Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Idea czy już Orange |
Nie wiem czy wszyscy którzy posiadają telefony w sieci IDEA wiedzą, że już niedługą będą mieli telefon w sieci z taką nazwą. Idea wykupna przez zagranicznego inwestora zmienia także swoje logo. Teraz będzie to ORANGE zamiast Idea Tylko czy ze zmianami nazw operatorów na takie pod jakim znani są na zachodzie przyniesie też spadek cen na telefony i usługi. Szczerze myślę ze nie !!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Idea czy już Orange |
Obyś się nie zdziwił? Przypomnij sobie jak bardzo ,,poprawiły" się i staniały usługi TP SA po jej małżeństwie z francuzami tak i teraz będzie z IDEA. Już nie będzie taka idealna. Spróbuj rozpuścić wedlowską czekoladę mleczną. Zbryli się i zwęgli a nie rozpuści, chyba jest z domieszką pepsi, kiedyś o niebo była lepsza ( była tylko polskiej firmy) itd itp.
|
|
A polska wódka smakuje mi niezmiennie, czego sobie i państwu życzę.
|
|
W razie jak by co to pozostanie nam jeszcze przejście do ERY... o PLUSIE nigdy nie myślałem poważnie bo niby z technologiami byli pierwsi ale z cenami ostatni. Teraz nie porównywałem ofert. Wiem tylko tyle ze Era ma poważne oferty a w Idei za telefon trzeba grubą kasę teraz wyłożyć za co minus dla nich...
|
|
A idź ty guzik wiesz a się odzywasz. To nie ORANGE wykupiła IDEE tylko IDEA wykupiła sobie "pozwolenie" na używanie nazwy marki. Za samą nazwę zapłaciła. Nic się nie zmieni. A przynajmniej nie w związku z tym wydarzeniem. To taki chwyt reklamowy bo marka ORANGE jest bardzo popularna w Europie.
|
|
MArta50, heh. Orange nie wykupiło idei bo nie musiało ;-) Głównym akcjonariuszem idei jest telekomunikacja polska, a głównym akcjonariuszem tepsy jest france telecom. A Orange należy w całości do france telecom. A zmiana nazwy służy głównie do wyprowadzania zysków z Polski, bo idea musi wnosić co roku opłatę licencyjną (kilka procent swoich obrotów, niestety nie pamiętam ile dokładnie...)
|
|
nemo weź sobie przeczytaj jeszcze raz to co napisałam. Napisałeś prawie dokładnie to samo co ja.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |