Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
dotacje dla wiesniakow !!!!!!!!!!!! |
co sadzicie o dotacjach z unii europejskiej dla wiesniakow ??? prosze wyrazic swoja opinie. kupuja nowe samochody po 200 tys a nawet i po 300 tys . dostaja kase na maszyny za hektary itp. czy to jest sprawiedliwe nie placa zadnych podatkow i zusow tylko placa krus tez chcialbym zeby mnie ktos sposorowal.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: dotacje dla wiesniakow !!!!!!!!!!!! |
to idz chamie z dziury zwanej łomża i zapierdaalaj na wsi choc z rok i zobaczysz czy to taki łatwy chleb jest!!!
|
|
no właśnie wieśniaku, pewni ci nawet za gramatykę "dopłacą"!!!!
|
|
ja np.pier...bym te hektary i samochody za 300tys.wolal bym rowerem jezdzic niz na tej wsi,ale to moje zdanie
|
|
To nie tylko twoje zdanie :D masz pełne poparcie!!!!
|
|
powtarzam....kupcie sobie parę ha i gospodarujcie i zobaczcie czy to tak łatwo....ciężko pracuje to i mnie stać,zapewniam że nie pracuję 8 godz ale niejednkrotnie 12 albo i więcej... fizycznie....psychicznie....tyle na głowie co szef duzej firmy bo biurokracji teraz multum i na wsi...obowiazków odpowiedzialności....polecam spróbować...ciezko pracuje to i mam....jakbym siedział na posadce ciepłej w miescie to bym nie oczekiwal tyle....nie ma nic na swiecie za darmo....dotacje tez nie sa darmowe...nie jestescie w temacie to sie nie wypowiadajcie
|
|
poza tym wychodzi wychowanie mieszczuchów....mnie poniosło ale nie znoszę poniżania ludzi mieszkających na wsi przez małomiasteczkowy plebs.....
|
|
ludzie z tak zwanego miasta Łomża hehe kur....a zapraszam do mnie zapłace 15 zł za to żebyście przyjechali do mnie robic do **** pana ale niestety w łomży takie hrabiostwo jeba....e siedzi że tylko po zasiłki pod zatrudniakiem czekają. Nawet jak umieściłem ogłoszenie w urzędzie to nikt nie przyszedł za taką stawkę
|
|
otóż to...chcieliby się opier.... i pieniądze za to brać....na wsi pieniądze nie lecą z nieba....tu właśnie zarabia się je ciężką pracą...kto się leni jak wy to zapewniam że i na wsi klepie biedę
|
|
to nie jest zadne dokuczanie chodzi mi o to ze rolnicy nie placa zadnych podatkow i ZUSOW i rolnicy dostaja ogromne pieniadze i gdzie tu sprawiedliwosc .
|
|
sadamkos i danielos popieram was banda nierobów pseudo biznesmeni fantaści tylko widzą to co chcą widzieć zazdroszczą samochodu no bo fajnie by bylo sie takim na mieście pokazać du...py przyświrować la pracy nikt nie zazdrości. Pozdrawiam Wieś nasza żywicielka
|
|
masz 100% racje danielos !!
|
|
dotacja jest 50%....dołożysz mi drugie tyle??NIE!!! muszę dołożyć sam...poza tym kolego nie orientujesz się jak koszty produkcji poszły w górę...bez dotacji niektórzy nie dali by rady....pracuj tyle co ja każdego dnia...w niedziele i święta...7 dni w tyg.....365 dni w roku to będziesz miał te ulgi i dotacje ;)
|
|
płacą podatki doucz się w temacie a później zakładaj temat koziol0
|
|
ja np jestem płatnikiem Vatu jak każde inne przedsiębiorstwo....podatek rolny,podatek leśny,podatek od nieruchomości płace...wyliczać dalej?
|
|
danielos jak cos to ja jestem chetny do pracy w wakacje bardzo mie podoba chociaz wiem ze ciezko oczywiscie bede pracowal za free w sierpniu mam urlop i moge przyjsc jak cos daj meila
|
|
miałem kilku pracowników z Łomży niech ich hu......j za.......jebie nieroby tylko jeść chcieli a nie robić a dostawali przerwy na posiłek ale dla nich to mało!!!!!!!!!!!!!! Ale za granice to potrafią jechać i dupy żydom lizać dla mnie to najgorsze upokorzenie być dupolizem
|
|
ty rózowe okulary a chcesz miec fioletowe oczy pod tymi okularami za takie publiczne ublizanie ??
|
|
Ktoś tam wyżej napisał "daję 15zł. za godzinę" ja się pisze na to na e-mail proszę o propozycję pracy (8 godzin dziennie) i nawet teraz mogę zmrożony obornik wywalać.................... i nie pier...olta wieśniaki
|
|
;)
|
|
Polać Zbychowi ;)
|
|
sorki zapomniałem dopisać: jeśli naturalnie zapłacisz moje ubezpieczenie, pokryjesz koszty badań okresowych, emerytura etc...... palanty
|
|
miedym....milcz idioto i nie obrażaj ludzi...
|
|
Ktoś tam wyżej napisał "daję 15zł. za godzinę" ja się pisze na to na e-mail proszę o propozycję pracy (8 godzin dziennie) i nawet teraz mogę zmrożony obornik wywalać.................... i nie pier...olta wieśniaki hehehe
|
|
popieram ciebie danielos 100%
|
|
miedym raczej kur...wa cnotka wydymka
|
|
Najwięksi wieśniacy to w Łomży mieszkają ;) ;)
|
|
A dla mnie to właśnie na Wsi teraz pseudo "byznesmeny". Skóra, fura lans, komóra aby lepiej od sąsiada, a w urzędzie się wysłowić nie potrafi. To jest dla mnie "wieśniak". Naturalnie w Łomży i innych miastach też nie brakuje "wieśniaków" bo dla mnie "wieśniak" to osoba i jej mentalność, a nie kwestia pochodzenia. PS. Dajcie mi tylko tańszą ropę i nie pisne nawet słówkiem :) (to żart oczywiście) Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
rozowe okulary, masz trochę złę spojrzenie. Na wsi tworzą się dwie grupy: bardzo biedni i bogaci. Tak jak kiedyś, powstaną panowie i jakieś tam 'dworusy'. Nie wszyscy rolnicy mają pieniędzy w brud. Można spotkać nawet takich, którym od 1 do 1 nie starcza na chleb. Są też tacy, którzy mają czasami nie swoje. Ostatnio byłem u chłopa, który ma 2 ciągniki (kilkaset tysięcy za sztukę), kombajn, ogromną chlewnię (za ok.mln) podwórko z 20ar w kostce. Jezdzi passatem w nowej budzie. W oborze z 200 krów. I tak doją i cały Boży dzień. Za same mleko, dostaje na miesiąc ok. 100tys. U sasiadów owego gospodarza przypadkiem usłyszałem rozmowę, mniej więcej: '....ma tyle ogonów, aaaaa musi napierdalać, bo inaczej petelka" . Dalej nie muszę tłumaczyć. Po 2 godzinnej rozmowie ze znajomym w takiej chlewni prześmiardłem tak, że przez kurtkę polar do podkoszulka :) . Ty nie śmierdzisz, ale nie masz i passata w nowej budzie. To tylko tak pięknie z boku wygląda. http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
Łomżyńska zazdrość jeden ma drugi nie, dostają niech dostają ale zobaczysz nie długo to się skończy i jeszcze będą musieli odać to kasę jeśli chodzi o te super dotacje a co do pracy na roli jak każda inna tylko 24h musisz siedzieć ale jest swoim szefem pracownikiem i siedzisz na swoim a nie jakiemuś cieciowi zapierdzielasz cały miesiąc a on ci sypie tysiąc złoty ,a co chodzi z tym 15 zł ?? 15zł za godzinę masz na roli ?
|
|
15 zeta pierwszy raz słysze żeby parobek tyle dostawal, Ilu jest takich co ze wsi wyjeżdża za granicę malo w kantorach kaski wymieniaja, Z ROLNIKA NIE BEDZIE ROBOTNIKA WSTAJA O 4,30 a 7,00 na panstwowej posadzie odpoczywaja 8 h , Ten co ma 3 hektary a ten 100 hektary ten sam krus placi tyle samo
|
|
Ktoś napisał że podatku nie płacą,błąd!Płacą i to nie mało.
|
|
różowe okulary rozumiem, że jesteś mieszczuchem, dla Ciebie też są dotacje wystarczy zdjąć różowe okulary i spojrzeć na świat realnie rozejrzeć się nie co dalej niż czubek Twojego nosa i ruszyć się do roboty! a jak tak zazdrościsz tych "dotacji unijnych dla wieśniaków" kup parę ha jak Cie stać i trochę maszyn i działaj też się porozwozisz samochodami za 200 tyś zł :) powodzenia z takim podejściem w dalszym życiu ;))
|
|
do różowe okulary Jesteś strasznie prymitywny chłopie, masz mało w tej główce poukladane i niewiele wiesz na ten temat. Zeby nie rolnicy to ty byś z głodu umarł. Człowieku nie masz wogóle pojęcia na czym to wszystko polega. Dla mieszczuchów też są dotacje z UE spróbuj to się przekonasz. i Nie obrarzaj ludzi, którzy cięzko przez całe zycie pracują na to co mają. Tacy jak ty w weekend założą ciepłe skarpety i pierdzą w fotelik przed TV, a ten "wieśniak" o którym piszesz nie ma takiego dnia. Dotacja jest po to człowieku żeby z niej skorzystać. Jak mozna w taki sposób obrażać ludzi nie znając tematu i zasad otrzymywania funduszy.????????no tak ale gdzie ty mogłeś sie tego nauczyć???? borys@@@
|
|
Widać ze na tym forum sami tzw. wieśniacy siedzą , przyjdzie kryska na matyska jak Unia sprawdzi na co pieniązki poszły jeszcze sie wam do dupy dobiorą . Poza tym jestem za tym żeby rolnicy jak każdy płacili ZUS 800zł miesiecznie a nie KRUS 300zł na 3 miesiące bo gdzie tu sprawiedliwość , a co do ciężkiej pracy na roli to może była ale kiedys a nie teraz w czasach gdzie normalny rolnik w oborze ma komputery które sterują wszystkim p[o polu jeżdzi zajebisty kombajn który robi wszystko , ale przeciez to strasznie cieżkie!!!! szpenio - człenio!!!!
|
|
Tak więc nikt tych 15zł. nie da na godzinę jak rozumiem??????? hahahaha, możecie psy za mną (albo samochodem) ciągać :D wieśniak mnie nie obrazi ;)
|
|
Co to za palant zaczął ten temat???? Więc osobo o nicku "RÓŻOWE OKULARY" Jak nie wiesz o co chodzi to albo nie pisz albo zapytaj kogoś mądrzejszego od siebie. Czy "szlachta" mieszkająca w mieście myśli że na wsi wszystko z nieba leci tylko gębę trzeba nadstawiać??? Otóż k...wa NIE!!! wiesz jakie są koszty produkcji???? wiesz ile kosztują środki do produkcji??? a to co się dostaje za sprzedawane produkty to śmiech na sali w porównaniu do zachodnich rolników a ceny nawozów i paliwa są porównywalne w całej europie. I niech nikt na publicznym forum nie piszę że rolnicy kupują samochody po 200-300tys i to jeszcze za unijne pieniądze. czy wy miastowi wiecie że to trzeba wszystko udokumentować?????
|
|
a co was kur*** boli? Zapierdala chlop na roli swiatek piatek i niedziela i mu sie nalezy, za darmo nie dostaje, w przeciwnienstwie do niektorych mieszczuchow ktorym tatus ciepla posadke zalatwil. Czy ktos wam broni? Bierz jeden z drugim dotacje jak tak za darmo daja i otwieraj obore na wsi ciekawe czy bedziecie tak zapiepszac od rana do nocy...
|
|
Ktoś tam wyżej napisał że za 15 zł zmrożony obornik może wywalać. A co za wyższą stawkę zrobi??? Chłopcze 15 zł dostaniesz za godzinę ale nie będziesz maił siły do domku wrócić nawet po tych 8 godz. bo wiesz kto płaci ten wymaga. A co do ubezpieczenia to nikt wam nie broni kupić hektar ziemi i przejść do krusu. płacilibyście te "nędzne grosze" jak to niektórzy mówią i git. Tylko nikt k**wa nie wspomniał o tym że emerytury i renty są niższe i płaci się jeszcze podatek od tej ziemi w zależności jaka to klasa i jakie są ceny zboża.
|
|
Tak to jest jak się chamom prawde powie. Są grupą uprzywilejowaną i będą ostro walczyć o swoją kasę. Tak samo jak z mundurowymi. Skoro taki cham nie może prowadzić działalności bez dotacji z UE to po co taka działalnośc, która musi być ciągle dotowana ? Właściciele sklepów i hurtowni też by mogli powiedzieć, że chcą dotację bo się nie utrzymają na rynku. wszystko pic na wodę, pracą na roli nie jest wcale taka ciężka jak opisujecie, bo "ciężko to pracuję górnicy w kopalni" - Kazik Rolników powinno się sprowadzić na zimię, a podwzględem opodatkowania i zobowiązań zrównać ze wszystkimi przedsiębiorcami. Wkońcu nikt nie pracuje charytatywnie, tylko niektorzy mają trochę lepiej przez głupotę rządzących :)
|
|
jak pisano wyżej kupcie sobie ziemie i prowadźcie ten dochodowy bardzo lekki i nieopodatkowany biznes i nie żałujcie nam.Kto jest bardziej chamski to bym polemizował....po prostu nie dam się opluwać...
|
|
danielos a ty se nakupales ziemi czy masz po rodzicach?
|
|
założyciel tematu to gimnazjalista z patologicznej rodziny, któremu tatus do wanny wchodził
|
|
rozowe okulary moze w temacie nie jest jeden z tych ponoć gorszych ale ty to wyobraznie masz CO W TWOJEJ GLOWIE SIEDZI LEPIEJ NIE WIEDZIEC
|
|
Jesteś wprost Chamem pisząc o Rolnikach Wieśniaki znam dużo osób zze wsi i nie sądze że są wieśniakamiu jak osoby z miasta :) ...
|
|
wszyscy tylko KRUS i te setki tysięcy które rolnik "bierze" ale nie pomyśli że te tysiące to nie zysk tylko obrót.........Niektórzy w swoich wypowiedziach są tak głupi że aż śmieszni!!!!!!!!!!!!!!! .....zajebiste kombajny i komputery w oborach...... owszem są! ale jakoś ku...wa same nic nie robią! Ale po co ja wam to tłumaczę?! Rozkręć własny "rolniczy biznes" i się przekonaj.......Życzę setek tysięcy!!! Czarna rozpacz.................
|
|
LUDZIE Z MIASTA to do was teraz piszę!!! Wiecie co to jest fundusz PROW??????? już wam wyjaśnię: to taki program o którym głównie mowa jest to PROGRAM ROZWOJU OBSZARÓW WIEJSKICH. to europejscy politycy wymyślili ażeby podnieść z biedy nasze rolnictwo. Nie ma co ukrywać przy niemieckich, holenderskich czy francuskich rolnikach to polski tzw. chłop do biedak. Jak już wspominałem wyżej ceny paliwa i środków do produkcji rolnej są podobne do zachodu ale wypłaty to już dzieli nas przepaść. Siedzisz jeden z drugim w mieście w zapierdziałych dresach i nic nie wiesz. Mamy XXI wiek podobno równouprawnienia a w głowach miastowych ciągle to samo - ja jestem panem a ten co na wsi to cham i nędzarz i jemu nie wolno mieć niczego. Tylko k**wa żeby nie ten cham to hrabiostwo by do gęby nie miało co włożyć. A tak na marginesie to jak miastowi jesteście tacy mądrzy to nie jedzcie wędlin, chleba, serów i nie pijcie mleka bo to przecież cham wyprodukował!!!!!!!!
|
|
Rolnik płacąc stokilkanaście zł miesięcznej składki na KRUS od 18 do 65 roku zycia nazbiera na najniższą emeryturę jaką rolnicy otrzymują. A to że miastowi płacą 800, czyli dają się dymać rządowi to nie wina rolnika. Rolnik jest od tego żeby orał, siał i produkował żywność a nie odpowiadał za ZUS i inne patologie. Rolnik nie przechodzi po 15 latach na emeryturę jak niektórzy miastowi, nie ma płatnego urlopu, nie korzysta z dofinansowania wczasów pod gruszą, nie dostaje premi motywacyjnych, nagród jubileuszowych, dodatków stażowych, funkcyjnych, ubrań roboczych, środków czystości, nikt mu nie funduje badań okresowych, ani zwolnień lekarskich. Można by tak jeszcze długo wymieniać.
|
|
kolniak87 idz w piatek do MAGICA piepsznij z gwinta pol litrowke moze ci przejda gorzkie zale
|
|
mądrze napisane
|
|
powyższy post tyczy sie do jeden z tych ponoć gorszych
|
|
JAK TAK CIEZKO TO CZEMU NA ROLI ROBIA I NA PANSWOWEJ POSAZIE 8H Zyl chlopek w ciszy spokoju dopóki nie zlamal widel do gnoju
|
|
O kurcze, jak dużo tych ,, rolników'' tutaj jest, łomżyniaków to by czapkami zarzucili, zaraz zjedzą nas na naszym łomżyńskim forum :)
|
|
w mieście ZUS z własnej kieszeni płacą tylko przedsiębiorcy. Za całą resztę płacą pracodawcy.
|
|
Poczułem się dotknięty przez słowa Figa. No tak co tutaj robi rolnik w dodatku kolniak na takim pięknym i światowej sławy forum -Przepraszam.
|
|
jeden z tych ponoć gorszych ,,nie ma płatnego urlopu, nie korzysta z dofinansowania wczasów pod gruszą, nie dostaje premi motywacyjnych, nagród jubileuszowych, dodatków stażowych, funkcyjnych, ubrań roboczych, środków czystości, nikt mu nie funduje badań okresowych, ani zwolnień lekarskich. Można by tak jeszcze długo wymieniać." ZMIEN PLYTE W OBORZE KROWY BEDA MIALY WIEKSZA WYDAJNOSC A TWOJ PIES NA NA łańcuchu? w kojcu? KROWAMI UMIESZ SIE ZAJAC A PSEM ?
|
|
7angelfree napisał(a): > ,nie, ma płatnego urlopu, nie korzysta z dofinansowania > wczasów pod gruszą, nie dostaje premi motywacyjnych, nagród > jubileuszowych, dodatków stażowych, funkcyjnych, ubrań > roboczych, środków czystości, nikt mu nie funduje badań > okresowych, ani zwolnień lekarskich. Można by tak jeszcze > długo wymieniać." Widocznie jesteś mało wydajny w pracy skoro pracodawca cie nie docenia.
|
|
Że tak powiem gówno prawda. Po 1sze żaden rolnik nie przyjmie parobka który nawet by na czarno zarabiał 15 zł za h bo to około 2400zł miesięcznie przy 8 h pracy, 5 dni w tygodniu. Po 2gie tylko duże farmy dostają dotacje z których tak jak mieszczuchy muszą się rozliczać. Każdy i mieszczuch może i lepszą dotacje dostać wystarczy się orientować.3 rolnicy mają swoje myślenie i nawet jak dobrze mówicie odnośnie zusu co do niektórych i tak ich nie przekonasz.
|
|
w mieście ZUS z własnej kieszeni płacą tylko przedsiębiorcy. Za całą resztę płacą pracodawcy. BARDZO DOBRA LOGIKA PRACOWNIK CZYSTO KASE DOSTAJE NA REKE I DOPOWIEC ZE SREDNIA KRAJOWA 3500 zl + WCZASY NA JAJORCE + BONUS ZE CIE SZEF NIE WYZWAL OD NIE ROBOW ZE ZA MALO ZROBIL
|
|
kolniak87 jaki ty kolniak powiec szczerze z nam kolniakow ale rolnika z kolna nie znam pozdrawiam kapsli
|
|
Miastowy przedsiębiorca produkujący np gwoździe czy sznurek do snopowiązałek i płacący ZUS za swoich pracowników wlicza go w cenę produktu. Rolnik kupując te gwoździe czy tankując ropę do traktora musi tą cenę zapłacić. Tak więc przyczynia się do finansowania waszego ZUSu.
|
|
Mam BKL to podobno zaliczam się do kolna.
|
|
kolniak87 ILE TWAROGU DOSTAJESZ ? ILE MLEKA SCHABU ? ILE KARTOFLI ? ILE BURAKOW? MOZE I JA POJDE NA ROLE
|
|
kolniak87 A TO PEWNIE JESTES ZA RZEKI CZYLI ZA MOSCIA?
|
|
kolniak 87, nie chciałam Cię urazić, ale skoro pracujecie po 12 godzin na dobę, to zastanawiam się skąd czerpiesz jeszcze siłę, żeby tak intensywnie się udzielać? Poza tym ilość znajdujących się tu ,, rolników'' przerosła moje najśmielsze oczekiwania :)
|
|
kolniak 87 A NIE SSORY JESTES Z CHAMBURGA?
|
|
Wiecie co to już nie powinno nazywać się forum. Już teraz każdy skacze sobie do oczu i myśli co napisać drugiemu żeby go zabolało,jeśli kogoś uraziłem to sorry.
|
|
Jak tak to wszystko czytam to mnie krew zalewa. Nikt nie liczy tego że rolnik nie ma świąt urlopów, że pracuje czasami i po 15 godz dziennie, że nie ma czasu sie wysrać nawet, nikt nie patrzy na jego wydatki które są po to by gospodarstwo działało a jeśli ktoś myśli że fundusze przeznaczane są na auta to niech się dowie dokładnie bo UE kazała by zwrócić po jakimś czasie kilka razy tyle co dostał więc niezorientowani niech się nie udzielają.
|
|
hahahehehe a to dobre,znowu mieszczuchy z wieśniakami się kłócą :D ja powiem tak, i jedni i drudzy siebie warci. Żadnej strony nie będę bronić, ci z wsi jak i ci z miasta mówią albo trochę prawdy albo pierd... głupoty. Obie strony z dobrymi gębami do szczekania. Nie jestem ani z miasta ani z typowej wiochy. Kiedyś miałem okazję pracować u rolnika,także jeszcze jako gówniarz, nie powiem że jest lekko,a tym bardziej pracować i zajmować się gospodarką przez całe życie, ale jak płacił ochłapy a w zamian oczekiwał nie wiadomo jaką jakość pracy to sorry.każdemu odechciałoby się pracować za 4zł za godzinę,potem za 5,bo już może było mu wstyd płacić jeszcze mniej niż mają miastowi na rękę. Że trzeba było to się robiło,inaczej nie włożyłbym swojej pracy nawet jednej godziny. Ktoś wyżej napisał że da 15zł za godzinę,proszę dać mi znać,przyjadę i zacznę pomagać nawet od jutra, ale za 5zł nie zamierzam się brudzić u żadnego rolnika.Nie wiem jak jest ogółem bo nie prowadzę statystyk ale rolnik jest chciwy i pazerny na kasę,żadna osoba nie dorobi się godziwych pieniędzy na gospodarce u obcej osoby,to są tak samo dobrzy wyzyskiwacze jak ci prywaciarze w Łomży,dadzą całe gówno a wymagaliby cudów z nieba.
|
|
Ten co dawał 15 zł, to zniknął jak przysłowiowa kamfora :)
|
|
Dodam jeszcze że żadnego dobrego słowa nie usłyszałem,czasem aż się odechciewało wszystkiego.Pracowało się tak jak było to możliwe,tak jak się umiało.Było się młodym i głupim,teraz nie ważne w jakiej byłbym sytuacji to nie będę robił u chama który umie tylko narzekać a nie powie żadnego dobrego słowa tylko bezczelnie by krytykował,nie wiem jak inni,ja tam na to jebie i mam to gdzieś.są ludzie i taborety,ja będę pracował u tych pierwszych a w przyszłości postaram się na swoim,nie ma to jak mieć wszystko swoje i jest się odpowiedzialnym za swoją osobę. A tak poza tym ludzie stają się coraz bardziej pierdo....ci Zbierzcie się wielmożni panowie z wsi i z miasta pozabijajcie się,może ci zwykli normalni ludzie trochę odżyją, tego waszego pierd....nia aż się nie chce słuchać i czytać,jeden drugiemu gówna pod domem zazdrości. Buraki wiejsko-miejskie, tacy właśnie się tu kłócą i wypowiadają :D :D
|
|
ZA 9,80 znalazl parobka
|
|
TOBIE TEZ ZAZDROSZCZE NIE WypranYCH_gaci
|
|
śmiać mi się z was chce i żal mi was ;)
|
|
danielos polej opijemy temat haha ale czad sie zrobil :-)
|
|
A ZRESZTO WSZYSTKIM ZAZDROSZCZE TYLE PRZYJACIÓŁEK W OBORZE John Deere A MIASTOWYM DRESÓW Z 3 PASKAMI I SREBNYCH KAJDANÓW NA REKU I ZE ,, maja płatne urlopy, korzystne z dofinansowania wczasów pod gruszą, premi motywacyjnych, nagród jubileuszowych, dodatków stażowych, funkcyjnych, ubrań roboczych, środków czystości, badań okresowych, ani zwolnień lekarskich. Można by tak jeszcze długo wymieniać."
|
|
7angelfree jesteś pachołkiem rolnika czy jak? prawda cię zabolała? aaaa nie, a może sam jesteś tym rolnikiem który by zatrudniał pachołków za 5zł za godzinę i robił z nich niewolników? dzieci się zbuntowały i nie chcą pomagać?! przykro mi...
|
|
Śmiać się możesz, ale nie żałuj Nas, spór zaczyna się rozstrzygać dzięki argumentom, a te chyba przeważyły u łomżyniaków, a nie ,, rolników" :)
|
|
NIE Wyprane_gacie MI JAKOS NIE PRZYKRO WYSLIL BARDZIEJ MÓZG IMNIE NIC NIE BOLI , PATRZ CZY TWOJE DZIECI GDZIES WKONCIE SKUNA NIE PALA http://www.youtube.com/watch?v=ohaMvUmNnZc
|
|
hmm ...po prostu głupszemu trzeba ustąpić...ten temat już dawno zszedł na psy...bez składu i ładu...i co mądrzejsi już nie wdają się w dyskusję.....Polska to od dawna wolny kraj i każdy robi to co chce i nikt nie powinien drugiemu żałować czegokolwiek bo nikt mu nie broni iść tą samą drogą!!!!!!!
|
|
MOZESZ ZAMIENiC TEKST NA WAVY LUB NA MP3 W CIAGNIKU BYS SE POSLUCHAL ? TWOJEJ MADROSCI w mieście ZUS z własnej kieszeni płacą tylko przedsiębiorcy. Za całą resztę płacą pracodawcy.
|
|
,, i co mądrzejsi już nie wdają się w dyskusję" - dziękujemy za wydanie opinii o sobie według ustalonych przez siebie kryteriów :) I jak tu z Tobą dyskutować skoro sam twierdzisz własnym postem, że z Tobą coś nie ,, halo''?
|
|
rozowe okulary....Ale rozpętałeś wojnę. Nie wiedziałem, ze tyle chłopojów jest na tym forum...
|
|
JUTRO BEDA WSTRZYMANE DOSTAWY MLEKA CHLEBA A NA ULICACH BRONY WIEC LEPIEJ NIE DYSKUTOWAC
|
|
No co Ty, nikt ,, rolnikom' nie ubliżył, to była po prostu wojna na argumenty :)
|
|
Żeby nie miasta to by rolnicy nie mieli gdzie sprzedawać swoich plonów, więc proponuje zrozumieć, że To wy rolnicy jesteście dla nas a nie my dla was i do roboty proponuje się zabrać, żeby warzywka na lato były zdrowe i bez pestycydów :) na wsi to są buraki i tyle he bylem widzialem, wiem co mówie :d
|
|
Buraki to są wszędzie, byłem tam i tu,widziałem i też wiem co mówię.
|
|
to wasza wina za duzo gadaliscie o niczym
|
|
SKONCZYLY SIE ARGUMENTY ZOSTALO ROZWIAZANIE SILOWE Chłop żywemu nie przepuści słowa: K. Łojan, K. Grześkowiak muzyka: K. Grześkowiak album: Silny Kazik pod Wezwaniem Powiadają w okolicy Mocne chłopy to nie słabe Taki to bez rękawicy Lewą ręką zgniecie żabę Chłop żywemu nie przepuści! Chłop żywemu nie przepuści! Jak się żywe napatoczy, Nie pożyje se a juści! Jak nam kiedyś napomknęli Że są w stawie dwa piskorze Tośmy cały staw spuścili Chociaż wielki był jak morze Chłop żywemu, nie...! Aha-aha! Gdy sie kropnie pół siwuchy I z gospody wyjdzie w gali No, to nie ma tu dziewuchy Której byśmy nie szczypali! Chłop żywemu nie przepuści! Chłop żywemu nie przepuści! Jak się żywe napatoczy, Nie pożyje se a juści! Wczoraj w klubie śmy wytłukli Szwagier szyby, ja zaś wazon Szwagra nerwi, ja nie lubię Że tak muchy po nich łażą Chłop żywemu! Łazi toto takie marne Aż że dziwno drodzy moi Ani tego włożyć w garnek Ani nie da się wydoić Chłop żywemu nie przepuści! Chłop żywemu nie przepuści! Jak się żywe napatoczy, Nie pożyje se a juści! Hej, kąkolą się kąkole Hej, soczyście rośnie trawa Gdy ze szwagrem tak bez pole No, to żywe nie ma prawa Chłop żywemu! Wkoło spokój, wkoło cisza Gorąc na czterdzieści stopni Władek patrzaj leci mysza Ulżyj sobie, weźże kopnij Chłop żywemu nie przepuści! Chłop żywemu nie przepuści! Jak się żywe napatoczy, Nie pożyje se a juści! newsy biografia dyskografia teksty
|
|
exportowaly by na łukrajine
|
|
panie figa cos sie tak zacietrzewil spusc popowietrze
|
|
niech sobie ulży i uleczy swoje kompleksy ;)
|
|
Jak nam teraz dodadzą ulepszaczy, to się na wiosnę nie ogonimy od alergologów, bo grom wie, co to będą za substancje chemiczne, należy liczyć na to, że znowu na opryskach zaoszczędzą :)
|
|
A co?? Robią kopę w kartofle??
|
|
"kupuja nowe samochody po 200 tys a nawet i po 300 tys . dostaja kase na maszyny za hektary" :P HAHAHAHAHAHAHA... Heh mieszkam aktualnie w Łomży ale pochodzę ze wsi i co najważniejsze nie wstydzę się tego. Ale mam 1 zasadę a mianowicie jak czegoś nie wiem to po prostu się na ten temat nie wypowiadam. Samochody za 200, 300 tys. rozbawiło mnie to na maxa bo jest zupełnie na odwrót... nie będę opisywał jaka to praca na roli jest męcząca bo nigdzie nie ma lekko. Najpierw to dotacje na rozwój trzeba dostać... A żeby dostać trzeba spełniać określone wymogi... Czyli gospodarstwo musi się cały czas rozwijać bo nikt nie da kasy na ciągnik za 150tys jeżeli będziesz miał 2hektary pola... Poza tym jak już je otrzymasz to nie kupisz nic innego (np. samochodu) bo mogłoby się to dla ciebie źle skończyć (już są odpowiednie kontrole do tego przeznaczone)... na koniec dodam, że Ci "wieśniacy" kupują sprzęt za swoje pieniądze (z reguły biorą kredyty na to) i dopiero potem jak wszystko gra dostają zwrot pieniążków i nie wiem czy nawet 50% zwracają czy nie mniej... Także trzeba było kończyć szkołę o kierunku typowo rolniczym, kupić trochę ziemi i złożyć wniosek o dofinansowanie dla młodych rolników i kupic sobie w końcu ten samochód za 200tys HAHAHAHAH
|
|
nie wiem czy robia ale gledza
|
|
Dzięki Bogu, że nie mają takiej wydajności :)
|
|
O ch...j nie kupuję ziemniakow. Założę plantacyję na balkonie.
|
|
Dodam jeszcze, że problemem w naszym kraju nie są dotacje dla tzw. "wieśniaków" bo i tzw. "miastowi" na rozwój firm mogą się o nie starać tylko to że bardzo trudno jest młodym zaczynającym praktycznie od zera wystartować i żyć po prostu żyć... I patrząc na to co się teraz dzieje ceny paliw itd. nie widzę zmiany na lepsze... przynajmniej nie prędko i to jest najsmutniejsze....
|
|
BLM, nikt tu nie podważą, że pracujecie, ale jedynie to, że Was ktoś dofinansowuje, a nam nikt nie dokłada, a każdy by chętnie wziął, hahaha :)
|
|
Figa mi też nikt nie dokłada i nie beczę,a jestem tym młodym zaczynającym od zera bez pobocznych wsparć czy jakiejś tam pomocy.To że każdy by chętnie wziął to wiadomo.Po co od razu zazdrościć rolnikom,dostają to dostają,narazie za darmo,potem się zdziwią jak unia się upomni.Mądrzejszy rolnik sobie wtedy poradzi,reszta będzie płakać i zgrzytać zębami.
|
|
Będzie zgrzytał zębami jak będzie je miał
|
|
"Figa" czytaj ze zrozumieniem... Nie was bo napisałem, że nie mieszkam aktualnie na wsi... Wieśniakiem też nigdy nie byłem bo w moim rozumieniu 'wieśniak' to osoba charakteryzująca się brakiem kultury osobistej itd. Problem polega tutaj na tym że większość rolników bierze kredyty na zakup maszyn bo kto wyciągnie z portfela 200tys i sobie ciągnik kupi?? Niech Unia dofinansuje nawet połowę z tych 200 tys... 200 - 100 = 100tys... Czyli sto tysięcy zostaje rolnikowi do spłacenia... Czyli ja to widzę w ten sposób weź kredyt na 100tys. i załóż jakąś działalność... Rolnik ma pół ciągnika w tzw. sponsoringu i 100tys do spłaty Ty będziesz miał 100tys. które wydasz jak będziesz chciał na rozwój firmy... i szacunek dla was obu...
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=LwcNLMVIAPo
|
|
Zwracałam się do '' rolników'' co w moim rozumieniu znaczy ludzi uprawiających ziemię i hodujących bydło, a szczękać zębami będą jedynie spadkobiercy, bo większości te pieniądze się rozeszły na inne cele, a kredyty oczywiście zostają, ale już nie na połowę kwoty z odsetkami, ale na pięciokrotność tych kwot :)
|
|
rolnicy lepiej jak sie wyprowadza a do miast
|
|
czy to prawda?
|
|
znowu piłaś!!!!!!!!!!!!!!
|
|
nalogowiec pewnie
|
|
to powtórz pytanie
|
|
jakie?
|
|
chyba nie moje
|
|
anna ex SRUTOWALES\ AS CHYBA DZISIAJ?
|
|
nij e aj chce zrozucień
|
|
ps: o co chodzi
|
|
anna ex troszke kultury przez duze K
|
|
Ok dojstosujem sej
|
|
anna ex jestes pan czy pani
|
|
Pna jestme
|
|
A SKAD MIESZKASZ
|
|
Z Łomża
|
|
TAKA FAJNA DEBATA POSYPIALISTA SIE CHYBA WSZYSCY ?
|
|
KURNA A MALO ROLNYCH NIE MA TYLKO ZNIASTA
|
|
O tam.. Szczebiota wstanie jutro z nowymi pomysłami
|
|
ktos sie nawrucil i cos mu sie piepzry?
|
|
oooo zyjeeeeeeeeeeeee!!!!!!!! HHurrrrAAAA!!!!
|
|
A FAJOWY FILMIK ZNALASEM W NECIE JAKIE TE DZIEWCZYNY Z MIASTA ZBOCZONE NIE TO CO ZE WSI http://oralny.net/2010/12/luzna-maja-cala-prawda/
|
|
nie piebzry się nie piebzry
|
|
DOZNANIA MILOSNE 18 WYWIAD TAK SIE GZIC BRZYDKO
|
|
ja jestem zaaaaa
|
|
CIALO 10 ale MOZG ZNAJDUJE SIE PO NIZEJ PEPKA http://www.joemonster.org/filmy/21933/Dziewczyna_ze_wsi_pozna_miastowego_
|
|
do tego nie trzeba muzgu zupełnie...
|
|
NO A ZNASZ TA OSOBE KOLEGA BYL W SZOKU JAK POKAZALEM JA MU NK BO MA JAW KONTAKTACH http://jedyna16.mixer.pl/
|
|
Nie ma co dyskutować z "wszechwiedzącymi" forumowiczami!Jakiś palant założył post i teraz cieszy michę!!!Proponuje nie wyprowadzać ich z błędu,niech sobie myśli co chce i dalej ogląda świat przez swoje'różowe okulary"Powodzenia w życiu!
|
|
Ej rózowe okulary gdzie sie podziewasz?pewnie jeszcze śpisz a CI wieśniacy już od 5 rano te komputery w oborach obsługują, a podobno ktoś wcześniej pisał ze rolnik to teraz już nic nie robi, tylko dotacje bierze z UE i kupuje samochody za 200-300 tys. zł. MASAKRA borys@@@
|
|
Debilizm do sześcianu ! nie chciało mi sie czytac wszystkiego ale autor tematu chyba sie z jakimś zwierzatkiem ( malutkim) na rozumki pozamieniał. Każdy bez względu na miejsce zamieszkania wieś/miasto może wziać jakąś pomoc vel dotację, wiec w czym problem ? Wymyśl coś co przynajmniej w BP bedzie wygladało na dochodowe weż i sie nie ciskaj bo i po co ? zreszta sumy jakie można zaabsorbować z UE na firmę sa 100x wieksze niż na farmę wiec nie marnuj czasu tylko pisz wnioski ;) wpisz w wyszukiwarke EFS ,PARP i ognia ;)Skąd sie tacy ludzie biorą sami nic nie robia i krytykuja innych którym sie coś chce !
|
|
Ja właśnie skończyłem! teraz przeglądam raporty wynikowe RW-4 bo mam dziś konsultacje ze specjalistą od żywienia!;) Póżniej powypełniać papierzyska i zanieść do ARiMR bo jak przekroczę 7 dni to "ładna pani " na 8-godzinnej posadce będzie puchę piłować że mi nie przyjmie zgłoszeń!!
|
|
rolnikom sie najlepiej powodzi, jezdza sobie w nowych maszynach , to wlasnie tak te dotacje przeklete wam polaczki pomagaja
|
|
Re: rozowe okulary Rozumiem, że mówisz nie o wszystkich mieszkańcach wsi , ale o wieśniakach - tych w sensie negatywnym. I u masz absolutną rację. Ci tzw. rolnicy mieli i mają wyłącznie postawy roszczeniowe, bez żadnych uczuć patriotycznych, bez empatii : mówi o tyma zarówno historia, jak i obecna rzeczywistość (np. przyczyny klęski T. Kościuszki, dzieje SRI w latach osiemdziesiątych ub. wieku, wieczne żądania i ciągłe narzekania, ityd ,itp). Stanowią niestety zbyt liczną grupę społeczną (40% !), aby jakikolwiek rząd odważył się zreformować wreszcie KRUS (płacą symboliczne składki w porównaniu z płatnikami ZUS-u), aby opodatkować ich(są przecież w rozumieniu gospodarki zwykłymi przedsiębiorcami!).To oni kultywują negatywne cech takiego Rzędziana z powieśąci H. Sienkiewicza. Poziom intelektualny wieśniaków poniżej krytyki (jaka jest sprzedaż choćby książek czy prasy na wsi?) . Oświata !? Ich dzieci są zajęte nowymi motorowerkami, nie nauką. wzbogaceni na niewłaściwie kierowanych dotacjach unijnych "szpanują" nowymi samochodami. Tacy są potomkowie roztrząsaczy gnoju. Poza tym jest to warstwa społeczna najbardziej rozpita (mają forsę); czyli od czasów feudalnych nic się nie zmieniło). Dotacje przeznaczają głównie na konsumcję, co nie jest w porządku. Porównaj - płatnik ZUS (np. kioskarka czy pielęgniarka) płaci miesięcznie 840,-zł., a taki wieśniak 278 na trzy miesiące. Porównaj - ile razy w roku korzysta z sanatorium mieszkaniec miasta, a ile wieśniak ? To nie jest w porządku. Zwróć uwagę, jak są ubrane dzieci miejskie, a jak chłopskie. Czym jeżdżą małolaty ze wsi ! (W ubiegłym roku na osiedlu południe dzieciak z pobliskiego bloku składał sobie komarka z części znajdowanych po śmietnikach.) Dotacje są zbyt duże i żle kierowane, ale słyszy się już o azmianach w tym zakresie. Pieniądze mają iść na produkcję, anie na konsumcję - a właśnie w wyniku tego mamy bardzo drogą żywność. Pozdr.
|
|
zastanawiam sie 40 % , to za duzo! chamstwo!
|
|
NIE STETY CHYBA MLODY ROLNIK NIE ZNA HISTORYJKI Z EPOKI EDWARDA GIERKA JAK BYLO NIBY CIEZKO WZIOL POZYCZKE OD HISZPANOW-- DODZISIAJ SIE LUDZIE ZE WSI SMIEJA ZE POZYCZKE SPLACALI ZA TAK ZWANO KOPE JAJEK-------JAKOS MIASTOWY NIE MOGL DOSTAC------A TERAZ KTO TO POZYCZKE SPLACA MIASTO CZY WIES--- SPYTAJ SIE RODZICOW JAK TO BYLO?
|
|
w oplakanych kondycjach, warunkach pamietam tego nacpanego agenta hispanskiego, oj pamietam no ale kazdy ma swoja prawde, kuj zelazo puki gorace!!!!!!!! postrach!
|
|
niedogotowane kartofle, surowy kurczak, ale zgrywa!
|
|
Na bok chandry, anatemy i migreny Smętne panie, sfrustrowani wciąż panowie Chce podzielić się dziś z Wami pewną myślą Która zbyt uparcie chodzi mi po głowie Myśl natury nieco jest filozoficznej Lat trzydzieści już rozmyślam na ten temat Więc najwyższa chyba pora dojść do wniosku Mili Państwo, gdy innego wyjście nie ma! Ciesz się z tego co masz Albo przynajmniej śmiej Się tym mędrcom prosto w twarz Może będzie Ci lżej Nic nie zwalaj na nos On tu winien najmniej Ciesz się z tego co jeszcze masz Jutro będziesz miał mniej Ciesz się z tego co masz! Nie ukrywam nic przed wami jasna sprawa Że są jeszcze takie miejsca tu na ziemi Gdzie się żyje lepiej łatwiej i przyjemniej I gdzie ludzie z życia są zadowoleni Sztab uczonych już się tęgo nad tym głowi Aby u nas ten stan rzeczy też wprowadzić A że działa on metodą prób i błędów Przyjacielu, nim cierpliwość znowu stracisz: Ciesz się z tego co masz Albo przynajmniej śmiej Po co walić głową w mur Po co pić, wąchać klej Nic nie zwalaj na nos On tu winien najmniej Ciesz się z tego co jeszcze masz Jutro będziesz miał mniej Ciesz się z tego co jeszcze masz Jutro będziesz miał mniej Ciesz się z tego co masz!
|
|
Ursus stanoł na polu jedne koło sie zepsuło cały ciagnik jest do dupy http://www.dailymotion.pl/video/x28uig_kabaret-tey-ursus_shortfilms
|
|
ale radio w nim gra?
|
|
ano przecież Łomżyniacy MAJĄ TAKIE DOBRE SAMOCHODY :) WIĘC CZEGO TU ZAZDROŚCIĆ :) http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
Nie okmena tylko mozna sluchac http://www.dailymotion.pl/video/x3pp3m_kabaret-tey-bieda_fun
|
|
to juz slyszalam 4 miesiace temu! ktos mi powiedziam na ucho!
|
|
a to 4 miesiace jestem do tylu widze ze zyje w nie wiedzy
|
|
cezar1 mozesz powiedziec jakich podatków wies nie płaci? i ile wynosi emerytura z krus a ile z Zus ? I gdzie tak te wiejskie dzieci mają dobrze? Bo ten co sie wychował na wsi wie ze po szkole musi pomagac na roli a ten co sie wychowuje w miescie ma wtedy czas dla siebie , no ale skad ty mozesz wiedziec jak Ty tylko pod blokiem stałes i inteligenta grałes!!! borys@@@
|
|
Tysiąc złotych rocznie dopłacasz do emerytur: rolników, górników, mundurowych... Dopłaty do emerytur to nie tylko 15,5 mld złotych rocznie dotacji do KRUS. Prawie 21 mld zł z naszych podatków idzie co roku na wypłaty dla innych uprzywilejowanych grup. Gdyby nie te przywileje można by zasypać niemal cała dziurę w budżecie, która w tym roku według szacunków sięgnie poziomu ponad 40 mld złotych. Po orzeczeniu Trybunału Konstytucyjnego, który uznał, że niekonstytucyjne jest fundowanie rolnikom z budżetu państwa składek zdrowotnych , politycy PSL przystąpili do kontrofensywy. Minister Rolnictwa, Marek Sawicki odrzucając pomysły zmian w KRUS, stwierdził, że należy się wziąć także za innych uprzywilejowanych, których emerytury finansowane są ze składek i podatków innych. Oprócz rolników szczególnymi przywilejami cieszą się: górnicy, mundurowi, żołnierze oraz sędziowie i prokuratorzy. Tymczasem doradca premiera Michał Boni i minister pracy Jolanta Fedak skupiają się na reformie OFE, odkładając odważniejsze reformy systemu na nieokreśloną przyszłość.
|
|
Ja jestem wieśńiakiem
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/takiej-glupoty-nie-ma-nigdzie-w-europie,1,4096495,wiadomosc.html Poczytaj sobie rozowy mieszczuchu
|
|
AAAALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLE BYLO ISC NA KSIIEDZA LUB MYLICJANTA WSZYSCY VATY SRATY DOPLATY A ILE ZA PISANIE BYS CHCIAL DOPLATY PODAJ NUMER KATA cziki
|
|
Niedawno był temat na forum: Typowy wiejski samochód "Autor: szymonek (---.elomza.pl) Data: 05-12-10 15:08 Typowy wiejski samochód , najczęściej z wiejskim tuningiem to: ... ja uważam że to jest Audi 80 u wieśniaka to standard, taki stary, zerdzewiały, z grubą szpachlą, do tego jakieś radio badziewne ale żeby głośno grało, no i oczywiście łokieć na drzwiach musi być, bo jakby inaczej" Nie wiedziałam, że kosztuje on 200-300 tys ;) ;)
|
|
To niesprawiedliwe posunięcie. Żądam przeniesienia ich z KRUSu do ZUSu.
|
|
A tak z ciekawości,ile takiej dotacjl przesługuję na jednego wieśniaka?
|
|
KRUS TO ZŁODZIEJSTWO. Okradanie uczciwych obywateli przez państwo i chłopów. To jest moje zdanie.
|
|
|
|
grosza nie dac oni pracują 12 godzin ale chyba pod sklepem a parobek za miche i spanie robi u jasnie pana brudasa
|
|
Ludzie przestańcie takie głupoty pisać i obrażać się nawzajem. Niektórzy to nie maja bladego pojęcia o tych dotacjach, o pracy w rolnictwie itp. ale najwięcej sie udzielają. Dajcie sobie już spokój!!!! borys@@@
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/takiej-glupoty-nie-ma-nigdzie-w-europie,1,4096495,wiadomosc.html i to mówi samo za siebie!!!! ;)
|
|
komuna was nie rozkułaczyła to unia zrobi CO BOI CIE SIE PRAWDY O TOWARZYSZU GIERKU IDZ DO GIERKA TO WAM DA CUKIERKA
|
|
cukierko da nawet garsc ahahahahahhahaah dawal garsciami ,tylko pomaranczy nie bylo i bananow, pomarancze to tylko na choinke raz w roku hahahaahahh
|
|
a jebać ich ja w tym roku szarpnąłem z uni 560 tys. zł . koziol0
|
|
" To przez niego Jaśko musiał do Hameryki uciekać, a potem pierwszy konia z Unry wziął " Tak samo jest z rolnikami. Przypomnijcie sobie , co mówili rolnicy przed wejściem Polski do Unii.Kto był przeciwko wstąpieniu do Unii.Unia ble. A jak Unia zaczęła dawać dopłaty rolnikom,to co Unia cacy. Nie mam nic przeciwko rolnikom,ale niektórym Unia życie uratowała. "Człowiek był, jest i będzie tylko człowiekiem, dlatego jest pełen słabości.."
|
|
koziol01 jeszcze ta unia ci wydupcy , oj wydupcy za 560 tysi lizusku, O To WASZ SLYNNY TOWARZYSZ http://www.youtube.com/watch?v=tD651uQqV2k TOWARZYSZ LEPPER http://www.youtube.com/watch?v=ABEiv36JXw8
|
|
wies jest naszym ratunkiem, abysmy wreszcie opamietali sie jakim zatraconym jestesmy narodem, nie kazde ..gospodarstwo rolne afiszuje sie zasobami dodatcji unijnych, dla jednych to wstyd dla innych duma ...
|
|
Les bleus sont là kierujący się złośliwością gwałtowny i cudzego łakomy,umysł mają przebiegły i niedowierzający TAKI JEST POLSKI NAROD
|
|
Kiedyś w Jakaci Borkach widziałem jak czterech wiesniaków podłączyło się pod robot udojowy jednoczesnie.Jak tak dalej pójdzie to nasze domy publiczne pójdą z torbami.Nadmienię tytlko ,że te roboty oczywiście były kupione za unijne pieniążki.
|
|
To już lepiej dawać wiesniakom niż czeczenom Jazda do roboty je..ne nieroby
|
|
http://www.zegardlugu.pl/ Tysiąc złotych rocznie dopłacasz do emerytur: rolników, górników, mundurowych
|
|
Danieleos masz nazwisko na D i pochodzisz z miejscowosci na M ? :))
|
|
┗┫━━ ┃ ━━┣┛ ┣┫ ┃ ━━━━━ ┃ ┏┳┫┣┳┓ kopiuj/wklej ┗━━┳━┳━━┛ ┃ ┃ jeżeli autor posta ━━━━┃ ┃ ┗━┳┳━┛ zmarnował twój czas
|
|
Re: franio Zanosi się na to, że - paradoksalnie - kryzys spowoduje, że rząd będzie musiał coś zrobić z tym problemem :1. opodatkować wieśniaków (przecież to głównie oni przyczynili się swoją pazernością do obecnej sytuacji) 2. zreformować KRUS (jeśli nie zlikwidować); 3.uporządkować jawność przyznawania dotacji ( niektórzy wieśniacy dzierżawią ziemię innym, a dotacje biorą na ziemię, której nie uprawiają).
|
|
dajmy wszyscy po 100 www.tnij.org/nowoscifilmowe2010 - miliony plików w jednym miejscu...codziennie 2 FILMY ZA DARMO !!! ewentualnie zapraszam tutaj: http://jakzarabiacnachomikujpl.blogspot.com - czyli jak na tym zarobić...
|
|
|
cezar1 to wlasnie tacy jak Ty biorą dotacje za ha i jej nie uprawiaja tylko oddają ziemię prawdziwemu rolnikowi zeby ja uprawiał i nic z tego niemiał A ty mieszkasz w miescie i biezesz kase!! borys@@@
|
|
Raz jeszcze ŻĄDAM - BY WSZYSTKICH ROLNIKÓW przepisać do ZUSu.
|
|
Cezar1 ty naprawdę uprzedzony jesteś!. Ok też jestem za tym żeby ukrócić KRUS tzw."pseudo rolnikom" ale to co ty wypisujesz świadczy tylko o twoim zacofaniu!!. Ty naprawdę nie masz bladego pojęcia o realiach w obecnych gospodarstwach!!
|
|
rolnicy nastawieni sa na produkcje mleka ahhaahhaah czysta w oborze i troche smierdzaca praca, co wrzucisz do morza morze ci odda
|
|
dojne ktowy z niemic , to ci poomysl
|
|
Re : jankeson Daleki jestem od jakichkolwiek uprzedzeń 0 Na pewno nie znam zbyt dokładnie realiów wsi. Wiem jednak dużo (może nawet zbyt dużo) na temat pazerności tych ludzi - nie uogólniając, o ich oporach wobec konieczności najmniejszych nawet poświęceń na rzecz innych, braku poczucia więzi z tym krajem, o ich zakłamanej religijności - przecież ostatnio msze św. przekształcają się w puste rewie mody! Ale mam i pytanie: dlaczego rządzący, stojąc w obliczu słusznych i uzasadnionych żądań lekarzy weterynarii w kwestii zapłaty za badanie zwierząt przeznaczonych na ubój - po prostu nie obciążą tymi kosztami wieśniaków? Co to jest dla takiego jednego z drugim producenta głupie 17,- zł? I byłoby po problemie, ale wiadomo- chodzi o głosy wyborcze wsi.
|
|
do :różowe okulary" ty niedouczony baranie nie masz zielonego pojecia o czym piszesz zeby nie wiesz to bys z głodu zdechł pajacu a jesli ci szkoda tych dotacji to tez mozesz wziąc sie za prace na roli .ludzie którzy maja troche wiedzy w tym kierunku nie zakładają takich beznadziejnych tematow.
|
|
cezar1 jakbys sprzedał tucznika za 350 zł a wytuczył go przy dzisiejszych cenach pasz za 330zł to i te 17 zł byłoby Tobie ciezko wyjąc dla weterynarii borys@@@
|
|
No
|
|
Re: borys Nie opłaca się ? Nie hoduj. Albo niżej wyceniaj tzw, swoją pracę. Przecież obecnie przetwórcy mają nieograniczone możliwości importu towaru - lepszego, mniej tłustego, tańszego.
|
|
cezar1 Moja praca jest w tym momecie za darmo bo gdybym ja wliczył to by wychodziło ze jestem na minusie A Ty w miescie tez mozesz robic za 500zł miesiecznie Przecież obecnie pracodawcy mogą zatrudniac za ile chcą:) borys@@@
|
|
Krowy mogą zostać w KRUSie a rolników przenieśmy do ZUSu wtedy wszyscy będą równi bez uprzedzeń o pochodzenie ...... - ŻĄDAM.
|
|
borys@@@@ wiesz nie odzywaj sie nie masz pojecia o czym ty mowisz
|
|
borys@@@@ widzisz krowi ryj i ogon nic po zatym
|
|
7angelfree Z Tobą chyba jest cos nie tak A pojęcia to Ty nie masz pisząc ze krowa ma "ryj" borys@@@
|
|
Cezar1 już ci odpowiadam!Otóż opieka weterynaryjna na moim stadzie kosztuje ok 5tysi miesięcznie i wszystko było ok bo świadectwo zdrowia wystawiał lekarz który prowadził stado i to właśnie kosztowało 17zł a teraz "doktorzy na stołkach" wymyślili sobie że zabiorą tą usługę weterynarzom lokalnym i przysyłają swojego człowieka który musi do ciebie dojechać za 2.5zł za kilometr "rzuci okiem" na zwierzę wystawi świstek i skasuje mnie 50-60 zł za sztukę! I niby cokolwiek zbadał???????????A jak upomniałem się o rachunek za usługę to zrobił wielkie oczy!!!A dodam jeszcze że co 3 lata robione jest badanie "z urzędu" na trzy podstawowe choroby tj. białaczka,gruźlica i bruceloza.Wtedy przyjeżdża lekarz z technikiem i od każdej sztuki pobiera krew do badań. Jeśli wszystko jest ok. to dostajesz zaświadczenie że masz stado wolne od chorób i musisz restrykcyjnie przestrzegać każdego "ruchu" w stadzie tzn. jeżeli kupisz jakąkolwiek sztukę z zewnątrz to masz 14 dni na powiadomienie powiatowego lekarza weterynarii o tym fakcie i do czasu jego przyjazdu musisz zwierzaki poddać kwarantannie.A jak myślisz że importowane jest lepsze to proszę bardzo!!! tylko zadaj sobie pytanie! Dlaczego tańsze???? Z czegoś to musi przecież wynikać!?
|
|
Popieram różowe okulary Oddajcie dotacje chłopki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do ZUS składki płacić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zulugula
|
|
borys@@@@ nie chodzilem do marianowa do szkoly wic nie wiem czy krowa ma ryj czy z tylu to zad
|
|
Nie wiem czy Ty wogóle gdziekolwiek chodziłes bo widac ze do szkoły to Tobie po drodze nie było borys@@@
|
|
borys@@@ zajmi sie parobkowaniem wiekszo percepcje zycia mam niz ty wystarczy ze przez dworsow mam problem dostac etat na stale wiesniak za wiesniakiem pojdzie w ogien a nie stety miastowy nie zawsze
|
|
Chcesz wiedziec to ja tak naprawde wcale nie zajmuje sie rolnictwem tylko wiem jak to u nich jest i poprostu ich bronie Dworusie! borys@@@
|
|
a mało to teraz ziemi leży ugorem-zajmij się jeden z drugim rolnictwem i bierz dotacje a nie mądralujesz nie znając się na rzeczy
|
|
borys@@@@ to z ktorej planety jestes z miasta nie jestes ze wsi nie rolnikiem nie robotnikiem nie zbijasz bąki Jaki to ptak bardzo kolorowy, potrafi się nauczyć trudnej ludzkiej mowy
|
|
Ty jak do tej pory widze niczego sie nie nauczyłes. Jednak miałes pod górkę chodząc do tej szkoły borys@@@
|
|
borys@@@@ wiem jak zabić kure i skończyłem kursy nie które więc mnie oświeć światły człowieku za nikiem widze tylko @@@ a przed borysem nie widze czy ty felczer mgr inż doktor habilitowany czy nie habilitowany pochwal sie swoim wykształceniem możę wbijesz mi troche wiedzy a do szkoły mialem daleko pod górke roweru nie miałem osinobusem nie jezdiłem gimbusów nie było Wiem że jestem jednostko aspołeczno ale nie wykluczaj mnie naucz mnie czegoś mądrego zabłyśnij inteligencją
|
|
Żądam likwidacji KRUSu - wszyscy do ZUSu płacić powinni - czy to Wieśniak czy z miasta Czereśniak wszystkim się szacunek należy bo jeden nie jest lepszy od drugiego..(chłop z widłami w dłoni może mieć czasem większą wartość niż jakiś tam nie douczony doktor co niema pojęcia o swojej roboćie).......... i żadnych dopłat i ulg dla wszystkich.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
jakie kur.wa wieśniaki? wieśniak to osoba, która zachowuje się tak a nie inaczej, a nie ta która mieszka na wsi. więc neich autor tematu zastanowi się dwa razy zanim coś napisze, bo w tym momencie zachowuje się jak WIEŚNIAK
|
|
» rzeczownik wieśniak synonimy: wieśniak, wsiok, mieszkaniec wsi antonimy: mieszczuch, mieszkaniec miasta http://pl.wiktionary.org/wiki/wieśniak wieśniak (język polski) [edytuj] znaczenia: rzeczownik, rodzaj męski (1.1) człowiek mieszkający na wsi; chłop (1.2) pot., pogard. prostak, człowiek prymitywny odmiana: lp wieśnia|k, ~ka, ~kowi, ~ka, ~kiem, ~ku, ~ku; lm ~cy, ~ków, ~kom, ~ków, ~kami, ~kach, ~cy przykłady: (1.1) W dawnych czasach wieśniacy płacili rycerzom czynsz. (1.2) Stefan ubiera się niemodnie. To (jest) wieśniak! składnia: kolokacje: synonimy: (1.1) chłop, rolnik, kmieć (1.2) głupek antonimy: (1.1) mieszczuch
|
|
@Profesor zapomniałeś wspomnieć jeszcze:o prawie pierwszej nocy. Któregoś dnia wpadnę do ciebie odebrać co”moje”:))
|
|
Na wsi teraz się lepiej żyje jak w mieście
|
|
michal91` coco chanel nr 5 z samego rana pamietam wieś 20 lat PGR i itp a teraz czemu dziewczyny uciekają do miasta ?
|
|
Zlikwidować renty,kuroniówki,wszelkiej maści zasiłki i dotacje . to fabryka biedy. rozowe okolary to pracownik ARiMR. Jego i całą resztę współ twż do likw
|
|
http://e-warzywnictwo.pl/index.php/znamy-termin-skladania-wnioskow-o-premie-dla-mlodych-rolnikow-z-nowego-prow_11617.html tutaj są informacje na temat terminu składania wniosków przez rolników :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |