wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
zatrudniak !!!!

to co się teraz dzieje w urzędzie pracy to jakaś masakra. Ludzie stoją w kolejkach od 2 w nocy. Masakra !!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: zatrudniak !!!!

To wina PO.

To w zatrudniaku też mają swoich ludzi?

A po co stoją od 2 w nocy?
Wystarczy system kolejkowy wprowadzić i po temacie :)

na Wschód marsz

Ja nikogo nie widziałem o 5 :)

Jak zwykle wszyscy chcą się zarejestrować jednego dnia

na Wschód marsz

dobre....

www.tnij.org/nowoscifilmowe2010 - miliony plików w jednym miejscu...codziennie 2 FILMY ZA DARMO !!!
ewentualnie zapraszam tutaj:
http://jakzarabiacnachomikujpl.blogspot.com - czyli jak na tym zarobić...

Po co stoicie od 2 w nocy, przecież nikogo wcześniej nie zarejestrują .

owszem nikogo wcześniej nie zarejestrują no ale sami do tego ludzie doprowadzili, że trzeba stać od godzin porannych, bo wyjdzie pani o 7.30 i da 30 numerków i jak każdy się domyśla ludzi codziennie jest dużo, więc komu nie starczy numerka przychodzi następnego dnia rano i tworzy się błędne koło..

ale swoją drogą mogłoby się to zmienić bo to co się dzieje poźniej przy rejestracji to tez masakra. Ludzie maja na godz 10 a przychodza po 11 i sie kłoca ze oni maja na 10 i ktos kto ma na 11 musi go przepuscic no szlag ludzi trafia.

pozdrawiam :)

"WAŻNA INFORMACJA DLA BEZROBOTNYCH
W związku ze zwiększoną ilością osób zgłaszających się do rejestracji - w naszym Urzędzie Pracy zostały wprowadzone ustalenia, które umożliwiają sprawniejszą obsługę bezrobotnych.
Rejestracji bezrobotnego dokonuje się po uprzednim otrzymaniu "numerka" uprawniającego do rejestracji w danym dniu o ustalonej godzinie. Numerki wydawane są każdego dnia o godz. 7.30.

Powyższe ustalenia mają na celu wyeliminowanie kilkugodzinnego oczekiwania bez pewności zarejestrowania się w danym dniu"

porażka, siedzą sobie damulki i pierdzą w stołki.ale z tego co wiem kasy mają miec mniej więc i z zatrudniaka polecą na bezrobocie tylko szkoda,że oni nie postoją w tych kolejkach po numerki i nie spr czy ich zmiana jest faktycznie udogodnieniem i wyeliminuje kilkugodzinne oczekiwanie bez pewności zarejestrowania ;)

To wina tuska i jego polityki

hehe ostro a tych spóznialskich niech spadają, toć bezrobotny to ma zasrany obowiązek stawić się na wyznaczona godz. a jeśli mu nie zależy to niech nie zajmuje miejsca!!

chcielista tuska to tera mata

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

ania1987, gdybyś popracowała jeden dzień za te "Damulki" zmieniłabyś zdanie zapewniam Cię.

ja tam nie stałam tyle. zapłaciłam dyche młodszemu bratu zeby pofatygował sie tam o 5.30 i czekał(i nie był pierwszy)xD a ja sobie przyszłam o tej co miałam sie zgłosic :)

Lusia

A ja byłem w grudniu to może z 20 osób było

a co teraz jest wymagane do rejestracji dalej trzeba coś wypełniać.z góry dzięki./???????

Chyba to oczywiste że trzeba jakieś papiery wypełniać !! Dziś nie załapałem się na numerek!! (Jebać to) poczekam 2 tygodnie i na lajciku się załatwię;-) pozdro dla wszystkich bezrobotnych i nie pierdolić głupot że o 5 nikogo nie było

Ok, Ty byłeś

hehe ja tez kiedys myslalam ze to taki zart. poszlam sie zarejestroac i mi pani powiedziala ze musze po numerek sie stawic i ze kolejki od 2 w nocy sie zaczynaja juz tworzyc wiec musze wstac wczesniej .. myslalam ze tam zejde ze zlosci bo siedzily takie dwie matrony i o 9.30 byly juz po pracy, czytaly ksiazki i mialy wyje..ne. Swoja droga im to tam dobrze. przyjdado prcy na 7 "popracuja" do 9 reszte czasu przesiedza na tylkach ale kase wezma tak jakby zachrzanialy tam caly dzien. zastanawiam sie DLA KOGO TA SPRAWNIEJSZA OBSŁUGA?????????? Bo napewno nie dla zwyklego petenta!! JA naszczescie mam juz prace i nie musze tam jezdzic ale wspołczuje tym co musza tam w nocy sterczec ...

No patrzcie jakie sprytne te urzędniczki, trzydzieści osób rejestrują w ciągu niespełna trzech godzin ( bo o tylu wydanych numerkach piszecie). Przestańcie w końcu pieprzyć takie głupoty bo to wszystko się kupy nie trzyma.

kto pieprzy to idz rano na 7:30 i zapytaj sie ile numerkow dzisiaj jest wydawanych jak powiedza ze 30 tod dobrze ja w grudniu bylem stalem od 5 bylem 1 :D a do 7 przyszlo okolo 30 osob a numerkow dali 23 wiec @nikt7 to nie musi sie trzymac kupy to urzad tylko jak dla mnie nie pracy bo w sumie daja tylko ubezpieczenie bezrobotnym za to im dziekowac ale pracy przez nich sie nie znajdzie

lepsze jest zbieranie puszek i handel

Co do numerków zgoda ale madzik33 pisze że urzędniczki o 9.30 są już po pracy, więc sam widzisz że to się kupy nie trzyma. Jeśli chodzi o ubespieczenie to pewnie 2/3 właśnie po to się rejestruje i pracuje na czarno. Gdybyśmy się nie godzili na nielegalną pracę to może w urzędzie byłoby więcej ofert.

a ja widziałem poczet przedsiebiorców łomżynskich z prezentami noworocznymi pewnie do szefa zatrudniaka, nawet sam lech antoni sie pofatygował :)

no tak w tym roku mniej kasy na staże, więc trzeba się trochę podlizać i ustalić listę kto ile dostanie :)

a jakę dokładnie są papiery potrzebne do rejestracji bo dawno nie byłem i nie wiem co trzeba ktoś pomoże z góry dzięki.?????

A niby dlaczego nie można by było wprowadzić telefonicznej rejestracji, to by oszczędziło ludziom nerwów i zdrowia, bo niewątpliwie do przyjemności nie należy warowanie pod Urzędem Pracy całymi nocami. Przyjemniej by było denerwować się w ciepłym domu, przy kubku z gorącą herbatą. No chyba, że zakłóciło by to spokój urzędników, bo trzeba było by odbierać połączenia. Albo niech stworzą listę oczekujących na rejestrację i wówczas wiadomo będzie, że osoba chcąca się zarejestrować dziś otrzyma termin dopiero za miesiąc, to niczym by się nie różniło jak oczekiwanie na wizytę u specjalisty, a do tego już ludzie przywykli.

to prawda z tymi kolejkami. Akurat mi się udało byłam o 5.30 i 3 w kolejce. Ale ludzie mówili, że byli dzień wcześniej i o godzinie 5.00 było z 20 osób. Do tego Pani z zatrudniaka wydając numerki drugiej mówiła, że poprzedniego dnia wydała 30 numerków, a w dniu kiedy ja byłam wydała ich 30. Nie wiem od czego to zależy. Ale fakt faktem, siedzą tam na dole na dużej sali i o godzinie 12 pierdzą w stołki (za przeproszeniem), oczywiście chodzi o te 3 panie, które zajmują się rejestracją.

Najlepiej byłoby żeby urzędniczki rejestrowały Was w waszych domach i czasami wpadały do Was z propozycją pracy, byłoby tak bezstresowo a i tak znalazłby się jakiś niezadowolony.

W kolejki od 2 w nocy wierzę ale nic Waszym zdaniem nie robiące panie w rejestracji to bzdura, dziś jeszcze przed piętnastą rejestrowały i ąż się dziwię że po tym wszystkim co wypisujecie były bardzo miłe. Pozdrawiam panie z rejestracji.

Szkoda że głupota ludzka nie ma skrzydeł bo część z Was odleciałaby, pozwoliłoby to rozładować kolejki do rejestracji.

Wam na pewno było by na rękę, żeby wszyscy odlecieli, gdyż rejestracja telefoniczna jest ponad możliwości UP w XXI w., do takiego szczytu techniki jeszcze urząd nie doszedł, fakt było by zbyt ludzko. Niech stoją ,, podludzie''- czytaj bezrobotny na mrozie całą noc, wówczas może docenią majestat urzędu, zamkną buzie i danego dnia będą szczęśliwi jak by wygrali w totka, jeśli uda im się załapać po numerek danego dnia, bo to już zaczyna przypominać nie rejestrację bezrobotnych, a karę stania na mrozie jak w obozie w Oświęcimiu, tylko czym Ci ludzie zawinili, bo tamci to przynajmniej wiedzieli kto zawinił i dlaczego stoją?

ale prze ciesz naród polski lubi stać w kolejkach szczególnie od białego rana.

wizsz jak to jest do zatrudniaka treba chodzic na piechote , sosoboscie przejsc sie na wlasnych nozkach , nie radze wysylac tam jakiegokolwiek listu, listy sa tylko dla pismiennych ,czeczeni nieumieja pisac po polsku wiec niewysylaja listow tylko chodza na drobnych nozkach ,

Bo odwiecznie panujący system, nic narodu nie nauczył, a wręcz propaguje istniejącą sytuację, bo inaczej było by za wygodnie, wynika to z wypowiedzi ,,nikt7". W innych krajach jest nie do pomyślenia, żeby bezrobotny nie mógł się godnie zarejestrować, bądź też musiał płacić tzw. ,, stójkowe''. Urząd pracy sam przyklaskuje w takim razie szarej strefie, czy nie tak?

a ja słyszałem że teraz to trzeba będzie dać odźwiernemu dyszkę żeby wejść do budynku RUP

a po kiego wy tam stoicie ?

Urząd pracy. i jak myślisz po co on jest?

Teoretycznie, ma służyć pośrednictwu pracy, ale w Łomży służy rejestracji bezrobotnych, z czym też sobie nie może poradzić w humanitarny sposób, to czego żądać więcej :)

darmowego piwa!

Figa ja CieBie rozumiem nie wiem czy TY mnie rozumiesz , w zatrudniakach jak nie rozumiem pana to pytam sie wielokrotnie zeby to do mnie dotarlo

widocznie cos jest nie tak w partiach politycznych skoro niepotrafia sprowadzic investorow ,
nie kazdy potrafi podejmowac ryzyko niektorzy inwestuja w polsce i nie wetkna nosa do lomzy, poniewaz warunki sa niehumanitarne i jest to przeciwskazane rozwojowi lomzy, o ktorej na tym forum mowi sie wiecznie
tego nie rozumiem, dlaczego raptem nie mowi sie o lomzy
dla bezrobornych 6 miesiecy na kureniowce robi swoje,bez tej kureniowki kazdy obywatel ucieklby za granice poniewaz warunki sa niehumanitarne
Figa ja Ciebie rozumiem, wierz mi
postaraj sie o wspolzawodnicto poszczegolnych partii

parit w to nie mieszaj !!

no tak, to przecieżnie jest wina rządzących ...... śmiechu warte.

http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html
http://moto.money.pl/ceny-paliw/

Niema dziś kolejki?

Figa ja nie propaguję istniejącej sytuacji, z pewnością nie jest ani godne ani wygodne to co się dzieje obecnie ale dlaczego jak jest żle czepiacie się niczego nie winnych pracownic tego urzędu?

Wiejska rozmowa o bezrobociu

http://www.youtube.com/watch?v=uu30ulf0OjE

morda!!

wiec jakie dokumenty sa potrzebne do rejestracji???

dowód swiadectwo pracy pierwszy raz czy kolejny?

Dowód , Świadectwa ze szkół , świadectwo pracy , NIP ( oryginał ) no i to wsio chyba :P

Aha, a kolejaki dalej sa... Slyszlam, ze dzis juz od godziny 4 rano stali, bo w srode okolo 150 osob bylo z czego 2/3 odeszlo z kwitkiem :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org