych, im się nic nie opłaca najlepiej siedzieć na garnuszku u rodziców i narzekać.
|
|
za ladne oczy ci nie dadza pracy
|
|
No właśnie jak można mówić, że jeśli ma się rodzinę na utrzymaniu, że za 1000 zł nie opłaca się iść do pracy ? To ja nie rozumiem jednego - to jak utrzymać rodzinę nie pracując i zarabiając 0 złotych. Jak to jest ??? Dają ludziom 1000 zł a oni wolą siedzieć i dalej popadać w długi ? To z czego tacy ludzie żyją. Zapewne z pomocy społecznej. Dlatego też uważam, że sytuacja poprawiłaby się również wtedy kiedy zlikwidowało by się określoną pomoc społeczną wtedy nie byłoby wyboru trzeba byłoby iść do pracy !!! a co do ludzi starających się w Łomży o pracę to prawda że 90 % CV to źle napisane i bezużyteczne papierki. Sama przeglądałam wiele CV w pracy w Łomży i tylko 1 na 8 miało jakiś sens i tylko jedną osobę zaprosiłabym na rozmowę z tych ludzi. Rozumiecie samo zaproszenie tylko jednej osoby coś mówi o aplikantach !!! A najbardziej mnie dziwi to, że młodzi ludzie niby obeznani z komputerem nie potrafią napisać prostego dokumentu w Wordzie. Uważają, że napisanie CV w byle jaki sposób coś da i sama cały czas się z tym spotykam. Młodzi ludzie nie potrafią napisać prostego podania o pracę, chociaż wystarczyłoby poszperać w internecie i przerobić kilka wzorów. Mało kto ma o tym pojęcie i to widać w tych CV. Więc może najpierw nauczmy się aplikować a następnie spróbujmy wykazać się w tej pracy, zaskoczmy naszego szefa czymś czego inni nie potrafią, nie siedźmy tylko i czekajmy na wypłatę "bo mi sie należy" te czasy już dawno minęły. Jeśli wykażemy sie pracowitością to napewno ktoś to zauważy a szczególnie szef, któremu zależeć będzie na takim pracowniku, bo on wtedy przynosi pracodawcy lepsze zyski, ale nie zapominajcie pracodawcy o wykorzystywaniu ludzi- bo z niewolnika nigdy nie zrobicie pracownika !!! Wiec współpraca powinna być obustronna.
|
|
DAM PRACE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
gosia_sul29 pewnie pracujesz w firmie bogatego męża i 1000 zł to Ty na kosmetyki wydajesz. Wiesz co w teraz oznacza zarabiać 1000 zł? A no to, że przy dużym szczęściu to starczy człowiekowi na opłaty, ale to i tak wtedy jak będzie oszczędzał prąd, wodę i ogrzewanie. Większość łomżyńskich pracodawców to najchętniej pobrałoby na staż, albo na czarno i człowiek musi napier... za 1000-1200zł. Ale przecież co ich to obchodzi jak żyją ludzie? Ważne, że mi jest dobrze i jeszcze pęka z dumy, że zatrudnia x osób. Ludzie nie umieją pisać CV? A Wy pracodawcy najchętniej byście chcieli człowieka młodego po studiach, z 30 letnim doświadczeniem, płynnie angielski, francuski, niemiecki, chociaż sami ani be ani me, a z polszczyzną nawet problemy. Póki w Łomży nie skończy się układ koleżeńsko-kolesiowski, nie zbudują dużych galerii, to te miasto coraz bardziej będzie upadało. Live for nothing or die for something...
|
|
gosia_sul29 a gdzie tak jest że 1 na 8 dobre CV piszą ? ja mam dobrze napisane chętnie wyśle jak tak szukacie pracowników :)
|
|
jak powinno wygladac CV jak napisac ze ma sie uprawnienia na łopate
|
|
"DAJCIE NAM PRACE!!!" typowa pozycja roszczeniowa, tak samo jak podczas rozmowy o pracę kandydat pyta się "ile dostanę?" - otóż odpowiadam że ode mnie NIC nie dostanie bo ja nie rozdaje pieniędzy. Ile zarobi, na ile zapracuje - owszem. Ale mentalność nierobów, PRLu i lenistwa ciężko zmienić.
|
|
Stop a ile nie zalacisz bo sam wiesz ile nadgodzin mozna zrobic w ciagu roku PRLoskie haselka skad bierzesz od taty czy od wujka
|
|
Hmm chyba musisz przeczytać jeszcze raz... powoooli co napisałem... a później jeszcze raz napisać cokolwiek chciałeś napisać ale tak żeby było to zrozumiałe dla normalnego człowieka ok? Super :)
|
|
wy domagacie sie pracy a ja domagam sie dachu nad glowa, jestescie nedzni z waszymi bezpodstawnymi wymaganiami , trzeba chwytac co wam podpadnie pod nos, byle co ! co was uszlachetni. wyobrazcie sibie ze ludzie mieszkaja na ulicy, miedzu koszami na smiecie, ukrywaja sie przed policjantami, to zwykli kloszardzi ale tez ludzie, ludzie ktorym omcknela sie noga w zyciu, ale sa pelnia swoich wartosci, cenia sie , maja usmiech na twarzy, potrafia ustapic miejsca w autobusie, ludzie pelni cni, ktorzy kpia z niedostatku psychologicznego nacpanych bogaczy, to jest wolnosc! wolnosc , ktora sie placi bardzo drogo, swoim zyciem, ciludzie zeby przespac sie w hotelu sprzedaja gazety w metrze! mapki z opisem paryza, ludzie smierdzacy, od ktorych cale spoleczenstwo sie odsuwa, a wy dyskutujecie ze dyrektor nie placi za kawe! tylko musicie placic z <wlasnej kieszeni! jeszcze na was przyjdzie kara, kar
|
|
Stop JESTES PRACODAWCO
|
|
w łomży z pracą są układy i układziki i taka rozmowa będzie się ciągnęła w nieskończoność gamoń po znajomości ma lepsza prace niż ktoś wyuczony Andrzej W.
|
|
Sklep Top Secret zatrudni młodą dziewczynę, uczącą się zaocznie. CV+zdjęcie proszę składać w siedzibie sklepu w Galerii Stokrotka. telefon: 862181129 e-mail: sklep.lomza@topsecret.com.pl ogłoszenie dodane 2011-01-05
|
|
Zatrudnimy osobę na stanowisku technik serwisant, klimatyzacja, wentylacja, nienormowane godziny pracy. CV proszę wysyłać na maila. Mile widziane uprawnienia SEP. e-mail: praca@klima-med.com ogłoszenie dodane 2011-01-06
|
|
Przyjmę do pracy młodą osobę do produkcji elektronicznej. Nie jest wymagane doświadczenie, na umowę zlecenie. telefon: 664136009 ogłoszenie dodane 2011-01-06
|
|
Zatrudnię opiekunkę do rocznego dziecka na 1/2 etatu. telefon: 791053287 e-mail: dudi216@wp.pl ogłoszenie dodane 2011-01-05
|
|
Firma ubezpieczeniowa zatrudni na stanowisko doradcy ubezpieczeniowo-inwestycyjnego. Wiek powyżej 30 lat. telefon: 508224061 e-mail: praca.zukowski@wp.pl ogłoszenie dodane 2011-01-05
|
|
Okręgowa Komisja Egzaminacyjna w Łomży poszukuje kandydata na stanowisko informatyka – programisty PHP. Więcej informacji na stronie oke.lomza.pl e-mail: sekretariat@oke.lomza.pl ogłoszenie dodane 2011-01-05
|
|
Zatrudnię Fryzjerkę. telefon: 694707894 e-mail: darek-cezar@wp.pl ogłoszenie dodane 2011-01-05
|
|
Firma Handlowa zatrudni nie uczącą się Panią na stanowisko Sprzedawca-Kasjer. Oferty proszę przesyłać na adres e-mail. e-mail: lomza@cto.pl ogłoszenie dodane 2011-01-05
|
|
Fargotex Sp. z o.o. poszukuje osoby na stanowisku Spec. ds kadr i płac, prosimy o wysyłanie CV na adres: asystentzarzadu@fargotex.pl. telefon: 862185390 e-mail: asystentzarzadu@fargotex.pl ogłoszenie dodane 2011-01-05
|
|
Poszukuję uczciwej, doświadczonej i niepalącej opiekunki do 2-letniej dziewczynki przy ul. Por. Łagody. Mile widziana emerytka. Praca w rozliczeniu godzinowym. telefon: 509196906 ogłoszenie dodane 2011-01-04
|
|
Zatrudnię ludzi do odśnieżania dachów. telefon: 514626197 e-mail: weca997@wp.pl ogłoszenie dodane 2011-01-05
|
|
Opiekunkę/opiekuna do 78-letniego mężczyzny z połowicznym paraliżem. Praca z zamieszkaniem w Milanówku. Pracodawca oferuje wyżywienie i 1700zł wynagrodz. telefon: 796677709 e-mail: biuro@opieka.info.pl ogłoszenie dodane 2011-01-05
|
|
praca jest zawsze cos mozna wybrac ale jak sie jest glabem i smierdzacym leniem to siedzc na garnku mamy i prosic na papierosy zaznaczam bisko jest ostrołeka i bialystok wiecej ofert maja wiec podnosic cztery litery i sie pytac nie narzekac smierdziele
|
|
Jesteś fajny nie ma co :) jak w anglii upadnie wszystko i będzie bez robocie to wrócisz tutaj i będziesz siedzieć u mamusi i krzyczeć że ci też się należy bo jesteś Polakiem ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |