Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pc |
Witam zastanawiam się nad zlozeniem sobie takiego komputera co o tym myslicie PŁYTA GŁÓWNA MSI GF615M-P33 (Socket AM3) PROCESOR AMD PHENOM II 965 (Socket AM3) PAMIĘĆ OPERACYJNA 2 x 2048 MB / 1333 MHz / DDRIII KARTA GRAFICZNA geforce 8600gt 512mb Dysk HDD SAMSUNG 320GB HD322HJ 7200 SATAII 16 mb Zasilacz MODECOM 500W LOGIC
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pc |
za przeproszeniem to g ówno jest źial
|
|
Dysk trochę mały, ale jeśli Ci wystarczy to ok. Nie wiem, czy ta karta graficzna uciągnie najnowsze gry. Ale o full detalach raczej zapomnij. Ja bym tą kartę zamienił na jakiegoś Radeona czy cuś o podobnej cenie. Jak wiadomo radki są tańsze, ale trochę mniej wydajne. Wybór pozostawiam Tobie. Najważniejsze, to musisz określić, do czego ten komp ma być. Pozdro
|
|
Zasilacz odraz wywal zapomnij że to coś będzie działać ,a dysk nie bierz samsunga te dyski są głośne i warczą przy każdym obciążeniu że nie da się w ciszy pracować a grafikę weś jakoś w DRR3
|
|
Do gir mam xboxa 360 a ten komp to poto zeby pograc w niekture gry a głownie to do inetrnetu
|
|
Na grom Ci taki procek jak grafa przedpotopowa, polecam gtx 460 2000mb a jakby co to mam do sprzedania 9600Gt 512mb
|
|
a za ile byś to kartę oddał daj jakieś namiary gg,telefon
|
|
Masakra ...
|
|
kamin60- nie słuchaj na temat tego dysku. Nowe Samsungi są naprawde OK. A ta 9600GT to niewiele lepsza od wcześniejszej. Zasilacz także wystarczy, nie słuchaj tego speca śledczego.
|
|
Proszę o więcej odpowiedzi.Proszę tez o nowe propozycje tak do 1700 ZL
|
|
POMOCY
|
|
dysk ma za mały cache (min. 32). płyta główna - MSI to porażka. reszta przyzwoita, łącznie z zasilaczem.
|
|
Haha, ale ktoś szajs wybrał. 1. Chcesz spalić sobie inne podzespoły? Nie? To zmień zasilacz. 2. Po jaką cholerę pchasz się do 965 i dopłacasz? Jak to jest to samo co 955 tylko podniesiony mnożnik i cena. 3. Pamięć to jest wyjebana w kosmos, bez marki i modelu. 4. Płyta główna microATX? Tak poza tym nie warta uwagi. 5. Karta graficzna? Chyba chcesz grać tylko w stare gry? 6. Jak już coś to Samsung HD502HJ 500GB, tani a wygrywa w testach, możesz też dopłacić do 1TB z tej samej serii HD103SJ - równie dobry. Zapraszam na pcformat.pl <- tam ci najlepiej doradzą.
|
|
@franio30: "MSI to porażka" oraz "reszta przyzwoita, łącznie z zasilaczem" Nie no, co za bzdury. MSI ma niektóre bardzo dobre płyty! Zasilacz przyzwoity? Brak słów...
|
|
CPU: AMD Athlon II X4 640 S-AM3 3.0GHz BOX (ADX640WFGMBOX)-355zł, RAM: GOODRAM 2GB DDR3 1333MHZ CL9-90zł, MOBO: MSI 870-C45-235zł, GPU: Sapphire Radeon HD5770 1GB DDR5 128bit PCI-E (11163-02-10R)-500zł, HDD: Samsung 500GB HD502HJ SATA II 16MB-150zł, PSU: Seasonic SS-400ET 80+ –150zł, Napęd: SAMSUNG SH-S223L BULK-80zł, CASE: CoolerMaster Elite 331-150zł, Razem: 1710zł Najwydajniejsza jednostka centralna w cenie 1700zł, poradzi sobie z każdą nową grą w przyzwoitej rozdzielczości oraz detalach. http://forum.pcformat.pl/Gotowe-zestawy-komputerowe-Grudzien-2010-t
|
|
ok dzieki
|
|
a może jakaś tańsza grafika by się znalazła tak do 300 zł
|
|
a może jakaś tańsza grafika by się znalazła tak do 300 zł czy ta mogla by ją zastapic
|
|
Komputer ma być do gier? Jeżeli tak to nie pakuj się w tańszą grafikę. W komputerach do gier NAJWAŻNIEJSZA jest grafika.
|
|
Autor: cKlock (---.elomza.pl) Data: 27-12-10 20:37 @franio30: "MSI to porażka" oraz "reszta przyzwoita, łącznie z zasilaczem" Nie no, co za bzdury. MSI ma niektóre bardzo dobre płyty! Zasilacz przyzwoity? Brak słów... napisał, że komputer chce, aby czasem pograć, ale głównie do internetu. nie sztuka wypisać zajebiste podzespoły i powiedzieć, że są dobre, tak jak ty tu wyrzucasz. sztuką jest trafić w potrzebę. sam piszesz, że "MSI ma niektóre dobre płyty". jeden model na siedemset chyba. a zasilacz nic mu nie spali. pod tę konfigurację jest wystarczający i nie powinno być z nim problemów. po twoich wypowiedziach widać, że naczytałeś się ton sponsorowanych artykułów w popularnych czasopismach i nie masz nic wspólnego z fizycznym doświadczeniem.
|
|
Nie patrz ile ma Woltów czy 500 czy 400 tylko markę i wykonanie takiego zasilacza i nic nie pomoże jak zacznie się palić :) tu daje czarno listę zasilaczy : Akyga, Altis, Aspire, Aton, Codegen, ColorSit, COMPAQ, Computer, Deer, Eurocase, Everpower, Fever, Four Star, Gembird, Gigabajt, Hec, Impet, i-box, Linkword, L&C, Logic, LOGISYS, Megabajt, Mercury, Metropilis, Mustang, Newton Power, Platin Power, Power Color, Powercomp, Power Man, Procomp, Qoltec, QTECHNOLOGY, Q-tec, RAIDMAX, Rubikon, Ropla, SilenX, Sun Pro, Suntek, Take Me, Task, Tracer, Tronje, Ultra Media, V Power, Xilence, XION, 2N Moim zdaniem 1700 zł na sam komputer bardzo dużo a monitor ? jeśli to ma być komputer do internetu to poco ci cuda jak masz XBOXa to lepiej na konsoli się gra niż na kompie przemyśl sprawę ,ewentualnie kup se laptopa do 1700 zł i z głowy ;)
|
|
@franio30 "a zasilacz nic mu nie spali. pod tę konfigurację jest wystarczający i nie powinno być z nim problemów." "nie powinno" - haha, dobry jesteś. Ten zasilacz nie ma nawet certyfikatu 80+ a o dobrych zabezpieczeniach nie wspomnę... Nie znasz się, nie doradzaj! @franio30 "sam piszesz, że "MSI ma niektóre dobre płyty". jeden model na siedemset chyba." Co ty wiesz o płytach głównych. @franio30 "po twoich wypowiedziach widać, że naczytałeś się ton sponsorowanych artykułów w popularnych czasopismach i nie masz nic wspólnego z fizycznym doświadczeniem." Czytam artykuły, które są potwierdzone przez innych. Sam ostatnio składałem sobie kompa i mam doświadczenie, ale ty go niestety nie masz! Skończ pisać bzdury i się przewietrz!
|
|
komu ja mam w kocu wiżyc
|
|
ja mam grafe 8800 gt i nie narzekam ;]
|
|
Autor: cKlock (---.elomza.pl) Data: 27-12-10 22:54 Czytam artykuły, które są potwierdzone przez innych. Sam ostatnio składałem sobie kompa i mam doświadczenie, ale ty go niestety nie masz! no widać, że ostatnio rodzice ci kupili komputer. potwierdzasz tylko moje słowa o twoim braku doświadczenia. sam złożyłem w życiu chyba z 500 kompów. takich domorosłych czarodziejów jak ty to spotykałem na pęczki. tylko przeważnie to właśnie ich "super-hiper-wyczesane" jednostki najczęściej wracały do serwisu.
|
|
Haha, weź napisz na jakimś forum komputerowym, że w.w. zasilacz jest przyzwoity to wyśmieją Cię. 500 kompów? Może jeszcze 100 kombajnów i 10 kopaczek?
|
|
@komin60: do czego Ci będzie potrzebny komputer? Będziesz grał w gry? Będziesz podkręcał?
|
|
Ja już się domyślam w którym ty serwisie pracujesz na 99% w tym co mi proponowali zasilacz marki FEEL za 100 zł 400w jeszcze mówiąc że to bardzo dobry super sprzęt a jak się zapytałem o OCZ lub HIPER to zrobili duże oczy i się zastanawiali o co mi chodzi :) kamin60 nie wiem komu chcesz wiżyc komu chcesz najlepiej sobie :) posiedz poczytaj to będziesz miał rozeznanie to cię przynajmniej w sklepie w durnia nie zrobią nie wcisną tego co jest gównem a mówią ze złoto ,a po drugie zastanów się co ty chcesz na tym kompie robić ? możesz mieć do 1300 zł bude w sam raz na neta i gry ale to już twoja wola .
|
|
FEEL to nie marka, a model. W tym przypadku marka to ModeCom. Jeżeli Ci wciskali FEEL, ale numer III to źle nie mówili, choć te zasilacze nie należą do najlepszych, ale FEEL III jest dobry, jednak jak to był I lub II to tragedia :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |