sobota, 01 marca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Polbank - warto?

Warto założyć konto oszczędnościowe i osobiste w Polbanku?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Polbank - warto?

Mam 3 konta oszczędnościowe i jedną RORkę i jestem bardzo zadowolony. Wprowadzili opłaty od stycznia 6zł za ROR - reszta za friko. Zmniejszyli oprocentowanie na 4,75%. Bankowość internetowa - *********. Mogę Ci tylko polecić to konto.

Moim zdaniem nie warto, jeśli to ma być Twoje konto główne (kiepska bankowość elektroniczna, późne sesje przychodzące, brak gwarancji BFG)

Jeśli chcesz korzystać jedynie z 3 kont Mocno Oszczędzających oprocentowanych w tym momencie na 4,75% netto, nie zakładaj płatnego Konta Mistrzowskiego, a Konto Pomagające (zupełnie bezpłatne, bez karty, dostęp do bankowości internetowej).

Biorąc pod uwagę oprocentowanie na rachunku oszczędnościowym, w tym momencie najlepsze warunki oferuje BNP Fortis Bank na swoim koncie Więcej Oszczędnościowym. Jest to według mojej analizy najwyżej oprocentowany rachunek dostępny w Łomży. Konto posiada oprocentowanie 5,8% netto do kwoty 15.000 (ponad 15.000 już tylko na 4%). Promocja jest dostępna dla nowych klientów. Niestety do tego konta trzeba założyć konto osobiste, jednak w TOiP znajdziemy Konto osobiste z Pakietem S, którego miesięczna obsługa kosztuje 0 zł. Płatne są jedynie przelewy zewnętrzne 0,5PLN. W oddziale jest kasa i można tam wypłacić bez prowizji.

Tak poza tym, bardzo pozytywnie opinie mam o Koncie Online w eurobanku, zdecydowanie polecam!

http://www.polbank.pl/o-banku/gwarancje.html
W.w. linku pisze, że korzysta z BFG.

jest napisane*

:)

Cytat z adresu, który podałeś:

"Jednak, ponieważ Polbank EFG działa w Polsce jako oddział greckiego banku EFG Eurobank Ergasias SA, to korzysta on z ochrony greckiego funduszu gwarancyjnego Hellenic Deposit & Investment Guarantee Fund (HDIGF), odpowiednika Bankowego Funduszu Gwarancyjnego (BFG) obsługującego banki w Polsce."

ODPOWIEDNIKA BFG

To tak jak ser i produkt seropodobny, jogurt malinowy i jogurt o smaku malinowym.

Jak chcesz porozmawiać o finansach osobistych zostaw mi do siebie kontakt.

ja zrobie ci ceny chodz do mnie , ja ci zafunduje, a reklamacje wsadz sobie w dupue WSADZ SOBIE W DUME NIE UWZGLEDNIAM REKLAMACJI a jak beedziesz za duzo wydawal pieniazkow to ci przetne karte na pol
molo to razy tak robilam
hihi

Bym unikał banków greckich, tak dla zasady

Przekonaliście mnie, odrzucam Polbank.

Jak na razie mam na oku BNP Fortis Bank.
Ma ktoś jeszcze opinię o tym banku?

klepnij sie wczolo!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org